1. Majstrovstvá Slovenska v pokri už budúci týždeň!
Re: 1. Majstrovstvá Slovenska v pokri už budúci týždeň!
lol to je az komicke ako sa vsetci riadia vysledkom urcite to nebolo dobre lebo prehral hihihi
btw ak ste si nevsimli tak 7castle mal okolo 17-18xBB stack, kedy akoze zacneme hrat ked budeme mat 7BB?
naco myslite ze je bankroll management? naco myslite ze ludia hovoria ze na to aby clovek mohol hravat 10k eventy ako WSOP main event a podobne je potrebne mat bankroll 2-3 miliony dolarov? Asi presne pre tieto pripady imo.
btw ak ste si nevsimli tak 7castle mal okolo 17-18xBB stack, kedy akoze zacneme hrat ked budeme mat 7BB?
naco myslite ze je bankroll management? naco myslite ze ludia hovoria ze na to aby clovek mohol hravat 10k eventy ako WSOP main event a podobne je potrebne mat bankroll 2-3 miliony dolarov? Asi presne pre tieto pripady imo.
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Markizik,
najprv ego trip od veci a potom k veci. Pozri, mozes sa na veci pozerat tak ako pises, a potom budes presne ako 7 z 9 hracov s ktorymi sedim vacsinou pri stole a ktori v faze vysokych blindov misplayuju kazdu 2. ruku a tym mi neustale odovzdavaju $$, alebo si zoberies nieco z toho co som tu s Yegonom napisal a zaradis sa ku mne
No a k veci. Jasne ze mi 65% staci. A ja samozrejme ani nepredpokladam ze mam 65%. Ak mu dam nerozumnu ale pomerne tight calling range 88+, ATo, ATs, KJs, KQo, tak mam 60%, co mi BRUTALNE staci, pretoze k tomu pridaj velky overlay v pote a velku FE na aspon 60% ruk co raisne ale potom foldne, a mas taky zisk v chipoch ze wow. Naproti tomu pri calle stracas agresiu, value od dominovanych ruk, value z jeho foldov, moznost vidiet turn a river proti PP a mnozstvo inych veci.
Nerozumiem co sa ti nezda na argumente s vyplatnou strukturou. Ved je uplne jasne ze treba hrat na prvu, a nie prezivat. Zmysel je maximalizovat mnozstvo chipov v situaciach ked sme favoriti, nie opatrne callovat a foldovat. Keby som vyhral hentu ruku tak by som si sprivatizoval cely stol, lebo vacsina ludi hra presne ako ty radis. Raisnem niekde s CO a BB ma zavola s AK. Flop nas missne oboch ja betnem on zlozi, a zacne nadavat ze ho to nic netriafa.
Maly priklad z Day 1. Blindy 800/1600, ja SB s K9s, vsetci fold, ja raise 5k, BB s 25k stackom call. Flop K55, ja bet 8k on AI ja call, otocil 99. Bravo. Easy money, pritom to bol Rakusan co hrava 4 roky v Concorde a predtym pri nizsich blindoch hral pomerne rozumne. Toto je ciste darcovstvo. Keby pushol PF tak to vezme a je vybavene.
Proste pri vyssich blindoch na MTT je to o tom, ze sa hras s rangeami seba a svojich superov a spravidla si potom vyberies ci to pushnes alebo nie.
najprv ego trip od veci a potom k veci. Pozri, mozes sa na veci pozerat tak ako pises, a potom budes presne ako 7 z 9 hracov s ktorymi sedim vacsinou pri stole a ktori v faze vysokych blindov misplayuju kazdu 2. ruku a tym mi neustale odovzdavaju $$, alebo si zoberies nieco z toho co som tu s Yegonom napisal a zaradis sa ku mne
No a k veci. Jasne ze mi 65% staci. A ja samozrejme ani nepredpokladam ze mam 65%. Ak mu dam nerozumnu ale pomerne tight calling range 88+, ATo, ATs, KJs, KQo, tak mam 60%, co mi BRUTALNE staci, pretoze k tomu pridaj velky overlay v pote a velku FE na aspon 60% ruk co raisne ale potom foldne, a mas taky zisk v chipoch ze wow. Naproti tomu pri calle stracas agresiu, value od dominovanych ruk, value z jeho foldov, moznost vidiet turn a river proti PP a mnozstvo inych veci.
Nerozumiem co sa ti nezda na argumente s vyplatnou strukturou. Ved je uplne jasne ze treba hrat na prvu, a nie prezivat. Zmysel je maximalizovat mnozstvo chipov v situaciach ked sme favoriti, nie opatrne callovat a foldovat. Keby som vyhral hentu ruku tak by som si sprivatizoval cely stol, lebo vacsina ludi hra presne ako ty radis. Raisnem niekde s CO a BB ma zavola s AK. Flop nas missne oboch ja betnem on zlozi, a zacne nadavat ze ho to nic netriafa.
Maly priklad z Day 1. Blindy 800/1600, ja SB s K9s, vsetci fold, ja raise 5k, BB s 25k stackom call. Flop K55, ja bet 8k on AI ja call, otocil 99. Bravo. Easy money, pritom to bol Rakusan co hrava 4 roky v Concorde a predtym pri nizsich blindoch hral pomerne rozumne. Toto je ciste darcovstvo. Keby pushol PF tak to vezme a je vybavene.
Proste pri vyssich blindoch na MTT je to o tom, ze sa hras s rangeami seba a svojich superov a spravidla si potom vyberies ci to pushnes alebo nie.
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
Ivo napísal:No, že uvažujem zle, je tvoj názor, ja by som ti to nepovedal. Teóriu vysvetľuješ správne, ale finále je také, že tvoje rozhodnutie pushnúť ťa stálo vypadnutie z turnaja. Jednu vec si si vôbec zrejme neuvedomil: deň 1A : 3x AI a vyšlo ti to. Final day 3x AI PF- a koľko si ich ešte chcel zahrať, aby ti prešli ??? Stojím si za svojím, v danej fáze turnaja a s tvojim stackom, smrteľný hazard, čo si zahral. A prepáč, s AK off, proti stacku 300k? Však ti to aj zdôvodnil, prečo ťa zavolal. Neuvádzam % šance PF, dobre ich vieš. Však si mal draw ruku, čiže vlastne nič PF. Zbytočný risk s ohľadom na tie predchádzajúce AI.
Ivo,
uz som to napisal Markizikovi a zopakujem to aj tebe. Ja som to sem nedal ako badbeat story (Palo chcel report), ja viem ze som to zahral 100% spravne, ja som na rozdiel od mnohych inych kludne vstal od stola a odisiel s dobrym pocitom domov. Ja mam kopu casu, urobil som dobre teraz, urobim aj nabuduce a nabuduce to uz vyhram. Nepotrebujem tu nikomu nic dokazovat, ale z 2+2 som zvyknuty ruky diskutovat, takze to uz teraz dokoncim.
Ja ti kludne zopakujem ze uvazujes uplne zle a je na tebe co s tym urobis. To ze som vypadol je UPLNE IRELEVANTNE. LOL ze som si neuvedomil ze mi to 3x vyslo cez Day 1. Ono je to totiz tak, ze na vyhru v MTT potrebujes riadnu kopu stastia, bez toho to nejde. Podstatne je, aby si do tych AI situacii liezol za vhodnych okolnosti. LOL ze AKo je draw ruka, cize vlastne nic. Ak takto uvazujes, tak potom neviem. Potom je 94% ruk draw a tato je z nich jasne najlepsia. Ked nie si v MTTckach ITM ochotny pushovat ruky pri ktorych si pri akomkovek rozumnom calling rangi 60% favorit, mas FE a je v pote vela dead money tak potom vobec nechapes ako poker funguje, sry.
Tvoj problem je imo v tom, ze patris medzi hracov, ktory pokladaju z principu AI z "risk", a neuvedomuju si, ze vselijake cally PF su ovela riskatnejsie z pohladu stacku, pretoze davas sancu horsim rukam aby sa chytili, a kazdy "dobry" fold po flope dramaticky zmensuje stack. Takym hracom potom neostava nic ine ako skutocne cakat na monstre, a ked ich raz za zivot dostanu dost, tak vyhraju turnaj, ale inak len tak posedavaju, shortuju, az kym uspesne nevypadnu, lebo ich monster zhodou okolnosti zavolal nejaky vacsi stack (kedze to uz bolo lacne).
- 7castle
Tak toto je super diskusia, konecne sa niecomu priucim.
- 1zart1
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/17 krát
markizik, Ivo, jednoducho povedane Vasim stylom - chcem byt za kazd cenu ITM sa tam dostanete dajme tomu castejsie ako 7castle lenze on z 2OO mtt vyhra 5 -6 a vy sa 15 krat dostanete do ITM co je viac?
- Matej Zavacky
- Poďakoval/li: 12 krát/48 krát
Matej Zavacky napísal:markizik, Ivo, jednoducho povedane Vasim stylom - chcem byt za kazd cenu ITM sa tam dostanete dajme tomu castejsie ako 7castle lenze on z 2OO mtt vyhra 5 -6 a vy sa 15 krat dostanete do ITM co je viac?
Tiez sa mi zda logicke co hovori 7C a Yegon.
- 1zart1
- Poďakoval/li: 9 krát/17 krát
Kvitar napísal:Ja nie som taky teoretik ako ostatny vid yegon, 7c atd atd. ale pozrite sa na to z druhej strany..kolky z vas by dorovnali all in s QT ? cize podla mna push s AKo je najlepsia volba aj keby amm len zhrabnut blindy + jeho raise lebo ako pisal 7castle tak pre naho to bola 1/4 stacku.Keby ten tipek nemal favourite QT tak to imo foldne a turnaj bezi dalej a 7c ma o 1/4 svojho stacku viac..asi tolko
Inak Kvitar toto tu nespravodlivo trochu zaniklo, mas tam 2 vyborne pointy, jednak za normalnych okolnosti mam o tu 1/4 viac, resp. 300k, a po druhe, ten jeho call bol samozrejme ze hodne mimo, co je samozrejme ale dost jedno, lebo uprimne, ak by som si mohol vybrat tak si vyberiem jeho fold (keby som vedel co ma), ale nejak mi to zily netrhalo ked to otocil...
- 7castle
-za normalnych okolnosti ta zavola JJ,QQ,KK,AA,AK,AQ plus jeho oblubena ruka a vsetky ostatne zlodejske ruky polozia,cize ja fakt neviem a ty vyhras slusne mnozstvo zetonov
-druha strana fakt neviem co tu riesite,vy idete do turnaja s 300 e bi s cielom dostat sa na platene pozicie a vyhrat 410 e alebo dokonca 800 e? ,
-a skladat pf AK SB vs BB je vtip roka,sorry
-druha strana fakt neviem co tu riesite,vy idete do turnaja s 300 e bi s cielom dostat sa na platene pozicie a vyhrat 410 e alebo dokonca 800 e? ,
-a skladat pf AK SB vs BB je vtip roka,sorry
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
7castle napísal:Markizik,
to vies, ze si zoberiem,... diky tebe aj Yegonovi
nikdy som netvrdil ze to bolo zle zahrate, ako hovorim, ja by som to takmer isto tiez pushol,... no kedze ta ruka prehrala, snazim sa zvazovat rozne okolnosti, ktorym si ty nedaval vahu v povodnom popise...
A ved na to je tu ta diskusia, aby sme sa o tom pobavili...
- Markizik
- Založený: Apr 2007
- Poďakoval/li: 1 krát/0 krát
7Castle je aj tak lucker! Nabudúce to vyhrá. Mňa napríklad porazí vždy a všade . Aj s rukami 57o a pod. Mimochodom, mňa už asi porazí každý. Úplne každý! Tento víkend bol tým najhorším v mojom pokrovom živote. Dávam si pauzu. Ešte možno ligové utorky, ale inak si idem čistiť mozoček, lebo teraz ma porazia aj karty typu - Zero, Zero. A potom časom sa to pôjdem učiť!
-
Hufelix - Príspevky: 332
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Naspäť na Novinky a zaujímavosti
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 11 hostí.