Tak pozerám, že môj blog nejako mojou vinou zapadol prachom
Asi to bude spôsobené tým, že v Diskusii mám nastavené Posledné diskutované témy a k Posledným diskutovaným blogom sa nejako nedostávam.
Ale prišiel nový rok a je načase trochu môj blog oprášiť.
Koncom roka 2009 som si robil v PC inventúru svojich herní a výrazne som ich počet znížil (asi z 20 na 5
, aj keď väčšina z nich bola defacto neaktívna). Jediná, ktorá ma z týchto
mŕtvych herní zaujala, bola FullTiltPoker aj vďaka článku o jej akadémii. Keďže jej grafické prevedenie softu je moja srdcovka
, rozhodol som sa opäť niečo do nej depozitnúť a trochu si pocvičiť svoje pokrové umenie podľa rád FTP profíkov. Veľké očakávania som od toho nemal, keďže som sa s touto herňou už pred vyše rokom nerozišiel veľmi pozitívne a zanechal som ju v dosť hlbokom tilte
V decembri som sa začítal do Sklanskeho kníh (Theory of poker, Holdem Poker a Holdem Poker for Advanced Players) a keďže sa autor venuje predovšetkým Limit Holdemu, tak som sa rozhodol aplikovať niektoré jeho princípy práve v tejto variante v CG a popritom naďalej pokračovať NLHE v SNG a MTT.
A teraz, po cca 3,5 týždni od môjho opätovného depozitu, som svoj vklad zdoubloval ale čo ma teší ešte viac je fakt, že CG a SNG turnaje prispeli k tomuto zdvojnásobeniu rovnakým dielom. Keďže som zo začiatku nevedel, ako ma herňa privíta (či ako macocha alebo ako milujúca matka svojho strateného syna
), rozhodol som sa hrávať na o jeden level nižších limotoch, ako ma môj BR pustí a tak som sa pustil do CG na limite 0,10$/0,20$. Čo som však zmenil je, že aj CG som začal hrávať na viacerých stoloch a tak si púšťam naraz 2-3 stoly CG a k tomu 2-3 stoly SNG.
Niekedy je to celkom funny, keď sa snažím s nuts zahrať allin na CG alebo naopak, na SNG sa snažím dorovnať niekoho iného allin s gut shot draw
. Neviem či je to správne hrávať SNG v NLHE a CG v LHE súčasne, ale čo musím najviac na tejto kombinácii oceniť je skutočnosť, že ma to núti oveľa viac sa sústrediť na hru a nerozptyľovať sa okolím (TV, maily, ICQ apod). Jednoducho na to už nemám čas a na moje prekvapenie aj napriek 6-tim pusteným stolom, dokážem na nich identifikovať hráčov, ktorí len čakajú, kedy odovzdajú ostatným svoje $ a takisto identifikujem hráčov, s ktorými sa (pokiaľ to nie je vhodné a nutné) radšej nedoťahujem
Takže po zdoublovaní svojho depozitu prechádzam na SNG na vyšší buyin a na CG ešte trochu popracujem na pôvodnom limite. Uvidíme, či ma FTP nesklame ako pred rokom.
Na záver už len malú perličku zo včerajšej session na CG o
:
Hral som cca 20 minút na stole, keď si prisadol hráč z Austrálie. O dve hry som dostal na ruku KK, štandardne som navyšoval, SB opäť navyšoval Austrálčan na BB ešte navýšil. Na flope QA2, prestrelka v navyšovaní pokračovala, na turn došlo nešťastné A a zároveň tretia do farby, navyšovanie opäť pokračovalo, tentoraz som to už vzdal, keďže to vyzeralo na to, že moje KK (ani jedno vo farbe boardu) je už slabé. V showdowne SB vs. BB mi takmer vypadli oči: SB mal AK (takže ok), ale keď BB ukázal 6-2off (!!!
, tak mi skutočne
. Samozrejme nasledovala poznámočka k tomuto hráčovi
a čakanie
O cca ďalších 30 minút prišiel môj čas, kedy Austrálčan dokázal s obrovským šťastím a ešte väčšou šialenou agresivitou vyhrať prehrané naspäť a ešte aj pár $ navrch. Opäť som mal na ruke KK, opäť štandardná prestrelka PF s Austrálčanom pričom sa k nám pripojili ďalší dvaja dobrodruhovia, ktorí videli šialenú hru z Južnej pologule. Suchý flop 9-5-2 rainbow znamenal len ďalšiu spŕšku navyšovania, jeden z bojovníkov to vzdal, ostali sme v hre traja. Následne pre mňa prišiel nuts turn (K), ale prestrelka pokračovala. Už som sa len pýtal, s čím nás takto dorovnáva tretí hráč, keďže pri Austrálčanovi bolo jasné, že s any two... Skvelý river 9 mi skompletizoval fullhouse a zároveň priniesol ďalší prísun $ do potu. V showdowne ukázal tretí bojovník QQ a Austrálčan T9s (najlepšia ruka, akú dovtedy pri stole ukázal
). Takže pot cca 8$ bol na limit holdem 0,10$/0,20$ skutočne slušný a mohol som do roku 2010 vstúpiť s úsmevom na tvári