Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)

Odoslaťod roche01 26 Feb 2009 18:28

dzejkej napísal: No su ludia, ktori zboznuju pozerat nejake hodinove grafy, nacapovat na ne rozne indikatory a browsovat rozne spravy, aby na zaklade nejakych udalosti ohadli buduci vyvoj :crazy: .

My osobne sme si forexovou anabázou prešli a z určitých dôvodov sme prešli na komodity, čo je dosť odlišná záležitosť. Ale to sem skutočne nepatrí, takže poďme naspäť k pokru. :)

Takže dnes testujem PT3 už štvrtý deň a takisto štvrtý deň absorbujem kvantum informácií od R. Feeho o 6-max hre.
Keďže som si kvôli Holdem Manageru otvoril konto u Red Kings Poker (Ongame) - chcel som ten soft získať free- a depozitol som tam 70babiek, povedal som si, že je to vhodné miesto, kde si PT3 osahať a niečo sa naučiť.
Úprimne poviem, že som skutočne veľká :fish: ba priam veľryba :P . Snažím sa aplikovať rady a odporučenia R. Feeho a poviem, že pri niektorých "moves" moje ustráchané ja vo mne kričí ako na škripci v stredoveku :O: .
Ale po ukončení session a pohľade na výsledok sa upokojí a moje "brave" ja získava po kuse nadvládu.
Uvidíme ako si to medzi sebou rozdajú, keď príde obdobie downswingu. :x :x
Ale aby som sa pohol ďalej a čosi sa aj naučil, poprosím Vás o analýzu týchto čísiel, ktoré (ako dúfam) sa mi podarí na konci príspevku postnúť.
Sú to moje štatistiky len zo štyroch sessions, ktoré mám za sebou, je tam odohraných asi len 300 rúk, takže mi je jasné, že to ešte nemá nejakú výpovednú hodnotu. Skôr ma zaujíma, aké čísla by som v ideálnom prípade mal pri jednotlivých parametroch mať (aspoň zhruba), aby som mal čo najlepšie šance uspieť na týchto limitoch. Ak pridáte aj nejaký pokec Prečo?, tak Vám budem len vďačný. :poklona:
Prílohy
statistika.JPG
statistika.JPG (34.9 ) Zobrazená 2309 krát
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod dzejkej 26 Feb 2009 19:13

Menej by si mal limpovat. Rozdiel medzi VPIP a PFR je znacny. Neviem do akej miery sa tam limpovalo a ak si mal dobre multiway ruky, tak fajn. Len si daj pozor neopenlimpovat a nelimpovat v skorych poziciach behind s nejakymi blbinami, aby ta foldovanie na raise nestalo vela. Ak Ti nejake moves boli neprijemne, tak ich zatial nerob - nikto Ta to do toho nenuti. Hraj si pohodovu hru, nepokusaj sa nejak bluffovat a po case si viac zvyknes na pohyb stackov hore-dole a nebude problem :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod roche01 26 Feb 2009 19:25

dzejkej napísal: Ak Ti nejake moves boli neprijemne, tak ich zatial nerob - nikto Ta to do toho nenuti. Hraj si pohodovu hru, nepokusaj sa nejak bluffovat a po case si viac zvyknes na pohyb stackov hore-dole a nebude problem :).

Dík za objasnenie :good:
K tým "moves": Je fakt, že by som si mal hrať pohodovú hru, ale práve k tej vyššej agresivite sa musím nútiť, pretože tam vidím svoju najväčšiu slabinu (čo dokazuje aj táto malá vzorka rúk). A zatiaľ je to pre mňa trochu náročné otvárať pot s 7-6s :) (samozrejme nie vždy a vo vhodnej chvíli). Aj keď sa to javí ako dobrý základ pre cbet a úspešný bluff.

Ešte sa k tým číslam chcem opýtať: x/x/x: ak máme tieto čísla pri súperoch, čo pre mňa znamenajú?
Napr. ak má môj súper 30/15/3, aký je to hráč? A ak má 70/5/0? A aký hráči sa považujú za regular (resp. takí, ktorí budú tvrdším orieškom ako ostatné :fish: )?
Viete niekto "zaškatuľkovať" (aj keď viem, že to úplne nejde) hráčov podľa týchto troch, resp. prvých dvoch čísel?
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod dzejkej 26 Feb 2009 19:37

roche01 napísal: A zatiaľ je to pre mňa trochu náročné otvárať pot s 7-6s :) (samozrejme nie vždy a vo vhodnej chvíli). Aj keď sa to javí ako dobrý základ pre cbet a úspešný bluff.

Tak to neotvaraj :). Na nizkych stakes je vela fishiek a to su hraci specificki najma tym, ze vela calluju pred flopom so vselicim a ak trafia, vrazaju do toho viac penazi ako by mali. Proti takym hracom su je aj tak otvaranie ruk ako QJ, KJ, KQ, AT+ a podobne podstatne ziskovejsie ako nejake 67s, pretoze 67s netrafi dostatocne flop na to, aby si vedel valuebetoval poriadne a zase spoliehat sa na nejake bluffovat s draw, ked si z toho este nervozny, nie je najlahsia cesta :).

Ešte sa k tým číslam chcem opýtať: x/x/x: ak máme tieto čísla pri súperoch, čo pre mňa znamenajú?
Napr. ak má môj súper 30/15/3, aký je to hráč? A ak má 70/5/0? A aký hráči sa považujú za regular (resp. takí, ktorí budú tvrdším orieškom ako ostatné :fish: )?
Viete niekto "zaškatuľkovať" (aj keď viem, že to úplne nejde) hráčov podľa týchto troch, resp. prvých dvoch čísel?

No su to VPIP/PFR/AF.
VPIP = zastupenie ruk, s ktorymi investuju peniaze do potu = limp, call raisu, raise
PFR = -II-, s ktorymi navysuju

30/15/3 hovori, ze raisuje pomerne dost, no stale nejak moc limpuje, hrava agresivne a ano, je o nieco tvrdsi oriesok
70/5/0 hovori, ze je tu na to, aby Ti dal peniaze :-D .. hrava uplne hovadiny, ked raisuje, tak to stoji za to a hra mega pasivne, takze ak trafis, tak ho ubetujes xmrti, ak mas draw, tak Ti pusti karty, ale ak trafis, casto zaplati .. ideal :Yahoo!:

To je skatulkovanie, ktore je vo vacsine pripadov trefne :). Na lepsie citanie superov Ti treba viac stats a/alebo pozorovat ich hru.
Obrázok používateľa
dzejkej

Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod tucniak 26 Feb 2009 21:35

roche otvor si holdem manager, vpravo hore mas zalozku Articles a tam hned prve plugging leaks, tam mas urcite voditka..ale nic nie je smerodatne ze to tak'musi' byt;)..ale pre predstavu
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Luucifer 26 Feb 2009 21:40

roche01 napísal: A aký hráči sa považujú za regular (resp. takí, ktorí budú tvrdším orieškom ako ostatné :fish: )?

Roche tak dobry hraci by mali mat tieto cisla VPIP/PFR/AF niekde na urovni 15-25/13-20/3-4 rozdiel medzi VPIP a PFR by mal byt co najmensi...
Luucifer

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 6 krát/1 krát

Odoslaťod Horsey7 26 Feb 2009 21:41

kukni sem a sem pre lepsiu predstavu o moznostiach a statistikach Holdem Managera
Obrázok používateľa
Horsey7

Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod Horsey7 26 Feb 2009 21:43

tucniak napísal:roche otvor si holdem manager, vpravo hore mas zalozku Articles a tam hned prve plugging leaks, tam mas urcite voditka..ale nic nie je smerodatne ze to tak'musi' byt;)..ale pre predstavu

toto je velmi uzitocne, ale mal by si mat na to min. 10k ruk, idealne 20k
Obrázok používateľa
Horsey7

Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod tucniak 26 Feb 2009 21:48

aspon ale uvidi tie cisla, ktore su relativne spravne,na to sa pytal..plus to tam ma statisticky podlozene (teda predpokladam ze tu analyzu fakt robili a tie mediany si nevycucali z prsta:) )
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod wizdo 27 Feb 2009 02:35

Ja by som Ti odporucil si free stiahnut pokerstove....a tam si kuknut co zanmena aky range ruk...

tj...otovris pokerstove..tam si preklikas na range ruk a tam zadas cislo a ono ti to ukaze co je to za range...

a potom uvidis co zanmena cca 70% ruk ak vidi flop atd...

a tka napriklad...reg co ma stats nejak 20/17....hra 20% ruk tj z moznych 169(neberem farebne kombinacie) otvara cca 30 ruk...co ked si zoberes 13ruk su pary, AK-AT,KQ,KJ,KT a Suited Conectory co sa taha akurat na nejakych tych 30 ruk na otavaranie

vsetko nad je pridavanie si Ax do range, a podobne blbosti s ktorymi vlemi casto budes na flope pozadu aj ked trafis...

a tak nakoniec :
loose agresive....bude mat stats 30/27/4....tj bude viacej ruk otvarat
tight agresive - reg ..uz bolo pisane
X/0-5/0-1 je calling station
nieco ako 30/10 je take nieco rybacie co ale trosku ma sajn ako sa hra...

ale toto by som bral s rezervou....v PT3 najdes ovela viac udajov...ja mam napriklad pridane 3bet, River agresion(ako casto a ako silno betuje river), WTS-went to showdown..ako casto ide do ukazania kariet....

tak nejak vyzera moje chapenie hracov podla cisel...ale tak pamataj na jedno, vypovedna hodnota bude tak niekde 300 a viac ruk na hraca...
wizdo

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 19 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!