1. Majstrovstvá Slovenska v pokri už budúci týždeň!

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: 1. Majstrovstvá Slovenska v pokri už budúci týždeň!

Odoslaťod yegon 09 Feb 2009 00:47

Markizik napísal:no kedze ta ruka prehrala, snazim sa zvazovat rozne okolnosti

toto je velmi dolezita vec a chcem to zdoraznit aby si to kazdy vsimol

zvazovanie ako zahrat ruku je super vec a je to velmi potrebne, nikdy sa ale nesmies riadit tym ako to dopadlo v tom konkretnom pripade. Vela ludi ked posudzuje to ako odohrali nejaku ruku, ktoru prehrali sa snazi zistit ako by sa v takom pripade dalo prehrat minimum (potom z toho vznikaju foldy KK preflop a podobne)

ked to zoberies do extremu tak by som mal zacat skumat ci som tuto ruku zahral dobre?
plumastek14 (CO): $214.00
JoOshI (BTN): $557.50
Porvu_vseh (SB): $97.60
adonis13 (BB): $315.65
Hero (UTG): $449.00
Alpha 5.20 (MP): $738.60

Pre Flop: ($6.00) Hero is UTG with A :heart: A :diamond:
Hero raises to $16, Alpha 5.20 raises to $56, 4 folds, Hero raises to $110, Alpha 5.20 raises to $738.60, Hero calls $339 all in

Flop: ($904.00) 6 :diamond: 9 :diamond: T :club: (2 players - 1 is all in)

Turn: ($904.00) Q :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($904.00) 5 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $904.00
Hero shows A :heart: A :diamond:
Alpha 5.20 shows Q :heart: Q :spade:
Alpha 5.20 wins $611.40
Alpha 5.20 wins $289.60
(Rake: $3.00)

cielom analyzy ruky musi byt dlhodoby zisk chipov/penazi/turnajovej equity - zo zaciatku je to problem ale ked takto zacne clovek rozmyslat tak sa to postupom casu zautomatizuje, okrem toho kopec situacii sa clovek nauci naspamat ako napr

- push any 2 SB vs BB so 7BB stackom
- reraise AQ allin blind vs BTN s 15BB stackom

a pod.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod somNula 09 Feb 2009 10:16

pri obzreti na moje ucinkovanie, zistujem ze som mozno ani vela tych chyb (ne)spravil

na malych blindoch som prehral celkovo 4x AK!
vsetko to boli poty kde ich velkost nebola nejako moc dramaticka, ale ich suctom som sa dopracoval na poziciu cca 2k chips. Zaroven to boli boardy, kde som mal vzdy bud draw na farbu alebo postupku, proste netrafilo ma nic. 2x som betoval po turne, kde som nemal nic, super proste zavolal a mal nieco. V tomto pripade push bol uplne irelevantny, kedze slo i BB 25/50, resp 50/100 a na 99% som si isty ze vzdy super bol "trafeny" na boarde.

Na piaty krat moje AK vyhralo, ked som bol uz short a calloval som AI supera (tiez short), tam mi doskakala run run postupka.

Ale ak ide o to pushovanie, vobec som nemal sancu ani pushovat, ked pre mna hratelne karty na push, ako napriklad uvediem priklad mal som A8s, predomnou AI a call, ja samozrejme som musel fold... ked som siel ja AI tak superi fold, takze to bolo narocne sa nejakym sposobom pre mna zdablovat..

skoda, gl.

PS; napis mi prosim ta vlado 7c, ako sa vola ten program, ktory ta "naucil" pushovat? viem ze na to je nejaky soft
somNula

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod palo1973 09 Feb 2009 10:29

-som nula,ten pocit je najhorsi v turnaji,minule sa mi stalo,ze som dostaval pekne ruky typu 55,ATs,TJs,KQ v early co som pri plnom stole musel zhadzovat(nebol som este short) a na late som dostaval total thrash,a ked bolo nieco hratelnejsie,bol predomnou raise a ak som sa rozhodol kradnut s marginalnou rukou,dostal som insta rr :evil:

-to je nevyhoda turnajov oproti CG,nemozes hocikedy odist...
Obrázok používateľa
palo1973

Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod somNula 09 Feb 2009 10:31

pali, nenazval by som to tak, ze pri cash mozes ist prec, i ked mas pravdu ale:

pri small BB, mas vyhodu hrat aj ruky ako napriklad AT, J9, za par zetonov pozret flop, kde mas dobre values atd... Horsie je "AK TA NIC NETRIAFA" a to je jedno ci si na cash alebo v turnaji, prehras tak ci tak ...
somNula

Odoslaťod svoco 09 Feb 2009 10:32

Day 2 začal pre mňa neuveriteľným hotrunom kariet. Za prvé kolo som z 35 tisíc mal 107 tisíc a z red zone strategy pri M=6 som mal hneď M=18 a upper yellow zone, čo rapídne menilo moju taktiku. Hlavným darcom bol Rakúšan z Montessina, (ktorý hral asi všetky facecards ktoré dostal, ale mal smolu že vždy som mal lepšie ako on) ma potom ešte raz zadotoval a nakoniec vypadol.

Následne som si musel viac dávať pozor čo hrám lebo to vyzeralo tak že som veľmi loose a hrám veľa hands.
V priebehu nasledujúcich 2-3 levelov som veľa hands nehral, za zmienku stoja tieto 2:
Callol som chalana ktorý dal 3x allin v priebehu pár minút so stackom cca 30tisíc. Mal som AJ, on K9. Vyradil som ho.
A potom ešte raz AKs vs. T8 ak sa dobre pamatám. Tiež išiel domov :)

Na blindoch 3-6 tisíc UTG call ostatní fold, ja button alebo (cutoff) KK, raise 3x BB. všetci fold UTG call. Flop AT3 rainbow. Raisol som 22 tisíc, súper call. Turn 3. Check, ja check kedže som nechcel budovať veľký pot. Nevýhoda tohto checku bola tá že mu dávam free card a navyše to bol znak slabosti. Bral som ale do úvahy že videl ako som hral predtým, že som chceckol aj strong hand a na riveri prišiel veľký raise. Súper mi na riveri dal ale veľký bet a po dlhom rozmýšľaní som to foldol. Asi sa nedozviem čo mal.
Ďalšia hra bola asi najdoležitejšiou v celom turnaji. UTG+1 AQs raise 3,5xBB, všetci fold a ryžojed, (ktorý luckol deň 1 proti mne na river A a mal 2 pokre, navyše flopol trips proti dvom súperom v alline) mi dal allin, mal som asi 3-1 na dorovnanie takže nebolo o čom - call. Ukázal 99, na turn prišlo Q a šikmáč šiel domov. podotýkam že celý stôl sa tešil lebo asi proti každému z nich mu niečo doskákalo a vždy prežil.

Ostávalo 10 hráčov a potom prišlo niečo čo som ešte asi nikdy nezažil:
shortstack (102tis) allin, ďalší fold, button (130) call, SB fold, small blind (140 tisíc) na prekvapenie všetkých call.
FLOP: TT8
SB hneď allin, button začal rozmýšlať (podotýkam že v pote bolo cez 350 tisíc a mal 30 na call) nakoniec to dorovnal.
SB ukázal AKs!!!!!!! (unreal), shortstack AKo, a button hodil na stol JJ. Nič neprišlo a tak vypadol 10ty hráč a 9ty ostal s 10tisíc žetónmi na FT.

Hneď prvá handa na FT som mal 99 (150 tis.) velky raise, zamnou chalan (50tis) allin s AQ a BB (10tis) bol v alline J7 alebo niečo také, ja call. flop dal Q a ja som padol na shortstacka (100tis.) co pri pote cca 40tisic znamenalo ze som presiel do push-fold rezimu. Jeden allin mi foldli ale druhy sa uz nepodaril a Zandar mylim sa volal mi callol moje 55 s TT a dosla mu este T takze som sa rozlucil na 8mom mieste.

Celkovo turnaj hodnotim velmi pozitivne, islo o moj druhy velky live turnaj a myslim ze som ho odohral az na par vynimiek na A+ hru. Tesim sa na dalsie tourneys, nakolko hladam alternativu k DoNom a uz mesiac studujem tournaments play.

GL all,

Som zvedavy ako to dopadlo lebo som odisiel, Blizzy mal cca 190tis Zandar 800+ ostatní okolo 400tis.
svoco

Založený: Nov 2008

Odoslaťod palo1973 09 Feb 2009 10:33

somNula napísal:pali, nenazval by som to tak, ze pri cash mozes ist prec, i ked mas pravdu ale:

pri small BB, mas vyhodu hrat aj ruky ako napriklad AT, J9, za par zetonov pozret flop, kde mas dobre values atd... Horsie je "AK TA NIC NETRIAFA" a to je jedno ci si na cash alebo v turnaji, prehras tak ci tak ...

-bola to taka blba faza,mal som cca 13-20 BB,cize som nemohol uz z early moc saskovat
Obrázok používateľa
palo1973

Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod somNula 09 Feb 2009 11:08

a uz je niekde poradie? kto to vyhral? zandar?
somNula

Odoslaťod 7castle 09 Feb 2009 12:26

Gratz Svoco, 8 miesto je super a aj live BR si si zrejme vylepsil :)

Par poznamok. Ryzojed a sikmac, hmm, je to take nutne? Existuje par ludi od ktorych to vezmem lebo VIEM ze su v pohode ale inak je to pre mna neskryvany latentny rasizmus co ja moc nemusim... hovorim to najma preto ze to iste som mal pri stole ja a ked chalan vypadol vela ludi sa tesilo, ale nie kvoli tomu ze mal suckouty ale prave recami typu konecne je ryzak vonku... :(

A+ hra, beriem ze mas dobry pocit, viem ake to je, len kluc je neupadnut do sebaklamu a fakt si spatne premietnut klucove handy ze ci boli naozaj idealne zahrate... ja ked vstavam od stola vzdy mam lepsi pocit ako ked to spatne prehodnotim, resp. prediskutujem s ludmi lepsimi ako ja.

99 ruka. Ak som to spravne pochopil, hned po nej bol pot 40k, cize zrejme aj pri nej, cize uz asi nemal byt velky raise ako pises ale rovno AI od teba nie? Ak boli blindy 8k/16k/2k tak si mal tych 150 urcite pushovat.

KK ruka. PF by som raisol trochu viac, pri hentakych blindoch+ante mu davas nenormalne dobre odds po jeho utg limpe, navyse tam pozyvas blindy, toto urcite nie je A+ hra :) Flop je zaujimavy, ale imo je betovat IP s KK na ATx flope hodne zle... Kedze mas poziciu, nie je potrebne "zistit" ci ma A, a ak ho nema, tak ma s mensim PP 2 outy, s niecim ako KQ 4 outy, a s JT 5 outov, naopak ked ma A si skoro dead cize nema zmysel betovat. Brutalne minimum superov ti betne potom 2 streets bez esa, takze mozes komfortne zavolat turn a foldnut river, resp. betnut turn a checknut behind river, resp. zavolat turn a valeubetnut river. Takto ziskas value od bluffov/malych PP/Tx ruk.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod 7castle 09 Feb 2009 12:33

somNula napísal:PS; napis mi prosim ta vlado 7c, ako sa vola ten program, ktory ta "naucil" pushovat? viem ze na to je nejaky soft

Najlepsi je urcite SNGwiz, ale nejako som sa este stale nedokopal zacat to puzivat :(

Ja pouzivam toto:

http://www.holdemresources.net/hr/sngs/ ... lator.html

Primarne je to samozrejme na SNGcka ale vyplatnu strukturu si mozes zmenit. Ja som si do toho za svoju sng karieru nahazdal urcite aspon 1k ruk, takze to ti dava slusny prehlad co mozes kedy pushnut... 8-)

No a este lepsie ako hento je mat proste totalny prehlad o tom, ake sance ma tvoja ruka proti moznym pushom/callom supera, a porovnat to s pot odds, zvazit faktor stacku/vyplatnej struktury a zariadit sa podla toho. Odporucam hrat sa s PokerStove, tam ziskas najlepsi prehlad o tom, ake sancu maju tvoje ruky.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod TexasHoldi 09 Feb 2009 12:36

Ak je Zandar ten svalnaty tak vyhral :) ...po zaujimavej hre, raise 3x BB PF, flop A J x, check check, turn x (mala bez farby) check check, river T... SB all-in, BB call. SB mal T2, svalnac (Zandar?) AJ

Blizzy skoncil tusim 5ty
TexasHoldi

Založený: Mar 2008

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!