Phat Phuck Blog [PPCh ukonceny]

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Phat Phuck Blog

Odoslaťod johnmirow 09 Apr 2010 12:39

yegon napísal: ... telo automaticky rozklada bielkoviny na energiu rovnako ako sacharidy a tuk ...

hm, a nie je to tak, ze pre energiu do bielkovin si ide telo automaticky az na tretom mieste? sacharidy, tuky a potom niekde na konci tunela su bielkoviny? ... samozrejme velmi zjednodusene povedane a tie sa snazia byt nejakym svaebnym materialom pre sval?
Obrázok používateľa
johnmirow

Založený: Feb 2007
Poďakoval/li: 0 krát/17 krát

Odoslaťod yegon 09 Apr 2010 13:54

johnmirow napísal:
yegon napísal: ... telo automaticky rozklada bielkoviny na energiu rovnako ako sacharidy a tuk ...

hm, a nie je to tak, ze pre energiu do bielkovin si ide telo automaticky az na tretom mieste? sacharidy, tuky a potom niekde na konci tunela su bielkoviny? ... samozrejme velmi zjednodusene povedane a tie sa snazia byt nejakym svaebnym materialom pre sval?

nie

poradie je sacharidy - bielkoviny - tuk

EDIT: kedysi ked som sa tym hlbsie zaoberal som k tomu cital zdovodnenie ze tuky su tazsie rozlozitelne nez bielkoviny a bolo to davane nejak do suvisu s tym ze sacharidy a bielkoviny obsahuju 4kalorie na gram a tuky 9 kalorii na gram ale dalej som to neriesil tak neviem ci konkretne toto zdovodnenie je aj niecim podlozene
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod TuKE 09 Apr 2010 14:04

yegon napísal:ak na ramena robis tlaky s velkou cinkou za hlavou tak k tomu (kedze tam zabera aj triceps) sa zvykne kombinovat biceps (aj ked to je maly sval a nema velky zmysel ho cvicit pri diete)
pripadne sa daju k tomu supnut hyperextenzie alebo predklony (podla dostupnosti vybavenia) ale zase ked mas v treningu mrtvy tah tak predklony su asi overkill

J, ramená jazdím aj tlaky s veľkou činkou resp. stroj, ktorý to simuluje, ale biceps a triceps počas tohto challange úplne vynechávam, tak isto ako lýtka. Proste malé, nepodstatné partie, ktoré sú podstatné len kvôli estetike :)

Problém je, že nejazdím mŕtvy ťah ani hyperextenzie, pretože mám trochu problém s krížami a nemám pocit, že zrovna toto by mi ho pomohlo vyriešiť :)
Kvôli tomu ani nedrepujem, ale iba legpress zaraďujem.

Ale nájdem si teda cvik aj na spodný chrbát, ktorý moje kríže hádam prežijú :)
Obrázok používateľa
TuKE

Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod johnmirow 09 Apr 2010 14:05

no prave, ale ja som cital toto: http://www.sportujeme.sk/fitness/energeticky-ekvivalent
a tam je to trosicku inac, tak neviem kde je pravda, kedze sa do toho nevyznam
Obrázok používateľa
johnmirow

Odoslaťod dzejkej 09 Apr 2010 14:21

Mne jeden typek napisal, ze sa da schudnut tuk a nabrat svaly zaroven, ale moc to zrovna nicim nepodlozil a moje srdce si tym neziskal :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod yegon 09 Apr 2010 14:51

johnmirow napísal:no prave, ale ja som cital toto: http://www.sportujeme.sk/fitness/energeticky-ekvivalent
a tam je to trosicku inac, tak neviem kde je pravda, kedze sa do toho nevyznam

Velmi zaujimavy clanok. Zjavne som sa mylil. Nepamatam si zdroje odkial som mal tieto info ale toto v tom clanku vyzera valid - este to skusim pripadne overit cez pana googla.

Ja som vychadzal z toho ze pri anaerobnej cinnosti - posilovanie - podstatna cast energie ktoru sval spotrebovava pochadza z ATP ulozeneho v svalovych bunkach - zasoby ATP sa doplnaju kreatin fosfatom, ktory je zlozeny z aminokyselin (stavebne casti bielkovin) cize telo musi rozbit bielkoviny na to aby mohlo vytvorit kreatin fosfat, ulozit ATP a to je potom spalene ako zdroj energie. Okrem toho je mozne aminokyseliny premenit na glukozu a tu potom pouzit ako zdroj energie.

na tom ze dlhodobo nie je mozne naberat svaly a zaroven chudnut tuk naraz ale trvam :) naberanie svalov je po uvodnom zahule tazke a pomale a hadzat tomuto procesu polena pod nohy stravou ktora dodava telu menej kalorii nez telo spotrebuje je prilis velka prekazka
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod dzejkej 09 Apr 2010 16:07

Na zaciatku si pekne opisal, preco treba pri raste svalov proteiny :).

yegon napísal:na tom ze dlhodobo nie je mozne naberat svaly a zaroven chudnut tuk naraz ale trvam :) naberanie svalov je po uvodnom zahule tazke a pomale a hadzat tomuto procesu polena pod nohy stravou ktora dodava telu menej kalorii nez telo spotrebuje je prilis velka prekazka

A tu si zrazu presiel z vedeckeho pristupu k velmi volnej argumentacii :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod johnmirow 09 Apr 2010 16:27

dzejkej napísal:Na zaciatku si pekne opisal, preco treba pri raste svalov proteiny :).
...

dalsia moznost je toto http://gym.sk/kreatin-monohydrat-doza-p-183.html, sice to neberiem, ale myslim, ze to je celkom povolene

edit: alebo http://www.protein.sk/creatine-phosphat ... p-125.html
Obrázok používateľa
johnmirow

Odoslaťod dzejkej 09 Apr 2010 16:32

No ja po cviceni davam whey proteinik.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod TuKE 09 Apr 2010 16:57

johnmirow napísal:
dzejkej napísal:Na zaciatku si pekne opisal, preco treba pri raste svalov proteiny :).
...

dalsia moznost je toto http://gym.sk/kreatin-monohydrat-doza-p-183.html, sice to neberiem, ale myslim, ze to je celkom povolene
edit: alebo http://www.protein.sk/creatine-phosphat ... p-125.html

Problém je, že kreatin ti zadržiava vodu v tele a pri diéte mi príde zbytočné maximalizovať váhy pri cvičení.
Obrázok používateľa
TuKE

Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!