(konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: (konecne:) ) Odrazili sme sa od dna...

Odoslaťod dzejkej 20 Nov 2010 13:59

Mathejs napísal:jeho range je super tight => myslim, ze je to vhodna ruka na call

Preco je SC vhodna ruka na call proti super tight rangeu?
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod tucniak 20 Nov 2010 14:29

trafis 2 pair hrozne casto...
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mathejs 20 Nov 2010 15:01

dzejkej napísal:
Mathejs napísal:jeho range je super tight => myslim, ze je to vhodna ruka na call

Preco je SC vhodna ruka na call proti super tight rangeu?

Dufam, ze to zase neskonci slohom :D

1)ak zaplati, tak zaplati poriadne
2)som IP, tak mozem betovat A,K high dry bordy ked on checkne
=>bud mam nejaku equity na borde, alebo ak totalne missnem, tak stale tam je fold equity

mas iny nazor na vec alebo ma iba skusas?:)
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Odoslaťod dzejkej 20 Nov 2010 15:14

Mathejs napísal:1)ak zaplati, tak zaplati poriadne
2)som IP, tak mozem betovat A,K high dry bordy ked on checkne
=>bud mam nejaku equity na borde, alebo ak totalne missnem, tak stale tam je fold equity

Nitky platia poriadne, ked Ti dobehne flush alebo ked su koordinovane boardy?
Preflop raiser dry A, K high boardy casto checkuje? A to, ze mozes betnut ma nieco spolocne s tym, ze mas SC?
Ak totalne missnes, tak kolko si myslis, ze mas proti super tight rangeu fold equity? Ma to nieco spolocne s tym, ze mas SC?

Nejak nevidim zrovna odpoved na to, preco su konkretne SC dobre proti super tight rangeu a na to som sa pytal.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Mathejs 20 Nov 2010 15:32

dzejkej napísal:

1)Nitky platia poriadne, ked Ti dobehne flush alebo ked su koordinovane boardy?
2)Preflop raiser dry A, K high boardy casto checkuje? A to, ze mozes betnut ma nieco spolocne s tym, ze mas SC?
Ak totalne missnes, tak kolko si myslis, ze mas proti super tight rangeu fold equity? Ma to nieco spolocne s tym, ze mas SC?

Nejak nevidim zrovna odpoved na to, preco su konkretne SC dobre proti super tight rangeu a na to som sa pytal.

V tom checkovani som sa trosku sekol, lebo je pravda, ze by to musela bit divna nitka, ktora by s range (povedzme 77+,KQ,AQ+) checkla dry bord.

Takze skusim este raz odpovedat na otazku: lebo pri small card bordoch, ktore ja triafam (potrebujem 2pair+) ma on vacsinou overpair.
No a co sa tyka A,K high drawy bordov, tak tu som si nebol isty, preto som tu postol tu ruku, lebo je mi jasne, ze flush mi nezaplati nikdy resp. sa nestackne.
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod dzejkej 20 Nov 2010 15:38

Mathejs napísal:lebo pri small card bordoch, ktore ja triafam (potrebujem 2pair+) ma on vacsinou overpair.

Ako casto trafis 2pair+?
Ak mu davas range 77+, KQ, AQ+, tak overpair nema 50% casu a s malym OVP sa zase nestackne automaticky :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Mathejs 20 Nov 2010 15:58

stiahol som si ten CRev calculator, ale o 16.00 idem hrat futbal, takze sa s tym skusim pohrat neskor...
Ale ak by si mi to chcel ulahcit a potesit ma odpovedou na otazku: "je call s small SC na BTN vs tigh utg open range 2way EV+? ",tak nedbam :)
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod dzejkej 20 Nov 2010 16:01

Mathejs napísal:Ale ak by si mi to chcel ulahcit a potesit ma odpovedou na otazku: "je call s small SC na BTN vs tigh utg open range 2way EV+? ",tak nedbam :)

A preco by som Ti to mal chciet ulahcit? Preco by si vlastne Ty mal chciet, aby Ti to niekto ulahcoval.

Niekoho odpoved na otazku Ta nauci menej ako ked si ju zodpovies sam ;).

EDIT: Toto by malo stacit: http://www.flopturnriver.com/Common-Flop-Odds.html

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
Mathejs
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Mathejs 20 Nov 2010 21:26

no nedam ruku do ohna, ze som sa nepomylil, tak poprosim o opravu ak je niekde zasadne logicka chyba:

Otazka: oplati sa 100BBdeep callovat Small SC na BTN vs nit utg open?

pokus o zodpovedanie:

Predpoklady :
>sme 2way
>jeho UTG open range je extra tight (na pochopenie a pre zjednodusenie :) ) 99+ (36kombinacii) KQs, AQ+ (tiez 36 moznych kombinacii)
>Moj range je 45s-78s.
>Stackne sa vzdy s overpairom alebo TPTP.
>Predpokladame, ze rejzuje UTG 3,5BB (3.5% stacku)

"fakty"

Sanca,ze trafim trips alebo 2pair je 3.36%=> Pre zjednodusenie: trafim "nuts" 1 z 30x, 29x foldnem 1/30 stacku=>
ak ho stackem vzdy, ked trafim, tak som cca na 0.

Ale1:
Ak ma overpair stacknem ho iba v 19%, lebo iba v 38% je 3, karta bordu >9 a on sa iba s overcards nestackne. Este to treba vypocitat pre 3rd bord card >=9... =>
neviem ci to mozem az tak zjednodusit, ale stackne sa asi v 50% pripadov ked trafime

ALe2:

21.5% trafim FD alebo oesd => mame 40%eq zhruba. Ak nam zaplati vzdy ked trafi a predpokladame, ze zaplati aj flush (co neje nejlepsi predpoklad) tak v 4.3%, co je asi 1.3x z nasich 30 callov, sa stackne

ALePOSLEDNE(nevyhody tejto uvahy):
prilis optimisticke predpoklady,flushe nam isto nezaplati 100BB, pri drawoch musime callovat a 60% casu prehravame, dal som mu ultra tight range =>
pri 100BB stackoch sa to neoplati
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod dzejkej 21 Nov 2010 00:10

No nie som momentalne v stave to prepocitavat, ale tak to ani nie je potrebne, pretoze presne sa to namodelovat neda. Mozes niekedy flopnut aj flush a aj str8, moze mat on niekedy lepsi flush alebo overpair + FD a vyhra, atd .. strasne komplexne :).

Ale zjednodusene suma sumarum SC nie su take uzasne ruky, ak nepredpokladas, ze mas voci superovemu rangeu aku-taku fold equity, ked semibluffujes. Hrat s nimi cisto pasivne ziskove je iba proti velmi radodajnym villainom :).

Ale zase PP su v takej situacii uplne uzasna vec :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 6 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!