Povodne z blizkaReportik z par fotkami...
Kedze zijem v oblasti ktora je priamo postihnuta povodnami, tak som sa rozhodol podelit o par dojmov.
Rano (o 10:52), ked som sa zobudil a zapol telefon, okamzite 4 hovory, ze je problem. Aj ked sa nas priamo netykal (cize nepriamo), sme sa s chalanmi rozhodli ist pomoct do dedinky, ktora je najviac postihnuta a to konkretne Nitransky Hradok. Mal som mensi problem zohnat "gumaky", ale nakoniec som zohnal (pekne mokre, ale darovanemu konovi...
)
Po prichode na miesto urcenia si nas este prezerali dvaja dopravaci, ci nejdeme len ocumovat vodu (den pred tym sa tam udajne vozili ludia taxikmi, aby si odfotili vodu a narobenych ludi). Po hlbsom zhodnoteni a prezreti nasej vybavy (rozumej odhodlania a lopaty), nas pustili dalej. Ked sme prisli na miesto (po ceste sme stretli asi 3 auta vojakov), bola situacia dost vazna. K preliatiu hradze chybalo asi 15cm (pricom hlbka hradze v priereze po poslednu terasu, ktora v normalnom rezime nie je zaliata, je asi 6m). Okamzite sme zapadli do kolektivu a v priebehu 10 min. som mal ruky ako samotny legendarny Arnold.
Po par orbitoch pri lopate striedanych s drzanim vriec som si vsimol, ze niektory jedinci tej robote moc zabrat nedaju. Da sa povedat, ze najtazsiu robotu robili dedkovia a zeny nosili vrecia
. Zato niektory nelenili a uz o 15-tej dofrcala sanitka pre nejakeho do bezvedomia spiteho cloveka.
Samozrejme tu boli ludia ktori sa starali a par miestnych podnikatelov zabezpecilo stravu a teple napoje (+ pivo zadarmo!)
Na to, ze ludom skoro islo o domy tu panovala velmi dobra nalada.
Najviac ma ale dojala armada (tymto chlapcov pozdravujem
), pretoze sedeli v autach odkedy som prisiel az do vecera. Nepohli ani prstom (asi sa setrili na vacsiu vodu). Samozrejme boli aj iniciativni, ktori toho odmakali aj za ostatnych.
Momentalne sedim z opuchnutymi nohami doma a pripravujem sa na vecernu session s vodou. Hadam ma neodplavi, tak drzte palce
P.S.: Ak budem mat nejake fajnove fotky, tak pastnem
Miesto, kde som bojovalMost, kde byva vacsinou vzdialenost medzi vodou a mostom asi 5m