x-bat CG fish

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: x-bat SNG

Odoslaťod x-bat 15 Feb 2011 20:51

Tak mam tady jednu ruku, u ktere jsem na turnu fakt premyslel...

Full Tilt Poker $2 + $0.25 No Limit Hold'em Tournament - t30/t60 Blinds - 8 players - View hand 1180525
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG+1: t1295 21.58 BBs
MP1: t2330 38.83 BBs 40/4/3bet 0/agg 2.5 ... aggrese flop 21/56, turn 7/35, river 7/24
MP2: t2895 48.25 BBs
CO: t1615 26.92 BBs
Hero (BTN): t2225 37.08 BBs
SB: t1815 30.25 BBs
BB: t435 7.25 BBs
UTG: t890 14.83 BBs 34/9/3bet 0/agg 7.0 ... aggrese flop 4/12, turn 4/7, river 0/0

Pre Flop: (t90) Hero is BTN with Q :spade: Q :diamond:
UTG raises to t120, 1 fold, MP1 calls t120, 2 folds, Hero raises to t360, 2 folds, UTG calls t240, MP1 calls t240
spravne bych tady mel dat aspon 480, ale jsem na mikro levelu, kde ryby nerozlisuji velikost sazky - takze tim mene prohraju

Flop: (t1170) 6 :diamond: K :spade: 7 :spade: (3 players)
UTG checks, MP1 checks, Hero checks
flop K, predpokladal jsem, ze nekdo z nich K urcite drzi a klasicky hraje slowplay (ano, postrada to smysl, ale takhle tady kluci fakt hraji)

Turn: (t1170) K :club: (3 players)
UTG bets t530 all in, MP1 folds, Hero requests TIME, Hero calls t530
s 66, 77 by preflop urcite neraisoval, porazi me bud AA, KK, AK nebo KQ - mensi Kx nedrzi, s tim by neraisoval preflop... muj call by tady mel byt temer automaticky, ale takhle to na tomto limitu nechodi.. uvazuji: kdyby drzel set K, tak checkuje az na river pripadne soupne mikrobet 1-2BB, kdyby mel AA, tak to otoci preflop. Pripadnou flush draw by asi tocil po flopu - vychazi mi snadny call

River: (t2230) 9 :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t2230
Hero shows Q :spade: Q :diamond: (two pair, Kings and Queens)
UTG shows J :diamond: J :spade: (two pair, Kings and Jacks)
Hero wins t2230

Otazky a poznamky:
1. preflop raise by mel byt vyssi, ale na tomto lvl ryby nerozlisuji vysi sazky - mensi raise = mensi prohra (jasne, uvaha spatna, ale snazim se prizpusobit levelu a hracum)
2. turn - call by mel byt automaticky, co?
x-bat

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 1 krát/5 krát

Odoslaťod Marian21x 15 Feb 2011 21:40

Ahoj,

tak v prvom rade musíš zmeniť mindset, pretože menší raise=menšia prehra nie je zrovna ten správny. Vzhľadom na to, že ryby na tomto leveli hrajú širokú range, a určite by callovali aj keby si raisol na tých 450. QQ je monster handa, a chceš predsa z nej vyťažiť maximum, to že občas prehráš do K7 alebo inej handy ťa nesmie viesť k tomu, že už vopred vstupuješ do hry s tým, že ju ideš prehrať, a menším betsizingom minimalizuješ straty. Jediné čo minimalizuješ sú chipy, čo si mohol vyhrať navyše.

Čo sa týka tej line na flope, ok, s jednou over do dvoch súperov check je v poriadku podľa mňa, na turne druhé K je menšia pravdepodobnosť že bude mať jedno z tých zvyšných dvoch, čiže by som to tiež calloval a hlavne keď má súper Agg. 7.
Toľko mojich 5 centov.

GL.
Marian21x

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 17 krát/4 krát

Odoslaťod x-bat 15 Feb 2011 22:59

OK, vim, ze na flopu melo byt vic... ale otazkou je "co je spravne" a druha, co mam u stolu - pokud tam sedi naproste lopaty, ktere me na flopu v 80% dorovnaji se tretim parem, tak je zbytecne sypat chipy na zacatku, ne?

Co se tyce vysledku - frcim dolu maximalni rychlosti, absolutne bez sance neco poradneho chytnout... fakt nechapu - posledni turnaj ve ctyrech 90 ruk, all-in jsem dorovnal vzdy jen ja, az jsem ve 185 hande koupil AKs vs AA... to jsou hry na nahodu a uz me to prestava bavit :) Suckout od dorovnaneho 3betu s T5 je uplne normalni. Dnesni stats - 8 turnaju, 8x KO... bez sance uhrat cokoli, si me ta variace neskutecne vodi... Chapu, ze se to stava, nechapu, ze se mi to stava v 9 z 10 turnaju VZDY v nejmene vhodnou chvili, VZDY A POUZE na bubble. Omylem vytocim 66 vs TT v situaci, kdy o nic nejde a hotovo.

Zacinam vazne uvazovat, ze tech SNG necham a prejdu na CG (dam tomu sanci, pokud se nedostanu na BE - za 10 dni jsem odevzdal 25% rolu, zbyva 25% - 50% je puvodni vklad, se kterym prejdu na CG). Jsem vyrovnany clovek, ale 30 BI bez jedine sance dokoli ovlivnit je vysmech vsemu snazeni...

btw. napiste mi tady aspon vase rekordni snury, at mam klid na dusi :o protoze kdybych tady nahral vsechny unorove turnaje, tak vyhraju cenu "incredible suckouts".

Dneska:
75-25 na turnu... flush
95-5 na flopu... rr str8
77-23 na flopu... top par
AKs vs AA ve ctyrech
KQ vs QQ ve ctyrech
AK vs T9
88 vs JT
A5 vs Q4 ... preflop dorovna 3bet all-in, flop QQA
... 2x jsem nabehnul do silnejsiho - beru... 6x jsem prohral lepsi ruku...
x-bat

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 1 krát/5 krát

Odoslaťod Topolman 16 Feb 2011 00:09

imo stale sa tu bavime o uplnej mikro vzorke... iba za dnes som -20BI a 15BI pod EV. proste z toho ze nevyhras 8 turnajov vazne nemozes vazne robit nijake zavery. :) Let's stop crying and start some real grind! ;)
Topolman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod haman 16 Feb 2011 00:54

x-bat napísal:btw. napiste mi tady aspon vase rekordni snury, at mam klid na dusi :o protoze kdybych tady nahral vsechny unorove turnaje, tak vyhraju cenu "incredible suckouts".

aktualne na 3.4$ leveli som mal 2x DS 30BI a 23BI, akurat som sa 2x vratil na nulu a zatial stupam a nakolko hram s ovela vacsim bankrollom, citim ze sa mi hra lepsie/pohodlnejsie.

na 1.2$ leveli som mal 2x DS 40BI a 20BI, ked si pozriem ale graf celkovy za 1,2$ tak je to taka kriva ciara dohora a tie 2 DS su len take vacsie hrbolce/prekazky (celkom 190BB+ a 27%ROI na 700turnajoch)
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod fefe13 16 Feb 2011 08:11

Ja som na tom podobne za posledne dni -15BI, standardnymi suckoutmi ATvsA6, AJvsJ7 a podobne popripade som si posledne stoly vzdy nabehol pri pushi SBvsBB do AA :D
takze hlavu hore ono sa to obrati ;)
fefe13

Založený: Feb 2010
Poďakoval/li: 4 krát/4 krát

Odoslaťod elladan1 16 Feb 2011 11:11

Dovolím si dať sem svoj graf z asi pred pol roka, ako vidno tak som bol po 855 SNG približne 63BI pod EV :)
Prílohy
graf.jpg
graf.jpg (79.79 ) Zobrazená 2318 krát
Obrázok používateľa
elladan1

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 21 krát/13 krát

Odoslaťod A_Rimmer 16 Feb 2011 12:09

elladan1 napísal:Dovolím si dať sem svoj graf z asi pred pol roka, ako vidno tak som bol po 855 SNG približne 63BI pod EV :)

K tomu tvojmu grafu elladan jedna vec. Jasne, ze je to sick run a mal si badluck, ale podla mna tu problem nie je len v tom, mozno nieco robis aj zle. Pokusim sa to vysvetlit.

Z toho grafu tak od oka to vyzera, ze adjusted ROI (podla redline) mas nejake necele 2%. Problem moze byt v tom, ze mozno zahadzujes ruky, ktore by si mal pushnut.
Priklad: V neskorsej faze SNG je ruka ktora je push, ale ty ju foldnes. Vtedy sa stane to, ze redline sa nijako nezmeni, lebo si proste foldol, tak je to ok. Potom odhadzes par blindov a nezostava ti ine nez push nejake povedzme AQ. Kedze uz mas mensi stack, malu FE, tak ta dorovna borec s J9 napriklad a prehras. Redline ti pojde hore, lebo to bol dobry push a ty si povies proste smola. Lenze to nie je tak. Problem je v tom, ze si nepushol ruku ktoru si mal predtym, stratil si folequity a potom obv. prehral lepsiu ruku do horsej, ktora ta uz musela callnut.

Dufam, ze som to dobre vysvetlil. Netvrdim ze mam 100% pravdu, len ti to davam ako podnet na zamyslenie. :gl:
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 16 Feb 2011 12:14

Pekna uvaha, samozrejme mas pravdu Rimmer.
A este, prosim vas prestante uz s tymi EV grafmi, keby si hral super turbo SnG kde je v podstate kazda ruka all-in tak nepoviem pol slova, ale takto? Mozes robit tonu chyb, ktore v tomto grafe nikdy nenajdes a obhajovat svoj bad run tym, ze mas bad luck v all-in konfrontaciach, tak to skutocne nie je cesta ako pracovat na svojej hre.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod elladan1 16 Feb 2011 18:54

Ten graf je z pred pol roka, teraz hrám už úplne niečo iné (vyššie stakes, iná herňa, robím iné chyby :D )
Rimmer, chápem čo si tým chcel povedať, adjusted ROI je tam 1,8%, čo znamená že som to nehral optimálne, ale v žiadnom prípade z toho grafu nemôžeš vyčítať aké robím chyby.
A_Rimmer napísal:Priklad: V neskorsej faze SNG je ruka ktora je push, ale ty ju foldnes. Vtedy sa stane to, ze redline sa nijako nezmeni, lebo si proste foldol, tak je to ok. Potom odhadzes par blindov a nezostava ti ine nez push nejake povedzme AQ. Kedze uz mas mensi stack, malu FE, tak ta dorovna borec s J9 napriklad a prehras. Redline ti pojde hore, lebo to bol dobry push a ty si povies proste smola. Lenze to nie je tak. Problem je v tom, ze si nepushol ruku ktoru si mal predtym, stratil si folequity a potom obv. prehral lepsiu ruku do horsej, ktora ta uz musela callnut.

Neviem, či si to neuvedomuješ, ale redline sa nemení každou rukou, ale každým odohratým turnajom. V tom tvojom príklade: nechám sa odblindovať a potom môj push dorovná slabšia ruka a prehrám, redline pôjde väčšinou dole, lebo moja equity bude v momente pushu často nižšia ako na začiatku turnaja, a ten push nie je brutálne ziskový...
Takže je jedno aká robím chyby, ale z grafu ich nevyčítaš.

___Mortylen___ napísal:Pekna uvaha, samozrejme mas pravdu Rimmer.
A este, prosim vas prestante uz s tymi EV grafmi, keby si hral super turbo SnG kde je v podstate kazda ruka all-in tak nepoviem pol slova, ale takto? Mozes robit tonu chyb, ktore v tomto grafe nikdy nenajdes a obhajovat svoj bad run tym, ze mas bad luck v all-in konfrontaciach, tak to skutocne nie je cesta ako pracovat na svojej hre.

Tým grafom som chcel len ukázať ako môže vyzerať variancia a úplne súhlasím s poslednou vetou :gl:
Obrázok používateľa
elladan1

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 21 krát/13 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 18 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!