fish donk retard

Príspevky zo starej diskusie

Re: PS HH

Odoslaťod 1zart1 12 Aug 2007 10:41

Uz som to v options nasiel, dik!
1zart1

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 9 krát/17 krát

este k tomu mojmu allin callu s 27o

Odoslaťod yegon 12 Aug 2007 10:55

samozrejme nemozes zahodit, musis callnut, dovod je jednoduchy = pot odds

ked super ide all in tak v pote je 2245 chipov a ja musim callnut len 895 navyse.

cize dostavame odds 2.5 ku 1 pricom v drvivej vacsine pripadov nie sme pozadu viac ako 2 ku 1

Ak by sme supera povazovali za najustrachanejsieho tight hraca na svete tak mozeme aj tak predpokladat ze allin pojde s rozsahom

22+, Ax, Kx, JT+

a aj proti tomuto rozsahu je nasa ruka stale este ziskova (odds 2.3 ku 1) takze stale este by to bol jasny call.

Len som to chcel spomenut lebo vela krat vidavam na turnajoch ludi zlozit karty ak su v BB, super ide allin a oni potrebuju dolozit par chipov - dostavaju 3 ku 1 i viac a aj tak zlozia - je to dost brutalna chyba :)

Jedina situacia, v ktorej si to viem predstavit je ze by ten call v pripade prehry znamenal vyrazne zhorsenie pozicie - napriklad ak po folde by som mal dostatok chipov na to aby som allinom mohol ostatnych hracov prinutit zlozit karty pred flopom ale v pripade prehry by som mal tak maly stack ze by mi neostavala ziadna fold equity - ale to je velmi vzacna situacia a pravdepodobne aj v nej v polovici pripadov by som callol pretoze to znamena ze uz tak ako tak som na pokraji hratelnosti a v takej pozicii sa situacie kedy call je dlhodobo ziskovy nezahadzuju.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: este k tomu mojmu allin callu s 27o

Odoslaťod fidelko 12 Aug 2007 11:24

yegon,ak som na BB a super ide all in,tak do akej vysky je pre mna ekonomicke dorovnat aj ked mam 27 off?
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

Re: Re: este k tomu mojmu allin callu s 27o

Odoslaťod yegon 12 Aug 2007 12:28

no ak chces mat 100%tnu istotu tak tych 2.3 ku 1 je hranica, cize v pote uz musi byt 2.3x viac penazi nez tam mas dat ty.

Napriklad ak v pote je 2500 a od teba sa chce dolozit 1000 tak je to jasny call s lubovolnymi dvoma kartami

ak mas trochu lepsie karty - povedzme jednu vysoku (J7,K4) tak mozes callnut 2 ku 1

zjednodusene sa da povedat ze ak ma super 3xBB a ide all in tak ho ty na bigblinde mozes callnut s Jx+ a ak ma menej ako 3XBB tak by si ho mal callnut s hocicim ak to vyrazne neohrozi tvoju strategicku poziciu. Ak su v hre okrem blindov aj ante tak je to bez diskusie :)

v situacii kedy ide all in UTG na plnom stole by som samozrejme call so 72o zvazil ale na druhej strane na plnom stole sa 3xBB UTG all in raise dostane k BB bez toho ze by niekto callol len velmi zriedkavo :)
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: Re: este k tomu mojmu allin callu s 27o

Odoslaťod fidelko 12 Aug 2007 13:09

Takze podla toho si spravne dorovnal.Otazka je
ci by nebolo lepsie uprednostnit fold kvoli tomu aby si zbytocne so slabymi kartami nevratil jasneho shortstacka do hry a radsej mu zobrat blindy s lepsimi kartami v dalsich kolach.Ak tomu rozumiem boli ste uz len traja a Pentecho uz vela sanci nemal.Mozno aj preto ta hnevliva reakcia od kentajaco.
fidelko

Re: Re: Re: este k tomu mojmu allin callu s 27o

Odoslaťod fidelko 12 Aug 2007 13:14

Okrem toho,tym ze isiel all in v podstate z UTG tak mal urcite relativne dobre karty.
fidelko

fidelko

Odoslaťod keso26 12 Aug 2007 13:59

UTG uz pri pocte menej ako 7 hracov pri stole nie je ;) ..to len taky technicky detail :-P
Na druhu stranu by som v tejto situacii s kartymi 72o tiez nehral, aj ked pot odds hovoria inak. Niekedy sa netreba riadit cisto len matematikou pri stole, taky moj nazor.
Obrázok používateľa
keso26

Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Re: fidelko

Odoslaťod yegon 12 Aug 2007 14:24

no tu nie je velmi o com pozerate sa na to obaja z prilis opatrneho uhla pohladu

- ak zlozim Pentecho bude mat 2245 chipov cize cca 4xBB ak callnem a prehram bude mat 3000 chipov cize cca 5xBB - o akom vrateni supera do hry hovorite? :) Z jeho pohladu medzi mojim foldom a mojim callom a prehrou nie je ziaden strategicky rozdiel

- mna prehra nijako neohrozi, stale budem chipleader a stale budem moct tlacit na ostatne 2 stacky - dokonca by som povedal ze ak prehram a Pentecho v dalsej hre nepojde allin z buttonu mozem ist all in zo SB z lubovolnymi kartami a BB bude musiet zlozit cize mojich 800chipov sa mi hned aj vrati.

- na to aby si nehral podla matematiky musis mat dovod, ci uz to je vyborny read na supera alebo to ze si lepsi hrac a pockas si na matematicky vyhodnejsiu situaciu, ak clovek bude zahadzovat taketo vyhodne situacie len preto ze pocul ze 27o je najhorsia holdem ruka (co mimochodom nie je pravda) tak sa pripravuje o peniaze. Okrem toho v takejto situacii ked efektivny stack je cca 6-7BB a hra sa allin/fold sa o nejakom vyuziti toho ze si lepsi hrac neda hovorit ;)
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: fidelko

Odoslaťod fidelko 12 Aug 2007 14:59

ja netvrdim ze je lepsi fold alebo call,len kladiem otazky.Tiez ma napadlo,ci v situacii chipleadera proti dvom shortstackom nie je lepsie ich postvat
navzajom proti sebe,resp.pockat kym ich situacia neprinuti ist proti sebe all in.
Inak povedane:Co je lepsie-snazit sa sam vyradit jedneho shortstacka a ist s naskokom do HU,alebo s istotou druheho miesta ist do HU s vyrovnanym skore?
fidelko

Re: Re: fidelko

Odoslaťod wizdo 12 Aug 2007 16:01

ked nie je 27off najhorisa ruka v holdeme tak aka??...
wizdo

Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!