[MTT] Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[MTT] Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 08:22

Rad by som sa podelil o jednu handu z turnaja, ktora bola nasledne velmi kritizovana a diskutovana az do neskoreho vecera..

Pozicia:
Hero UTG (45tis chipov, jasny chipleader), hram velmi agresivne, stol je zastraseny showdownami silnych ruk
Hrac JB na cutoffe, cca 10tis (neuvadzam meno, teno hrac ma (nielen) u mna velky respekt, velmi znamy polo-profesional)

Edit (mareki): Oprava pozicii.. Ja som bol UTG+3, JB bol SB... zbytok je v poriadku... Ospravedlnujem sa..
Edit (mareki/janobendik): Janko si to pamata zase tak, ze ja som bol v zadu a on v strede a povodny mini-raise, isiel z prvych pozicii..

Blindy: 150/300/25

Hero drzi 8Ts, min. raise na 600
Vsetci fold az ku JB, re-raise 1800
Button a blindy fold.

Hero: "Mas esa?"
JB: "Pfff.."

V tomto momente som si hraca zareadoval na AA.

Otazka, bola ci sa oplati dorovnat semi-trash, ked vieme, ze super drzi premium handu.

Moja analyza pocas handu bola nasledovna:
- v pote je 3075, mam 1200 na dorovnanie, co je cca 2.5:1
- sanca ze 8Ts porazi AA je asi, 3.5:1

Cize vychadzajuc len z pot odds, je toto stratova hra.

Ale:
JB ma uz za sebou len 8200 chipov. Ak je moj read spravny a drzi AA, tak mi to na boarde urcite nezahodi.
Cize, ak chytim handu, dostanem z neho uplne vsetko.
Tzn. moje implied odds su v skutocnosti 8:1.

Hero: Call

Flop: 8s 4d 10c
JB: Bet 1200 (velmi maly bet, ktory len potvrdil povodny read - AA)
Hero: raise 3200
JB: Call

Turn: 2c
JB: Check
Hero: All-in
JB: Po dlhom premyslani Call a ukaze KK

Nasledne som si musel vypocut rozne nadavky, no aj napriek tomu som presvedceny, ze moj pre-flop call bol spravny. Zaujimaju ma Vase nazory.
Naposledy upravil mareki dňa 22 Jún 2010 22:55, celkovo upravené 4 krát.
mareki

Založený: Jún 2010
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Odoslaťod tomm 22 Jún 2010 08:59

ako moze byt call s T8s spravny OOP za 1/4 superovho stacku omg?
tomm

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 13 krát/10 krát

Odoslaťod Horsey7 22 Jún 2010 09:02

preco riesis sancu, s akou vyhras s T8 nad AA ked nie ste allin preflop a pravdepodobnost, ze hitnes na flope 2 pary je 49:1? ak sa nechces stackovat s horsou rukou ako 2 pary tak tvoj call PF je tym padom dlhodobo stratovy, lebo potrebujes na call 28%, pricom ani nie ste 100bb deep.

nehovoriac o tom, ze ak "vies" ze ma AA, tak aj keby ste boli 250BB deep ako vies, ze ti na nesparovanom boarde odovzda stack s TP?

mas to nejake cele pomylene, odporucam postudovat zakladne pravdepodobnosti v pokri, napr. tu http://www.pokerportal.info/poker-skola/m ... a-v-pokri/
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod ferkan 22 Jún 2010 09:06

ahoj marek, hravame spolu cash v hrone :) callovat reraise bez pozicie od 30BB stacku nemoze byt nikdy dobre :) aby sa to oplatilo musel by si byt viac deep a hrat to z pozicie. dostal si zazracny flop, ktory hitnes velmi velmi zriedka... neda sa to brat iba z cisto matematickeho hladiska ako si napisal... foldol by si na Txx alebo 8xx flope alebo by si investoval dalsie chipy ze suckoutnes ? Pushol by si draw ked vies ze ma monster ? Plus stalo sa vyjadrujes ako prvy co ta dost obmedzuje... Predpokladam ze nedorovnas ani 72o aj ked to cely stol dorovna aj ked mas brutalne odds, lebo postflop nadvazuje na preflop :) a tam sa mozes dostat do neprijemnych situacii a odhadzat cipy.
ferkan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 5 krát/28 krát

Odoslaťod tucniak 22 Jún 2010 09:29

dalsi detail je ze implied odds nam rastu ked ma super velky stack a nevie sa vzdat ruky, nie cosi okolo 15bb..

tvoj read mi pride takisto magicky, jednak ten 'pffff' a jednak ten 'maly bet'

suma sumarum to znie skor bud tak, ze si vestica, alebo si nahodou trafil a teraz si to nejak odovodnujes :)

takto shallow stacky sa ti OOP za 1/4 stacku superovi urcite dorovnat neoplati :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod buschle 22 Jún 2010 09:31

ved pisal ze rok nehral, na turnaji mal kazdu druhu ruku fullhouse a straight takze sa mu zda, ze sa to oplati. Ked ho trochu oplieska variancia tak uz nebude callovat 3bety OOP s T8s za 25% stacku.

Gratulujem k prvemu miestu:
Zaujimave ze ste si mohli splitnut prve a druhe miesto na 7k/7K ked floor pred zaciatkom hovoril ze musi byt rozdiel medzi prvy a druhym minimalne 1k e. :)
Toho typka co si snim skoncil v HU by si porazil 9x z 10tich pripadov tak preco si nezahrat aspon o 2k e.

na FT som sedel po tvojej lavej ruke ,
v BvB som ti callol preflop 3xBB raise a potom 3 male barrely na boarde KA5J3 s AT a ty si hitol na turne nuts (QT) po hre si sa ma pytal ci som mal set ked som muckol. Dalsi 2-3 pri stole sa zhodli na tom ze si tiez mysleli ze som mal na flope set a slowplayujem... :wtf:
Naposledy upravil buschle dňa 22 Jún 2010 09:56, celkovo upravené 4 krát.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Re: [MTT] Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Odoslaťod palo1973 22 Jún 2010 09:45

-keby som vedel ze super ma monster tak so spekulativnou rukou tohto typu dorovnam len keby som mal pot odds a aj implied odds a ty si nemal ani jedno ani druhe a samozrejme IP
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 10:03

ferkan napísal:ahoj marek, hravame spolu cash v hrone :) callovat reraise bez pozicie od 30BB stacku nemoze byt nikdy dobre :) aby sa to oplatilo musel by si byt viac deep a hrat to z pozicie. dostal si zazracny flop, ktory hitnes velmi velmi zriedka... neda sa to brat iba z cisto matematickeho hladiska ako si napisal... foldol by si na Txx alebo 8xx flope alebo by si investoval dalsie chipy ze suckoutnes ? Pushol by si draw ked vies ze ma monster ? Plus stalo sa vyjadrujes ako prvy co ta dost obmedzuje... Predpokladam ze nedorovnas ani 72o aj ked to cely stol dorovna aj ked mas brutalne odds, lebo postflop nadvazuje na preflop :) a tam sa mozes dostat do neprijemnych situacii a odhadzat cipy.

Ahoj Feri ;)
No na tom stole si predstav ze som z BB calloval 72o, ked tam boli 6 hraci a bol 3bet z UTG. Dokonca som chytil opena na flope a zaplatil si este turn. Cize pri callovani s trashom beriem do uvahy len pot odds, karty a pozicia su vedlajsie. Ale je to asi otazka stylu.. Samozrejme keby som flopol T alebo 8, tak to na bet zahadzujem, kedze som si hraca zareadoval na overpair. Jedina sanca kedy by som platil, by bol open alebo flush draw a otacal pri 2 paroch a tripsoch.
mareki

Re: [MTT] Dorovnanie 3bet PF, ak viete, ze super ma AA

Odoslaťod yegon 22 Jún 2010 10:06

mareki napísal:- sanca ze 8Ts porazi AA je asi, 3.5:1

uz na flope alebo az ked sa dostanes po river?
myslis ze ak nemas AA porazene uz na flope tak sa po river dostanes ked vies co super ma?
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod mareki 22 Jún 2010 10:08

Horsey7 napísal:preco riesis sancu, s akou vyhras s T8 nad AA ked nie ste allin preflop a pravdepodobnost, ze hitnes na flope 2 pary je 49:1? ak sa nechces stackovat s horsou rukou ako 2 pary tak tvoj call PF je tym padom dlhodobo stratovy, lebo potrebujes na call 28%, pricom ani nie ste 100bb deep.

nehovoriac o tom, ze ak "vies" ze ma AA, tak aj keby ste boli 250BB deep ako vies, ze ti na nesparovanom boarde odovzda stack s TP?

mas to nejake cele pomylene, odporucam postudovat zakladne pravdepodobnosti v pokri, napr. tu http://www.pokerportal.info/poker-skola/m ... a-v-pokri/

Preto to chcem prediskutovat.. Moj predpoklad bol takyto:

Sanca ze 8Ts na flope (!) poraza AA je 22%.
Cize platim 1200 a mozem vyhrat 10tis. 78x zo 100 to budem musiet zahodit a budem v strate 93 600.
22x vyhram 10 000, cize som v zisku 220 000..

Z dlhodobeho hladiska som teda vo vysokom zisku...

Samozrejme to plati LEN v predpoklade, ze super nebude schopny AA (KK) zahodit. JB par hier predtym mi uz 1x overpair na boarde zahodil a mierne sa kvoli tomu tiltol. Cize som bol prevsedceny, ze mi to 2x uz nezahodi.
mareki

Ďalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!