Xaress Poker Blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Xaress Poker Blog

Odoslaťod matiapag 11 Sep 2013 09:58

Zeltzn napísal:Určite by som zapojil suited gappery do UTG a MP range,aspon 2-3.

To, ze odstranis z UTG range male pary neznamena, ze ich musis nahradit takymito hlupostami :) Akoze ofc sa mozno mylim, ale otvarat GAPPERY na UTG/MP je podla mna strasne loose a nemas tym ani co balancovat proste je to este horsie podla mna ako tie male pary :D

Musim sa priznat, ze ja som sa len k tej jednej casti BvB vyjadril a vlastne som si tie range ani nepozrel. Suhlasim v tom, ze male pary na UTG/MP sa daju v pohode zahadzovat a robim to tak uz dlho a myslim, ze tym vela skody nerobim. Nepridaval by som ale gappery ale Axs. Je mozne, ze toto su len nejake subjektivne postrehy (zeltzn tam hra hento a ja toto), ale ja osobne budem ovela radsej mat Ax so sancou na FD ako 86 so sancou na farbu. Ide totiz o to, ze gappery sa dobre hraju multiway OOP, ale HU toho vela s nimi nevymyslis (imo ked netrafis tak nemas SD value a ked ti nahodou calloval niekto nejaku horsiu draw napr. a ty nejdes 3barrelovat, tak ta vyowni na kicker aj ked v skutocnosti nic nema, to iste plati aj pre male pary na Ahigh boarde a pod). Naopak Axs sa hra dobre aj multiway (ked vies, ze proti 2 ludom asi nemozes 3barrelovat TPNK for value, mozno ani doublebarrelovat) a zaroven sa to hra dobre aj HU, lebo ked trafis ten par, tak to bude casto TP :)

Teraz ked sa na to kukam, tak aj ta MP je pomerne loose sa mi zda, aj tam radsej nahradim ruky ako KTo a QJo nejakymi Axs a tiez tam neotvaram vsetky pp :)

Je to ale vsetko subjektivne, urcite aj nejaky coachovia ti povedia tak a ini tak, mne sa tie Axs hraju strasne dobre a to percento situacii ked ta niekto callne s lepsim esom a valuetownujes sa na jednej-dvoch streetoch je zanedbatelne :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Zeltzn 11 Sep 2013 10:39

Ja mám len pozitívnu skúsenosť. Nehovorím, že teraz má otvárať 64s-J9s, ale niečo ako J9s,T8s,97s nie je zlé mať vo svojej opening range. (ja sa zmestím < 15%, ale nechcem sem písať svoje range)

S suited gappermi máš väčší potenciál na barrel na later streets, lebo turneš nejaký GS,OESD a máš väčši potenciál na 3bar,x-r. Nie je zlé zapojiť A9s do UTG opening range, ale nižšie by som už nešiel. Ale 100 ľudí 100 chutí ;)
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod matiapag 11 Sep 2013 10:48

No ved o tom vravim, ze aj mne sa toto osvedcilo :) Imo nemyslim, ze s gappermi mas nejaky multibarrel potencial, zas nejako casto s tym SD netrafis a ako vravim, OOP budes hrozne casto nuteny 3barrelovat light a nebudes vediet, na com si, kdezto s Axs niekedy mozes aj doublebarrelovat light a nakoniec vyhras v showdowne, aj ked netrafis :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Zeltzn 11 Sep 2013 11:23

Ja nemam skusenosti s otvaranim tony Axs UTG/MP, tak neviem porovnat, ci Axs>97s+.
Axs určite je good na defendovanie pasívnych lines na Ahi boardoch, kde v range nemáš v x-c range len pps alebo nejaký midpair-weak kicker ako na A82r 87s atd.
Suited gappery maju imo vacsi potencial na to, aby si hral aggro a ked x-callujes ako vyššie spomenuté A82 s 87s, tak niesi tým veľmi nadšený. čiže také malé zhrnutie/môj názor na to :) ďalšie ranges som nepozeral
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod VNPK 11 Sep 2013 11:34

Ja osobne otviram utg radeji A2s-A5s nez nejaky A8s,A9s.
Obrázok používateľa
VNPK

Založený: Aug 2010
Poďakoval/li: 1 krát/20 krát

Odoslaťod matiapag 11 Sep 2013 14:01

Zeltzn napísal:...

S tym naozaj suhlasim, ale ked si to tak vezmes, tak c/callovat nechces ani s gappermi a vacsinou teda ani nebudes. S Axs budes mat casto moznost bluffcatchovat, na druhej strane sa casto stane, ze c/callnes horsiu ruku, co sa ti s gappermi nestane :) Je to imo vsetko otazka situacie mozno aj, su situacie, kde Axs vynechavam z range a radsej budem hrat KJo a zasa su situacie, ked zahodim aj AJo ale otvorim A2s :)

@ VNPK - s tym suhlasim, vseobecne hratelnost A2s-A5s je OOP vacsia ako A6s-A8s :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Xaress 11 Sep 2013 14:08

Ďakujem za komenty chalani. Ináč Zeltzn kľudne sem môžeš napísať akú range relatívne otváraš defaultne. Aj tak Slovákov je málo, nevedia tvoj nick (keď nemáš Zeltzn :D) a vravím defaultné.. nie presne čo kde a kedy otváraš, tie tabuľky sa samozrejme hýbu na základe súperov. :) Dnes skúsim 3bet ak stihnem a call pfr spravím neskôr, keďže je to o troška pracnejšie.
Xaress

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 41 krát/19 krát

Odoslaťod Zeltzn 11 Sep 2013 14:33

Ja som tie range vytvaŕal sám a dosť som nad tým rozmýšľal a skúšal niektoré veci, tak mi príde blbé to teraz postnúť do fóra a dať niekomu "návod" :)
Mati rozober si range-wise hocijaky Ahi dry board, kde niesú 2 broadways na flope a si UTG/XX a hráš oop a pozri sa na svoju x-calling range etc.
Obrázok používateľa
Zeltzn

Predchádzajúca

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!