Vyvoj Mien

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Vyvoj Mien

Odoslaťod SadPraetor 08 Jún 2010 20:47

tucniak napísal:technicke minima by som definoval prave ako poziadavky sprostredkovatelov/bank na tvoj kapital, pokial viem tak co sa tyka prave opcii tak je to niekde od 10-20k eur, nevraviac o tom ze jedna nezaistenia pozicia opcie v dnesnom svete kde arbitraz je takmer okamzita nie je to prave orechove na investovanie imo:)

mna este napadlo, ze toto si mohol mysliet na vypisovanie opcii

(pre neznalych, ak vypisem opciu, vlastnik ma moznost, ja ako vypisovatel mam povinnost na poziadanie zrealizovat za strike price)
tym padom by tie cisla davali vecsi zmysel, a i to s tym zaistenim, ;)
vypisovanie je vsak vcelku komplikovana vec (teda ak to chces robit spravne a ziskovo) takze to si nemyslim zeby niekto skusal hned tak na zaciatok
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Odoslaťod tucniak 08 Jún 2010 22:08

presne to som myslel, a byt writer nejake put/call opcie bez toho aby si riesil nejaku vhodnu protipoziciu(ked sa snazis zarobit na premii), moze byt pomerne fail.
pises clekom dlhe posty, ale zaujimave :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod SadPraetor 08 Jún 2010 22:23

ked v ekonomii nikdy nie je jednoducha odpoved, vsetko je prepojene, vzdy je viacej moznosti

ked mas vypisanu opciu tak sa to vecsinou riesi nakupom opcie (najjednoduchsi postup)
proste si vypisal opcie na strike price zlata na 1200 dolarov, cena zlata sa priblizuje k tejto hodnote, ty sa bojis ze niekto bude ziadat od teba execute, tak si proste kupis od niekoho ineho opciu na strike price 1200 dolarov, v clearingovom centre ti to zapocitaju a si v suchu
este sa da na tom i zarobit, zalezi
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod yegon 08 Jún 2010 22:30

to si ma as nepochopil

myslel som to tak ze daytrading mi pripada ako haluska pre ludi ktorych do toho chce nahnat bud niekto kto tvrdi ze sa to da beatovat ak si kupia jeho knihu, jeho softver, jeho system ktory im bude hovorit kedy vstupit a kedy vystupit + samozrejme to budu propagovat online provideri ktori sprostredkovavaju obchody a ziju z fee

ak som to spravne pochopil tak to je postavene na tom ze sa odhaduju matematickymi metodami trendy ako sa bude kratkodobo pohybovat cena akcii alebo toho s cim sa teda obchoduje. To mi ale pride uplne scestne pretoze trendy musia byt na niecom zalozene a trendy v pohybe cien akcii su umelo vytvorene takze by v nich nemal byt nejaky pattern

jediny ktory tam moze byt je ten ze ak vsetcia obchoduju s rovnakou strategiou a ty ju poznas mozes ju exploitovat

inu edge tam nevidim a rozpraval som sa prave s ludmi ktori dodavaju tie matematicke nastroje a info pre daytraderov a zhodovali sa v tom ze musia cim skor nahrabat a rychlo svoje firmy predat lebo daytraderi raz pochopia ze to je cele len haluz a prestanu to robit :)

no a co sa tyka hodnotoveho investovania tak mam pocit ze par ludi na tom celkom dobre zbohatlo a akcie drzali radovo desiatky rokov
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod tucniak 08 Jún 2010 23:58

tak neexistuje len technicka analyza, mas aj fundamentalnu, psychologicku atd.. mne to ako zaruceny zarobok ani nepride, inac by v tom boli vsetci a nemozu vsetci zarabat, niekto zarobi niekto prerobi. zvacsa zarobi ten s lepsimi(presnejsimi) info, co ja ako posledny v retazci asi nebudem:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod SadPraetor 09 Jún 2010 12:19

yegon napísal:to si ma as nepochopil

myslel som to tak ze daytrading mi pripada ako haluska pre ludi ktorych do toho chce nahnat bud niekto kto tvrdi ze sa to da beatovat ak si kupia jeho knihu, jeho softver, jeho system ktory im bude hovorit kedy vstupit a kedy vystupit + samozrejme to budu propagovat online provideri ktori sprostredkovavaju obchody a ziju z fee

mozno nepochopil
daytrading je taka ista spekulacia ako "dlhodobe investovanie"
mas knihy ktore stoja za to, rozsiria ti obzor, a tiez knihy ktore su bezduche a nic nove ta nenaucia. I ty si precital nejaku tu pokrovu literaturu, a niektore na teba zrobili vecsi dojem nez ine
ano su ludia co ta budu oblbovat haluskami, ze maju zaruceny recept, je na tvojom zdravom usudku aby si to vyfiltroval
a plati zasada cim komplikovanejsi system tym mensia sanca, tie najuspesnejsie systemy su tie najjednoduchsie
daleko viac zavisy od disciplinovanosti obchodnika, tak ako v pokri

yegon napísal:ak som to spravne pochopil tak to je postavene na tom ze sa odhaduju matematickymi metodami trendy ako sa bude kratkodobo pohybovat cena akcii alebo toho s cim sa teda obchoduje. To mi ale pride uplne scestne pretoze trendy musia byt na niecom zalozene a trendy v pohybe cien akcii su umelo vytvorene takze by v nich nemal byt nejaky pattern

jediny ktory tam moze byt je ten ze ak vsetcia obchoduju s rovnakou strategiou a ty ju poznas mozes ju exploitovat

technicka analyza vychadza z historie grafov. Ked vies ze pri historickych datach ti dany obchodny system s pravdepodobnostou na 70% (testujes na stovkach tisicov pripadov) urci kam sa trh pohne, tak to bude pravdepodobne platit i pre buducnost (i sentiment trhu sa meni, a po niekolkych rokoch nemusia byt systemy az tak ucinne)
to znamena za 7 z 10 obchodov sa trafis, zvysok je uz na discipline a money managemente
v podstate ti takato technicka analyza urcuje ze je pravdepodobnejsie ze trh pojde hore tak kupis akcie, je to EV+ krok, obcas to nevyjde zinkasujes stratu ale nabuduce moze
technicka analyza je najucinnejsia v kratkom obdobi, v dlhom to je velmi nepresne, lebo na trh vzdy vplyvaju nove udalosti, ktore nevies predpovedat

pri dlhom obdobi sa obratis na fundamentalnu analyzu, ta sa skor stara o pozadie vo firme, podmienky atd
ale stale je to vestenie buducnosti zo sklenenej gule s tym, ze mas vyssiu pravdepodobnost ze nastane nejaky jav, takze ak podla toho zainvestujes tak je to EV+

yegon napísal:inu edge tam nevidim a rozpraval som sa prave s ludmi ktori dodavaju tie matematicke nastroje a info pre daytraderov a zhodovali sa v tom ze musia cim skor nahrabat a rychlo svoje firmy predat lebo daytraderi raz pochopia ze to je cele len haluz a prestanu to robit :)

clovek je za svoje peniaze zodpovedny sam, naucit sa obchodovat je asi take tazke ako naucit sa hrat (hrat nie len ovladat pravidla) poker
ak pocuvas cudzich, nemusis dobre dopadnut, ludia su egoisti, takze oni hladia najme na svoj uzitok
mal by si sa rozhodovat podla svojich znalosti najme, rady su na vypocutie a zvazenie, ale nie slepo nasledovat
a tiez nerozumiem o akych ludoch hovoris, lebo daytraderi byvaju velmi samostatny, a malokedy vyuziaju sluzieb ze si do svojho obchodovania nechaju kecat, ved su neustale na trhu, v nejakom obchode, nemaju cast pocuvat nejake rady pseudo odbornika
keby takyto odbornici sa v tom vyzali, tak obchoduju sami, a neradia ludom, to je asi tak prva vec na ktoru si spomen az ti bude niekto garantovat vynos pri investicii do tej a tej akcie
matematicke nastoje ci technicke indikatory, sa daju pozhanat normalne na nete zadara, i obycajny exel ti kopec z nich zrobi

yegon napísal:no a co sa tyka hodnotoveho investovania tak mam pocit ze par ludi na tom celkom dobre zbohatlo a akcie drzali radovo desiatky rokov

akcia ktora rastla kontinualne desiatky rokov? mna napada len jedna, dohromady ich tak vela nebude
pozri si grafy niektorych spolocnosti na nete
velmi casto sa akcia nepohne nikam par rokov, potom sa nieco stane, firma sa dostane do kurzu, akcie porastu, no potom zase klud
umrtvis kapital na niekolko 10rokov, ak by si s nim rozumne narabal mohol by si zrobit daleko vecsi zisk, rozrastol by sa postupne, a kazdy dalsi obchod by bol vecsi a priniesol vecsi zisk
ludia co zbohatli na tom ze kupili akcie microsoftu, zrovna predtym nez vyletel hore, tak to trafili terno, jak slepe kura k zrnu, velmi casto ani nevedeli co robili

yegon mozem ti odporucit knihu Zurich axioms (zurichske axiomy), velmi zaujimavy pohlad na investovanie, a pisana v dobrej forme priatelsky, cca 100 stran, ked chces mozem dodat v pdf. anglictina
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod yegon 09 Jún 2010 12:46

SadPraetor napísal:technicka analyza vychadza z historie grafov. Ked vies ze pri historickych datach ti dany obchodny system s pravdepodobnostou na 70% (testujes na stovkach tisicov pripadov) urci kam sa trh pohne, tak to bude pravdepodobne platit i pre buducnost (i sentiment trhu sa meni, a po niekolkych rokoch nemusia byt systemy az tak ucinne)
to znamena za 7 z 10 obchodov sa trafis, zvysok je uz na discipline a money managemente
v podstate ti takato technicka analyza urcuje ze je pravdepodobnejsie ze trh pojde hore tak kupis akcie, je to EV+ krok, obcas to nevyjde zinkasujes stratu ale nabuduce moze
technicka analyza je najucinnejsia v kratkom obdobi, v dlhom to je velmi nepresne, lebo na trh vzdy vplyvaju nove udalosti, ktore nevies predpovedat

toto je prave to co mi nedava zmysel - rozmyslal som o tom dost a nevidim dovod preco by to malo pravdepodobne platit aj pre buducnost? nevidim v tom mechanizmus fungovania ktory by to zdovodnil

druha vec ktora mi nejde do hlavy je naco treba obchodnika ked obchodujes podla techickej analyzy - na to by mal stacit softver a ten navyse nebude ani ovplyvneny tiltom a bude dodrziavat bankroll management

ak obchodujes radovo v minutach tak softver bude presnejsie vstupovat na trh a moze urobit ovela viac obchodov nez clovek - preco teda toto nerobia stroje same?
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod buschle 09 Jún 2010 12:56

yegon napísal:
ak obchodujes radovo v minutach tak softver bude presnejsie vstupovat na trh a moze urobit ovela viac obchodov nez clovek - preco teda toto nerobia stroje same?

Miss buschleova pred cca 3rokmi brigadovala v jednej firme v ktorej mali jedneho vyvojara ktoreho ulohou bolo vytvorit aplikaciu na co najrychlejsie nakupy na zahranicnych trhoch.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod dzejkej 09 Jún 2010 13:03

Su na to skripty pre platformy, ktore to robia same. Som dokonca videl na forach www.babypips.com nejaky rok dozadu skript, ktory vyzeral byt aj ziskovy :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod SadPraetor 09 Jún 2010 13:39

Lebo medved :)
100 000x otestujes dany indikator, v 70 000 pripadoch indikator urci spravny smer ... mne to staci
preco?
odpoved je najskor psychologicka analyza

taky indikator moving average, alebo trend, pouzivaju sa vtedy ak na trhu je proste nalada, ak vsetci nakupuju, tak vsetci nakupuju a pojde to hore, ked sa to zrazu obrati, a moving average ti pretne cenu (signal na vystup) tak sa asi nalada zmenila a ides odtial
support/resistance - na trhu su pri aktive vytvorene take hranice ceny, ktoru uz obchodnici pokladaju za nerealnu pri danych podmienkach, a preto ma cena tendenciu odrazit sa odtial. Naopak ak cena prerazi, je to zvecsa signal ze sa pojde dalej, ved sme prerazili nieco co sme si mysleli ze nie je mozne, mame energiu ist dalej
formacia trojuholniku, trh sa nevie rozhodnut kam sa vyda, investori su nervozni, preslapuju na mieste, zrazu sa trh niekam pohne, ludia sa rozhodnu kam a co, zrazu davova psychoza, vsetko sa pohlo
hlava ramena - dosiahne sa vrchol, nastane drobna korekcia a pokles ceny, na to aby sa obchodnici nadychli, a znovu sa splha, zas vyssi vrchol, znovu korekcia na nadych, a znova skok, ale tentokrat uz nemaju tolko sil, to je signal ze sa bude padat na druhej strane z kopca
matematicke indikatory ako stochastic, ci MDA, sleduju viac menej dopyt ponuku, co prevlada, co ma vyssiu silu, asi nieco ako barometer nalady

trh je formovany ludmi, z casti je clovek tvor predvidatelny zcasti nie
nikto nedokaze predvidat pohyb trhu na 100%, ale existuju vzorce spravania, ktore nam daju edge pri predpovedani
ale z casu na cas su podmienky dost blizke k nejakej historickej udalosti, aby sme mohli predpovedat kam sa asi pojde

preco to nerobia len stroje? lebo trh nie je stroj
su to ludia, cloveka so skusenostou a instinktom nenahradis, existuju zlozite matematicke nastroje, ale tie sa skor vyuzivaju pri hedgingu, naopak pri spekulacii, sa skor vyuziva scalping, kde je stroj vdaka rychlosti robit velke mnozstvo operacii, na malych vykyvoch ceny vo velmi kratkom casovom useku (radovo sekundy), na dlhsi cas stroj nie je taky presny, a ak ma vykonat korekciu svojej predpovede, znovu vsetko preratat - nauc stroj hrat poker tak aby porazal WSOP, sem tam ti zahra nieco dobre a spravne, ale aby bol schopny prisposobit svoju strategiu meniacim sa podmienkam na stole, v poli hracov turnaja, a vsetko co ovplyvnuje tvoje rozhodovanie ked hras napr turnaj...
ty ako clovek obchodujes v dlhsom casovom obdobi nez stroj (minuty a viac), lebo vdaka tomu ze dokazes lepsie citat a analyzovat grafy (citanie grafov je subjektivna zalezitost, je to skor umenie ako veda :P )
proste mas instinkt, tvojou slabostou je disciplina, i obchodnici maju cosi ako tilt, ale to sa musia naucit zvladat ak chcu byt uspesny
Obrázok používateľa
SadPraetor

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!