Vyvoj Mien

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Vyvoj Mien

Odoslaťod poldinhoo 06 Aug 2010 14:06

obivano ja si to vačšinou sledujem tu http://www.csob.cz/cz/SME/Trhy/Financni ... fault.aspx
a celkom to trafajú.. a aj tento pozdvih tam je,ale zase by to potom malo ísť tým správnym smerom ;)
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod SadPraetor 10 Aug 2010 20:49

No... Vramci toho ze som v tejto teme bol docela aktivny, a vcelku sebaisto vykladal svoje nazory, tak aby asi bolo slusne napisat sem ak sa nejak meni moj myslienkovy pochod (teda ak neotravujem :P :) )

Takze posilnenie eura bolo silnejsie nez som predpokladal -
Grecko sa tvari zatial ok ale aj tak to nezvladne, no trh berie aktualnu situaciu, takze az tak ho greci netrapia
ozivenie ekonomik EU velmi slusne, najme Nemecko ( a kedze my sme v podstate mensi subdodavatel, tak sa zveziem este s lepsim vysledkom)
USA atm ekonomika nejak sa nechce rozhybat, vselijake stimuly nepomahali
testy bank v EU sice ohromna fraska, ale vsetky media to zozrali i s navijakom

Kratka buducnost
FED bude asi sa snazit znovu rozhybat ekonomiku vselijakymi stimulmi, urokova sadzba nizko takze dolar oslabovat/euro posilovat je tam stale k tomu priestor

Dlhsia buducnost (v podstate oktober + )
to ze ekonomka usa sa nerozhybala, pridusi i ekonomiku EU, a znovu sa da predpokladat ze sa vratia problemy so zadlzenim grecka, a statov PIGS, + ziadne strukturalne reformy,
takze v dlhsom obdobi zatial stale verim ze euro zase oslabovat/dolar posilovat

v sucasnosti je to medzi eurom/dolarom v podstate sutaz v tom kto je skaredsi (kdesi som tento vyraz cital)
takze ak v mediach pocujete ze viac o problemoch v usa, dolar oslabuje, ak pocujete viacej o problemoch v EU, euro oslabuje, dav ide s mediami, takze ...
a na vsetkych frontoch nakoniec vyhra inflacia...

stale je to take vestenie z gule, ono je to v tom docela bordel, co najlepsie odhad na zaklade dnes dostupnych informacii

Cya Sad

P.S.

medzik napísal:...

ak mas este stale zajem ziskat nejake info k svojej otazke, tak PM, je to na dlhsie to uz by ma obvinili so spamu :D

Za tento príspevok od SadPraetor poďakovali :
marcoo12snv
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Odoslaťod Martell17 25 Sep 2010 12:02

Zdravim,
v prvom rade by som chcel povedat, ze naozaj vyborna tema.. velmi rad som si ju precital hlavne prispevky ludi, ktori sa tomu zjavne rozumeju (aspon to tak vyzera :D ) bohuzial musim povedat, ze po 3och rokoch na ekonomickej by som asi tazko vedel plodne debatovat na takuto temu ale hlavne ze nas naucia statisticke vzorce a rucne uctovat :lol2:
No ale dovod preco pisem je ten, ze sa chcem spytat co je k**** s tym dolarom :) uz ste tu dlho nikto nic nenapisal a celkom ma to zaujima..resp ci existuju niekde na nete nejake prognozy ako by sa to mohlo uberat v najblizsom obdobi (napr. 1-2 mesiace) aj ked v tychto menach je to asi dost otazne co sa bude diat pokial viem..nie ze by som mal v plane cashoutovat nejaku obrovsku sumu ale myslim si, ze aj par stoviek dolarov na, ktorych sa da "zarobit" par 10tok eur ked sa vyberu v spravny cas stoji aspon za male zamyslenie nehovoriac o hracoch, ktori tocia ovela vacsie peniaze. Takze ak si to niekto precita a dokonca sa este aj nejako vyjadri budem mu vdacny :)
Martell17

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 18 krát/5 krát

Odoslaťod Mayday 25 Sep 2010 12:24

hellou tak ja sa ti s mojimi troma rokmi ekonomickej, pocas ktorych som sa na skole tiez nic nenaucil, odpoviem :) aj ked neviem, ci nieco uzitocne poviem...

myslim, ze najzaujimavejsie, co mozem hned na uvod spomenut je zlato. cena zlata rastie nepretrzite uz 10 rokov, ale v poslednych par mesiacoch je vidiet na trhoch zmenu. Do nedavna sa vyvijala cena zlata synchronizovane s cenou dolara - ked isiel dole, zlato slo o zodpovedajucu sumu hore a naopak. Poslednych par mesiacov to zlato prestalo zaujimat a rastie si nech sa deje cokolvek a momentalne sa nachadza v rekordnych nominalnych cenach. Co to znamena pre dolar a euro?

Nadalej ostava situacia taka, ze dolar aj euro su oboje meny vo svojej podstate bezcenne, ich hodnota vznika len ich krytim ocakavanymi danovymi prijmami tej-ktorej krajiny, cize slubmi. Tieto sluby vyzeraju coraz menej realne. Niekolko dni dozadu americka centralna banka vyhlasila, ze "recovery" nie je taka super, aku cakali a ze nevylucuju opatovne zavedenie tzv. "quantitative easing", co nie je nic ine ako priama kreacia penazi z nicoho (a ich uvadzanie do trhu prostrednictvom nakupu statnych dlhopisov). Pohyb zlata, striebra, ale aj inych komodit (kto si vsimol prudko rastuce ceny potravin?) nasvedcuje obavam coraz vacsieho mnozstva investorov, ze nastane inflacia nielen monetarna, ale aj cenova.

Z dlhodobeho hladiska nemam problem sa postavit za nasledovnu tezu: dolar, aj euro sa dostanu k ich intrinzickej hodnote - t.j. 0. ci uz hyperinflaciou, alebo statnym bankrotom. Co sa kratkodobeho hladiska tyka, v dnesnej spolitizovanej ekonomike, je to loteria. Ako dlho sa bude EU darit udrziavat iluziu menovej stability a ututlavat problemy zadlzenosti mnohych clenskych krajin? Ako dlho budu ochotni investori mimo USA drzat dolare - a kedy ich premoze strach zo straty hodnoty dolara? Kedy nastane pokles akciovych trhov, ktory moze opat velkemu mnozstvu ludi napovedat, ze "kriza" sa neskoncila, ale naopak, este nezacala? Kde nastane skor? EU, ci US? Na toto vsetko neviem odpovedat a myslim, ze prave to bude urcovat vyvoj hodnoty USD/EUR v najblizsich mesiacoch. Neprekvapil by ma ani nadalej oslabujuci sa dolar, ani obnovenie trendu, ktory sa nastartoval pri medializovani greckych financnych problemov - t.j. oslabovanie eura. Myslim, ze vacsine z nas by sa pacilo prave slabe euro a stale povazujem za +EV stavit na skorsi zanik Eura ako dolara, ale istotu v tom nevidim.

Ako som upozornoval, moc uzitocneho som nepovedal :) Myslim, ze sme na konci akehosi hlucheho obdobia, predsa len v lete sa na trhoch tolko nedeje, ale teraz ako zacne prichadzat zima, povazujem za dost mozne, ze sa dockame odpovedi na niektore z hore spominanych otazok. Ja osobne nadalej drzim roll v USD, cashoutujem eura na bezne vydavky, statocne nakupujem zlato a striebro a cakam na koniec sveta :D

btw povazujem za obzvlast dobry napad sa na tuto zimu dobre zasobit trvanlivymi potravinami.

Za tento príspevok od Mayday poďakovali :
Pajo22
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod palo1973 25 Sep 2010 13:04

akurat nedavno som kukal nejaku ekonomicku relaciu na ORF,v skratke,co mame z 1000 euro za dva roky,top 10 investicii

10-5 boli zanedbatelne sumy,banky atd

4.statne dlhopisy,uz neviem presne kolko
3.nehnutelnosti v dobrych lokalitach,cca 1400e(spominali hlavne Tirolsko a dobre obvody Wien)
2.zlato-asi 1.700 e

and winner ist striebro bez par drobynch 2k euro,cize skoro 100 % ne zhodnotenie,ukazovali tam nejaku fabriku,kde to produkuju,sef vravel ze doteraz hlavne pre automobilovy priemysel,ale v poslednej dobe maju mnozstvo zakazok od sukromnych osob
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod Mayday 25 Sep 2010 15:38

jo to striebro ma IMO ovela vacsi spekulativny potencial...zlato je sice momentalne na svojich rekordnych vysinach co sa tyka nominalnej ceny (ale stale sa musi dostat na 2000$+ aby sa dostalo na uroven z konca 70tych rokov, upravenu o inflaciu), ale uz nie je take absurdne lacne, ako byvalo, IMO ma teraz fer cenu.

ale take striebro...jednak z historickeho hladiska je dost hlboko pod svojim hodnotovym priemerom voci zlatu a jednak sa moze ukazat ako vzacnejsia surovina, kedze mimo monetarneho hladiska ma velmi siroke vyuzitie v elektronickom priemysle, automobilovom, farmaceutickom atd.
Mayday

Odoslaťod Pajo22 25 Sep 2010 21:43

Mayday napísal: Ja osobne nadalej drzim roll v USD, cashoutujem eura na bezne vydavky, statocne nakupujem zlato a striebro a cakam na koniec sveta :D

btw povazujem za obzvlast dobry napad sa na tuto zimu dobre zasobit trvanlivymi potravinami.

Čital som viacero člankov ale myslím si že tieto posledne slova su uplne zo všetkeho najjasnejšie a aj pre tých ktorý Ekonomiku neštudovali!!! pevne sa budem držat a zatial aj držim tohto!!! A nakupovať idem hneď zajtra :lol2:

Koniec sveta sa blíži :good:
Obrázok používateľa
Pajo22

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 6 krát/1 krát

Odoslaťod Mayday 25 Sep 2010 23:31

v mojej skusenosti je sanca pochopenia ekonomiky nepriamo umerna dlzke casu, ktoru ju clovek "studoval" na skole :D

EDIT: kedze sa ma v poslednej dobe ludia pytaju na vselico a ziadaju radu, podelim sa s Vami o nasledovne info: realokoval som nemalu cast svojho majetku drzaneho v $$ do EUR. Dovodom je to, za co sa mi casto smeju pri pokri: intuicia :D totiz EUR aj USD su v mojich ociach rovnako bezcenne papiere/cisielka, ktorych hodnota je kryta len slubmi buducich financnych tokov od vlad danych krajin a doverou investorov v realnost tychto slubov. Cize tu mame dve meny, ktorych hodnota je cisto abstraktna vec, zalozena predovsetkym na tom, co si kto o tej-ktorej mene mysli. Otazka kratkodobeho vyvinu pomeru hodnot tychto mien sa tak pre mna stava otazkou "co sa bude vacsine ludi/investorov v najblizsej dobe pozdavat viacej/menej? EUR alebo USD?" a pri letmom pohlade na trend vyvinu tohto pomeru hodnot mi prislo ako dobry napad nakupit si EUR na zivobytie na niekolko mesiacov vopred, lebo mam dojem, ze taku cenu ako je dnes (1,35) uz do konca roka nebudeme mat.

btw tu aspon krasne vidiet, ake zbytocne je pocuvat moje rady a nazory - pred par mesiacmi som si myslel, ze uvidime EUR/USD 1:1 do konca roka (a mozno aj uvidime! :D)

koniec hlasenia
Mayday

Odoslaťod obivano 11 Okt 2010 06:48

Ako tak mozme setci vidiet ten kurz pekne vyletel tak by ma zaujimali nejake prognozy ak sa toho niekto ujme :)
Roll drzim asi 2 tyzdne v EU takze som to stastim vychytal len co bude dal ? :Yahoo!:
Obrázok používateľa
obivano

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 2 krát/8 krát

Odoslaťod HypAA 11 Okt 2010 08:25

Ake su prognozy? precitaj si nieco od Geralda Celenteho.. :)
Obrázok používateľa
HypAA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/5 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!