Miham [CG blog]

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Miham [SnG alebo CG? blog]

Odoslaťod Miham 16 Dec 2009 13:31

dzejkej napísal:No ja s tymi dvoma fesakmi tiez nesuhlasim, Miham :-D. To, ze super 3betol 3-4x za 120 ruk nic nevypoveda, ze by tam mal mat siroky range a tlacit to na flope sa mi nepaci. Raisovat tam mi pride viac fit so setom alebo s combodraw ako s touto rukou. Tu by som zvolil pasivnejsiu cestu a posilnil si aspon check/callovaci range, pretoze AK je na takomto boarde bez iniciativy skor bluffcatcher/thin valuebet catcher a z ruk, ktore by sme tlacili na flope je proti jeho range je jedna z tych slabsich (ak sa rozpravame o equity). Ked super uvidi, ze sme schopni mat v takom spote TPTK, tak sa lahsie dostaneme na SD v kopec inych spotoch aj s horsimi rukami proti nemu. No stale by som radsej 4betoval alebo foldoval, lebo AKo OOP sa hra naozaj zle.

Dakujem za podporu :D :good:
4betovat som to nechcel, tak som mal asi foldnut. Ale ked som sa uz dostal az na river, tak uz je to asi nezahoditelne...
Obrázok používateľa
Miham

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 43 krát/3 krát

Odoslaťod Miham 16 Dec 2009 13:34

dzejkej napísal:
Miham napísal:A len tak btw, regol som sa na deucescracked, vedel by mi niekto odporucit ktore videa su najlepsie resp. od koho? :)

Ktore videa su najlepsie alebo su najlepsie pre Teba? :)

Ja si neviem vynachvalit The Coaching Tree, kde je balugawhale a tubasteve. Taktiez aj nieco poriadne basic ako napr. baby steps, memoirs of a limidonk a pod. nie su na zahodenie.

Diky, tak idem kuk nieco z toho "stromu" :) ja som teraz pozeral Road to Robusto od tubasteve (tretiu epizodu kde zacina hrat NL25) a ani som to nedopozeral, pretoze ma to neuveritelne nudilo. Snad tie dalsie sa budu lepsie pozerat... :)
Obrázok používateľa
Miham

Odoslaťod TuKE 16 Dec 2009 13:55

V tejto hre nás porážajú asi 3 reálne ruky, AA/JJ/(KK+JK), proti čomu súper môže mať celkom široký 3b range, ak počítame niečo ako ATs+/PP.
Na flope by som nehral c/r, ale na turne by som o tom silno uvažoval.
Jediné čo je problém, že na turne barreluje kartu, ktorá na to zrovna nie je veľmi vhodná.
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod dzejkej 16 Dec 2009 14:02

TuKE napísal:V tejto hre nás porážajú asi 3 reálne ruky, AA/JJ/(KK+JK), proti čomu súper môže mať celkom široký 3b range, ak počítame niečo ako ATs+/PP.
Na flope by som nehral c/r, ale na turne by som o tom silno uvažoval.
Jediné čo je problém, že na turne barreluje kartu, ktorá na to zrovna nie je veľmi vhodná.

Kde Ty beries ten siroky 3bet range v tom spote? Uz vidim ako tam ebetuje a cbetuje nejake random PP - z PP tam betuje tak JJ, QQ, KK, AA ... uzas.

No ono mas naozaj pravdu a poraza nas AA, JJ, KK a obcasne KJ. Len si akosi treba uvedomit, ze ked to tam natlacime, tak prave tieto ruky budu tvorit majoritu jeho range - ved s QQ, AJ, atd sa nam tam nestackne. Jedina "pridana" hodnota toho check/raisu je, ze vyfoldujes hromadu ruk, ktore maju proti nam equity vo forme draws, ale to si nemyslim, ze je taky bonus, pretoze v 3bet pote nam tam IMO tak casto barrelovat nebudu (teda nejake combodraws jedine) a ani si nemyslim, ze ten 3bet range ma tak siroky, ze je tam tych draws vela. Na turne si myslim, ze je check/raise o DOST vacsia somarina ako na flope, pretoze jeho range je tam este uzsi a podstatne viac nakloneny prave rukam, ktore nas porazaju.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod TuKE 16 Dec 2009 14:19

OK, čiže as played hovoríš fold turn?
Obrázok používateľa
TuKE

Odoslaťod tucniak 16 Dec 2009 14:22

JK ma pravdu s c/r a pointoval aj to, co sa ti snazim naznacit-call nie je dobry ked aj ked trafis, nie si happy

to ze by si sa rad stackoval na A7xr je super, povedz mi ale, s cim sa ti tam stackne super?akoze s JJ/QQ?myslis?
prinajhorsom nieco ako AQ, ci? mozno KK ak ti vyluci z 3bet calling rangu Ax ruky ale to si moze zase povedat ze mozes slowovat AA a do akcie sa hrnut imo nebude.
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Miham 16 Dec 2009 14:29

tucniak napísal:JK ma pravdu s c/r a pointoval aj to, co sa ti snazim naznacit-call nie je dobry ked aj ked trafis, nie si happy

to ze by si sa rad stackoval na A7xr je super, povedz mi ale, s cim sa ti tam stackne super?akoze s JJ/QQ?myslis?
prinajhorsom nieco ako AQ, ci? mozno KK ak ti vyluci z 3bet calling rangu Ax ruky ale to si moze zase povedat ze mozes slowovat AA a do akcie sa hrnut imo nebude.

Nooo, to ze nie je dobry call uz teda asi viem. :) Takze nabuduce bud 4bet alebo fold. :good:

Viem, ze ak sa mi na A7xr stackne super, ktory ma 3betol pf, tak je mozne ze ma bud tiez AK alebo AA, velmi malo AQ. Pochybujem ze by sa do Ahi flopu hrnul s JJ, QQ, KK.
Obrázok používateľa
Miham

Odoslaťod TuKE 16 Dec 2009 14:38

No, tým som ti chcel povedať, že tento flop je na stacknutie z tých lepších, lebo je dosť drawy, čo je také menšie zlo.
Horšie je, že ak sa súper stackne, tak flipujete alebo je lepší :)
Obrázok používateľa
TuKE

Odoslaťod dzejkej 16 Dec 2009 14:39

TuKE napísal:OK, čiže as played hovoríš fold turn?

No co si myslis, ze na turne 2 barreluje z ruk, ktore 3betnu MP raisera a cbetuju KJx 2tone flope?

Ja by som predpokladal, ze JJ, KK, AA, AK barreluje vzdy, AdQd tak 75% casu napr. a pocitajme aj ruky, ktore netusime, do akej miery su zastupene v jeho 3betovacom range - QdTd, KJ, KQ.

Ak zjednodusene predpokladame, ze JJ, KK, AA, AK, AdQd, QdTd tam ma 100% casu a KJ a KQ 50% casu, tak ked to hodime do equity kalkulacky aj s tymi 50% rukami, tak nam vyjde, ze sme tak 2 : 1 podpsikovia (underdogs). A to si myslim, ze tam to slabsie broadway ruky ma menej casto. AJ a QQ urcite ne2barreluje a ine draws tiez pochybujem, ze tam ma.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod dzejkej 16 Dec 2009 14:41

tucniak napísal:to ze by si sa rad stackoval na A7xr je super, povedz mi ale, s cim sa ti tam stackne super?akoze s JJ/QQ?myslis?

No ale ja by som sa tam tiez radsej stackol, inak. Lebo tam sa realne stackne tak AA, AK, AQ a v ramci jeho 3betovacieho range, ktory mu davam tam mame viac equity ako na tom KJx :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 29 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!