dzejkej napísal:V mene kolektivu autorov dovol, aby som Ti podakoval za prejavenu priazen!
Som rad, ze to neposobilo nudne, ale je mi trochu luto, ze su tam veci, ktore si nevstrebal. Kludne sem napis, co Ti nebolo jasne a mozeme o tom napisat nejaku tu slohovu pracu a pripadne to rozobrat lepsie v nejakom dalsom videu.
Na nas anglicko-slovensky mix som patricne hrdy. Od tucniaka sa ucim zaujimave frazy ako napr.: ""by som pointol out rad" (pisal to tu na fore) a on odomna prebera moju exoticku vyslovnost .
No v prvom rade - predstav si, ze hras poker 3. krat v zivote a chces vediet, aku mas sancu KK vs AA pf -> vypocitas. Predstav si, ze hras poker dajme tomu 3 mesiace, KK vs AA ti je jasne, ze je to cca 1:4, ale napriklad nevies, ze je ziskove cbetovat AQo na flope K82r, lebo si myslis, ze si nic netrafil. A takto to ide dalej a dalej, stale su veci, ktore nevies automaticky "odhalit" o superoch, ale tie stare sa stavaju pre teba samozrejmostou a automaticky si vies predstavit, ci je dany move + alebo - EV... Ja hram NL2 a sice rozumiem naozaj takmer vsetkemu, o com sa tam hovorilo, co sa terminologie tyka a vsetkeho, dava mi to aj zmysel a viem, preco je to TAKTO dobre, ked ste to vysvetlili. Lenze ked sa niekto, kto hra NL200 zamysla nad niecim zamysli, tak milion veci jeho mozog vygeneruje automaticky na zaklade tisicov predoslych odohranych handov a on si len povybera tie, nad ktorymi sa naozaj chce zamysliet. Ja by som sa tiez mozno v niektorych pripadoch dostal k rovnakemu zaveru, ako vy, dokonca niekedy aj s podobnym odovodnenim, ale v niektorych by som proste niektore fakty, ktore ste si vy vsimli, vynechal, a odovodnil si svoj move nejako inak... snad ste z toho pochopili, co som mal na mysli
dalej, rozdiel medzi nl200 a nl2 je naozaj radikalny, na NL2 slovo ako "reg" asi neexistuje a svoju hru prisposobujem iba tomu, ako velmi je moj super fishy
Urcovanie range sa stava v mnohych pripadoch obrovskou prekazkou, najma ked ja som v tomto smere nie velmi dobry (ako som pisal vyssie, mozno by som urcil hracovi jeho range ako-tak, ale trvalo by mi to strasne dlho a aj tak by som si z hlavy nevedel hned vyratat, ci je to nakoniec dobry move alebo nie).. a navyse, beatovanie NL2 spociva prevazne v agresivnej hre PF a potom celkom jednoduchej hre postflop, v zavislosti od supera
valuebetovanie je jedna radost, bluffovania sa radsej treba ostychat a to je myslim velikansky rozdiel oproti NL200