takze je cas na nejake sebaskumanie

v tom co pises dost vidim seba sameho takze mozno ti pomozu moje seba-analyzy
v prvom rade je problem ked pri prehre potu prezivame negativne emocie (ale aj ked pri vyhre prezivas intenzivnu radost), je to odrazom toho ze prikladame dolezitost vysledkom v jednotlivych potoch co je v pokri kontraproduktivne. Predpokladam ze je to sposobene tym ze poker je pre vacsinu ludi hlavne o vyhravani penazi. V podstate je to ale taka ista hlupost ako keby si bol smutny ked nevyhras turnaj - tam si ale clovek skor uvedomi ze nemoze vyhrat kazdy turnaj, v cash game pri jednotlivych potoch sa na to pamata tazsie.
Cize ja u seba budem psychologicku vojnu smerovat k tomu ze si musim ujasnit co je cielom mojej hry. Poker je v podstate seria situacii v ktorych potrebujes spravit co najlepsie rozhodnutia. Na kazdu situaciu by sme sa mali pozerat nezaujate a hladat v nej maximum value. To je dalsia oblast ktora u mna niekedy vedie k emocionalnej reakcii - priklad 3betnem KK a pride flop A26r - miesto toho aby som sa ale vytocil ze prislo eso by som mal hladat sposob ako najlepsie tuto situaciu zahrat s tym ze mojim cielom je zahrat ju lepsie nez moji superi ak by sa v nej tiez ocitli - tam je value a nie v tom lamentovat a byt nasraty ze prislo eso.
Tym padom mojim cielom pri hre by nemali byt peniaze/poty ale spravne rozhodnutia a mal by som sam seba natrenovat rozmyslat v tychto kolajach a orientovat sa z pohladu dobrych/zlych rozhodnuti a nie vyhratych/prehratych potov
samozrejme rovnako zle je aj dostat sa do tiltu preto lebo som spravil zle rozhodnutie, takze nie je dolezite len mat jasno v tom co je mojim okamzitym cielom v kazdej situacii ale aj to ze svoju hru nebudem hodnotit pocas hrania ale az po nom (alebo ak svoju hru budem hodnotit pocas hrania tak s tym ze ked usudim ze som zahral zle a je sanca ze to povedie k tiltu mal by som si dat pauzu)