Boj s Micro stakes

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Boj s Micro stakes

Odoslaťod chulanbetra 24 Jún 2013 23:50

Dnes som mal opat vybornu session, ale o tom som nechcel. Mam tu 2 handy. V prvej dorovnavam s trochu horsim pot odds ale ocakavam dalsi zisk na river ak mi pride co potrebujem. V druhej ma prekvapila jeho handa, zaujima ma nazor na turn akciu.

Hand 1:
Full Tilt Poker $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2244990
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN): $2.71 - VPIP: 32, PFR: 20, 3B: 5, AF: 3,1, Hands: 18711
SB: $2.61
BB: $3.57
UTG: $1.75 - VPIP: 28, PFR: 0, 3B: 0, AF: 5,5, Hands: 74
MP: $2.71
CO: $0.44 - VPIP: 61, PFR: 27, 3B: 27, AF: 5,6, Hands: 82

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with 4 :spade: 4 :heart:
UTG calls $0.02, 1 fold, CO raises to $0.06, Hero calls $0.06, 2 folds, UTG calls $0.04

Flop: ($0.21) 4 :diamond: 2 :heart: 8 :diamond: (3 players)
UTG bets $0.04, CO folds, Hero raises to $0.20, UTG calls $0.16

Turn: ($0.61) K :diamond: (2 players)
UTG bets $0.32, Hero calls $0.32

River: ($1.25) 8 :heart: (2 players)
UTG bets $1.17, Hero calls $1.17

Spoiler:
Final Pot: $3.59
Hero shows 4 :spade: 4 :heart:
UTG shows A :diamond: T :diamond:
Hero wins $3.42

PF: UTG je pasivny hrac, CO naopak hra vela ruk a raisuje take percento ako je VPIP UTG hraca:-) Keby CO dal iba call tak by som dal urcite raise, teraz davam call (SB tight, BB 30/24 nizky AF). UTG dorovnal ideme na flop. UTG ocakavam nejake Axs+, taktiez small pp (asi nie vyssie nez 99), nejake kombinacie broadway cards, premium hands by raisoval pf alebo aspon reraisoval po akcii od CO. Co sa tyka CO tam ocakavam podobnu range (ved pfr CO je rovnake ako VPIP UTG), pricom on moze mat aj premium hands cize 22+,Axo+, broadway cards.

Flop: Mam set, UTG betuje strasne malo, CO sklada. Neviem stale co tieto bety reprezentuju, mam pocit ze je to nieco ako "viem ze ak checknem ty betnes tak preto betnem ja ale nechcem vela". Kazdopadne hrozi tam farba, v jeho range moze byt 22-99, Adxd, diamond broadways, A8o (? tomuto moc neverim). Neverim, ze by minbetol s Axo, offsuit broadways (ale tak neviem naozaj co si mysliet o tychto donkbetoch).

Dam raise a on dorovna => takze ostava Adxd, 22-99 (sety by asi raisoval ale nemozem vylucit ze dal call a betne turn alebo skusi znovu c/r), KT+, QT+, JT v diamondoch vsetko.

Turn: Najhorsia karta pre mna, navyse super betne polovicu potu (kam sa podel minbet???:-). Takze jeho range tipujem 22,88 (betoval by takyto pasivny hrac set ked hrozi farba? ja myslim ze by sa chcel stacknut uz na flope aky je vas nazor?), Adxd, QdTd, QdJd, JdTd. Nemyslim si ze by betoval nieco co porazam okrem teda 22 co ale silne pochybujem.

Pot odds cca 3:1, na FH/quads mam sancu cca 4:1 (10 outs), ak mi to dojde tak si myslim ze dostanem este nejake peniaze od neho (ak by checkol river dam 1/2 potu - 2/3 potu), ak mi to nedojde nestratim nic lebo foldnem moj set. Asi na vyssich stakes by to bolo obvious a nedali by mi tie implied ale tu ich cakam od takeho hraca tak call.

River: Mam FH a co je este lepsie ak by nahodou mal set tak ma mensi FH s 22 a je velmi nepravdepodobne ze drzi 88. Najskor teda ma farbu a verim ze mi da aspon 1/2 pot bet. Nastastie tuto dilemu riesi on ked da all in.
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod chulanbetra 25 Jún 2013 00:25

Hand 2:

Full Tilt Poker $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2245009

SB: $2.28
BB: $3.59
UTG: $3.45 - VPIP: 26, PFR: 12, 3B: 6, AF: 2,0, Hands: 117
MP: $1.83
CO: $1.26
Hero (BTN): $2.12 - VPIP: 32, PFR: 20, 3B: 5, AF: 3,1, Hands: 18711

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with 9 :diamond: Q :diamond:
UTG raises to $0.04, 2 folds, Hero calls $0.04, 2 folds

Flop: ($0.11) 3 :spade: J :diamond: K :diamond: (2 players)
UTG bets $0.08, Hero calls $0.08

Turn: ($0.27) T :diamond: (2 players)
UTG bets $0.16, Hero calls $0.16

River: ($0.59) 3 :heart: (2 players)
UTG bets $0.24, Hero raises to $1.84, UTG calls $1.60

Spoiler:
Final Pot: $4.27
UTG mucks A :diamond: 2 :diamond:
Hero shows 9 :diamond: Q :diamond:
Hero wins $4.06

PF: Super je dost pasivny a trochu loose (heh ze to hovorim prave ja:D). Jeho range ma urcite poraza, nakolko je UTG bude uzsia ocakavam 22+, Axs+, ATo+, KTs+ QTs+ JTs, KQo, mozno som dal aj viac nez treba. V podstate bijem len JTs (aj to je otazne ci by to hral UTG). Sme vsak deep, mam celkom hratelnu ruku z tej pozicie, mozem ziskat ako farbu tak aj postupku. Na par Q/9 moc hrat nechcem resp. musim davat pozor. Blindy su strasne pasivne (ak by 3-betli tak fold), dam call.

Zase min raise, neviem co to znamena. Niekedy tak hraju premium ruky, niekedy tak hraju male pary. Range vsak nemenim a skor cakam silnejsiu ruku od neho.

Flop: mam druhu najlepsiu FD, mam gutshot. Super dava c-bet, jeho staty su pomerne vyvazene na 117 handach cizec-bet, fold c-bet, wtsd aj w$sd. Okrem small pp ho trafilo vsetko co mal. Ak tu raisnem tak ma moze(urcite!!!) reraisnut aj a budem musiet foldnut. Su tam 2 overcard, ak ma small pp tak moze vzdat dalsie bety a ja ho mozem donutit zlozit ak sam netrafim. Mam poziciu, mam sancu ziskat silnu ruku a fold equitu tu nemam ziadnu imho tak call.

Turn: Nuts. Super betuje 2/3 potu. Tu mozem urobit 2 veci:
a) raise: Ked raisnem, zvysim pot co urcite chcem. V jeho range je ale viac ruk, s ktorymi chce vidiet lacno SD ako AJ, AK, 2pairs, AQo, 33, TT, JJ, KK, AA. Tieto ruky by betol for value a zaroven for info, ci nie je uz behind. Z jeho pohladu mam FD urcite v range, dalej ma moze tipnut na postupku, 2p a mozno TP nieco ako AK, KQ. Ak raisnem tak spomenute ruky asi zlozi, naopak dorovna / pushne ak ma na ruke Ad cize AdTx+, Adxd. Tieto ruky vsak mozem nechat dotiahnut s mojou monster handou, vtedy mi odovzda kludne aj all in. Navyse nemam zaruku, ze pushen tie handy, moze len dorovnat a c/f na non-diamond river.
+ vacsi pot
- hra tu moze skoncit vacsinu casu

b) call: V tomto pripade sice nebude pot velky, ale ak pride 4ty diamant mozem ziskat vsetko. Ja totiz nemam Ad a preto ho moze mat on a stackne sa. Navyse moj all in na river je dobry aj proti medium strength hands. Tieto by zlozil na akykolvek bet ked tam budu 4 diamonds, zlozil by ich asi aj na turn raise takze ak ich ma tak velky pot nemozem cakat. Dalsia vyhoda je, ze ak by mal set a board sa sparuje, tak zase ziskam vsetko, lebo si bude mysliet ze poraza moju farbu. Nevyhoda je, ze ak nedotiahne co potrebuje tak zlozi pricom na turne by raise este asi dorovnal.
+ potencial ziskat all in ked pride spravna karta
- neziskam mozno $$, ktore by mi zaplatil s Ad alebo setom na turn raise

Rozhodol som sa pre call. Budem velmi rad ak mi poradite a poviete vase nazory ako by ste to tu zahrali.

River: Sparovana karta, moze byt dobra aj nemusi. Ak mal v ruke Ad a nemal uz farbu tak zahodi, ak vsak mal set tak ma FH a stackne sa. Osobne by mi viac vyhovoval ten diamant kedze je vacsia sanca, ze by ziskal nut flush ako FH. Anyway budem sa drzat toho co chcem a pojdem all in. Bude to sice silny overbet potu (1.84$ do 0.59$), bude mat nieco ako 1,3:1 na call. S FH to dorovna a s nut flush verim ze tiez. Mozno by zahodil slabsi flush ak ma nieco ako 9d8d ale to je len jedna handa a neni iste ci by foldol zo strachu pred vyssim flush alebo FH.

Super betuje 1/2 potu ja davam all in on dorovnava. Tu je opat otazka, ako to tu zahrat. Dat all in? Alebo to len raisnut nejak rozumne? Co vy na to?

Spoiler:
Jeho handa ma dost prekvapila v negativnom zmysle. Keby som nemal farebnu postupku ale len Q high flush, tak by som sa stackol a vobec neuvazoval ze moze mat lepsi flush. Nezahodil by som to. Vedeli by ste to foldnut? Ak ano tak po akej akcii by ste boli presvedceny, ze vas poraza? Presvedcil by vas sparovany river?
chulanbetra

Odoslaťod Lucky566 26 Jún 2013 11:58

Vôbec sa mi nepáči tvoja analýza.
1. Ryba nebude rozmýšľať o tvojej range.

2.
Super je dost pasivny a trochu loose

Na takom flope nikdy nebude cbetovat s čistým bluffom.

3. Turn: T :diamond: pomohla súperovej range alebo tvojej ? Passívny súper betuje znovu a to 2/3 potu.
s ktorymi chce vidiet lacno SD ako AJ, AK, 2pairs, AQo, 33, TT, JJ, KK, AA

To mi chceš povedať, ze na NL2 ti súper zloží set alebo AA?

4.
+ potencial ziskat all in ked pride spravna karta
- neziskam mozno $$, ktore by mi zaplatil s Ad alebo setom na turn raise

Osobne nehrávam veľa CG ale som si istý, že by ti nezložil ani AdXx.

5.
Mozno by zahodil slabsi flush ak ma nieco ako 9d8d ale to je len jedna handa a neni iste ci by foldol zo strachu pred vyssim flush alebo FH.

Pochybujem, že by zahodil flush. A ešte viac o tom, že si všimol, že sa spároval board.

6.
Anyway budem sa drzat toho co chcem a pojdem all in. Bude to sice silny overbet potu (1.84$ do 0.59$), bude mat nieco ako 1,3:1 na call.

Aká je tvoja range ? Co reprezentuješ? To sa mi už vôbec nepáči. Ak má handu, s ktorou by ti zaplatil AI tak by ti určite zaplatil aj ten raise na turne.

Celé sa mi to zdá veľmi pritiahnuté za vlasy. Zbytočne analyzovať takto do hĺbky na takýchto limitoch, kedže hrajú väčšinou "Aha dva obrázky vo farbe, to nemôžem poloziť". Každý skúsenejší hráč ti povie, že cesta je len valubetovat a valuebetovat.
Dúfam, že som ta neznechutil veľmi, len som cítil potrebu sa vyjadriť.

Prajem veľa šťastia! :gl:
Lucky566

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 21 krát/5 krát

Odoslaťod chulanbetra 26 Jún 2013 12:57

No je loose passive, ale VPIP 26 nie je 50. Aj AF: nema 0,1 ale 3,1. Nemusi dorovnavat slepo, nemusi vzdy callnut vsetko to su moje skusenosti z limitu aj ked mas pravdu aj ty.

1) Bude rozmyslat v tendenciach "prisla mu farba", "ma to eso", "ma tu 1 kartu do postupky". Ano nebude rozmyslat hlbsie ale pojde po priamo viditelnych hrozbach, nad tym sa bude zamyslat.

2) Hm nejak nevidim, ze by som v sekcii o flope pisal ze bude betovat cisty bluff. Naopak pisem, ze ho skoro vsetko trafilo a ak ho raisnem moze ma reraisnut a ja budem musiet zahodit. Davam mu tam kredit. Asi sme sa nepochopili, alebo som ja nerozumel :)

3) Mas pravdu. Aj ked niekedy na tych limitoch hraci betuju, raisuju a ked im dam reraise all in a on ma doplatit 1:7 do potu tak foldne. Viem, ze pises ze on sa nediva na mna, ale moze mat staty, moze mat W$SD mal som to vysoke ukazoval som dobre karty, all in by dorovnat nemusel. Ale aspon min raise som mohol dat to je pravda.

p.s.: ja rozumiem tvojim radam o value bete. Sam sa nesnazim velmi o slowplay, betujem sety, postupky aj farby uz od flopu. Problem je, ze ak to neni vyslovene hrac 50/20 a vyssie tak skladaju a cim viac porazam ludi na SD tym viac skladaju na flopoch a turnoch a ja tu value stracam (vid moje posty o cervenej linke). Napr. uz robim to ze ked flopnem s Ax proti niekomu 26/10 par A, tak robim check flop a bet turn a casto tak dostanem zaplatene na turne a obcas aj na rivri hoci ked betnem flop tak mi to zlozi. A je tiez pasivny a mierne loose. Zase nemozem hrat len tak, ze cakaj casom sa ti ta ryba vysype cela, nie nevysype su tam dalsi hraci co maju stati 20/18 a 18/15 a snazia sa ju tahat oni. Nechcem robit z NL2 nosebleed stakes ale uz to neni ako kedysi, mnoho hracov je uz kompetentnejsich.
chulanbetra

Odoslaťod Lucky566 26 Jún 2013 13:38

2) Hm nejak nevidim, ze by som v sekcii o flope pisal ze bude betovat cisty bluff. Naopak pisem, ze ho skoro vsetko trafilo a ak ho raisnem moze ma reraisnut a ja budem musiet zahodit. Davam mu tam kredit. Asi sme sa nepochopili, alebo som ja nerozumel

Tu som chcel podotknúť, že lepší budeš len málo kedy (netvrdím, že to máš foldovat).

Podľa mňa prichádzaš strašne o value. Netlačíš na neho a tým pádom spraví menej chýb.

Koľko stolov hráš naraz ? Veľmi by si sa nemal riadiť hudom, kedze málokedy budeš mat dostatočnú vzorku. Odporučil by som ti len základné staty a hrať fit or fold. Aký máš cbet flop ?

Edit: Pozerám, ze máš po 18K hands staty 32/20. Neviem či to bude najlepší spôsob ako beatovat NL2 bez výborného hand readingu.

Myslím si že by si sa ešte nemal zaoberať svojou sd / non-sd line. Ked si zlepšíš sizing a hand reading ono sa to samé napraví. Treba hrať veľa!

A ešte si mi neodpovedal na otázky ohľadne range. :O:
Lucky566

Odoslaťod chulanbetra 26 Jún 2013 14:04

- Hram 3 stoly naraz. Pri stvrtom to tak nejak nestiham resp. klikam niekedy automaticky co nechcem. A nesuvisi to s mojim VPIP lebo aj ked hram extra tight tak sa mi stane, ze mam AJ, TT, 22, AQ na roznych poziciach a niekde je chyba foldnut AJ lebo som btn, inde zase raisnut AQ UTG alebo celim s 22 3-bet pf. Proste nestiham sa dobre rozhodnut mozno casom.

- ad flop, pises ze netlacim. Cize tvoja rada je tam raise? Tym prezradzam ruku, ze je to bluff na flope kde mi to vacsinou nebude zahadzovat. Je lepsie teda budovat pot aj za cenu reraise a fold?

- posledne dni hram viac tight, mam tam staty 23-25 / 18 alebo aj 20/15. Obcas vsak mam na stole ultra tight blindy, proste tam tie peniaze nenecham tak sa stava ze im tam raisujem any 2 a mam 30-35 :(

- SD a non-SD riesim len z toho titulu, ze casto ma nedorovnaju az po SD, mam pocit ze az prilis casto folduju trafene ruky a neviem ci nebetujem moc, alebo nemam trochu upravit to betovanie (hlavne pri hracoch s VPIP 30-40)

- range: moj range tam bude flush alebo FH, kedze som dal reraise all in moze zvazovat FH ale farbu nepolozi. Ano mas pravdu min raise na turne by mi asi dorovnal aj s AK, push all in na river uz nie. Mohol som ziskat value z tych medium hands na turne, lebo na river uz value nedostanem. A z tych co ma silne dostname value vsade. Asi moje rozhodnutie na turne ovplyvnila sila ruky a to ze mi hodne folduju ked betuje monster handy. Chcel som ho nechat dotiahnut cokolvek FH, nut flush s Ad aby som mal najvacsiu sancu na stacknutie. Asi by som hral inak keby som nemal str8 flush.

edit: c-bet a dalsie staty ti napisem ked pridem domov, c-bet sa snazim drzat 60-80 ale to len v poslednych dnoch a v tych 18k rukach to moze byt uplne inak.
chulanbetra

Odoslaťod Lucky566 26 Jún 2013 17:16

- Hram 3 stoly naraz.
:good:

- ad flop, pises ze netlacim. Cize tvoja rada je tam raise? Tym prezradzam ruku, ze je to bluff na flope kde mi to vacsinou nebude zahadzovat. Je lepsie teda budovat pot aj za cenu reraise a fold?

Myslel som to in general. ;) Tak ten flat na flope je pohode imho (už som ale result oriented). Pokiaľ vieš pot kontrolovať so 2nd FD a zároveň maximalizovať value.
Pozeral som si iné handy a všimol som si:

1. si result oriented - range si upravuješ podľa toho čo mal súper, vôbec tam ani result nemusíš postovat
2. snažíš sa bluffovat fish! - do NL25 - 50 sa bluffovat ani neodporúča
3. obhajuješ svoju zlú play

casto ma nedorovnaju az po SD

Toto nemusí byt spôsobené len tým, že ti to proste foldujú. Často to bude spôsobené aj tým, že proste nevieš získať maximum value zo svojej handy ale aj spewy hrou. (Turn donk over push s FD a 0 FE)

K tomu value betovaniu, musíš sa seba spýtať:
Callne mi 50$ do potu 200$? Ak áno tak potom mi callne 75$? A čo tak 200$? K tomu ale musí dobre odhadnút jeho range. :)

Bolo by dobré keby sa vyjadril nejaký CG hráč k tomuto. Ja takto deep hrám len omahu. :pokerface:
Lucky566

Odoslaťod chulanbetra 26 Jún 2013 19:52

Lucky566 napísal:...

Som doma, takze najprv tie staty: 19k odohratych ruk NL2
VPIP: 33
PFR: 21
3-bet: 4,7
AF: 3,1
WTSD: 24
W$SD: 47
Steal: 42
CB: 82
Fold CB: 41

dalej:
1) No vysledok davam pre ludi co si chcu pozriet a overit svoje odhady atd. Ja viem vysledok handy aj keby som ho nepisal, to by som musel mesiac nepostovat a mozno by som si aj tak spomenul, ze co mal.

2) Ok mozem hrat fit or fold, ale potom pridem na limit kde to nestaci, spadnem a budem sa musiet aj tak toto ucit. Preco nezacat uz teraz? Preco sa neucit uz tu odhadovat koho mozem bluffovat a koho nie?

Nie je pravda, ze vsetko je fish. Mal som protihracov ktory mali staty 23/18 a jeden bluffoval ked mu neprisla draw na river a semi-bluffoval, ten dalsi to nerobil. Prveho som mohol rasinut na river s nicim alebo dorovnat s A high a druheho som bluffoval po turn. Preco to neskusat, samozrejme ze narazim lebo nemam odhad a skusenosti, ale to narazim aj potom tak preco sa neucit uz teraz. Preco nekradnut blindy ked mam za sebou tight hracov ktory sa navyse brania len callom, po flope potom hraju fit or fold takze ich vyblafujem c-betom vela casu, preco tie peniaze nechavat?

3) To neber tak, ze obhajujem. Ja hladam pricinu je to len nazor. Ako si pisal overbetujem neskor namiesto aby som raisol castejsie flop / turn. Aj to je asi dovod. Zle som to napisal, ja som mal napisat "myslim ze ma casto nedorovnaju". To neni prehlasenie, ktore ja tvrdim, ze plati a hotovo :) Snazim sa najst kde je problem, takze skusam povedzme aj checknut a potom betnu pot, atd. proste asi neexistuje uplne univerzalny navod a v pokri asi nic nie je "treba to hrat takto vzdy". Ono to zavisi aj od supera, od stackov, od pozicie od readov, staty len dopomahaju k tomu rozhodnutiu.

Este k tym analyzam, samozrejme ze vsetko ma to nenapadne za tych 30 sec ci kolko to mam na zahratie ruky. Snazim sa napisat co som si myslel + pisem co ma napada ked sa na tu ruku divam znovu. Je to dolezite, lebo aj ked ma najprv povedzme nenapadlo dorovnat, tak o tom aspon rozmyslam a aj toto rozhodnutie mozno nie je spravne. Je dobre ked mi niekto skritizuje aj zle analyzovanie. Ked si ruky analyzujem zle, tak sa zle rozhodnem nabuduce, lebo si spomeniem ako som sa zamyslal nad tym ked som to studoval v HM.

Vdaka za rady btw. :good:
chulanbetra

Odoslaťod chulanbetra 27 Jún 2013 19:04

Chcel by som vediet ako by ste tuto ruku hrali vy:

Full Tilt Poker $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2246656

SB: $2.25
BB: $2.00
UTG: $2.03
MP: $4.06 - VPIP: 29, PFR: 18, 3B: 8, AF: 1,9, Hands: 217
CO: $2.88
Hero (BTN): $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with 8 :heart: 7 :heart:
1 fold, MP raises to $0.07, 1 fold, Hero calls $0.07, 2 folds

Flop: ($0.17) Q :diamond: 6 :club: 9 :spade: (2 players)
MP bets $0.11, Hero calls $0.11

Turn: ($0.39) 8 :club: (2 players)
MP checks, Hero bets $0.22, MP calls $0.22

River: ($0.83) 5 :spade: (2 players)
MP bets $0.83, Hero calls $0.83

Spoiler:
Final Pot: $2.49
MP shows 5 :diamond: 5 :club:
Hero shows 8 :heart: 7 :heart:
Hero wins $2.37
(Rake: $0.12)

PF: Suited connectors na BTN zvyknem hrat skoro vzdy. Jedine pokial je 3-bet predomnou alebo niekto prilis agresivny za mnou. Hram to aj v pripade ako teraz ked to mozem hrat len heads up po flope. Je to chyba? Mam to hrat len v multiway aj z BTN? Mam to hrat len v limpnutych potoch?

Flop: Jeho range som odhadoval na pary, Ax (skor suited), broadway cards, predsalen je MP takze suited connectors necakam casto. Flopol som OESD a dorovnal jeho c-bet. Otazka: mam tu raisovat? Dorovnanim som nezistil nic o jeho hande ale on zistil cosi o mojej takze to mozno nebolo dobre zahrate. Ale zase mam poziciu a uvidim co urobi na turne (predsalen Q je scary ak ju nema a hlavne ak mal pp < Q alebo trafil s A6/A9).

Turn: Mam OESD + par, porazam jeho A6, zvysok neporazam, som tu urcite pozadu ak by betol. On checkol, takze nepredpokladam ze by mal sety, Q. Ostava nic, pp < Q, A6, A9, alebo nejaka draw (JT, J8, T8, pripadne s trafenym parom). Tu asi robim zase chybu - betujem ked mam nieco trafene a check behind na river by mi mohol dat postupku. Zlozi mi tu len horsiu ruku, lepsiu dorovna. Zase ja som chcel betnut, aby som vyhral ak by prisla postupka viac. Mal som si ten pot navysovat radsej raisom na flope?

Super dorovnal, takze nieco vylucujem uplny bluff ako A high a pod. ostava draw, draw + par, A6,A9 a pp < Q.

River: Super mi betuje pot a teraz absolutne netusim co ma. Ja mam postupku ale netusim preco mi betuje ked turn len dorovnal, nepripada mi ze by mu ta karta tak pomohla. Bal som sa JT lebo to jedine mi dalo zmysel z celej tej ruky a rozhodol som sa aj kvoli tomu len dorovnat nie reraisovat. Tu je to zase asi zle zahrate, lebo jedna ruka z jeho range mi zabranila raisnut. Ale mne ina ruka nedavala zmysel, vy by ste mu priradili aku range na river?

p.s.: Vidim, ze ta ruka sa komplikovala ako som s nou isiel k rivru. Je to dovod na fold PF? Je pravda, ze aj ked som mal poziciu tak som nevytazil zrejme tu value co by som potreboval ked som dorovnal s tak slabou rukou pf raise.
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 27 Jún 2013 19:46

chulanbetra napísal:PF: Suited connectors na BTN zvyknem hrat skoro vzdy. Jedine pokial je 3-bet predomnou alebo niekto prilis agresivny za mnou. Hram to aj v pripade ako teraz ked to mozem hrat len heads up po flope. Je to chyba? Mam to hrat len v multiway aj z BTN? Mam to hrat len v limpnutych potoch?

Myslim, ze jeden chlapik na CR s nickom nickachu raz spravil video v ktorom vravel, ze SC chce hrat minimalne 4way. Ja si myslim, ze 3way na NL2 staci, kedze uroven tych hracov a schopnost foldovat je na velmi nizkej urovni (nickachu hral NL25 v tom videu, ale princip je takmer ten isty). V kazdom pripade nic take, ako "hram to skoro vzdy" a pod. by v tvojom slovniku ani nemalo byt :) Vzdy kazda tvoja akcia by mala zavisiet od danej situacie, ktora sa v pokri imo nikdy nezopakuje :) Ale spat k problemu - urcite by si SC nemal hrat VZDY ani nic podobne, prave naopak, SC su fajn, ak chces hrat postflop s tym, ze vies, ze budes mat fold equity, aby si mohol semiblufovat s picknutymi draws a podobne. Ofc, ked mas vedla seba rybu nejaku 80/15 tak budes hrat proti nemu 87s len preto, ze ti staci aj jeden par aby si ho stackol, o picknutej monster draw ani nehovoriac, ale vo vseobecnosti chces tahat value, co casto vytiahnes lepsie s rukami ako K7o, ktore maju TP potencial (prave z dovodu, ze K7o budes castejsie valuebetovat, kym s 87s budes casto len semi-bluffovat, co moze byt nevhodne prave z dovodu chybajucej fold equity).

Spat k ruke - na riveri ta poraza aj T7 teoreticky, ale to asi v range nikdy nema. Tie staty su cudne, vyzera na nejaku semifish, ktora takto moze zahrat aj nejake dva pary alebo tak, v kazdom pripade realne ta na riveri poraza iba JT a ked ti tam nasype takto pot, tak ja by som sa vobec nebranil sa tam s nim stacknut, predsalen je to len jedna ruka co ta poraza (s ktorou by som cakal v zasade, ze ak sa rozhodne checknut ten turn, tak bude c/r-ovat a nie c/c, takze by to tam nemusel mat az tak casto). Naopak takto mohol zahrat nejake dva pary, casto na tom riveri asi najde aj 7x, aj ked v PF range ich vela nema. V zasade je jeho range vacsinou par/dva pary/set, mozno cudne zahrany overpar, pricom necakam, ze hocico z toho ti foldne, ked tolko dal do potu :) U mna river shove :)

A teraz si to vsetko odmysli co som povedal a nabuduce to foldni PF :)

edit: teraz ma napadlo, ze jeho ruka vyzera dost brutalne na 77, keby nemame bloker k tejto ruke, tak ho putnem na 77 skoro vzdy, aj ked je to NL2 a on asi nema ponatie, ako by to mal zahrat, dost sa to na 77 ponasa :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 30 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!