pomoc novacikom

Príspevky zo starej diskusie

tak aj ja sa pridam

Odoslaťod vlade 20 Jan 2008 06:30

1. trpezlivost
2. dokazat vytiahnut zo supera maximum chips/penazi
3. dokazat polozit silne karty (niekedy fakt tazke :) )
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Re: Re: Re: Max

Odoslaťod acvonmilan 20 Jan 2008 09:59

Ano, je tam podminka 1FPP. Nicmene nahrat na Expektu 1FPP je naprosto bezproblemove - tam to naskakuje velice rychle.

A je na zvazeni kazdeho novacka, zda investovat trebas 20usd na vklad, nahrat si par FPP a hrat freerolly o 2000usd pri 810 hracich (vcerejsi situace), nebo nevlozit zadne penize a hrat freerolly o 50usd pri 2000 hracich! Tato volba by mela byt zcela jednoznacna ;-)
Obrázok používateľa
acvonmilan

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
OPT1 - 2. miesto (2)

tak aj ja :)

Odoslaťod keso26 20 Jan 2008 11:55

..vsetko co tu borci popisali je fajn a cim viac z tychto skills mas, tym lepsim hracom si. Takze vsetko co bolo spomenute a aj co nebolo je pri pokri velmi dolezite, ci uz je to disciplina, trpezlivost, schopnost maximalizovat profit (ak drzis strong hand ) a minimalizovat straty (ak drzis weak hand ) no a dalsou sice nie schopnostou, ale uzitocnym nastrojom je pozicia ak sa s nou spravne naraba :)
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Re: tak aj ja :)

Odoslaťod igy94 20 Jan 2008 19:24

jj na buttne sa najlepsie raisuje-blufuje
Obrázok používateľa
igy94

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 4 krát/0 krát

ako sa presadiť v MTT?

Odoslaťod roche01 21 Jan 2008 11:01

V MTT turnajoch narážam v 99% prípadov na jeden a ten istý problém. Prvú hodinku (po blindy 100/200) hrám opatrne v podstate len strong hand príp. občas v pozícii idem pozrieť na flop so suited connectors. Takže v prvej fáze nehrám veľa rúk a som schopný urobiť double up môjho počiatočného stacku.
Ako sa turnaj prehupne do druhej fázy, tak
tak postupne všetci hráči stúpajú so svojimi stackmi a skôr či neskôr sa stanem shortstackom, ktorého skôr či neskôr ulovia.
Okrem toho, keď hrám takto opatrne, pripadám si ako terč, u ktorého je všetkým hráčom okolo jasné, že sa na mne môžu nabaliť, kradnúť mi blindy apod.
Ak sa však rozhodnem brániť sa a povedzme raise buttonu oplatím reraisom, lebo to považujem za stealing blinds, tak narazím na silnujšiu ruku a som out.
Takisto, keď sa pokúšam v strednej fáze hrať aktívnejšie, takisto ma niekto dostane:(
Aké tipy resp. rady by ste mi dali? Čo na svojej hre zmeniť? Ako prežiť resp. budovať stack v strednej fáze turnaja?
Dík za každú radu...
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Re: ako sa presadiť v MTT?

Odoslaťod lubka 21 Jan 2008 11:39

Ja neviem ako iný ale v strednej časti hram najagresivnejšiu hru - niekedy to aj nevide ale to už je poker - Ked si neurobiš nejaky stack v strednej časti aj tak nakoniec skončíš pretože ťa to stiahne
lubka

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: ako sa presadiť v MTT?

Odoslaťod wizdo 21 Jan 2008 12:07

ja neviem od zaciatku hram naplno....callujem aj s primernymi handami....aby som si spravil apson trosku slusny stack...do rpvej pauzy hram vacsinu hand a flopseen mam cast tka na 30%...a pre

druha faza ak tunak prichadzam ako middlestack abo bigstack..hram kludne....ale ak idem ako mierny shortstack...tak skusam hrat aj ako blazon a proste riskujem...bop presne ako pise LUBKA ak sa aj pretlcies dalej budes stale slaby....

proste radsej vyletim po hodine hry ako sa drbkat ako shortstack a vypadnut tesne pred inmoney...

dam ti radu ROCHE01 skus hrat uvod turnaja viac agresivne a casto aj z nevyhodnej pozice s priemrnymi kartami..a ver mi...lahko takto vyhras za par chips 1-2 all iny + 1-2 all iny ak vyhras vdaka dobrym kartam mas 3-5 nasobny stack....
druha faza treba spomalit hravat rozumnejsie karty ale obcas vstupit do hry..nech ta nemaju za tight hraca...obcas nejaky bluf....
pred inmoney ams 2 moznosti..bud vyckavat do penazi..abo hrat agresivne ak vidis ze mas slabsi stol
no a zaver turnaja...podla stola...sa prisposobit.. ak ams agresivneho(treba proti enmu skusit) ak mas tightstol tak hrat agresivne....

a to ze ta niekto dostane s tym si halvu nelam...musis si chranit handy a hrat odbre a minimalizujes taketo dostatia...ale ako pises ak nemas rozumny stack hraci ta beru akoshortstacka calnu aj s horsou rukou a nejak ta uluckuju zatial co keby si mal dobry stack...po tvojom bete skludom polozia....

a perlicka nakoniec....ja velmi rad hram suited conectors od 78 vyssie...
wizdo

Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Re: Re: ako sa presadiť v MTT?

Odoslaťod roche01 21 Jan 2008 12:58

ok. Vidím, že problém je naozaj v nedostatočnej resp. prehnanej agresivite z mojej strany v nesprávny moment.:(
To, že treba hrať agresívnejšie (či už v skorej fáze alebo strednej) je na teoretickej rovine jasné.
Ale ešte mi priblížte, please, čo pod tým pojmom(hrať agresívne) myslíte. Občas mám pocit, že práve tento pojem nesprávne chápem, resp. nesprávne aplikujem v svojej hre.
Napr. v middle stage mám 77 na ruke, som mierny shortstack, raisnem z late position, BB (middlestack) ma dorovná. Po flope napr.J-5-4, BB checkne a ja...? Allin, raise, alebo čo? A ak v tej istej situácii príde flop A-Q-J vo farbe a BB opäť len chcekne...? Ja allin, raise alebo čo...?
Väčšinou v prvom prípade, má BB na ruke J-x, v druhom má flush.
alebo ma re-raisne a ja vzhľadom k hrozbe flush resp. straight foldnem....
Tak ako hrať správne agresívne?
Obrázok používateľa
roche01

Re: Re: Re: ako sa presadiť v MTT?

Odoslaťod wizdo 21 Jan 2008 14:11

no zaprve read na hraca...
za druhe s 77 ako shortstack bych dal all in...

hrat agresivne....heh tazke je vysvetlit hrat spravne agresivne...po pravde ja ti to najskor nevysvetlim....ja proste hram podla insitnktu a rozumu a ked vycitim slabost hraac ze najskor netrafil tka zatlacim aj ked som ja netrafil..

k tej hre...nooo...
1)ako shortsack jasny all in po flope, ako middlestack bet....
2)shortsack skor check, ako middlestack bych dal continual bet(ak yb aspon 1 7-cka bola v tej farbe)

a foldnut kvoli HROZBE....ale no o to ide...dostat supera do all inu v situacii kde mas ty vyhrat a on len caka....ak by sme hrali STALE len NUTS...tak vyhras 2 hry za 3hodinovy turnaj....treba sa naucit riskovat a blufovat
wizdo

Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

tak to som jasný!

Odoslaťod roche01 21 Jan 2008 14:24

no, tak ako čítam, wizdo, hrať podľa inštinktu... Keďže môj inštinkt je zhruba taký, že idem do hry, keď ma súper jasne poráža a naopak, nejdem do hry, keď mám jasne lepšiu kombináciu, tak som asi odsúdený na večné freerollovanie (aj keď som ich už nehral pekných pár mesiacov).
A s tým, že za 3 hodiny vyhrám len 2 hry máš úplnú pravdu: Takže suma-sumárum problém je v tom, že neviem riskovať a o bluffovaní ani nehovoriac. :(
Takže, ak niekto chce free money, stačí si ma nájsť, kde hrám a prisadnúť si...*SLZA*:-D
Obrázok používateľa
roche01

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 18 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!