Slovensko vs. Cesko-zapas desatrocia

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Slovensko vs. Cesko-zapas desatrocia

Odoslaťod LOCAT3R 11 Okt 2009 15:11

škoda :(,obv zopár tých žltých čo udelil týpek z Nemecka udeliť nemusel na druhú stranu si po góle na 1:0 si chlapci nevedeli prihrať :),ale pozitívum je,že slovenský futbal má IMO pred sebou solídnu budúcnosť Weiss/Stoch a ďalší sú šikovní hráči,ktorí,ak nedovedú SVK na MS 2010 tak na Eure 2012 našich chlapcov IMO uvidíme :)
Obrázok používateľa
LOCAT3R

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 0 krát/3 krát

Odoslaťod tifoslovan 11 Okt 2009 17:03

pani netreba sa o svoj zivot bat poiliaci maju bojkot a narozdiel od nasho naroda poliaci sa zomknu a na stadione nebude nik .....
Obrázok používateľa
tifoslovan

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Odoslaťod svkice666 11 Okt 2009 19:37

w4444x napísal:
svkice666 napísal:Ano ano, mi slovaci sme prajny narod a na nas sa kazdy vy****
Nak si to kazdy vybojuje sam. Myslim si, ze spolocna remiza u nas doma cechom pomohla.
Dneska by bodlo vyhrat, nak je to v suchu. Aj ked vonku leje celi den. :gl:

ty sa ale za slovaka nepovazujes ze nie ?

To ma byt akoze co za blba otazka? Mna uz sere, ze kazdy na nas sere a mi sme si uz asi nato aj zvykli. Alebo ja neviem.
Zapas som nepozeral, ale z vasich reakcii a z vysledkou to je tipicke, ze si to zase hnojime sami.
Je to podobne ako na tusim volakych MS v hokeji. V skupine vsetko vyhrate a sama chvala, prvy vyradovaci zapas a sli sme domov a vsetko to na hokejistou nadavalo. Teraz vo futbale, vyhry alebo remizi iba so Slovincami dve prehry a a uz su tu nadavky a neviem co este. A ked ma niekdo minimalnu sancu, tak mu prajeme aby sa tam dostal, ale z druhej strany sa na nas kazdy vy****. Mne to pripada tak, nedostanu sa tam nejaky iny narod (nebudem menovat konkretne), no skoda, nedostanu sa tam slovaci, tak to ako keby bolo vporiadku. Nak si to proste kazdy vybojuje sam, ale fer. No to by som asi vela chcel. Lebo co v poslednom obdoby sa deje vo futbale, to uz neni sport. Kupovanie ci predavanie zapasov, rozhodcovia davaju niekedy absurdne karty, po zapase, alebo pocas zapasu, rozhodcovia, ci hraci, podla vysledku zapasu domaci alebo aj hostia, aby sa aj bali vyst na travnik, alebo odist zo stadiona, aby ich rozvasnenych a alkoholom ci dakymi omamnimi latkami podkurazeni dav nezbil, ci nezabil. Policia ma s fanusikmi problem, lebo nicia vsetko co im pride do cesty a neni to len u nas, ale aj v zahranici. Je toto sport?
Mi sme za ceskoslovenska daco dokazali aj vo futbale aj v hokeji. Ale po rozdeleni vo futbale zatial nic a v hokeji aspon daco.
V Polsku to bude urcite tazke, no hadam nie nemozne, vsak uvidime. Ale mi nemame bovieaku historiu vo futbale, v hokeji sme natom lebsie co sa tika historii, sucanosti je zase v prospech futbalu. Podla mna je to aj tak vsetko v nekvalitnych najvysich ligach u nas v SR a vo vedeni ci uz SFZ, alebo ZLH. Je to politika. Slovensko robi talenty, ale vyvaza ich, nevie im dostatocne vytvorit podmienky a to vo vsetkych oblastiach, nie len v sporte. A toto je dost smutne. Preto ma uz v poslednom obdobi par rokov nebavi sledovat sportove vykony nasich futbalovych ci hokejovych muzstiev. Lebo ked si to clovek zobere, tak v zahranici ich vedia zaplatit a oni tam musia makat, aby si plat zasluzili. U nas je to nula bodov. Ked si to clovek zobere v globale, trebarz plavanie Moracova, podmienky zahranicne, trener zahranicny a vysledky sa dostavia. To iste Hantuchova. Takto to vidim ja. Bohuzial. 8-)
svkice666

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod dzejkej 11 Okt 2009 19:42

svkice666 napísal:
w4444x napísal:ty sa ale za slovaka nepovazujes ze nie ?

To ma byt akoze co za blba otazka?

Myslim, ze narazal na gramaticke chyby a hlbsi zmysel by som v tom nehladal :).

Hodnotim pozitivne, ze bol ten post bez vulgarizmov :good: . Moderatori v tejto teme maju totiz dost vela prace :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod svkice666 11 Okt 2009 19:56

dzejkej napísal:
svkice666 napísal:
w4444x napísal:ty sa ale za slovaka nepovazujes ze nie ?

To ma byt akoze co za blba otazka?

Myslim, ze narazal na gramaticke chyby a hlbsi zmysel by som v tom nehladal :).

Hodnotim pozitivne, ze bol ten post bez vulgarizmov :good: . Moderatori v tejto teme maju totiz dost vela prace :-D.

Ja som to pochopil, ze niesom prajny, takze asi preto sa nepovazujem za slovaka.
svkice666

Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod roche01 11 Okt 2009 20:25

svkice666 napísal:Nak si to kazdy vybojuje sam. Myslim si, ze spolocna remiza u nas doma cechom pomohla.

S týmto by som problém nemal. Vždy som sa považoval za čechoslováka (ak je to spisovný výraz :D) a niekedy mám naopak problém priznať sa k tomu, že som Slovák (hlavne, keď si pustím (omylom) v nedeľu politickú diskusiu alebo večer pozerám nejaké správy).
Mne skôr vadila iná vec: veľká časť verejnosti (odbornej i laickej) a čo je najhoršie aj mnohí hráči a dokonca aj samotný tréner (!!! :o :o !!!!) vyhlasovali, ako ideme v sobotu pomáhať čechom v ich snahe dostať sa na druhé (barážové) miesto v skupine. A popritom nám samotným chýbal k postupovej definitíve jeden bod zo včerajšieho zápasu. Nech si hovorí kto chce, čo chce, to mi už nebezpečne zaváňa aroganciou (a dupľom, ak je pravda o funkcionároch pripíjajúcich si šampanským ešte pred včerajším výkopom).
Ak by som mal byť prognostikom, tak si myslím, že aj MS 2010 budú bez našej účasti. Nie je to teraz prejav nahnevaného fanúšika, ktorý nedokáže predýchať včerajšie fiasko. Skôr vychádzam z tézy, ktorú som práve v piatok čítal v knihe 101 Option Trading Secrets: "Návrat k priemeru", čo je štatistické pravidlo, ktoré hovorí o tom, že ak nejaké špecifické obdobie alebo séria udalostí je extrémne dobrá alebo zlá, môžete očakávať návrat do normálu.
Takže, ak sme dokázali poraziť doma Poľsko, potom vyhrať v Prahe, uhrať doma bod s Čechmi a potvrdiť to víťazstvom v Severnom Írsku a vezmeme do úvahy postavenie nášho futbalu v rámci Európy, tak táto úspešná séria bola skutočným extrémom, za ktorým musia v duchu štatistického pravidla "Návrat k priemeru" nevyhnutne nasledovať zápasy, ktoré nevyjdú. Škoda je, že tento prirodzený cyklus sa prehupol do svojej "návratovej" fázy už včera a nenechal si to na stredu.
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod yegon 11 Okt 2009 21:22

roche z pohladu matematickeho ti musim oponovat, fakt ze mas rungood neznamena ze msia prist zle vysledky alebo teda ze je pravdepodobne ze pridu zle vysledky aby si sa vratil do normalu. BTW ak je to v tej knihe naozaj tak myslene tak by som ju zahodil :) lebo ked autor nepozna zaklady pravdepodobnosti tak by som mu neveril ani v ostatnych veciach :)

btw to sme ten futbal akoze prehrali alebo ste taki nespokojni s remizou alebo ako to teda dopadlo?
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod w4444x 11 Okt 2009 22:01

svkice nebojis sa jazykoveho zakona ?

A k teme :) co su z toho vsetci napichani ? Aj ked postupime tak v skupine vypadneme najskor so skore 2-19 ... too much carebear
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Odoslaťod poldinhoo 11 Okt 2009 22:30

lebo dostat sa na MS vo futbale niečo znamená..to nie je ako hokej alebo podobne športy kde su MS každý rok..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod roche01 12 Okt 2009 10:12

yegon napísal:roche z pohladu matematickeho ti musim oponovat, fakt ze mas rungood neznamena ze msia prist zle vysledky alebo teda ze je pravdepodobne ze pridu zle vysledky aby si sa vratil do normalu. BTW ak je to v tej knihe naozaj tak myslene tak by som ju zahodil :) lebo ked autor nepozna zaklady pravdepodobnosti tak by som mu neveril ani v ostatnych veciach :)

Je to v tejto téme trochu off topic, ale skúsim to trochu upresniť, resp. doplniť, ako to bolo myslené, resp. ako to myslí autor v spomínanej knihe.
Správnejší výraz pre spomínané pravidlo je: "Návrat k priemeru". A ešte ani tu upresnenie nekončí. Aby sa dalo aplikovať toto pravidlo, musia byť splnené 2 podmienky:
1. Pod pojmom priemer sa myslí tzv. pohyblivý priemer resp. moving average, nie klasický priemer,
2. Na "návrat" sa musí séria dostať do skutočného extrému, ktorý danú udalosť nadhodnocuje alebo podhodnocuje.

Takže myslím si, že náš futbal aj vďaka tejto kvalifikácii urobil kvalitatívny skok dopredu, čím sa zvýšil jeho moving average. Na druhú stranu si myslím, že víťazná séria v tejto kvalifikácii bola extrémom, ktorý ešte nezodpovedá skutočnej kvalite nášho futbalu (takže jeho kvalitu nadhodnocuje).
A súhlasím s tým, že ak máš rungood, tak nemusia zákonite prísť zlé výsledky. Faktom však je, že hot rungood má tiež svoju obmedzenú životnosť a minimálne sa na nejakú dobu zastaví. Uvediem príklad hráča pod nickom rafi, ktorý tu jeden týždeň postoval prakticky každý deň screenshoty z turnajov, kde vyhrával zaujímavé čiastky a zavŕšil to druhým miestom na ECOOP. Odvtedy som od neho nezaregistroval nový goodrun ani nový post so screnshotom. To však neznamená, že má teraz zlé výsledky. Ak neberieme do úvahy, že z nejakého dôvodu nehráva pravidelne alebo že poker zavesil na klinec (čo silne pochybujem :D ), tak je celkom možné, že jeho výsledky sa vrátili k dlhodobejšiemu priemeru, čo môže znamenať, že teraz vyhráva týždenne napr. 200€, zatiaľčo v extréme (hot goodrune) vyhrával týždenne napr. 2-3 tisíc €. Takže jeho hra sa vrátila k priemeru.

Samozrejme, dá sa o tomto veľa diskutovať a polemizovať, dá sa to zobrať aj z pohľadu upswingov a downswingov, ktoré čím dlhšie trvajú, tak tým bližšie je ich koniec (aspoň dočasný) bez ohľadu na to, aké dlhé sú...

P.S.: Yegon: či autor pozná základy pravdepodobnosti na 100% neviem, ale jeho dlhoročné obchodné výsledky hovoria za všetko. Takže si tú knihu predsa len ešte nejakú dobu nechám ;)
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!