1. ročník OPT

Príspevky zo starej diskusie

Re: bodovanie turnajov

Odoslaťod APminer 22 Júl 2007 13:24

myslim, ze nas bylo vic na vsech turnajich ;-) a bodovani je podobne jak napriklad skoky na lyzich - penize berou jan ti nahore, ale body do celkoveho poradi bere mnohem vic :-D

Podle mne je to spravedlive:
zart vyhral vice turnaju - je 1., a tedy i bral vic penez nez ja *THUMBS UP* *JOKINGLY*
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod acvonmilan 22 Júl 2007 13:26

Kazda pripominka a namet na diskusi je urcite vitany!

Co se ale navrhu na bodovani tyce, spis si myslim, ze by takova zmena byla kontraproduktivni. Rozevreli by se nuzky mezi celem a zbytkem pole - coz neni samo o sobe nic spatneho, ALE!!! v tomto pripade by to bylo demotivujici pro prevaznou cast hracu po zbytek OPT. Je to opravdu dlouhodoba soutez, takze se daleko vice ceni stabilni forma. To mas jako F1 - Ferrari vyhrali vetsinu zavodu a presto ztraceji v poradi tymu i jednotlivcu! Pro pristi rocnik cstriker sliboval urcite zvyseni bodu, hlavne smerem k celu. Tak uvidime.

S tim pocitanim jen casti turnaju je to sice zajimave, ale obavam se, ze by to velice zneprehlednilo situaci a zvysilo moznost chyb a protestu. Na to uz by musel byt primo nejaky specialni system...

No a s tim, ze se clovek muze rozhodnout pro body nebo penize: to neni tak docela pravda. Preci pokud predpokladam, ze ostatni budou hrat najistotu, tak mam o duvod vice zariskovat a posbirat nejen penize, ale i vyssi body!

Rozhodne bych byl ale proti bodovani podle poctu ucastniku - tohle zkouseli uz na pocatku v pokerlize na Sbetu a ukazalo se to jako naprosto nevhodny system. Je sice tezsi vyhrat turnaj kde je 20 hracu nez ten, kde je 10, na druhou stranu je lehci skonci trebas 3. pri 20 nez vyhrat turnaj pro 10. A pokud by se bodovalo nejakym odpoctem podle poctu hracu, tak by se prave tohle nezohlednilo. Navic pri OPT zatim byva 10-16 hracu zpravidla, takze ten rozdil je mizivy.
Obrázok používateľa
acvonmilan

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
OPT1 - 2. miesto (2)

Re: Re: bodovanie turnajov

Odoslaťod yegon 22 Júl 2007 14:32

F1 uz nema taky strmy bodovaci system ako kedysi ale zase tam je ovela nizsi podiel stastia na vitazstve nez v pokri.

Strmsie prave robi sutaz zaujimavou pretoze do konca nie je rozhodnute a poradie sa moze turnaj od turnaja zmenit.

Ak som to pochopil spravne tak pocitanie casti turnajov je skor technicky problem. OK, i ked si myslim ze by si OPT uz nejaky vlastny system zasluzilo, hracov bude len pribudat a upravovat rebricky rucne je trochu moc pracne.

Rozhodnutie body/peniaze: sice to co pises je pravda ale ak by si bral do uvahy matematicky optimalny sposob hry tak kedze rozdelenie penazi a bodov je rozdielne tak aj optimalna strategia musi byt rozdielna. Matematika nepusti :)

uprava poctu bodov podla poctu ucastnikov asi naozaj velku zmenu neurobi, ta ma zmysel pri rebrickoch ktore beru do uvahy turnaje s ucastou niekolko tisic ludi aj turnaje s ucastou niekolko 100 ludi co vo vasom pripade sa nestava.

dobre napadla ma teda este ina vec, upravu poctu bodov pridanim hodnoty prvym miestam si spominal ze sa uz planuje. Co tak este k rebricku u kazdeho hraca uvadzat pocet odohratych turnajov a celkovu penaznu vyhru a na konci rocnika odmenit hraca s najvacsim priemernym ziskom na turnaj alebo s celkovym najvacsim ziskom?
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: Re: Re: bodovanie turnajov

Odoslaťod 1zart1 22 Júl 2007 14:42

Sopm rad, ze sa OPT dostava do povedomia mnohy. Co sa tyka pocitania len casti turnajov, ak si pozriete starsie prispevky tak som bol medzi prvymi, ak nie prvy, ktory navrhol pocitat len cast turnajov. Neviem kolko penazi som spolu vyhral a teraz ani kolko turnajov, ale myslim, ze v oboich ukazovateloch je len malokto kto ich ma lepsie ak vobec dakto. Myslim si, ze bodove zvyhodnenie 1. troch miest je postacujuce. Inac do cela som sa dostal po styroch vyhrach za sebov, takze vlastne to koresponduje s tym po com vola yegon, vyhravas turnaje, peniaze, body a si na celnych poziciach.
1zart1

Poďakoval/li: 9 krát/17 krát

Re: Re: Re: bodovanie turnajov

Odoslaťod acvonmilan 22 Júl 2007 14:58

Mnooo tak zrovna dnesni zavod F1 byl to same jako QQ vs. AK allin preflop :-D

Ja myslim, ze bodovani je sikovne - prvni misto ma nejvyraznejsi odstup bodovy. Pak nekolikrat po dvou bodech pokles a vzaveru uz jen po bodu. V okamziku, kdy by se pocitaly jen penezni ceny (napriklad), tak ztrati polovina lidi motivaci, protoze na tyhle ceny nedosahnou. A jejich ztrata bude velika. Takhle maji alespon opticky porad nadeji se dotahnout na celo.

Dobry napad je s tim prumerem a nejvyssim poctem vyhranych turnaju - jsem klidne pro, aby se pak tohle vyhodnotilo jako tzv. dovednosti souteze, OPT bude Main Event a tohle budou bokovky :-D S malym bonusem pro viteze... Ale s tim, ze bude nejaky minimalni pocet nutnych turnaju pro ten bonus, at to nezkresli nekdo, kdo si 2x zahraje a zrovna vyhraje.
Obrázok používateľa
acvonmilan

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
OPT1 - 2. miesto (2)

akoze fakt sakra ten bodog akoze zleeee

Odoslaťod yegon 22 Júl 2007 15:17

reku zahram si s vami dnes turnajik tak som sa regol na bodogu, chcem tam vlozit peniaze a oni ze cez moneybookers

ja ze OK

regol som sa na moneybookers, poslal tam 100$ cez kreditku, idem si ich previest na bodog a oni ze NEEEEEEEEEEEEE

na gaming site nemozes previest peniaze ktore si na moneybookers vlozil kreditkou

takze som fucked a som aj dost nasraty lebo ten moneybookers som si robil len kvoli gaming sites

cize akoze teraz si mam tych 100$ co tam mam nechat poslat naspat a nalozit tam peniaze prevodom z uctu co bude trvat xxx dni?

akoze fakt som nasratyy
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod vlade 22 Júl 2007 15:17

Velmi dobra diskusia, premakame to bodovanie/system turnaja najlepsie ako sa da, samozrejme podla vasich pripomienok, technicky neni ziadny problem, ako to vymyslime/vymyslite, tak tak sa to naprogramuje a bude sa to samozrejme vyhodnocovat automaticky a vzdy hned po turnaji, ako to je aj teraz :)
vlade

Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

sakra a este aj toto

Odoslaťod yegon 22 Júl 2007 15:18

a este som aj zaroven s tou slamastikou s bodogom prave prehral cez 200$ na P****Stars

ked to nejdeeee
tak to nejdeeeeeee
Obrázok používateľa
yegon

Re: akoze fakt sakra ten bodog akoze zleeee

Odoslaťod vlade 22 Júl 2007 15:20

Neboj, poriesime tento problem, mozem ti poslat 100$ na moneybookers, to nebudu tie ktore si vlozil kreditkou, ty si ich vlozis na konto a posles mi na moneybookers tie ktore si tam teda vlozil kreditkou.

Hehe, trocha zlozito som to asi napisal, posli mi mail na support@pokerportal.sk, nejako sa dohodneme a je to :)
vlade

Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

hmmm

Odoslaťod yegon 22 Júl 2007 15:21

mas vysledky turnajov v nejakej rozumnej podobe - akoze elektronickej lahko spracovatelnej (xls, db)?

ak by si mi to poskytol mohol by som spravit z tych dat ktore su k dispozicii zo dve tri varianty rebrickov ako by vyzerali ak by sa pouzil iny bodovaci model a dal by som to sem na posudenie. Na realnych datach si clovek lepsie overi co by to spravilo s rebrickom :)
Obrázok používateľa
yegon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!