Wizdo go Live pro - CCC MTT blog (help me pls)
Re: Wizdo new way of omaha
treba sa zamysliet co spusta tvoj tilt a preco - ked budes mat dovod budes s tym vediet konstruktivnejsie nalozit
takze je cas na nejake sebaskumanie
v tom co pises dost vidim seba sameho takze mozno ti pomozu moje seba-analyzy
v prvom rade je problem ked pri prehre potu prezivame negativne emocie (ale aj ked pri vyhre prezivas intenzivnu radost), je to odrazom toho ze prikladame dolezitost vysledkom v jednotlivych potoch co je v pokri kontraproduktivne. Predpokladam ze je to sposobene tym ze poker je pre vacsinu ludi hlavne o vyhravani penazi. V podstate je to ale taka ista hlupost ako keby si bol smutny ked nevyhras turnaj - tam si ale clovek skor uvedomi ze nemoze vyhrat kazdy turnaj, v cash game pri jednotlivych potoch sa na to pamata tazsie.
Cize ja u seba budem psychologicku vojnu smerovat k tomu ze si musim ujasnit co je cielom mojej hry. Poker je v podstate seria situacii v ktorych potrebujes spravit co najlepsie rozhodnutia. Na kazdu situaciu by sme sa mali pozerat nezaujate a hladat v nej maximum value. To je dalsia oblast ktora u mna niekedy vedie k emocionalnej reakcii - priklad 3betnem KK a pride flop A26r - miesto toho aby som sa ale vytocil ze prislo eso by som mal hladat sposob ako najlepsie tuto situaciu zahrat s tym ze mojim cielom je zahrat ju lepsie nez moji superi ak by sa v nej tiez ocitli - tam je value a nie v tom lamentovat a byt nasraty ze prislo eso.
Tym padom mojim cielom pri hre by nemali byt peniaze/poty ale spravne rozhodnutia a mal by som sam seba natrenovat rozmyslat v tychto kolajach a orientovat sa z pohladu dobrych/zlych rozhodnuti a nie vyhratych/prehratych potov
samozrejme rovnako zle je aj dostat sa do tiltu preto lebo som spravil zle rozhodnutie, takze nie je dolezite len mat jasno v tom co je mojim okamzitym cielom v kazdej situacii ale aj to ze svoju hru nebudem hodnotit pocas hrania ale az po nom (alebo ak svoju hru budem hodnotit pocas hrania tak s tym ze ked usudim ze som zahral zle a je sanca ze to povedie k tiltu mal by som si dat pauzu)
takze je cas na nejake sebaskumanie
v tom co pises dost vidim seba sameho takze mozno ti pomozu moje seba-analyzy
v prvom rade je problem ked pri prehre potu prezivame negativne emocie (ale aj ked pri vyhre prezivas intenzivnu radost), je to odrazom toho ze prikladame dolezitost vysledkom v jednotlivych potoch co je v pokri kontraproduktivne. Predpokladam ze je to sposobene tym ze poker je pre vacsinu ludi hlavne o vyhravani penazi. V podstate je to ale taka ista hlupost ako keby si bol smutny ked nevyhras turnaj - tam si ale clovek skor uvedomi ze nemoze vyhrat kazdy turnaj, v cash game pri jednotlivych potoch sa na to pamata tazsie.
Cize ja u seba budem psychologicku vojnu smerovat k tomu ze si musim ujasnit co je cielom mojej hry. Poker je v podstate seria situacii v ktorych potrebujes spravit co najlepsie rozhodnutia. Na kazdu situaciu by sme sa mali pozerat nezaujate a hladat v nej maximum value. To je dalsia oblast ktora u mna niekedy vedie k emocionalnej reakcii - priklad 3betnem KK a pride flop A26r - miesto toho aby som sa ale vytocil ze prislo eso by som mal hladat sposob ako najlepsie tuto situaciu zahrat s tym ze mojim cielom je zahrat ju lepsie nez moji superi ak by sa v nej tiez ocitli - tam je value a nie v tom lamentovat a byt nasraty ze prislo eso.
Tym padom mojim cielom pri hre by nemali byt peniaze/poty ale spravne rozhodnutia a mal by som sam seba natrenovat rozmyslat v tychto kolajach a orientovat sa z pohladu dobrych/zlych rozhodnuti a nie vyhratych/prehratych potov
samozrejme rovnako zle je aj dostat sa do tiltu preto lebo som spravil zle rozhodnutie, takze nie je dolezite len mat jasno v tom co je mojim okamzitym cielom v kazdej situacii ale aj to ze svoju hru nebudem hodnotit pocas hrania ale az po nom (alebo ak svoju hru budem hodnotit pocas hrania tak s tym ze ked usudim ze som zahral zle a je sanca ze to povedie k tiltu mal by som si dat pauzu)
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Prvá session "NH sir"
Začal som ako obvykle pádom, ale písal som NH sir a kupodivu tiltu nikde, skončil som session po hnusnom coolery:
Full Tilt Poker $25.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 1263922
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
CO: $42.31
BTN: $52.41
Hero (SB): $25.00
BB: $40.46
UTG: $25.85
MP: $26.29
Pre Flop: ($0.35) Hero is SB with Q A 8 A
1 fold, MP calls $0.25, CO raises to $1.10, 1 fold, Hero raises to $3.80, 2 folds, CO calls $2.70
Flop: ($8.10) K T J (2 players)
Hero bets $8.10, CO raises to $32.40, Hero calls $13.10 all in
Turn: ($50.50) T (2 players - 1 is all in)
River: ($50.50) 3 (2 players - 1 is all in)
Final Pot: $50.50
CO shows K J K 9
Hero shows Q A 8 A
CO wins $47.98
(Rake: $2.52)
Kde som už nh sir nezvládol napísať a keďže tilt sa na mňa predsalen dosiapal (sviňa jedna herňa mu pomohla ) tak som to vypol...
Snáď mi to vydrží, lebo som hral celkom kludný...
Začal som ako obvykle pádom, ale písal som NH sir a kupodivu tiltu nikde, skončil som session po hnusnom coolery:
Full Tilt Poker $25.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 1263922
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
CO: $42.31
BTN: $52.41
Hero (SB): $25.00
BB: $40.46
UTG: $25.85
MP: $26.29
Pre Flop: ($0.35) Hero is SB with Q A 8 A
1 fold, MP calls $0.25, CO raises to $1.10, 1 fold, Hero raises to $3.80, 2 folds, CO calls $2.70
Flop: ($8.10) K T J (2 players)
Hero bets $8.10, CO raises to $32.40, Hero calls $13.10 all in
Turn: ($50.50) T (2 players - 1 is all in)
River: ($50.50) 3 (2 players - 1 is all in)
Final Pot: $50.50
CO shows K J K 9
Hero shows Q A 8 A
CO wins $47.98
(Rake: $2.52)
Kde som už nh sir nezvládol napísať a keďže tilt sa na mňa predsalen dosiapal (sviňa jedna herňa mu pomohla ) tak som to vypol...
Snáď mi to vydrží, lebo som hral celkom kludný...
- wizdo
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/28 krát
"ROZOHRIATIE" pred session
Pridávam si ďalšiu pomôcku k hre a tým bude rozohriatie na nižšom limite, (videl som to v jednom videu ale na konkurenčnej stránke takže nebudem upresňovať).
Výhody:
1, Zistím ako som na tom, či nie som nejako zle naladení, nerobím zlé moves atď
2, nižšie stakes = viac fishy = môžem na úvod vyhrať pár usd čo ma dobre naladí...
3, ak prehrám rpehrám menej a môžem si povedať ok dnes to nebude pre mňa
Z týchto vecí je jedna veľká výhoda pre mňa, ja sa do rytmu dostanem tak po cca 10-50 rukách (podľa akcie) čiže ak si na úvod pustím PLO10 2-3 stoly a vydržím tam 2 orbity tak "zahriaty" idem na PLO25 ak robím kraviny na PLO10 tak to budem vypínať alebo budem hrať PLO10...
NEvýhody:
1, Môžme si vyčerpať "LUCK"
Takže po NH SIR, pridávam ROZOHRIATIE pred session názory na tento spôsob začatia session uvítam. Ďalšie nejaké upgrade mojej hry budem asi postupne pridávať podľa toho ako ma napadnú a kedy ich zaradím...
GL
Pridávam si ďalšiu pomôcku k hre a tým bude rozohriatie na nižšom limite, (videl som to v jednom videu ale na konkurenčnej stránke takže nebudem upresňovať).
Výhody:
1, Zistím ako som na tom, či nie som nejako zle naladení, nerobím zlé moves atď
2, nižšie stakes = viac fishy = môžem na úvod vyhrať pár usd čo ma dobre naladí...
3, ak prehrám rpehrám menej a môžem si povedať ok dnes to nebude pre mňa
Z týchto vecí je jedna veľká výhoda pre mňa, ja sa do rytmu dostanem tak po cca 10-50 rukách (podľa akcie) čiže ak si na úvod pustím PLO10 2-3 stoly a vydržím tam 2 orbity tak "zahriaty" idem na PLO25 ak robím kraviny na PLO10 tak to budem vypínať alebo budem hrať PLO10...
NEvýhody:
1, Môžme si vyčerpať "LUCK"
Takže po NH SIR, pridávam ROZOHRIATIE pred session názory na tento spôsob začatia session uvítam. Ďalšie nejaké upgrade mojej hry budem asi postupne pridávať podľa toho ako ma napadnú a kedy ich zaradím...
GL
- wizdo
No moj nazor je taky, ze ak mas ozaj velke problemy s tiltom a mindsetom, tak to moze byt ok a celkom prijemne pre hlavu a tak, ale nejak by som sa na to nefixoval a akonahle zbadas zlepsenie, tak by som s tym skoncil Imo je to dost strata casu, rozdiely medzi tymi limitmi existuju, aj ked nie velke, hlavne su v kvalite regov, proti ktorym hras. Ak ale budes mixovat iba dva limity, tak sa to iste da Problem by som videl v tom, ze ak ti pokrovy boh pridelil na ten konkretny den najvacsi luckbox ever, a ty po 50 rukach na NL10 a 2 mensich beatoch skoncis session, tak sa mozes pripravit o vela zazitkov a penazi
Ja som raz ale pocul iny sposob, ako zacat session, aj ked ten nie je konkretne urceny na mindset correction a tak, ale skor ide o to, aby si sa dostal do "analytical state of mind", a to tak, ze si urobis review predchadzajucej session a v zapati zapnes novu. Ak sa potrebujes do toho "dostat", tak toto je imo este lepsi sposob by som povedal, ale asi velmi takto nezistis, ze ako sa ti dari
(copyright by JK)
Ja som raz ale pocul iny sposob, ako zacat session, aj ked ten nie je konkretne urceny na mindset correction a tak, ale skor ide o to, aby si sa dostal do "analytical state of mind", a to tak, ze si urobis review predchadzajucej session a v zapati zapnes novu. Ak sa potrebujes do toho "dostat", tak toto je imo este lepsi sposob by som povedal, ale asi velmi takto nezistis, ze ako sa ti dari
(copyright by JK)
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
matiapag napísal:....
(copyright by JK)
no takto, velke problemy su, ale nie tak zeby som len tak vyletel z koze = ze ak uz teda ma to chytí tak to dopadne hodne zle...
2ha vec nepovedal som ze skoncim ale ze ostanem na tom nizsom limite kde som urcite overrollnuty ako pri PLO10 a 25 je ten rozdiel dost podstatny a ostanem tam kym ten mindset nebude...
3tia vec je asi najzasadnejsie prehrat a robit blbosti sa nutne nemusi rovnat, to ze dostanem 2 sucky ma do pohody nedostane ale dostane ma do pohody NH SIR a pocit ze som neprehral tie 2 BI na vyššom limite...
To review session nemusi byt bad idea, skusim uvidim,ale zase si nemyslim ze zacat s 2 orbitmi na 3 stoloch an nizsom limite je taka "zloba"
- wizdo
matiapag vsetci vieme ze mas potrebu pisat litanie na 200 stran ku kazdemu postu pomaly ale lol nestaraj sa tu do limitov PLO ked si to v zivote nehral prosim ta.
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
popoBA napísal:matiapag vsetci vieme ze mas potrebu pisat litanie na 200 stran ku kazdemu postu pomaly ale lol nestaraj sa tu do limitov PLO ked si to v zivote nehral prosim ta.
Toto nie je o omahe, ale o psychologii hraca...
- wizdo
popoBA napísal:matiapag vsetci vieme ze mas potrebu pisat litanie na 200 stran ku kazdemu postu pomaly ale lol nestaraj sa tu do limitov PLO ked si to v zivote nehral prosim ta.
http://www.lekarennawebe.sk/2008/03/28/ ... nstruacii/
-
mr_kaktus - Príspevky: 1168
- Založený: Aug 2008
- Poďakoval/li: 67 krát/61 krát
bleh 400 promile total okno to som nepisal ja
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
popoBA napísal:bleh 400 promile total okno to som nepisal ja
Az take "vety" budu v reporte aspon budeme vediet co sa deje
- wizdo
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.