(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

konecne

Odoslaťod Mathejs 31 Jan 2011 00:45

Za posledne 2 tyzdne som si presiel stavmi zurivosti, apatie, temnoty, dospelo to az do az do stavu: "prepina mi, tak sa pohram s fontami a spravim si z pismenok pyramidu :crazy: ". A ani som povodne nechcel uz hrat vecer, lebo som sa kvalifikoval na BigLIttleTOurnament (100 000ludi a celkom peknpeniazky su tam hore, je to turbo) hral som to asi 30sekund... :)
V prvom rade si nebudem davat targety, co sa tyka objemu, ale budem hrat ked sa na to citim a ked mi to ide. Lebo akonahle som mal nejaky beat na zaciatku session, tak to akurat vyustilo do nejakych dementych herocallov a nesustredenosti a pod. A zistujem, ze vecer je na tych stoloch ovela vacsia rybacina, tak radsej zahram o 300 ruk menej za den, ale na lepsich stoloch...
Ale akonahle mi niekto nieco zaplatil, tak som hral s uplne cistou hlavou, foldoval s cistym svedomim a pod...
Este jednu vec som chcel - poznamky a ready na hracov, su 74x viac ako stats!!!! Je lepsie hrat 3-4 stoly a sa susterdit aj na velke poty, v ktorych nie sme zapojeni, na ziskanie readov na ryby. Lebo ono je to pekne, ze donkuje 1/5 potu, ale viem ja ako sa zachova, ak ho rejznem.. a pod...

Ale aj tak ma trosku trapi jedna ruka:
Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 5 players

CO: $13.24
BTN: $5.66
Hero (SB): $10.00
BB: $11.28
UTG: $11.10 bola to prva alebo druha ruka na stole

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with Q :spade: Q :club:
UTG raises to $0.40, 2 folds, Hero raises to $1.20, 1 fold, UTG calls $0.80

zvazoval som aj call... lenze uz som zopar tych ruk odohral a ludia tu akosi nemaju to srdce polozit stredne pary na 3b

Flop: ($2.50) 7 :club: 9 :spade: 2 :club: (2 players)
Hero bets $1.30, UTG raises to $3.30, Hero requests TIME, Hero raises to $8.80 all in, UTG calls $5.50

dufal som v small card bord, mohol byt trosku nizsi este :crazy: . Nie, no jeho range na rejz tu su... aaaa momeeent mne to napadlo az teraz v TOMTO MOMENTE. sety by tu NIKDY nerejzoval. OK, tak myslim, ze v tom mam jasno. Ale moze sa niekto ozvat, ak vidi myslienkovy nedostatok ;) otazka mala byt, ci to je dobry call

Turn: ($20.10) 6 :spade: (2 players - 1 is all in)

River: ($20.10) K :club: (2 players - 1 is all in)

a graf dnesny (tie zapredosle dni nepozeram, lebo sa budem prehadzovat v noci):
Prílohy
konecne.jpg
konecne.jpg (88.31 ) Zobrazená 2692 krát
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Re: (konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Odoslaťod tucniak 31 Jan 2011 01:50

preco by neraisoval sety?ak by balancoval raise keby tam raisuje len nejaku flushdraw? :)
3betujes utg raisera, cbetujes pomerne mizerny board, tvoja percieved hand strentght je niekde v nebi imo

otazka imo je, ci je to dobry 3bet, ked tam nenacallovali ziadne fishky,
dalej je otazka cije to dobry shove na jeho smallraise a od coho ocakavame call
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod nelz0n 31 Jan 2011 01:53

no tvoja otazka nieje ze ci call, ale skor sa musis opytat ci ma chalan v range-i dostatok TT JJ a flushdraws a random bluffov aby bol tvoj shove profitable ... a hlavne ze co tam raisuje, kedze vacsina hracov by s TT a JJ pravdepodobne len dorovnala, tazko povedat co je to za typka bez ziadnych readov a statov

a sety tam urcite raisuje vacsina ...
Obrázok používateľa
nelz0n

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 13 krát/21 krát

Odoslaťod Mathejs 31 Jan 2011 15:54

ku tej otazke co som polozil - som si nevsimol, ked som to pisal, ze on to rejzol, cize ja som necalloval, ale to nie je az take podstatne...
Ked som si bral time, tak som rozmyslal prave nad tym, (kedze pf range na call 3b som mu dal +/-77+ a "horna cast" broadways) ci je dost ruk, ktore porazam, aby som to mohol callnut.

a teda by asi bolo dobre sa zamysliet nad nasledujucim:
1)Ked beriem do uvahy to, ze super si je vedomy sily mojej range po cbete (resp. sa nepresvedci o tom ze jeho JJ je nuts a ja blufujem s AK), tak by som mal predpokladat, ze je aspon trosku rozumny tag. Tu ma ale trapi to, ci je rozumny tag otvarajuci UTG schopny bez history callnut nieco ako 99 na 3b utg...
2)Ked si uvedomim, ze som na NL10 a rozumneho hraca stretavam tak +-2x do tyzdna a teda moj 3bet callne tona horsich ruk, tak nevidim dovod ne3betovat tu. Uz teda iba odhadnut tendencia villaina na takomto borde...

vychadza mi z toho nasledujuce: bud je to TAGish, ktory ma z nejakeho dovodu callol s 99pf a vie, ze ja viem, ze taku ruku v range nema a chce, aby mi to nedavalo zmysel ( :crazy: )
alebo, na zaklade rezju (lebo nit vie callnut 99 na 3b, ale rejzovat tu set, si z jeho strany predstavit neviem), je to nejaky lag, az maniak hrac, ktoreho moja range az tak netrapi
alebo ma nas villain FD, nieco ako KQs a tu by mi uz aj ten rejz daval trosku zmysel.

Taaaaaaaaaaakze- huraaa, ideme pridat kazdej z vyssie uvedenych moznosti :
i)pravdepodobnost, s akou moze nastat (0-1)
ii) hodnotu EV+ mojho move pre kazdu z moznosti
a vazenym aritmetickym priemerom si vypocitame, ci bude moj move EV + alebo - :P

Alebo je tu este jedna, zalozna moznost, ze ja som tu ten, ktory je lama, este mi do toho aj uplne hrabe a teda nie som kompetentny na robenie akychkolvek zaverov v pripade, ze obtiaznost problemu je na urovni "mierne narocny" aaa vyssie :crazy:
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Mathejs 31 Jan 2011 16:06

tucniak napísal:otazka imo je, ci je to dobry 3bet, ked tam nenacallovali ziadne fishky,
dalej je otazka cije to dobry shove na jeho smallraise a od coho ocakavame call

1)struktura hracov na mojich stoloch je (je to iba odhad :) ): nit (30%), LAG hrac - nepokojny, pomstichtivy :P (35%), Loose - pasive (25%), TAG(9.99%), JA (~0.01%) :crazy:
mne sa stale zda, ze je velka sanca, ze sa v spote s rybou ocitnem (aj ked kazdy moze ryby vnimat inac...)
2)je dobry, ak najdem dost horsich ruk, s ktorymi to robi a budem mat aj pravdu:) - FD (AcQc, KcQc), JJ, TT - 10 komb
Obrázok používateľa
Mathejs

zase snad trosku edukativny post

Odoslaťod Mathejs 02 Feb 2011 16:05

Cim dalej hram tym viac mam pocit, ze poker je, co sa tyka procesu ucenia, velmi podobny napr. uceniu sa chodit :) Pasivne ucenie je super, teoria je potrebna, ale aj tak si to treba vsetko aplikovat a skusit v praxi a stale plati, ze najviac sa clovek nauci na vlastnych padoch :)

PIsem to preto, lebo zase mam pocit, ze mi niektore spoty, v ktorych som sa necitil doma, davaju zmysel. Isto kazdy uzna, ze hrat proti station rybe, ktora rejzule iba vtedy, ked niecom ma je SUPER!. Ale co ak mam poziciu na rybu, ktorej to sem tam prepne. Skratka je vela takych ryb, ktore ak zacitia weakness tak zacnu saliet. Nemyslim si, ze moja skusenost zo vcera a dnes s jednym typom ryby bola nejak vynimocna, skor naopak. Po par desiatkach ruk som si vsimol, ze ich betovanie (hlavne ide o river) je nepriamo umerne sile ich ruky - cim viac betol na rivri, tym slabsiu ruku mal.

2 , apson pre mna, poucne priklady z dnesnej session:
pojde o toho isteho hraca - 42/11 za 70 ruk. Mal som na neho read, spomenuty vyssie.

1)
Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players -

CO: $10.89
BTN: $7.07
SB: $3.99
Hero (BB): $10.30
UTG: $16.98
MP: $5.08

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with 7 :spade: 2 :diamond:
3 folds, BTN calls $0.10, 1 fold, Hero checks

Flop: ($0.25) 5 :club: 7 :diamond: 2 :club: (2 players)
Hero bets $0.20, BTN calls $0.20

Turn: ($0.65) 5 :diamond: (2 players)
Hero bets $0.40, BTN raises to $1, Hero calls $0.60

ano, mohol to robit s 5x, ale asi pred 2 orbitmi mi v podobnom spote ukazal flush, ked som foldol a rejz bol podstatne vyssi.Ale viem, ze nie ja zdaleka pasivny a budem mat lahke rozhodovanie podla jeho betsizingu na rivri

River: ($2.65) A :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN bets $2.65, Hero calls $2.65
insta potbet =>drzim sa svojho readu

Final Pot: $7.95
Spoiler:
BTN shows 8 :spade: J :heart: (a pair of Fives)
Hero shows 7 :spade: 2 :diamond: (two pair, Sevens and Fives)
Hero wins $7.42
(Rake: $0.53)

2)fuu teraz si uvedomujem, ze na stole mi neukazuje cely pot... to preto sa mi zdalo divne, ze ked betnem pot je to viac ako mi pise v strede. A potom mi pride divne, ze betujem/rejzujem tak malo, ked si prechadzam tuky v hem...
Full Tilt Poker $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players

UTG: $10.70
MP: $10.12
CO: $10.00
Hero (BTN): $16.86
SB: $16.30
BB: $10.30

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with J :club: A :spade:
1 fold, MP calls $0.10, 1 fold, Hero raises to $0.45, 2 folds, MP calls $0.35

Flop: ($1.05) 3 :heart: J :heart: 5 :club: (2 players)
MP bets $0.10, Hero raises to $0.68, MP calls $0.58

Turn: ($2.41) 8 :spade: (2 players)
MP bets $0.30, Hero raises to $1.65, MP calls $1.35

River: ($5.71) 9 :spade: (2 players)
MP bets $1.50, Hero calls $1.50,

foldnut sa to nedalo, lebo tam mohol mat TPWK, ale ak by ten hrac trosku rozmyslal a bol schopny mixovat svoje tendencie tak neviem neviem. Ak uz budem mat dost skillu a roll na vyssi limit, tak asi budem chodit na nizsie hrat ryby, obklopia ma regulari, spraviea si poznamky na mna a potom zacnem svoju agresiu trosku miesat :crazy:

Final Pot: $8.71

Spoiler:
MP shows 3 :diamond: 9 :diamond: (two pair, Nines and Threes)
Hero mucks J :club: A :spade:
MP wins $8.13
(Rake: $0.58)

EDIT: u tohto hraca som jeho stats nepouzil jediny krat!!!
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod matiapag 02 Feb 2011 16:18

Tak toto je fajnova ryba! :D Proste ked nic nema, tak betne full pot a ty mozes na zaklade svojho readu dorovnat s middle pair. Ked ma daco dobre, tak zasa mozes dorovnat s nejakym TPTK, pretoze ti dava monster odds (aj keby mame neviem aky dobry read, tak vzdy moze prist ryba s napadom, ktory sa nam ani neprisnil, cize aby sme iba na zaklade readu zacali foldovat situacie, kde musi byt nas TPTK dobry nejakych 20% casu, to sa mi velmi nevidi...) Ak mas taky dobry read na hraca, tak ho mozes exploitovat all day long a tesit sa z $ ;)

Co sa toho uvodu tyka, aj ja to tak pocitujem - proste mam napozeranych ja neviem, mozno 100 hodin videi (a mozno ani nie :D ), ale to, co som sa naucil za poslednych 30k ruk, sa s tym neda ani porovnavat. Samozrejme, jedno bez druheho existovat nemoze (studium & game), ale naozaj je hranie velkeho objemu velmi fit :) Navzajom oboma sposobmi odstranujes leaky zo svojej hry, co je uplne super.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Belghar 02 Feb 2011 17:04

No napozerat 100 hodin videa kvoli microlimitom je dost dobra blbost keby si namiesto toho tych 100 hodin hral tak mozes byt uz na NL20. Hlavne ked hra na microlimitoch ma jediny zaklad a to hrat silne ruky silno prosti slabym hracom. Neviem co ti tie videa mozu dat.
Belghar

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/2 krát

Odoslaťod tucniak 02 Feb 2011 17:18

Belghar napísal:No napozerat 100 hodin videa kvoli microlimitom je dost dobra blbost keby si namiesto toho tych 100 hodin hral tak mozes byt uz na NL20. Hlavne ked hra na microlimitoch ma jediny zaklad a to hrat silne ruky silno prosti slabym hracom. Neviem co ti tie videa mozu dat.

jj totalna blbost lebo ked ich napozeras popri hrani microlimitov tak potom akonahle prejdes na nl100 tak BUM vsetko to zabudnes lebo ved si to napozeral kvoli microlimitom :huh:
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 02 Feb 2011 17:24

Belghar napísal:No napozerat 100 hodin videa kvoli microlimitom je dost dobra blbost keby si namiesto toho tych 100 hodin hral tak mozes byt uz na NL20. Hlavne ked hra na microlimitoch ma jediny zaklad a to hrat silne ruky silno prosti slabym hracom. Neviem co ti tie videa mozu dat.

No velmi to za blbost nepovazujem :) Uznavam, ze keby trochu (ci trochu viac) z toho uberiem a zameriam sa miesto toho na hru, tak to je ovela viac ziskovejsie. Avsak ja nie som grinder, nemam na hru az tolko casu, takze pre mna je kazda odohrana session cenna. Preto som sa miesto objemu snazil zvysovat winrate, aby boli tie sessions co najziskovejsie. Teraz povazujem ten material za dostatocny a naozaj vacsinu casu venujem hre.

A okrem toho, je to celkom dobry pocit sadnut si za stol, citit dobry edge nad ostatnymi supermi a nestretnut uz dobrych par tisic ruk nikoho, kto by mi robil viac zle, ako ja jemu :D
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 50 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!