Vyvoj Mien

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Vyvoj Mien

Odoslaťod yegon 08 Mar 2010 21:09

SadPraetor napísal:cina je nenasyteny trh, ten bude rast

cina je trh? ja som mal pocit ze cinska ekonomika = export a ked padne amerika na hubu, zhorsi sa kriza v europe tak cina nebude dosahovat vysledky ktore jej dovolia dalej zapchavat hubu chudobe a mame tam dalsiu revoluciu :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Mlachi 08 Mar 2010 21:18

Chlapi velmi zaujimave citanie :good: ....sranda,ze sa clovek k niecomu takemu dostane na pokrovej stranke,ale velmi to vitam... :poklona:
Obrázok používateľa
Mlachi

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 29 krát/8 krát

Odoslaťod Mayday 08 Mar 2010 21:21

SadPraetor napísal:jj na tychto sa zaraba, problem je vsak kde zohnat info, na to musis mat kusok tej fundamentalnej analyzy, mozno nejaku tu inside informacii. Malokto z nas by od pasa vedel strelit 2-3 mena firiem tejto kategorie

ved od toho kupujem tie analyzy a reporty :)

na tu cinu aj indiu mam trosku iny nazor, ale tak ved uvidime, co sa stane.

Devil: nebudem odpovedat poriadkumilovne s citatmi, aj tak sme tu uz trosku rozbili ramec topicu. Vzdy vsak rad zbehnem na pivo pokecat s niekym, kto sa tejto teme venuje :)

Skusim sa vyjadrit v skratke k tomu co si napisal. Je dobre, ze si jasne zadefinoval tvoju zakladnu domnienku (ludia su egoisticke svine), prilis malo ludi toto v debate robi a potom vznikaju nedorozumenia, lebo im nie je jasne, ako sa mohli dopracovat k takym zaverom, k akym sa dopracovali :D

ja ked sa na to pozrem z pohladu tvojej domnienky, tak sa mozem pod tvoj prispevok rovno podpisat. nevidim v nom ziadne logicke nekonzistentnosti, proste to cele dava zmysel.

co ti mozem ponuknut je tento moj iny pohlad.

Trosku backgroundu: ja som sa zaujimal o ekonomiku viac menej vzdy. rodicov mam ekonomov, to asi z toho. Prislo mi to zaujimave. Tak som bol na ekonomickej univerzite par rokov, odtial siel prec, lebo mi to tam nedavalo zmysel, riesil tie poistky, hypoteky atd. s tym som skoncil z moralnych dovodov a teraz hram poker :) Pocas celej tejto doby som mal (a mam) ako hobby citanie. A tak si citam o ekonomike a postupne som sa dopracoval ku korenom problemov. Tam som nadobudol pocit, ze idu este hlbsie, tak som svoje badanie rozsiril viacej o dejiny, co ma obratom priviedlo k filozofii, nabozenstvu a mystike.

dnes sa na nasu ekonomicku situaciu pozeram zo vsetkych tychto pohladov zaroven. Take nieco sa mi zial blbo komunikuje cez net.

Poviem ti teda aspon nasledovne: co sa mne zda, ked sa na to cele tak pozeram, je ze ludske dejiny maju podobny charakter ako vyvoj jednotlivca. Ked pouzijem tuto analogiu, tak si myslim, ze ludstvo je prave v najtazsej faze puberty. Clovek, ktory je v tejto situacii uz zacina, ako tomu hovoril Jung, proces individuacie. Hlada svoj charakter a prva cesta ho vedie k definicii seba cez vzdor voci status quo, voci autorite. A tak sme sa vzburili. Najprv proti Bohu, potom proti prirode. Pocas tohto procesu sme velmi zmocneli a mame v rukach obrovsku moc a tuto vyuzivame ako clovek, ktory si je neisty svojou identitou: vo svoj osobny prospech. Avsak v konecnom dosledku nasu identitu vzdy utvara nas vztah s okolim. A nam sa prestava pacit identita, ktoru sme si vytvorili. Identita dominantneho alfa samca, majuceho pod kontrolou vsetky aspekty zivota okolo seba, archetyp tvrdeho a neomylneho otca. Jednak sme vsak na ulohu staresinu este nedozreli a jednak zistujeme, ze snaha ovladat vsetko okolo seba je tak namahava a narocna, ze nam po nej neostane cas ani chut zit svoj vlastny zivot. A tak sme sa dostali do pasce. Mozeme pokracovat dalej v nasom dozadovani sa uplnej kontroly...avsak dnes uz mame poznanie, kam taketo spravanie vedie. Je totiz ako rakovina - neprestava rast a rastie az dovtedy kym znici to, z coho zije a tym padom aj seba. Alternativa je priznat si chybu a naozajstne uprimne uznanie chyby ruca tuto nasu identitu neomylneho pana osudu. V konecnom dosledku tak ostava rozhodnutie: sme schopni si priznat chybu a pokorne prijat nasledky naseho konania? Vyzeraju totiz hrozivo a myslim, ze vsetci mame z nich strach. A lahke je vyhovarat sa, ze to nie ty, to tie generacie pred tebou a vlady, banky, komunisti, zidia, slobodomurary ci illuminati. Rozhodnutie je na kazdom jednotlivcovi.

A tak dalej. Ked zase vychadzam z tejto perspektivy, tak sa mi ponuka zmysluplna alternativa pre mna ako cloveka. Mozem spolu s inymi ludmi zacat tvorit a budovat alternativy, aby pad z vysin komfortu, ktory poskytuje globalna civilizacia nebol taky desivy.

Zostrojitel atomovej bomby Oppenheimer povedal nieco na sposob: "je uplne jasne, ze svet sa ruti do zahuby. Jedina moznost, ze sa tak nestane je ked sa mu prestaneme snazit v tom zabranit."

tak nejak :P

EDIT: vidis skoro som zabudol. tu je clanok o tom gold carry trade:

http://whiskeyandgunpowder.com/free-reports/gold-carry/
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod SadPraetor 08 Mar 2010 21:29

yegon napísal:
cina je trh? ja som mal pocit ze cinska ekonomika = export a ked padne amerika na hubu, zhorsi sa kriza v europe tak cina nebude dosahovat vysledky ktore jej dovolia dalej zapchavat hubu chudobe a mame tam dalsiu revoluciu :)

cina je trh pokial viem, je to vyraz, neviem co sa nezda? :o
cinska ekonomika sa dost preorituvava na domacu spotrebu
a ked nemas odbyt, tak najprv zavries tovaren v USA kde musis platit robotnikovi 10$/h, alebo v cine, kde platis chlapkovi par centov, a ten je este rad ze ma pracu? ziadne bonusy, preplacanie nadcasov, poistenie, bezpecnost pri praci...
zatial co svet uz je v krize, cina ako keby si to nevsimla, tusim ze rast za posledny rok bol 9,6%, :shock: , mas tam kopec lacnej pracovnej sily, nemas moderne technologie, takze aj pri malej inesticii mas obrovsky narast pri produktivite prace a hovorime o trhu s tusim 1,4mld ludi !
ak padne USA na hubu, tak mas jedno kde si, a do coho si investoval, tak ci tak sme vsetci v ...
a skor sa buri stredna vrstva, chudoba dava statu malo a nic nedostava, az tak jej to nevadi, stredna vrstva ma peniaze, ale nema politicke slobody - a vsetci vieme ze cinania sa s demonstraciami nemazmaju
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Odoslaťod SadPraetor 08 Mar 2010 21:55

Mayday dobra diskusia
Clovek ma vzdy subjektivny nazor na problem, preto je vhodne si vypocut inych, pozriet sa na to z ineho uhlu, proste viac sa priblizis k tomu ako to je naozaj

Hovoris pravdu (i ked si dost zasiel do spolocenskej otazky veci) ze sme na razcesti, kam sa vydame. Urobili sme chyby, a budeme ich musiet napravit, zmenit system, a nemyslim len ekonomiku, ale aj spolocnost, navyky, hodnoty, a to sa meni velmi tazko. Ja dufam v lepsiu buducnost, ale... ked sa nad tym clovek zamysli tak ma taky tazivy pocit na hrudi, proste vidis ze tazko tazko zachranit sa, snad nas ale nudza dozenie
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod korki 08 Mar 2010 22:25

Greeci topia euro ;)
korki

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 8 krát/3 krát

Odoslaťod Mayday 09 Mar 2010 01:57

Sad: nj my opice sme take tvory, ze najviac sa vieme vyhecovat, ked sme pod tlakom a asi nam este nie je dost :fish:
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod SadPraetor 20 Mar 2010 19:01

No tak od stvrtka to zas pada

Greci su na tom dost zle, ak padnu euro pojde dole
Ak ho zachrania, a len mu zaplatia dlhy, tak to bude zly signal pre trhy a zas euro pojde dole, a tiez dalsi prilev penazi do obehu co je dovod na znehodnocovanie eura
A to zeby Greci zrobili nieco rozumne sa asi nestane, ludia sa buria, aby im nebodaj neukrojili kusok z kolacika... takze sa pekne zvezieme :bad:
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod buschle 26 Máj 2010 10:59

€ je 1,22usd omfg.
to asi znamena ze sa oplati cashoutovat dolare a prehadzovat peniaze z dolarovej herne do eurovej prave teraz ak to mal niekto v plane.

mohli by sa ozvat ekonomicki experti ako mayday co si myslia o dalsom vyvoji Eura, ci to este pojde dole.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod morfeusko 26 Máj 2010 13:05

Mas pravdu, ze teraz je vhodna doba na ten prevod, euro je dostatocne slabe ale osobne si nemyslim zeby mal prist este dalsi vyraznejsi prepad. Kto ma zaujem tak si moze precitat nasledujuce dva celkom zaujimave clanky( ten screenshot kvoli tomu ze normalne je ten obsah plateny a neni k nemu volny pristup)
http://screenshot.cz/KGPT/
morfeusko

Založený: Máj 2009
Poďakoval/li: 1 krát/1 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!