Wizdo go Live pro - CCC MTT blog (help me pls)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Wizdo new way of omaha

Odoslaťod wizdo 12 Sep 2011 20:20

JK a myšelinka čo mi podsunul ako v počiatku...

Od chvíle keď napísal tú vetu, : "niektorý ľudia sa na poker jednoducho nehodia", si na sebe čím ďalej tým viac všímam plusy a mínusy pokru, psychika, výhry prehry atď..

Hlavným dôvodom tohto postu je, že sa mi BRM posúva na hranicu shotovania PLO50 a mám pocit že moja A hra by PLO50 beatovala(ja viem je to subjektívne, ale v 6maxe si celkom verím...), zatiaľčo ale regovia sa menia, hra agresívnie a čakám väčšiu varianciu= väčšie problémy, swingy, tilt atď

Celkovo mám asi tieto 3 možnosti -
a) ostať hrať ako hrám, (šak vyhrávam) a pomalinky skúšať nejaké možnosti ako stlmiť, odstrániť tilt a spol
b) dať si pauzu, 1-2 mesiace poriešiť si všetky problémy čo by s tým mohli súvisieť a začať pomaly grindiť po pauze
c) skončiť s pokrom nadobro, max občas nejaký turnaj live for fun a pod...

Problémom, je že ma poker už nebaví ako kedysi, každá jedna!!!!! väčšia prehra ma štve(rozumej od 70BB vyššie), som štandardná fish ak hitol je to lucker, ak suckol je to lucker, ak my vyblufoval je to lucker a podobne...

Budem vďačný za názory a rady, halvne poprosím ak sa rozhodnete reagovať ennapíšte len a,b,c ale aj dôvod, skúsenosť alebo myšlienku prečo ste si to vybrali, ako by sa to dalo zmeniť a p.

Díky za názory
:wizdo:
wizdo

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Odoslaťod dzejkej 12 Sep 2011 20:40

Dovod na b) by bol jedine vtedy, ak mas pocit, ze vdaka tiltu je Tvoja hra -EV a nemas ochotu ist nizsie. Vtedy by si si mal sformulovat plan ako na svojom tilte pracovat a drzat sa toho. Len si uvedom, ze pracovat na tilte z pokru bez hrania pokru je nieco velmi tazke a musis na nieco prist (skus napr. cvicenie, yogu, caste robenie prasaciniek - cokolvek, co Ti pomoze sa ukludnit :-) ).

Ak mas pocit, ze tilt neovplyvnuje Tvoju hru do miery, ze by bola stratova, tak hraj. Samotne hranie, naberanie skusenosti, zabehavanie sa poriadnym objemom a zazitie vsetkych moznych bad beatov Ta urobi silnejsim. Len si daj pozor na to, ze Tvoje ocakavania porazania PLO50 pri A game mozu byt sice spravne, ale ak hras kvoli tiltu A game 5% casu, tak je Ti to nanic.

No a ak si s b) nevies rady a a) nefunguje, tak je tu veru moznost c) :). Zo stylu Tvojich prispevkov mam pocit, ze Ta to dost trapi a mozno c) je naozaj najlepsia moznost pre dobro Tvojho psychickeho zdravia.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
wizdo
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod wizdo 12 Sep 2011 21:34

dzejkej napísal:Dovod na b) by bol jedine vtedy, ak mas pocit, ze vdaka tiltu je Tvoja hra -EV a nemas ochotu ist nizsie. Vtedy by si si mal sformulovat plan ako na svojom tilte pracovat a drzat sa toho. Len si uvedom, ze pracovat na tilte z pokru bez hrania pokru je nieco velmi tazke a musis na nieco prist (skus napr. cvicenie, yogu, caste robenie prasaciniek - cokolvek, co Ti pomoze sa ukludnit :-) ).

Ak mas pocit, ze tilt neovplyvnuje Tvoju hru do miery, ze by bola stratova, tak hraj. Samotne hranie, naberanie skusenosti, zabehavanie sa poriadnym objemom a zazitie vsetkych moznych bad beatov Ta urobi silnejsim. Len si daj pozor na to, ze Tvoje ocakavania porazania PLO50 pri A game mozu byt sice spravne, ale ak hras kvoli tiltu A game 5% casu, tak je Ti to nanic.

No a ak si s b) nevies rady a a) nefunguje, tak je tu veru moznost c) :). Zo stylu Tvojich prispevkov mam pocit, ze Ta to dost trapi a mozno c) je naozaj najlepsia moznost pre dobro Tvojho psychickeho zdravia.

keby ma to netrápilo nepíšem to takto verejne...

možnosť b) bola hlavne kvôli tomu že mi začína škola a hodila by sa nejaká robota a nejaké tie prasačinky s novými spolužiačkami atď sú možné, a hlavne že b) by možno vyústilov c) lebo by som zistil že sa mi bez pokru žije dobre...(až na finančné hľadisko by som mal viac času, aj viac pokoja :wall: )

možnosť a) je vlastne to čo sa snažím robiť celý čas,ale stále to pokryvkáva na mojej cieľavedomosti

hej s tou A game je to tak ako píšeš, dnes som mal session 2/3 session som hral A game a naozaj sa mi hralo dobre, potom prišiel tilt a mal som pocit že som padol až na C game alias fishmode a bolo po session...

ísť nižšie nemám problém, s tým shotom je to tak že som mal v pláne nato mať 10BI (viem na PLO nie je veľa ale myslím si že by to mohlo ísť), veď uvidím, posledné dni som grindil dosť, mal som aj GODmode aj doomswitch a už som pár Omaha swingov zažil, halvne dva na PLO50 - 40BI a na PLO25 -60BI boli z tých horších...

no šak počkám na ďalšie názory a uvidím, zatiaľ sa u mňa bije "a" s "c" pričom b si skôr nechávam v zálohe typu nebude čas na poker, tak si dám čas na zmenu bez pokru a uvidím neskôr...
wizdo

Odoslaťod tucniak 12 Sep 2011 22:14

good luck v rieseni tohto problemu (kazdeho to v urcitej miere postihuje)
nechcem byt zase za idiota ale co znamena ''subjektivne porazam''? mas nejaku vzorku napr 100k ruk kde je vidno ze to porazas a tvoj problem spociva v tom ze si underrolled napr?
mozno ist hrat nizsie a very-well rolled by ti pomohlo :) (napr ja si pamatam casy ked tuke veselo s 25bi isiel shotovat nl100, ja uz tam mam nejaky ten piatok odohrany a ked som nedavno bol v situacii ze som mal prave 25bi nehralo sa mi tam pohodlne at all, siel som na nl50 :) )
niekto povie ze hrat plo25 s 100bi je mrhanie potencialom penazi, ale ak ti to ma pomoct hrat supercalm, why not.. :)

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
wizdo
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod APminer 12 Sep 2011 23:30

ja bych ti k tomu neco řekl, bylo by to ideálně jako dialog ... a psát se mi to nechce (jsem lenivec)

takže pokud si najdeš čas, tak se můžem sejít, hodit řeč, až budu v Blave (možná na dalším Doxx live) nebo si udělej výlet na 2-3 dny do Brna, rád tě uvítám ;)

Za tento príspevok od APminer poďakovali :
wizdo
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod wizdo 12 Sep 2011 23:43

tucniak napísal:good luck v rieseni tohto problemu (kazdeho to v urcitej miere postihuje)
nechcem byt zase za idiota ale co znamena ''subjektivne porazam''? mas nejaku vzorku napr 100k ruk kde je vidno ze to porazas a tvoj problem spociva v tom ze si underrolled napr?
mozno ist hrat nizsie a very-well rolled by ti pomohlo :) (napr ja si pamatam casy ked tuke veselo s 25bi isiel shotovat nl100, ja uz tam mam nejaky ten piatok odohrany a ked som nedavno bol v situacii ze som mal prave 25bi nehralo sa mi tam pohodlne at all, siel som na nl50 :) )
niekto povie ze hrat plo25 s 100bi je mrhanie potencialom penazi, ale ak ti to ma pomoct hrat supercalm, why not.. :)

jo sak ja som prave "overrolled" 100+BI na PLO25...s menej ako 35BI vyssieho limitu by som ani v omahe neshotoval vyssie

subjektivne porazam = pracujem stale na cervenej az bude cervena aj modra nad nulou, cervena aspon kolom 0 tak poviem ze to porazam urcite vzorka 20k ruk ak budu obe nad 0 by mala stacit...zatial je cervena na tom nie tak pekne, ale hrou nemam pocit ani viditelny ze pri A hre by ma tam vobec rozoberali...

a prave tu je ten problem, ja som overrolled ale stale not calm...este mam jeden az 2 hinty kde by mohol byt problem, jednym bude urcite ze poker je zatial moj jediny prijem, druhy nie je zhmotneny na pomenovanie...

Riesenie cislo jedna bude urcite brigada popri skole (ja som nenarocny 100eur mesacne by mi bolo vela nemat auto..), riesenie cislo 2 budem sa msuiet skusit pri session doosobnit a stale len rozmyslat nad tym ako ten pot vyhrat alebo ci bude lepsi fold atd a nie nad vyhrou alebo prehrou...nejako zabojujem uvidime, bez krvi to nepojde...

Ak sa dokopem mozno bude video... aspon uvidite moju hru ...

APminer napísal:ja bych ti k tomu neco řekl, bylo by to ideálně jako dialog ... a psát se mi to nechce (jsem lenivec)

takže pokud si najdeš čas, tak se můžem sejít, hodit řeč, až budu v Blave (možná na dalším Doxx live) nebo si udělej výlet na 2-3 dny do Brna, rád tě uvítám ;)

no prestavat mat dovody sa do toho brna nedostavit...ale skorej asi na doxxe, vsak uvidime
ak by si mal skype, tak mozme pokecat touto cestou...
wizdo

Odoslaťod Ceasears 13 Sep 2011 00:14

wizdo napísal:Ak sa dokopem mozno bude video... aspon uvidite moju hru ...

Video by bolo urcite super :good: ,cely Tvoj blog mam precitany,kedze aj ja by som chel zacat hravat PLO serioznejsie a bola by urcite skoda,ak by si skoncil ....K tej ankete by som bol za moznost A ,kedze naozaj casto v blogu spominas problemy s tiltom. Skus si sadnut s nejakymi skusenymi hracmi,pokecat,nech Ti nieco poradia ako oni zvladaju tilt,alebo precitat nejaku knizku ( alebo si zaobstaraj spominanu antiltmacku od popa :),mozno by bolo dobre vyhladat dalsieho PLO hraca,aby Ste si spolu stanovili nejake ciele,rozoberali handy a pod.
Uz nech sa rozhodnes ako rozhodnes,prajem GL a dufam,ze tento blog neskonci :gl:
Obrázok používateľa
Ceasears

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 39 krát/52 krát

Odoslaťod APminer 13 Sep 2011 00:25

Ceasears napísal:Skus si sadnut s nejakymi skusenymi hracmi,pokecat,nech Ti nieco poradia ako oni zvladaju tilt, ...

a že bych mohl radit ... :D
Obrázok používateľa
APminer

Odoslaťod wizdo 13 Sep 2011 00:40

Ceasears napísal:
wizdo napísal:Ak sa dokopem mozno bude video... aspon uvidite moju hru ...

Video by bolo urcite super :good: ,cely Tvoj blog mam precitany,kedze aj ja by som chel zacat hravat PLO serioznejsie a bola by urcite skoda,ak by si skoncil ....K tej ankete by som bol za moznost A ,kedze naozaj casto v blogu spominas problemy s tiltom. Skus si sadnut s nejakymi skusenymi hracmi,pokecat,nech Ti nieco poradia ako oni zvladaju tilt,alebo precitat nejaku knizku ( alebo si zaobstaraj spominanu antiltmacku od popa :),mozno by bolo dobre vyhladat dalsieho PLO hraca,aby Ste si spolu stanovili nejake ciele,rozoberali handy a pod.
Uz nech sa rozhodnes ako rozhodnes,prajem GL a dufam,ze tento blog neskonci :gl:

s dvojickou som trafil rovno jackpot, cize tam problem nie je...

problemy s tiltom - odtiltoval som tak 5k usd+ a najhorsie je ze sa neviem ani len presvedcit ze ma to trapi...

video neviem, camtasiu som trial uz pouzil, cize by som ked tak poprosil o nazory co pouzit namiesto toho...a este k tomu video to chvilu potrva najprv musim vyhnat cervenu k nule, az potom mozem začať rozmýšľať nad videom, alebo spravím before after :D

heh mozno by som mal vyzvat Popa ci nedame nejaku live cashgame 5/10centov PLO :D mozno nakoniec vytvorime nejaku PLO group :D
wizdo

Odoslaťod APminer 13 Sep 2011 00:45

wizdo napísal:heh mozno by som mal vyzvat Popa ci nedame nejaku live cashgame 5/10centov PLO :D mozno nakoniec vytvorime nejaku PLO group :D

nekde na pul cesty Blava-Brno a mate mne u stolu ;)
Obrázok používateľa
APminer

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!