Jeden z najúspešnejších slovenských hráčov Ján Bendík si na svoj účet pripísal množstvo turnajových úspechov. Celkovo v turnajoch zarobil už $476,492 a medzi jeho najimpozantnejšie výsledky patrí víťazstvo na Paddypower.com Irish Winter Festivale ($43,990), 2. miesto na Master Classics of Poker ($127,130), 3. miesto na tom istom podujatí ($74,835) a 3. miesto na European Poker Championship / Poker EM ($135,992). Po tom poslednom na European poker championship v Badene som sa ho pre pokerportal rozhodol vyspovedať.
Redaktor (R): Aké boli Vaše začiatky?
Ján Bendík: Už na základnej škole a na gymnáziu som hrával kartové hry o peniaze so spolužiakmi, nešlo však o poker, ale o iné hry ako mariáš, fajer a podobne. Moje začiatky s Texas Holedem pokrom spadajú niekde do obdobia spred 5–6 rokov, kedy ma môj priateľ Jano Latka (prezývka: Nani) zoznámil s Texas Holdem pokrom. Našiel na internete online herňu P****Stars a tam sme začali hrať. Pravidelne som začal hrávať zhruba v roku 2004 a posledné tri roky ho hrám zhruba 5-8 hodín denne. Nepovedal by som však, že som profesionálnym hráčom, no poker je moje hobby a beriem ho ako relax.
R: A čo Váš prvý úspech?
Ján Bendík: Prvý úspech nenechal na seba dlho čakať a hneď asi v treťom turnaji, ktorý sme hrali spoločne (pozn. redaktora: p. Bendík a...
Zobraziť celý článok