Johny40- DON 6-max - shoting 2,75 €

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Jančiho blog - nový začiatok :)

Odoslaťod matiapag 12 Aug 2013 15:12

ten tucniakov prispevok si precitaj este aspon 10x, najlepsie si ho vytlac a prilep na monitor a citaj kazdy den dokola, az kym to nebudes mat v krvi, co ti tam povedal :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Johny40 12 Aug 2013 15:35

tucniak napísal:
Johny40 napísal:
Spoiler:
tucniak napísal:tak zacni street by street.

PRE FLOP
utg calls, hero has TT

co je najlepsie?
FOLD?
CALL?
RAISE?

preco?
napis ku kazdemu vyhody a nevyhody :dzejkej:

Do frasa :D toto sa mi nestáva veľmi často, asi som dnes príliš dlho hral už :D Doteraz som bol presvedčený, že tam bolo viac limperov, pozerám ešte raz a vidím, že len UTG :D Tak to už preflop bolo podľa mňa zlé - raise na 0,20USD, SB,BB folds... UTG calls. Flop cbet okolo pol potu a žetóniky s radosťou idú zas ku ockovi :D

No spätne mi to pripadá, že nemal som byť v tej hande paranoidný voči hande 98, jednoducho to na flope 3 betnúť na 0,90 a turn okolo 70% potu?

Staty ku hráčom nemám, lebo nejako neviem nájsť tú handu v HEM :/

aha takze odohrat 4k ruk za den, utekat 9tablovat ked zjavne moc nevies co robis a postnut zo 10 AK hands na to cas mas, ale ked sa ti niekto konstruktivne a strukturovane snazi poradit, odpovies za asi 10s na cca 0.5 z troch polozenych otazok..
:good:

Ono mi to ozaj nejak ušlo, že tam bol len 1 limper, preto samozrejme aj moja hra po flope bola nesprávna. A keďže som si to naozaj všimol až po tom, čo si napísal, tak sa mi zdalo zbytočné tú hru už viac rozoberať, uznávanm, asi zlý prístup, takže sa za to ospravedlňujem :oops: Čiže ak by som tú ruku mal zahrať znova, tak si preflop izolujem UTG limpera, raisom na 0,20USD, po flope chcem call od jeho limpovacej range ako JQ,KJ, AJ, TJ, čiže betujem 0,30.

Čo sa týka ostatných možností, fold považujem za zlý, a call samozrejme tiež, keďže nevylúčim z hry handy práve typu J7 alebo 89.

Keď už som sa do tej situácie v hande dostal, tak neviem či sa to dalo na tom riveri foldovať.

Takto nejako som to mal rozobrať?
Obrázok používateľa
Johny40

Založený: Máj 2009
Poďakoval/li: 42 krát/3 krát

Odoslaťod Johny40 12 Aug 2013 15:47

matiapag napísal:ten tucniakov prispevok si precitaj este aspon 10x, najlepsie si ho vytlac a prilep na monitor a citaj kazdy den dokola, az kym to nebudes mat v krvi, co ti tam povedal :)

Čiže obžalovaný som z čoho? Z toho, že sa snažím 9-tablovať, odohrať čo najviac hand, aby som sa učil čo najrýchlejšie? Alebo som obvinený z toho, že som tu poslal handy s AK, aby som sa pokúsil postupne rozobrať handy, z ktorých chcem mať samozrejme najväčšiu value? Aby som zistil, kedy som ich prehrať nemusel a kedy som mohol získať viac. Alebo je zlé to, že tu pridávam tie otázky, na ktoré neviem nájsť nikde odpovede?

A čo sa týka toho nedostatočného rozobratia handy s tucniakom, tak už som sa snažil vysvetliť, že je to kvôli tomu, že som tú situáciu naozaj nejak misreadol. Myslím, že si každý mohol všimnúť, že niekoľko krát tu ďakujem každému, kto sa k niečomu vyjadruje a naozaj si to cením. Takže pokiaľ moja reakcia na tucniakov príspevok pôsobila nejako nevďačne, tak sa ešte raz naozaj úprimne ospravedlňujem.
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod tucniak 12 Aug 2013 16:39

v pohode. Ja osobne si myslim ze na uvod ti da viac 4tabling a ucit sa , sledovat videa, diskutovat ruky, pytat sa..ale dobre
takze ked je 1 limper tak izolujes na 20

ked su pred tebou limperi traja, tak limpujes s nimi?
preco?
ake vidis vyhody v izoraise ? ake vidis vyhody v limpe?
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Johny40 12 Aug 2013 17:09

tucniak napísal:v pohode. Ja osobne si myslim ze na uvod ti da viac 4tabling a ucit sa , sledovat videa, diskutovat ruky, pytat sa..ale dobre
takze ked je 1 limper tak izolujes na 20

ked su pred tebou limperi traja, tak limpujes s nimi?
preco?
ake vidis vyhody v izoraise ? ake vidis vyhody v limpe?

keď sú predomnou traja limperi, tak handy ako AJ,AT,AXs, KQ,KJ,KT,QJ,QT, suited konektory, 22-TT limpujem s nimi, snažím sa teda flopnúť monster a dostať value z ich slabých kombinácií a draws.
Pokiaľ je predomnou 1 limper, tak ho dávam do približne takej istej range a s range TT+, AQo+, KQs, KQo (nepredpokladám, že bude limpovať AK, AQ) ho teda izolujem a po flope by som ho mal vo väčšine prípadov dominovať. Myslím tým napríklad, odizolujem limpera s mojou AQo, jeho QJs - flop Qhigh často krát nevie zahodiť a zaplatí mi minimálne 2 streets.
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod tucniak 12 Aug 2013 19:48

problem limpovania je ten, ze ked aj trafis monster, nedokazes vobec urcit superovu range (moze mat ATC) a citat boardy a casto budes redrawnuty
dalej je pot maly a nevies ho efektivne urobit dostatocne velky aby si ziskal value, pokial zrovna super tiez netrafi zazrak

broadways ako KQ, AJ, TT apod, 99, QJ by si mal v pozicii voci limperom urcite raisovat, vola sa to iso-raise.

tvoj profit nasledne pochadza z toho, ze:
2 z 3 ti bezne foldnu - ich limp je dead money ktore su motivaciou k tomu, aby si raisoval, nakolko pot je vacsi
ak ti aj limp-callnu su OOP a hraju slabsiu range- rozumej zatial co ty izolujes KTss on l/callne napr K4o. Nemusim dalej rozvijat co to pre teba znamena napr na K69ss boarde.
Pot je uz dostatocne velky aby si mohol vhodnymi betmi (napr okolo 3/4PSB az PSB) od ryby ziskat tolko value, ze ak ti callne len flop a turn a river ceknes behind, ziskas viac ako za niekolkonasobny pocet limpovanych potov.

Zakladna premisa microstakes low level pokru je snazit sa izolovat co najviac rozumne handy IN POSITION, nakolko ked trafis TP super ma casto krat nieco horsie ale ochotne zaplati.
Na druhej strane ked ty netrafis a super cekne, casto zoberies pot (velky) lacnym cbetom vo velkosti 1/3-1/2 PSB a tlacis peniaze :)

skratka odporucal by som ti nateraz nelimpovat a isolovat vhodne kombinacie

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
Johny40
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Johny40 12 Aug 2013 20:05

tucniak napísal:problem limpovania je ten, ze ked aj trafis monster, nedokazes vobec urcit superovu range (moze mat ATC) a citat boardy a casto budes redrawnuty
dalej je pot maly a nevies ho efektivne urobit dostatocne velky aby si ziskal value, pokial zrovna super tiez netrafi zazrak

broadways ako KQ, AJ, TT apod, 99, QJ by si mal v pozicii voci limperom urcite raisovat, vola sa to iso-raise.

tvoj profit nasledne pochadza z toho, ze:
2 z 3 ti bezne foldnu - ich limp je dead money ktore su motivaciou k tomu, aby si raisoval, nakolko pot je vacsi
ak ti aj limp-callnu su OOP a hraju slabsiu range- rozumej zatial co ty izolujes KTss on l/callne napr K4o. Nemusim dalej rozvijat co to pre teba znamena napr na K69ss boarde.
Pot je uz dostatocne velky aby si mohol vhodnymi betmi (napr okolo 3/4PSB az PSB) od ryby ziskat tolko value, ze ak ti callne len flop a turn a river ceknes behind, ziskas viac ako za niekolkonasobny pocet limpovanych potov.

Zakladna premisa microstakes low level pokru je snazit sa izolovat co najviac rozumne handy IN POSITION, nakolko ked trafis TP super ma casto krat nieco horsie ale ochotne zaplati.
Na druhej strane ked ty netrafis a super cekne, casto zoberies pot (velky) lacnym cbetom vo velkosti 1/3-1/2 PSB a tlacis peniaze :)

skratka odporucal by som ti nateraz nelimpovat a isolovat vhodne kombinacie

Za vhodné kombinácie môžem považovať range AJo+, KJs+, QJs, 99+ ?
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod Zeltzn 12 Aug 2013 20:36

kludne s nimi mozes zacat a ked sa budes citit komfortnejsie v tych situaciach a budes mat staty na supera, etc budes vidiet, ze vela limp/calluje a vela folduje na cbety, tak jednoducho rozsiris svoju range, s ktorou sa s nim chces izolovat :)

Za tento príspevok od Zeltzn poďakovali :
Johny40
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod Johny40 12 Aug 2013 23:37

Po asi 3-hodinovej session na 3 stoloch (experiment so 6-maxom) očakávam objektívnu kritiku od chulanbertu, ktorého som tam veľmi rád stretol :)
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod chulanbetra 13 Aug 2013 00:26

No ja si nedovolim nikoho hodnotit, s mojimi "skusenostami" a na limite NL5 :) Ale zahrali sme si pekne no ;)
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 19 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!