1. Majstrovstvá Slovenska v pokri už budúci týždeň!
Re: 1. Majstrovstvá Slovenska v pokri už budúci týždeň!
-jasnejsi push uz snad ani nemoze byt,na takyto resteal ti staci ovela,ovela slabsia ruka ako je AK,wp
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
7castle napísal:
Cize, ked pushnes AK mas vyhodu agresie, super foldne vela ruk s ktorym si v coinflipe, ak zavola casto s dominovanou rukou a realne sa bojis len malo pravdepodobnych AA/KK.
Samozrejme mas pravdu, ale... Mne pride dolezite, ze uz predtym si ho dvakrat pushol
--> imho toto podstatne v rozpore s "super foldne vela ruk s ktorym si v coinflipe" psychicky je nachylnejsi to proste risknut
Druha vec, vyhoda agresia je skutocnou vyhodou vtedy, ked mas vacsi stack, a tym padom posielas supera domov.
--> tu riskujes svoj odchod domov ty, co je s tym stackom co mas zbytocne imho a argument o vyplatnej strukture mi pride celkom vtipny,... Ako keby si nemohol vyhrav v pripade fold, call/fold. Uz niekolko krat tu bolo povedane v diskusiach,.. turnaj mozes vyhrat kym si v hre.
No a na zaver... Povedzme si nad akymi rukami zasadne dominuje AKo? Kolko % mas proti nahodnej ruke? Staci ti 65%?
- Markizik
- Založený: Apr 2007
- Poďakoval/li: 1 krát/0 krát
Samozrejme mas pravdu, ale... Mne pride dolezite, ze uz predtym si ho dvakrat pushol
--> imho toto podstatne v rozpore s "super foldne vela ruk s ktorym si v coinflipe" psychicky je nachylnejsi to proste risknut
preto ho raisujeme s dobrou rukou a nevadi nam ked dorovna
Druha vec, vyhoda agresia je skutocnou vyhodou vtedy, ked mas vacsi stack, a tym padom posielas supera domov.
--> tu riskujes svoj odchod domov ty, co je s tym stackom co mas zbytocne imho a argument o vyplatnej strukture mi pride celkom vtipny,... Ako keby si nemohol vyhrav v pripade fold, call/fold. Uz niekolko krat tu bolo povedane v diskusiach,.. turnaj mozes vyhrat kym si v hre.
stylom call pf a fold ak netrafis flop vyhras len ruky kedy supera ucoolerujes teda mas lepsie eso nez on a trafite rovnaky top pair a podobne - dlhodobo to nie je ziskova strategia. V podstate navrhujes hru kedy cakas na karty a aj ked ich dostanes este cakas ci s nimi trafis flop - aj tak sa da vyhrat turnaj, ale rozhodne nie dostatocne casto aby si bol dlhodbo ziskovy. Bez rizika to nejde
No a na zaver... Povedzme si nad akymi rukami zasadne dominuje AKo? Kolko % mas proti nahodnej ruke? Staci ti 65%?
bohate, kvoli fold equity a dead money v pote t urcite staci menej ako 40% sanca na vyhru a chcem vidiet tu calling range proti ktorej sme pozadu
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
vidim 7c ze si mal moznost a tu cest sa zoznamit so "zandarom", je to dobry hrac, ktory podla mna vie ako na supera... ved neraz som snim hral za jednym stolom
- somNula
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
yegon napísal:Samozrejme mas pravdu, ale... Mne pride dolezite, ze uz predtym si ho dvakrat pushol
preto ho raisujeme s dobrou rukou a nevadi nam ked dorovnaDruha vec, vyhoda agresia je skutocnou vyhodou vtedy, ked mas vacsi stack, a tym padom posielas supera domov.
stylom call pf a fold ak netrafis flop vyhras len ruky kedy supera ucoolerujes teda mas lepsie eso nez on a trafite rovnaky top pair a podobne - dlhodobo to nie je ziskova strategia. V podstate navrhujes hru kedy cakas na karty a aj ked ich dostanes este cakas ci s nimi trafis flop - aj tak sa da vyhrat turnaj, ale rozhodne nie dostatocne casto aby si bol dlhodbo ziskovy. Bez rizika to nejdeNo a na zaver... Povedzme si nad akymi rukami zasadne dominuje AKo? Kolko % mas proti nahodnej ruke? Staci ti 65%?
bohate, kvoli fold equity a dead money v pote t urcite staci menej ako 40% sanca na vyhru a chcem vidiet tu calling range proti ktorej sme pozadu
JJ dobre hovoris... a samozrejme je to pravda
Lenze toto nieje cash game! V turnaji nedobijes a nehras dalej, ides proste domov. A nieje to ani SnG ktorych si otvoris dalsich desat. Mozes sa jedine spoliehat na to, ze v dalsom sa percenta konecne spamataju a vyhra ten co ma. Alebo to bude az v tom dalsom?
Myslim si, ze vo velkom turnaji je proste strategia trosku ina a snazim sa minimalizovat "nahodu".
BTW ja by som to takmer isto pushol tiez :-) Ale netvrdim, ze je to to najlepsie riesenie.
- Markizik
je urcita hranica opatrnosti, ak budes hrat prilis opatrne tak sa len odblindujes
neviem preco maju ludia dojem ze velky turnaj sa ma hrat inak ako maly a ze sa v nom treba len udrziavat za kazdu cenu. Ak je tvoj ciel dostat sa do money tak ok ale potom preco ten turnaj vobec hras ved tolko isto penazi by si mal ak by si nezaplatil startovne
turnaje su plne variacie, je to PRESNE ako sng, vypadnes a hras dalsi o tyzden, o mesiac, o rok to je jedno - nemozes sa spoliehat na to ze v jednom turnaji nieco vyhras, ani v 10-tich - odohras ich 50-100-200 a mal by si byt v pluse
alebo sa mozes spoliehat na to ze nieco trafis v jednom ale nemal by si byt moc sklamany ked sa to nepodari, napriek tomu ze hras opatnde a zahadzujes Ax na kadzom netrafenom flope a QQ/KK na kazdom A high boarde
ver mi to co spravil 7castle je najviac +EV moznost
neviem preco maju ludia dojem ze velky turnaj sa ma hrat inak ako maly a ze sa v nom treba len udrziavat za kazdu cenu. Ak je tvoj ciel dostat sa do money tak ok ale potom preco ten turnaj vobec hras ved tolko isto penazi by si mal ak by si nezaplatil startovne
turnaje su plne variacie, je to PRESNE ako sng, vypadnes a hras dalsi o tyzden, o mesiac, o rok to je jedno - nemozes sa spoliehat na to ze v jednom turnaji nieco vyhras, ani v 10-tich - odohras ich 50-100-200 a mal by si byt v pluse
alebo sa mozes spoliehat na to ze nieco trafis v jednom ale nemal by si byt moc sklamany ked sa to nepodari, napriek tomu ze hras opatnde a zahadzujes Ax na kadzom netrafenom flope a QQ/KK na kazdom A high boarde
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon napísal:je urcita hranica opatrnosti, ak budes hrat prilis opatrne tak sa len odblindujes
v tomto pripade nemam pocit ze by Vladovi hrozilo odblindovanie
yegon napísal:neviem preco maju ludia dojem ze velky turnaj sa ma hrat inak ako maly a ze sa v nom treba len udrziavat za kazdu cenu.
ani tu nemam pocit, ze je to v tomto pripade sa udrziaval za kazdu cenu
yegon napísal:Ak je tvoj ciel dostat sa do money tak ok ale potom preco ten turnaj vobec hras ved tolko isto penazi by si mal ak by si nezaplatil startovne
tu mas pravdu, mojim cielom je ITM a potom vyhrat turnaj... => stale je co zlepsovat :-) Musim si to trochu v hlave preskladat
yegon napísal:turnaje su plne variacie, je to PRESNE ako sng, vypadnes a hras dalsi o tyzden, o mesiac, o rok to je jedno - nemozes sa spoliehat na to ze v jednom turnaji nieco vyhras, ani v 10-tich - odohras ich 50-100-200 a mal by si byt v pluse
sakra, si mi znicil vsetky sny :-/ Ak budem na WSOPe a dobehne ma variance, tak nemam sancu vyhrat (
yegon napísal:alebo sa mozes spoliehat na to ze nieco trafis v jednom ale nemal by si byt moc sklamany ked sa to nepodari, napriek tomu ze hras opatnde a zahadzujes Ax na kadzom netrafenom flope a QQ/KK na kazdom A high boarde
... ale v danom momente to nic neprinieslo. Myslim, ze v urcitych castiach turnaja netreba tolko matematiky.
Opakujem, to ze tuto ruku nebude hrat, v sucasnej situacii urcite neznamena, ze nemoze vyhrat turnaj. Tak isto ak ju vyhra, mu to nezarucuje, ze ho vyhra. Istota je len jedna, ked ju prehra ide domov.
- Markizik
Ja nie som taky teoretik ako ostatny vid yegon, 7c atd atd. ale pozrite sa na to z druhej strany..kolky z vas by dorovnali all in s QT ? cize podla mna push s AKo je najlepsia volba aj keby amm len zhrabnut blindy + jeho raise lebo ako pisal 7castle tak pre naho to bola 1/4 stacku.Keby ten tipek nemal favourite QT tak to imo foldne a turnaj bezi dalej a 7c ma o 1/4 svojho stacku viac..asi tolko
- Kvitar
- Založený: Aug 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
-skuste si len predstavit s akymi rukami moze SB robit takyto steal?
-ja osobne priblizne napr.kazde A,K8+,vsetky pary,urcite TJ+,pripadne ak nie je za mnou loose hrac tak kludne aj 78s,89s a pod a vacsinu z tych ruk na takyto push polozim(predpokladame takuto alebo podobnu vysku stackov,nie ked je super prilis deep alebo naopak short)
-nic ine ako push nie je spravne
-a yegon ma pravdu,male turnaje sa maju hrat rovnako ako velke,poker je len jeden,jedina vynimka by snad bola,keby som hral velky turnaj vysoko prekracujuci moznosti mojho br,na ktory by som sa dostal pomocou kvaldy a kde by kazde dalsie miesto znamenalo povedzme o 1000 $ viac,ale toto urcite nebol ten pripad,a 7castle urcite nechcel vyhrat 400 euro alebo 1200euro ale mal trochu ine ciele
-ja osobne priblizne napr.kazde A,K8+,vsetky pary,urcite TJ+,pripadne ak nie je za mnou loose hrac tak kludne aj 78s,89s a pod a vacsinu z tych ruk na takyto push polozim(predpokladame takuto alebo podobnu vysku stackov,nie ked je super prilis deep alebo naopak short)
-nic ine ako push nie je spravne
-a yegon ma pravdu,male turnaje sa maju hrat rovnako ako velke,poker je len jeden,jedina vynimka by snad bola,keby som hral velky turnaj vysoko prekracujuci moznosti mojho br,na ktory by som sa dostal pomocou kvaldy a kde by kazde dalsie miesto znamenalo povedzme o 1000 $ viac,ale toto urcite nebol ten pripad,a 7castle urcite nechcel vyhrat 400 euro alebo 1200euro ale mal trochu ine ciele
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
EDIT: Aha vidim Ivo ze uz si sa doplnil. Uvazujes uplne zle imo, tak ti skusim ponuknut moj pohlad. Vidis tu vyplatnu strukturu? Myslis ze som tam isiel na to, aby som sa dostal do penazi alebo skoncil 9.? Nie, MTT hras na vitazstvo. Ked mas ruku/situaciu nebojis sa gamblovat, lebo stack je to co potrebujes na vyhru, nie na motanie sa na shorte.
AKo BVB = nuts. Ked super raisol, pot bol cca 36k aj s antes a blinds. Keby som zavolal, mame pot 56k a mne ostava 110k. Super nie je donk, aj ked missne tak betne, lebo vie ze JA musim foldnut ked missnem. S AK trafis 1/3 na flope, takze foldes 2/3, unless ho pushnem s nejakym draw, kde je uz pravdepodobne ze usudi ze je commited a zavola ma s TP, takze budem solidny underdog.
Dalsia vec, 36k je super pre moj stack, to je 1/4. Jeho ruky: ak ma par, tak z neho nic nedostanem po flope ak missne a ja trafim, ak trafime obaja stacknem sa hoci mohol foldnut PF, casto foldnem jeho cbet na flope ak missne on aj ja, hoci na turn/river mi moze prist A, K, dalej ak ma AQ/AJ stracam obrovsku value ak nepushnem, etc.
Cize, ked pushnes AK mas vyhodu agresie, super foldne vela ruk s ktorym si v coinflipe, ak zavola casto s dominovanou rukou a realne sa bojis len malo pravdepodobnych AA/KK.[/quote]
No, že uvažujem zle, je tvoj názor, ja by som ti to nepovedal. Teóriu vysvetľuješ správne, ale finále je také, že tvoje rozhodnutie pushnúť ťa stálo vypadnutie z turnaja. Jednu vec si si vôbec zrejme neuvedomil: deň 1A : 3x AI a vyšlo ti to. Final day 3x AI PF- a koľko si ich ešte chcel zahrať, aby ti prešli ??? Stojím si za svojím, v danej fáze turnaja a s tvojim stackom, smrteľný hazard, čo si zahral. A prepáč, s AK off, proti stacku 300k? Však ti to aj zdôvodnil, prečo ťa zavolal. Neuvádzam % šance PF, dobre ich vieš. Však si mal draw ruku, čiže vlastne nič PF. Zbytočný risk s ohľadom na tie predchádzajúce AI.
AKo BVB = nuts. Ked super raisol, pot bol cca 36k aj s antes a blinds. Keby som zavolal, mame pot 56k a mne ostava 110k. Super nie je donk, aj ked missne tak betne, lebo vie ze JA musim foldnut ked missnem. S AK trafis 1/3 na flope, takze foldes 2/3, unless ho pushnem s nejakym draw, kde je uz pravdepodobne ze usudi ze je commited a zavola ma s TP, takze budem solidny underdog.
Dalsia vec, 36k je super pre moj stack, to je 1/4. Jeho ruky: ak ma par, tak z neho nic nedostanem po flope ak missne a ja trafim, ak trafime obaja stacknem sa hoci mohol foldnut PF, casto foldnem jeho cbet na flope ak missne on aj ja, hoci na turn/river mi moze prist A, K, dalej ak ma AQ/AJ stracam obrovsku value ak nepushnem, etc.
Cize, ked pushnes AK mas vyhodu agresie, super foldne vela ruk s ktorym si v coinflipe, ak zavola casto s dominovanou rukou a realne sa bojis len malo pravdepodobnych AA/KK.[/quote]
7castle napísal:Ivo napísal:7castle, aká je prosím ťa štruktúra prize money ? A nehnevaj sa, to si musel pushovať 3x s average, či ešte lepším stackom v tejto fáze turnaja?
EDIT: Aha vidim Ivo ze uz si sa doplnil. Uvazujes uplne zle imo, tak ti skusim ponuknut moj pohlad. Vidis tu vyplatnu strukturu? Myslis ze som tam isiel na to, aby som sa dostal do penazi alebo skoncil 9.? Nie, MTT hras na vitazstvo. Ked mas ruku/situaciu nebojis sa gamblovat, lebo stack je to co potrebujes na vyhru, nie na motanie sa na shorte.
Dalsia vec, 36k je super pre moj stack, to je 1/4. Jeho ruky: ak ma par, tak z neho nic nedostanem po flope ak missne a ja trafim, ak trafime obaja stacknem sa hoci mohol foldnut PF, casto foldnem jeho cbet na flope ak missne on aj ja, hoci na turn/river mi moze prist A, K, dalej ak ma AQ/AJ stracam obrovsku value ak nepushnem,
Cize, ked pushnes AK mas vyhodu agresie, super foldne vela ruk s ktorym si v coinflipe, ak zavola casto s dominovanou rukou a realne sa bojis len malo pravdepodobnych AA/KK.
No, že uvažujem zle, je tvoj názor, ja by som ti to nepovedal. Teóriu vysvetľuješ správne, ale finále je také, že tvoje rozhodnutie pushnúť ťa stálo vypadnutie z turnaja. Jednu vec si si vôbec zrejme neuvedomil: deň 1A : 3x AI a vyšlo ti to. Final day 3x AI PF- a koľko si ich ešte chcel zahrať, aby ti prešli ??? Stojím si za svojím, v danej fáze turnaja a s tvojim stackom, smrteľný hazard, čo si zahral. A prepáč, s AK off, proti stacku 300k? Však ti to aj zdôvodnil, prečo ťa zavolal. Neuvádzam % šance PF, dobre ich vieš. Však si mal draw ruku, čiže vlastne nič PF. Zbytočný risk s ohľadom na tie predchádzajúce AI.
- Ivo
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 18 krát/11 krát
Naspäť na Novinky a zaujímavosti
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.