Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)
Re: Duo blog (vo dvojici sa to lepšie ťahá)
Ďakujem Vám za Vaše rady.
Skutočne si to cením a verím, že postupne dokážem tieto čísla použiť pre svoju hru .
Wizdo: Ten pokerstove je skvelá myšlienka a som rád, že si mi to pripomenul. Mám ho už dlhšie v PC a používam ho zatiaľ len po nejakej zaujímavej hre, kde som bol zvedavý, aké pravdepodobnosti jednotliví hráči mali pred flopom, na flope, turne a rivery. Takže teraz ho začnem využívať aj trochu viac.
Skutočne si to cením a verím, že postupne dokážem tieto čísla použiť pre svoju hru .
Wizdo: Ten pokerstove je skvelá myšlienka a som rád, že si mi to pripomenul. Mám ho už dlhšie v PC a používam ho zatiaľ len po nejakej zaujímavej hre, kde som bol zvedavý, aké pravdepodobnosti jednotliví hráči mali pred flopom, na flope, turne a rivery. Takže teraz ho začnem využívať aj trochu viac.
-
roche01 - Príspevky: 643
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
A keď sme už začali s tými číslami, pridám jednu partiu zo včerajšej sessions. Keďže s konvertovaním hands som zatiaľ nepokročil prekopírujem to, tak ako som to mal v PT3. a k tomu pridám aj nejaké pokec:
NL10, 5-max table, Red Kings Poker:
Jerto: 17/15/inf
PowerGirl5: 68/30/4
Hand #4899300800812 begins at 2009/02/26
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Ks Kd]
galant66 posts the small blind of $0.05
PowerGirl5 posts the big blind of $0.10
Jerto raises to $0.35.
tallica1 folds.
Tpytehb. folds.
galant66 calls $0.30.
PowerGirl5 calls $0.25.
Dealing Flop [Jc 4s 5d]
galant66 checks.
PowerGirl5 checks.
Jerto bets $0.80.
galant66 raises to $2.80.
PowerGirl5 folds.
Jerto raises to $7.80.
galant66 raises to $8.56, and is all-in.
Jerto calls $0.76.
Dealing Turn [5s]
Dealing River [3h]
galant66 shows [Ks Kd]
galant66 has Two Pair, Kings and Fives
Jerto shows [Qd Qh]
Jerto has Two Pair, Queens and Fives
galant66 wins $17.27
Chcem sa opýtať:
Predpokladal som, že Jerto vstúpi do hry raisom z UTG len s malým rozpätím rúk a vedel so, že BB určite jeho raise dorovná. Keďže som bol mimo pozície, rozhodol som sa pozrieť na flop a podľa neho zahrať.
Správne, nesprávne, ako lepšie?
NL10, 5-max table, Red Kings Poker:
Jerto: 17/15/inf
PowerGirl5: 68/30/4
Hand #4899300800812 begins at 2009/02/26
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Ks Kd]
PowerGirl5 posts the big blind of $0.10
Jerto raises to $0.35.
tallica1 folds.
Tpytehb. folds.
galant66 calls $0.30.
PowerGirl5 calls $0.25.
Dealing Flop [Jc 4s 5d]
galant66 checks.
PowerGirl5 checks.
Jerto bets $0.80.
galant66 raises to $2.80.
PowerGirl5 folds.
Jerto raises to $7.80.
galant66 raises to $8.56, and is all-in.
Jerto calls $0.76.
Dealing Turn [5s]
Dealing River [3h]
galant66 shows [Ks Kd]
galant66 has Two Pair, Kings and Fives
Jerto shows [Qd Qh]
Jerto has Two Pair, Queens and Fives
galant66 wins $17.27
Chcem sa opýtať:
Predpokladal som, že Jerto vstúpi do hry raisom z UTG len s malým rozpätím rúk a vedel so, že BB určite jeho raise dorovná. Keďže som bol mimo pozície, rozhodol som sa pozrieť na flop a podľa neho zahrať.
Správne, nesprávne, ako lepšie?
-
z mojho pohldu chces hrat premiove karty agresivne, nechces hrat KK proti dvom superom (idealne proti jednemu), nechces na flope A(urcite nie s dvomi, ak je jeden tak ako pf agresor ho este mozes vycbetovat a reprezentovat to eso..)
ten druhy je max fishka naliezol by ti tam zrejme tak ci tak(aspon nejaka value), jereto podla toho, ako by sa citil, mozno by uvazil, ze s pocket queens ano, lebo by na teba mal po flope poziciu, kazdopadne
3bet pre flop
chces dostat na taku kombinaciu do potu co najviac penazi preflop, aby si zvacsil pot relativne k svojmu stacku a mohol ist all in asap za nie nepriaznivych okolnosti..
je ale dost mozne ze jerito UTG by ti tie QQ aj zlozil , tu uz potom zase pomahaju dalsie cisla a to napr konkretne pfr z UTG(su hraci ktori ho maju priblizne rovnaki z kazdej pozicie a su taki, ktori na UTG maju 7% a na BTN 37% - tito su positionally aware a da sa do nich viac bit, ked raisuju button a my sme napr v blindoch -takisto potom mozeme nejak tricky hrat tie KK ked on je UTG ale ja to nerobim, mozno na nl400 lol... )
a dalsie cislo Fold to 3bet..ak by ho nahodou jerito mal male (napr 30%) na slusnejsej vzorke ruk tak vieme ze to casto so svojim pf range zavola 3bet a teda to KK je 3bet for value kde dufame ze zavola a na danom boarde ideme o stacky tak ci tak
uf, roman..dzejkej, yegon, master don tucce, kde ste, opravte ma..
ale KK urcite 3betovat:)..tolko moj nazor
este edit:
ak ne3betujes pf, nevies nic o sile superovych ruk, napr ta rybka ti tam nalezie s 45/j4 kludne a dovi dopo, mame 'bad beat'..
takze zhrnutie vyhod 3betu
mas iniciativu v pote, ked uz nemas poziciu
nafukol si pot s druhou naj kominaciou preflop
vyhnal si debiliny-alebo aj nie ale drvivu vacsinu casu tam rybka svoje dva pary netrafi
pot je na flope vacsi a mas OOP ako pf agresor do coho betovat
z toho ze ti casto na 3bet zlozia a ty 'nevyhras' svoje KK si nic nerob, lepsie ako dostat po papuli
ten druhy je max fishka naliezol by ti tam zrejme tak ci tak(aspon nejaka value), jereto podla toho, ako by sa citil, mozno by uvazil, ze s pocket queens ano, lebo by na teba mal po flope poziciu, kazdopadne
3bet pre flop
chces dostat na taku kombinaciu do potu co najviac penazi preflop, aby si zvacsil pot relativne k svojmu stacku a mohol ist all in asap za nie nepriaznivych okolnosti..
je ale dost mozne ze jerito UTG by ti tie QQ aj zlozil , tu uz potom zase pomahaju dalsie cisla a to napr konkretne pfr z UTG(su hraci ktori ho maju priblizne rovnaki z kazdej pozicie a su taki, ktori na UTG maju 7% a na BTN 37% - tito su positionally aware a da sa do nich viac bit, ked raisuju button a my sme napr v blindoch -takisto potom mozeme nejak tricky hrat tie KK ked on je UTG ale ja to nerobim, mozno na nl400 lol... )
a dalsie cislo Fold to 3bet..ak by ho nahodou jerito mal male (napr 30%) na slusnejsej vzorke ruk tak vieme ze to casto so svojim pf range zavola 3bet a teda to KK je 3bet for value kde dufame ze zavola a na danom boarde ideme o stacky tak ci tak
uf, roman..dzejkej, yegon, master don tucce, kde ste, opravte ma..
ale KK urcite 3betovat:)..tolko moj nazor
este edit:
ak ne3betujes pf, nevies nic o sile superovych ruk, napr ta rybka ti tam nalezie s 45/j4 kludne a dovi dopo, mame 'bad beat'..
takze zhrnutie vyhod 3betu
mas iniciativu v pote, ked uz nemas poziciu
nafukol si pot s druhou naj kominaciou preflop
vyhnal si debiliny-alebo aj nie ale drvivu vacsinu casu tam rybka svoje dva pary netrafi
pot je na flope vacsi a mas OOP ako pf agresor do coho betovat
z toho ze ti casto na 3bet zlozia a ty 'nevyhras' svoje KK si nic nerob, lepsie ako dostat po papuli
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
tucniak napísal:ak je jeden tak ako pf agresor ho este mozes vycbetovat a reprezentovat to eso
Reprezentovat eso nemusis, pretoze nemozes ocakavat na NL10, ze ak to eso ma, tak ho zlozi a vsetko slabsie porazas uz s KK .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
tucniak napísal:3bet pre flop[/size]
jj, 3bet bola jasná alternatíva.
Rozhodol som sa len pre call a to:
1. vedel som, že BB nevyženiem ani vysokým re-raisom (dorovnal v pohode 3bety s trash ) a UTG bol hráč, ktorý chodil do hry len so silnými kartami, takže na flop by sme išli v každom prípade traja a ja by som bol OOP.
2. moje "chamtivejšie" ja sa snažilo získať čo najviac a preto som sa rozhodol pre cold call. Predtým som s kartami AA, QQ, JJ apod. zobral len blindy príp. niečo k tomu, či už na bet alebo 3bet a s kartami AQ, AK, AJ, AT ma furt ktosi dorovnal a na flope moje c-bety dorovnával s bottom párom
Bod 1 a 2 si odporujú, ale to je tá moja schizofrénia
-
roche01 napísal:tucniak napísal:3bet pre flop[/size]
j
1. vedel som, že BB nevyženiem ani vysokým re-raisom (dorovnal v pohode 3bety s trash ) a UTG bol hráč, ktorý chodil do hry len so silnými kartami, takže na flop by sme išli v každom prípade traja a ja by som bol OOP.
no ved prave, ty chces jeho stack in s hocakym trahsom..a OOP?pride dobry flop a vysoko leadujes a hlavne mas do coho betovat!!!
edit:zamysli sa, odkial prudi value-ked super dorovnava to, co by nemal..
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Chamtivejsie Ty posli doprec . Ak si vedel, ze BB nevyzenies, tak chces, aby za svoje callovanie platil. Ak udrzujes pred flopom maly pot, no si rozhodnuty na nizkych kartach hodit do hry casto cely stack, tak mu vytvaras tzv. implied odds - za malu investiciu ma sancu vyhrat cely Tvoj stack . Cim mensi je pot vzhladom na stacky, tym horsie to je pre premium pary, ktore sa Ti tazko folduju.
-
Tak hand converter sa mi zatiaľ nepodarilo rozbehať, takže zatiaľ postujem handy trochu neprehľadne. Ale verím ,že buschle mi s converterom pre ongame network pomôže (alebo niekto iný).
Takže dnes som si dal ďalšiu session, pri ktorej som sa viac a viac snažil sústrediť na použitie HUD z PT3 pre rozhodovanie. Takže dnes už moje karty nehrali až takú úlohu ako doteraz, ale trochu viac som to "hral" na súperov. A musím povedať - ako by povedal klasik z reklamy: "Musím sa ešte veľa učiť, mamička!"
Takže toto moje "čítanie" hry súperov a aplikovanie čísel z HUD ma stálo v prvej tretine session 2/3 BI (čiže z 10USD som padol na cca 3,50USD).
Potom som svoju hru na chvíľu zatvoril (neviem, či je to pri CG 5-max najlepší spôsob, ako sa vyhrabať zo shortstacku).
Ako sa ukázalo, oplatilo sa, aj keď som mal na mále. Tu je hra, kde som ušiel hrobárovi spod lopaty a musím povedať, že konečne som sa dostal na tú správnu stranu bariéry
Hand #4900643290306 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Ah Ad]
qe-ery posts the small blind of $0.05
paukkuapina posts the big blind of $0.10
galant66 raises to $0.30.
mttfirst folds.
qe-ery raises to $0.50.
paukkuapina folds.
galant66 raises to $1.80.
qe-ery raises to $3.69, and is all-in.
galant66 calls $0.94, and is all-in.
Dealing Flop [Ts Qd 7d]
Dealing Turn [4d]
Dealing River [2d]
qe-ery shows [7c 7s]
qe-ery has Three of a Kind, Sevens
galant66 shows [Ah Ad]
galant66 has Flush, Ace High
galant66 wins $5.31
Po tejto hre sa mi už trochu ľahšie dýchalo, aj keď dnes to bolo celé nejaké v červených číslach.
Nakoniec sa to vďaka trpezlivej a možno až priveľmi tight hre (kde som ako vo vode )- čísla som mal 19/12/4,5-otočilo u z jednej väčšej ako ja sám (80/10/0) som vytiahlo čo mu ostalo:
Hand #4900643290437 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Qc Js]
schmbnn posts the small blind of $0.05
val_4ik posts the big blind of $0.10
malekoo folds.
Taramisujai folds.
schmbnn folds.
val_4ik calls $0.20.
Dealing Flop [Tc 9h Kd]
val_4ik bets $0.30.
galant66 calls $0.30.
Dealing Turn [Jh]
val_4ik bets $0.40.
galant66 raises to $1.95.
val_4ik raises to $3.25, and is all-in.
galant66 calls $1.30.
Dealing River [8s]
val_4ik shows [8c 7s]
val_4ik has Straight, Jack High
galant66 shows [Qc Js]
galant66 has Straight, King High
galant66 wins $7.37
Po tejto partii sa to opäť nejako motalo, až som nakoniec uzavrel celú session touto hrou, pri ktorej by som Vás poprosil o komentár, pretože mi je jasné, že to nebolo úplne ok zahrané, hlavne na flope:
Hand #4900643290498 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Qh Qd]
Reagan6669 posts the big blind of $0.10
zak8484 folds.
Mari78 calls $0.10.
2_x_Vasa folds.
galant66 raises to $0.40.
Reagan6669 folds.
Mari78 calls $0.30.
Dealing Flop [As Ks Tc]
galant66 checks.
Mari78 bets $0.30.
galant66 calls $0.30.
Dealing Turn [9h]
galant66 checks.
Mari78 checks.
Dealing River [4c]
galant66 bets $1.10.
Mari78 folds.
galant66 wins $1.43
Jediné, čo na svoju obhajobu, callu na flope môžem povedať je, že tento hráč pravidelne donkbetoval (ak je to správny výraz ), takže som bol zvedavý či to A alebo K resp. straight trafil. Na ďalšej ulici som si bol viac-menej istý, že som vpredu, ale opäť som nemal odvahu sa do toho oprieť už na turne.
Takže dnes som si dal ďalšiu session, pri ktorej som sa viac a viac snažil sústrediť na použitie HUD z PT3 pre rozhodovanie. Takže dnes už moje karty nehrali až takú úlohu ako doteraz, ale trochu viac som to "hral" na súperov. A musím povedať - ako by povedal klasik z reklamy: "Musím sa ešte veľa učiť, mamička!"
Takže toto moje "čítanie" hry súperov a aplikovanie čísel z HUD ma stálo v prvej tretine session 2/3 BI (čiže z 10USD som padol na cca 3,50USD).
Potom som svoju hru na chvíľu zatvoril (neviem, či je to pri CG 5-max najlepší spôsob, ako sa vyhrabať zo shortstacku).
Ako sa ukázalo, oplatilo sa, aj keď som mal na mále. Tu je hra, kde som ušiel hrobárovi spod lopaty a musím povedať, že konečne som sa dostal na tú správnu stranu bariéry
Hand #4900643290306 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Ah Ad]
qe-ery posts the small blind of $0.05
paukkuapina posts the big blind of $0.10
mttfirst folds.
qe-ery raises to $0.50.
paukkuapina folds.
galant66 raises to $1.80.
qe-ery raises to $3.69, and is all-in.
galant66 calls $0.94, and is all-in.
Dealing Flop [Ts Qd 7d]
Dealing Turn [4d]
Dealing River [2d]
qe-ery shows [7c 7s]
qe-ery has Three of a Kind, Sevens
galant66 shows [Ah Ad]
galant66 has Flush, Ace High
galant66 wins $5.31
Po tejto hre sa mi už trochu ľahšie dýchalo, aj keď dnes to bolo celé nejaké v červených číslach.
Nakoniec sa to vďaka trpezlivej a možno až priveľmi tight hre (kde som ako vo vode )- čísla som mal 19/12/4,5-otočilo u z jednej väčšej ako ja sám (80/10/0) som vytiahlo čo mu ostalo:
Hand #4900643290437 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
Dealt to galant66 [Qc Js]
schmbnn posts the small blind of $0.05
val_4ik posts the big blind of $0.10
malekoo folds.
Taramisujai folds.
schmbnn folds.
val_4ik calls $0.20.
Dealing Flop [Tc 9h Kd]
val_4ik bets $0.30.
galant66 calls $0.30.
Dealing Turn [Jh]
val_4ik bets $0.40.
galant66 raises to $1.95.
val_4ik raises to $3.25, and is all-in.
galant66 calls $1.30.
Dealing River [8s]
val_4ik shows [8c 7s]
val_4ik has Straight, Jack High
galant66 shows [Qc Js]
galant66 has Straight, King High
galant66 wins $7.37
Po tejto partii sa to opäť nejako motalo, až som nakoniec uzavrel celú session touto hrou, pri ktorej by som Vás poprosil o komentár, pretože mi je jasné, že to nebolo úplne ok zahrané, hlavne na flope:
Hand #4900643290498 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
zak8484 folds.
Mari78 calls $0.10.
2_x_Vasa folds.
Reagan6669 folds.
Mari78 calls $0.30.
Dealing Flop [As Ks Tc]
galant66 checks.
Mari78 bets $0.30.
galant66 calls $0.30.
Dealing Turn [9h]
galant66 checks.
Mari78 checks.
Dealing River [4c]
galant66 bets $1.10.
Mari78 folds.
galant66 wins $1.43
Jediné, čo na svoju obhajobu, callu na flope môžem povedať je, že tento hráč pravidelne donkbetoval (ak je to správny výraz ), takže som bol zvedavý či to A alebo K resp. straight trafil. Na ďalšej ulici som si bol viac-menej istý, že som vpredu, ale opäť som nemal odvahu sa do toho oprieť už na turne.
-
roche01 napísal:neviem, či je to pri CG 5-max najlepší spôsob, ako sa vyhrabať zo shortstacku
Tomuto akosik nerozumiem. Ked mi padne stack pod napr. 90BB, tak rebuy-nem 100BB. Snazit sa vyhrabat hrou sa moc neoplati, teda ak si nemyslis, ze si horsi ako zvysok stola .
-
roche01 napísal:Hand #4900643290498 begins at 2009/02/27
Dealing down cards
zak8484 folds.
Mari78 calls $0.10.
2_x_Vasa folds.
Reagan6669 folds.
Mari78 calls $0.30.
Dealing Flop [As Ks Tc]
galant66 checks.
Mari78 bets $0.30.
galant66 calls $0.30.
Dealing Turn [9h]
galant66 checks.
Mari78 checks.
Dealing River [4c]
galant66 bets $1.10.
Mari78 folds.
galant66 wins $1.43
Ake ma stats? Ak mas read, ze donkbetuje casto (mas na to aj stats, da sa to vyjadrit ciselne ), tak call jedneho streetu nie je chyba - mas dokonca aj draw . Turn by som urcite nebetoval - tam vela horsich ruk necallne.
Co sa tyka riveru - uvedom si, co vsetko horsie ako QQ Ta callne a aka je to cast vsetkych ruk, s ktorymi callne.
a) Ak si myslis napr. ze Ax, Kx a tiez QJ by betoval na turne a/alebo riveri teda mu davas Tx alebo nejaky mensi PP a myslis, ze s nim callne, tak okej bet.
b) Ak by takto hral napr. slabsie Ax a aj Kx. Tx ruky by na riveri necalloval, tak nebetuj.
Ak som to nenapisal dobre a je to nejasne, napis .
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 28 hostí.