Prve dojmy z NL5Predvcerom sa mi podarilo vyhrat jedne z tych 1$ FTP turnajov, takze som mal dalsie $$ do BR. Vcera som tak vyskusal NL5, vysledok bol zly ale tak ani som necakal ze mi to pojde...-6BI (ano pre niekoho je to nic, ja nemam tolko nahrate aby som to mohol este posudit
)
Pozitiva:
- vela hracov 60/30, 70/8,.. toto som mal problem nejak najst aj na NL2 takto loose hracov
- napriek tej strate som myslim netiltoval
- nemal som problem s vsadzanim, potmi atd. to myslim ze ked som predtym daval c-bet 13c do 19c potu tak teraz dam 32c do 40c alebo raisnem 1$ a nejak na to nepozeram ze je to polka BI predosleho limitu a pod.
Negativa:
- vyrazne agresivnejsia hra, ktora mi moc nesedela priznam sa hlavne od hracov co su prilis loose kde netusim aki su silni / slabi ked drzim nieco ako 2nd pair, 3rd pair
- hodne 3-bet od TAG hracov, tu neviem este posudit uplne ci to robia len s uzkou range alebo nie, tu mi mozno aj kradli poty PF, neviem
- nejak som sa nevedel na tom limite najst, nevedel som ci mam hrat agresivnejsie, viac loose alebo viac tight, nejak mi nic nepomahalo a nic nefungovalo
Co mi robilo problemy:
1)
OOP hra ked super urobil PFR:
Male pary:
- dorovnanie so small PP...vacsinou som set netrafil a nevedel som hrat nieco ako 2nd pair alebo reagovat na to ked som mal napr s 88 TP na boarde ako 257 a na turn prisla T povedzme a pod. proste super hral ked som checkol,
- ked som trafil set, casto mi skladali a netriafalo ich, toto mi prislo az prilis a ja to moc nechcem slowplayovat OOP, ale nehrali ani A flopy, ani spojene, tusim ze najviac som vybral flop a na turn bet skladali
- pochopitelne 3-bety som nedorovnaval (mam to 4-betovat proti 70/40 OOP? mne to nepride +EV a skoro vzdy tu budem 50/50)
Broadways:
- hra s AQ,AK, KQ resp,. vyssie esa a KQ, tu bolo fuk ci to dorovnam alebo 3-betnem, na 90% to bol call IP a samozrejme vacsinou som flop netrafil, co potom? Mam dat c-bet a potom give-up? Alebo skusit check ci uvidim turn? Tu proste ani nemalo zmysel betovat flop ako T72 to mi dorovnavali a mne prislo ze som tu stracal $$
- ked som trafil tak som zase nepresiel za turn, vacsinou polozili ked tam bola high card, takze som zase nevyhral tolko ked som trafil akoby som chcel (opat superi 50+/30+)
Celkovo OOP hra bola fail a ja som mal pocit ze najlepsie by bolo fold 100% PF vazne.
2)
OOP hra ked ja som bol PFR:
Tak tu to bolo trochu lepsie, viac uspesnych c-betov, ale opat problem ked s highcards netrafim flop alebo sp arom je tam 1 over alebo pride over na turn. Tam som casto stracal, super ma dorovnaval a casto sa stalo, ze som bol lepsi aj s tym 2nd pair ale trafil river J,T a pod. veci pripadne nejake 2p s niecim nizkym. Neviem mam to brat ako bad luck, alebo hrat ten par pasivnejsie ked je tam ta over? Tu som zase stracal $$.
Proste zhrniem to celkovo proti maximalne loose hracom, som musel prejst vsetkymi streets vzdy v kazdej ruke ked on bol PFR alebo proste nieco trafil a ja som potom dostal neprijemne karty na turn/river a nevedel som na com som. Jedina vynimka ked som bol ja PFR a betoval som tak to koncilo na turne alebo ked som raisol jeho c-bet a betoval turn (samozrejme trafil som chcel som value).
3)
IP hra:
Opat high cards ako AK,KQ a small pp. Tu zase ked dorovnal flop c-bet tak casto betol turn, a zase neviem pokracovat. Nechcem hrat dalej netrafene AK aj ked som mozno lepsi proti niekomu co ma 60/40 a AF 15, male pary zase mali problem ked prisla turn overcard a on betol do mna. Tu zase mozem byt stale lepsi, ale ma zmysel to skusat a celit river betu? Callnut ten turn este ked som IP, min raisnut?
Na zaver este napisem co som hral a ako som hral PF:
pp 22-88:
raise ak sa foldlo ku mne, call ak niekto raisol PF
pp 99-AA:
- raise alebo 3bet PF jedine ak bol UTG tight a raisol, tak som 99-JJ daval call
Axs, A9o+:
- raise ak som CO/BTN a vsetko fold (3-bet ked bol vpravo loose passive hrac alebo 50/40+ hrac)
- call ked som CO/BTN, je to multiway (len suited aces)
SC 65s+, 75s+:
- call ked som CO/BTN a je to multiway, alebo raisoval tight hrac / maniak (s cielom trafit a stacknut sa)
Broadways:
- raise ked sa foldlo ku mne, slabsie karty ako JT,QT a pod. fold UTG
- call ked raisoval maniak
- 3-bet ked limpoval loose passive (aj ked som bol OOP)
Mozno by som mal vyradit nejake handy v nejakych poziciach asi.
Este je mozne ze to proste bol pokus a ze proste bol bad day, odohral som za ten jeden vecer len nejak 1300 ruk. Hral som 3 stoly, este som uvazoval stiahnut to na 2.
Asi to chce