Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)

Odoslaťod roche01 28 Feb 2009 17:23

dzejkej napísal:Tomuto akosik nerozumiem. Ked mi padne stack pod napr. 90BB, tak rebuy-nem 100BB. Snazit sa vyhrabat hrou sa moc neoplati, teda ak si nemyslis, ze si horsi ako zvysok stola :).

Práve to som sa včera zabudol opýtať :) a Ty si mi odpovedal na moju nevyslovenú otázku a síce, či keď môj stack padne pod nejakú hodnotu buy-inu, je správne doplniť alebo sa trápiť ako short stack. Takže teraz už odpoveď viem. :good:
Ono to je zase zvyk z komodít, kde si pred vstupom do obchodu určíš max. stratu na obchod a ani o cent viac.

Čo sa týka tej poslednej partie:
prečítal som si Tvoju odpoveď niekoľkokrát a myslím, že som celkom pochopil filozofiu, ktorú si sa mi snažil vysvetliť :good: .
Ja som asi vychádzal z toho, že som mal na stole tight image (stats 20/15) a po flope som hral vždy agresívne (AF 5,5), takže ak som len dorovnal flop a checkol turn, možno som v súperovi vzbudil podozrenie, že trapujem niečo ako QJ alebo set. A na riveri som zase vychádzal z toho, že raisom prezentujem slowplay na predošlých uliciach :fish:
Ak vravel súper pravdu v chate, mal na ruke Kx, takže v tom prípade som to trafil :D
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod roche01 28 Feb 2009 17:32

Dnes som opäť zasadol k PC s cieľom niečo sa naučiť a vďaka dzejkejovi :poklona: a jeho odporúčaniu doplniť stack pri stole, ak klesnem pod nejakú sumu, som z nepriaznivo vyvíjajúcej sa session vybruslil so ziskom 29xBB.
Dnes okrem iných partií som zahral jednu kľúčovú, ktorá ma vytiahla z červených čísel. Rád by som, ak by ste mi povedali, ako by ste to zahrali vy. (Tak sa mi podarilo trochu rozbehať aj hand konverzie, aj keď to ešte nie je stále ono :) , ale človek by nepovedal, čo som sa ako počítačový laik za týždeň pri práci s PC naučil)

Ongame, $0.05/0.10 Hold'em Cash Games, 5 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
galant66 (SB): $10.44
xpatrick13x (BB): $9.77
UoutplayMe (UTG): $10.90
expoinn (CO): $9.95
Ger0 (Button): $13.22

Dealt to galant66 JhJc

Pre-flop:
(2 folds), Ger0 bets $.35, galant66 bets $.90, (1 folds), Ger0 calls $.60

Flop: ($2) Js9hTh (2 Players)
galant66 bets $1.50, Ger0 calls $1.50

Turn: ($5) Ks (2 Players)
galant66 bets $.90, Ger0 bets $3, galant66 calls $2.10

River: ($11) 9d (2 Players)
galant66 bets $4.99 and is all-in, all-in, Ger0 calls $4.99

Results:
galant66 Showed JhJc
Ger0 Showed 8h8d
galant66 wins $19.94
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod tucniak 28 Feb 2009 17:36

cim vacsi stack, tym vacsie chyby sa daju spravit, preto sa 200BB hra tazsie ako 100BB a 100BB cash sa hra tazsie ako 11BB v turnaji-lebo dalej ako po flop pripadne pf ai sa nedostanes
ak mas edge a si lepsi a superi pri stole maju fullstacky, je vhodne si stale dobijat fullstack, pretoze ked ti raz pride ta spravna ruka, chces z nej vytazit najviac..
napr si predstav, ze si BB.. mas AA, 6-max
fold
limp
cuttof raisuje
button 3betuje
SBfolds
ty mas AA velmi rad pojdes all in pf s AA, cize 4betujes
chces vyhrat 30BB odkazdeho(co+btn) plus limpers money(lebo na to si padol a taky mas prave stack), dajme tomu cca do 60BB spolu pot?
alebo 200BBB a nejake drobne?

v session CG sa nesustred na jeden stol, nech aj na jednom ides 2x broke ked na dalsich dvoch sa dari, ber to ako celok:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod roche01 28 Feb 2009 17:42

tucniak napísal:v session CG sa nesustred na jeden stol, nech aj na jednom ides 2x broke ked na dalsich dvoch sa dari, ber to ako celok:)

Zatiaľ hrám len na jednom stole, keďže s CG nemám veľké skúsenosti. Ale určite plánujem pridať aspoň jeden - dva stoly, nech ma to neťahá hrať marginal hands v nevhodnej chvíli.
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod tucniak 28 Feb 2009 17:48

no, te turn sa mi nepaci, a to z dovodov:
1. neviem, co to bolo zahraca, ak aggo, na ktoreho si mal read ze minbet mu je podozrivy tak raisne, tak ok

2. Ak si minbetoval preto, ze dorazilo Kcko, staci mu Q do straight a mal si pocit, ze je na case spomalit, nie je spravne velmi callovat jeho re-raise-aj ked mas este nejake outs na redraw na fullhouse

3. Neviem aky si mu daval range, ci tam pre teba tu Q mohol mat, kedze openraisoval button, jeho range je teoreticky pomerne dost siroka:
- ty si ju ale spravne zuzil 3betom -nevieme, aky ma fold to 3bet?
-AA/KK tu zrejme nema, to by snad 4betoval, nejake vystrasene AK, QQ, iny pocket pair, ale casto hraci calluju ajKQs atd.

4. ak si sa rozhodol, ze turn card sa nebojis, mal si podla mna primerane betovat

5. ak si sa rozhodol, ze sa bojis, tak alternativa cek/call turn ak betne normalne a dohrat to nejak lacno..alebo ako ty, minbet, ale na RR je to potom casto autofold, lebo ti dava najavo, ze se beat//i ked, tento asi nie:)

zavisi na superovi, nejake stats? :o
Naposledy upravil tucniak dňa 28 Feb 2009 17:50, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod tucniak 28 Feb 2009 17:49

Zatiaľ hrám len na jednom stole, keďže s CG nemám veľké skúsenosti. Ale určite plánujem pridať aspoň jeden - dva stoly, nech ma to neťahá hrať marginal hands v nevhodnej chvíli.

+1

dva sa naucis v pohode a na pohodlne premyslanie je to akurat tak dost. A ano, ja ked hram jeden sa nudim a hram marginalie. V CG, naco? :Bravo:
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod dzejkej 28 Feb 2009 18:20

roche01 napísal:Board:
galant66 (SB): $10.44
xpatrick13x (BB): $9.77
UoutplayMe (UTG): $10.90
expoinn (CO): $9.95
Ger0 (Button): $13.22

Dealt to galant66 JhJc

Pre-flop:
(2 folds), Ger0 bets $.35, galant66 bets $.90, (1 folds), Ger0 calls $.60

Flop: ($2) Js9hTh (2 Players)
galant66 bets $1.50, Ger0 calls $1.50

Turn: ($5) Ks (2 Players)
galant66 bets $.90, Ger0 bets $3, galant66 calls $2.10

River: ($11) 9d (2 Players)
galant66 bets $4.99 and is all-in, all-in, Ger0 calls $4.99

Results:
galant66 Showed JhJc
Ger0 Showed 8h8d
galant66 wins $19.94

A staty k superovi, pripadne nabonzovat nieco na jeho hru .. to by sme nemali? :)

Vychadzam teda z predpokladu, ze to bol nejaky aspon mierne rozumny hrac :).

1) Preflop

Preflop vacsi 3bet - si mimo pozicie (OOP) a JJ sa zrovna jednoducho nehrava, pretoze casto mas na flope vyssie karty a Tvoja ruka prilis sancu na zlepsenie nema. Nechces mu davat prilis dobru cenu na call s roznymi smetami ako K5 a pod. Radsej zvacsi pot pred flopom a teda po flope Ta chyby vzhladom na pot budu stat menej a oslabis jeho pozicnu vyhodu. Pod oslabenim vyhody mysim fakt, ze cim viac investujes do potu pred flopom, tym menej moznosti ma zarobit na tom, ze reaguje az po Tebe - extrem je ist all-in prefop a vtedy nema vyhodu ziadnu :).

Ja by som 3betol tak 1.20 - 1.40.

Pravidlo na zaciatok: ak mas na daneho hraca poziciu, 3betuj 3x jeho raise, ak nemas, 3betuj 4x. Casom to prisposobis velkosti stackov, atd.

2) Flop

Bet na flope v poriadku, netuzis davat nizku cenu a vidiet na turne Q, K, A, dolezite je, ze je velka hromada ruk, ktore Ti to callnu a su horsie - pary, pary + draw (gutshot, OESD), 2 pary

3) Turn

Turn je ten problem. Je dolezite si uvedomit, ci je schopny callnut aj so slabymi rukami (1 par, 2 pary) alebo sa zlakne a callne/raisne takmer vzdy s tym, co Ta poraza. Betovat tak malo je sice moznost, pretoze taky bet su slabe ruky schopne callnut, no cim vyssie pojdes, tym lahsie si to super vysvetli ako slabost a moze Ta raisnut aj s 55 na ruke, takze na to si daj pozor :). Ja by som tu checkol osobne a pokial betne menej, tak callnem - sanca, ze dostanes FH je tak 24%, takze ak betne do potu $5 nejake $3, tak je to tak call, pretoze pocitas, ze str8 ma a kazdopadne sa stackne na riveri, takze callujes 3 aby si vyhral 3 (jeho bet) + 5 (pot pred betom) + 5 (zostavajuci stack) a vtedy Ti staci vyhrat 18.75% pripadov, takze nieco na tom dlhodobo zarabas :). Ak by betol $1, tak sa tesim, ak by isiel all-in, tak foldujem, pretoze drviva vacsina pripadov Ta poraza. Zdravy predpoklad je, ze tam betuju postupku a ostatne ruky checknu, pokia nemas skusenosti so superom a nevies o nom, ze je extremny bluffer.

4) River

Easy :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod roche01 28 Feb 2009 18:39

dzejkej napísal:
A staty k superovi, pripadne nabonzovat nieco na jeho hru .. to by sme nemali? :)

Pripájam jeho stats z PT3. Je to ale malá vzorka rúk, myslím, že len 28 .

Čo som videl jeho hru, tak dokázal 3betovať pred flopom s 66 a následne na 4bet zložiť. A so 44 v pozícii za rozumnú cenu docallovať až na river board KJ852. :)

Ten turn: som si vedomý, že tam to nebolo asi zahrané ok. Ale chcel som ísť v prípade nutnosti na river a predpokladal som, že ak po c-bete na flope na turne checknem, tak to tam nasolí aj s tými 88 tak, že budem musieť zložiť. Takto som sa nechtiac uviazal v pote svojím betom, čiže chytil som sa ako taká :fish: vlastným betom :lol2: :lol2: .

Ale skutočne :poklona: za vyčerpávajúce vysvetlenie :good:
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod roche01 28 Feb 2009 18:44

lol, zabudol som pripojiť tie stats, tak tu sú :lol2:
Prílohy
statistika.JPG
statistika.JPG (41.99 ) Zobrazená 2554 krát
Obrázok používateľa
roche01

Odoslaťod roche01 01 Mar 2009 10:02

Tak pokračujem svojím úmorným vypytovaním sa skúsenejších hráčov na možno triviálne herné situácie (ale ak to chcem zobrať s pokrom vážne, musím tieto svoje rezervy odstrániť):

Vo včerajšej session som mal za sebou hráča so stats: 87/51/1. Ak niekto na neho PF raisol, následoval okamžite 3bet. Menil výšku PF raisu od 2xBB po 6xBB s rôznymi kartami od AA až po 7-2. Často dorovnával až do riveru s draws, middle pairs, bottom pairs, ale aj s dvomi pármi, trojicou a inými made hands, aby to na rivery následne odpálil :crazy: . K tomu mal neskutočné šťastie, keď hral AI na flope 663 s TT vs. AA a na river mu doskákalo T apod.

Chcem sa opýtať:
1. Ako hrať proti takémuto maniakovi PF, F, T, R? Kým sedel pri stole, tak som prišiel o 2/3 stacku :o
2. Ako zahrať situáciu, kedy som na CO raisol s KJ(d), on z BU call, flop J62 (r), ja bet, on call, turn 7, ja bet on call, river 9, ja bet on reraise 2x môj bet, ja call on ukázal T8? (Predpokladajme, že moje bety boli 2/3 banku ).
3. Práve takýto hráči mi robia najviac vrások: Ak hrám ako v bode 2 a on len calluje. Čo robiť? Netuším či slowplayuje alebo len na niečo čaká!!! Ak dám nohu z plynu, nasleduje vysoký raise a musím zložiť. :O:
Obrázok používateľa
roche01

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!