od exit_2 18 Jan 2010 16:32
Musím plne súhlasiť s pánom Bendíkom.
Mam odohratých naozaj stovky hodín online za minulý rok. Hral som v podstate iba v troch herniach B**n, P****Stars a Full Tilt.
S B**n som prestal asi po 2 mesiacoch hrania pre ním spomenuté dôvody. Neustále runner, runner hlúposti, typu farba, postupka a podobne, neustále výhry malých párov proti veľkým. Okrem toho som si všimol, že veľmi často chodia hneď za sebou tie isté karty len v inej farbe. Za jeden turnaj sa to kľudne stane aj 10x.
Prešiel som na P****Stars a tam som mal chvíľkový pocit, že ide o oveľa lepšiu herňu ako B**n. Naneštastie asi po pol roku neustáleho hrania som musel P****Stars premenovať na mínové pole. Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Ak môže mať súper lepšiu ruku ako váš set alebo 2 páry, tak ju väčšinou má. Ak máte top pair alebo 2 páry, tak má súper veľmi často skrytý set. O tom, čo je v tejto herni neustále preberané, že chip leader má pred flopom neuveriteľnú nádej, že vyhrá s akoukoľvek kombináciou proti akejkoľvek kombinácii nebudem ani radšej písať.
Najhoršie bolo, že som začal tieto paranoje prenášať do mojej live hry, ktorá sa stávala stále viac a viac tight. Hrávam live minimálne 4x týždenne a mám oveľa viac úspechov live ako online. To, že človek zažije bad beaty live alebo rôzne hlúpe prehry je jasné. Aj to že online sa odohrá oveľa viac rúk, ale live sa oveľa menej často stáva, že sa stretnú dobré ruky proti sebe. Samozrejme ale stáva sa.
Preto všetko som prešiel na Full Tilt. Hneď prvá vec čo vám udrie po pár hodinách do očí je, že vám oveľa menej často chodia dobré karty! A keď vám aj prídu, tak sa často stáva, že nikto iný dobré karty nemá. Majú tam tú istú hlúpu chybu v generátore ako B**n, že dostávate po sebe tie isté karty v inej farbe. Stáva sa to aj live, ale proste nie tak často.
Týmto všetkým sa nesnažím herne obviniť z podvodu alebo niečo podobné. Keďže som programátor, tak viem ako tieto veci fungujú. V prípade B**n a Poker Stars by som ich kľudne obvinil z manipulovania hier ako to uviedol aj pán Bendík. Nejde priamo o podvod, ale umelé vytváranie silných kombinácii, ktoré vedú k vyhodeniu hráča(ov) z turnaja (veď o chvíľu začína ďalší). Na Full Tilt hrám ešte príliš krátko, aby som mohol uviesť nejaké porovnanie. Ale všetkým neveriacim odporúčam nasledovný pokus. Hrajte jeden deň na P****Stars, potom ďalší na Full Tilt a potom zase späť na P****Stars. Aj slepý človek si všimne ten rozdiel.
Plne chápem ľudí, ktorí hrajú online. Ja hrám tiež, pretože nie vždy sa dá ísť hrať live. Nikdy by som ale online nehral o veľké peniaze. Pretože iba live poker je naozaj poker!!!! (očakávam vlnu kritiky)