Ipod + sluchatka
Počet príspevkov: 30 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Ipod
No tak to je bezpochyby. Vidavam expertov s mp3 playerom za 100vky eur ako ficia na bundlovanych sluchatkach, alebo "investuju" a kupia si nieco za 30eur a si myslia, ze mozu ist robit zvukarov s tymto setupom
Ja pouzivam dlhe roky vyhradne
Sennheiser HD-25, imo najlepsie prenosne sluchatka v triede do 500eur. Samozrejme ich pouzivam na DJ-ing, ale mozem ich iba odporucit kazdemu hudobnemu fajnsmekrovi.
toto som napisal ako recenziu pre jeden hudobny portal nejaky cas dozadu:
"Som veľkým zástancom tohto modelu a nedám naň dopustiť. Používam ich denne niekoľko hodín (!) už viac ako tri roky (k dnesnemu dnu idu uz na 6ty rok ) a sú stále ako nové! Vážia muších 140g a frekvenčný rozsah majú 16 - 22 000 Hz ale čo je najdôležitejšie, príkon 200mW a impedanciu 70 ohmov! Pre porovnanie obľúbený model SONY MDR-V700DJ váži cca 300g a bude vám masírovať lebku príkonom 3 000mW, PIONEER HDJ-100 dokonca až 3 500mW! HD 25 /200mW < HDJ-100 / 3 500mW. To je trošku nepomer Zatiaľčo Sennheiser so svojím mini príkonom dokáže reprodukovať veľmi verný a vyrovnaný zvuk pri VŠETKÝCH hlasitostiach, nie je už možné to isté povedať o väčšine ostatných DJ-ských sluchátkach. Ich najväčší problém je, že sú jednoducho prebasované! Áno, hrajú krásne plno, príjemne basovo a veeeľmi silno, veľa ľudí by dokonca išlo až tak ďaleko, že by tvrdili, že majú lepší zvuk.
Ale skúste si predstaviť seba v situácii, že z nejakého dôvodu musíte mať tieto sluchátka na hlave 3 hodiny (povedzme domáci tréning na gramofónoch, alebo napríklad posluch hudby pri práci s počítačom). Nielenže sú tieto sluchátka ťažké a do istej miery nepohodlné, ale majú tak silný a masívny basový zvuk (ktorý sa nám všetkým tak páči), že už po hodine vás z neho bude bolieť hlava, resp. budete z neho normálne fyzicky unavený. Budete „ohučaný". Dôvod, prečo som zamilovaný do mojich SD 25tiek je ten, že ich môžem používať ako obyčajné stereo sluchátka k iPodu, k počítaču, stolnému CD playeru a v neposlednom rade na DJ-ing! Prípady, že ich nosím na hlave až kým sa mi nevybije baterka na iPode (cca 7 hodin), alebo celonočná poker session na počítači (zatiaľčo priateľka spí v tej istej miestnosti a zo sluchátok sa nedostane von ani hlások!) nie sú u mňa zriedkavé. Nielenže sú ľahké ako pierko ale sú aj veľmi dobre ergonomicky nastaviteľné! Jedným časom, keď som nosil taký vtipný účes, som ich dokonca počas roka nosil len tak opreté o čelo (ani raz nepadli) :O!
Jednoducho si myslím, že pokiaľ sa rozhodnete z nejakého dôvodu investovať do kvalitných DJ-ských sluchátok, musíte mať veľmi, ale skutočne veľmi dobrý dôvod na to, aby ste si nekúpili HD-25. Dokonca si dovolím tvrdiť, že pokiaľ nemáte najmenší úmysel kedykoľvek sa čo i len postaviť za gramofóny (tak toto ale potom zrejme nebude článok pre vás), HD-25 vám poslúžia aj ako klasické sluchátka k iPodu nesmierne dobre. (bonus: malilinký príkon 200mW a impedancia 70 ohm = baterka vydrží o niečo dlhšie)"
pozeram, ze uz aj v tej dobe som mastil poker
Ja pouzivam dlhe roky vyhradne
Sennheiser HD-25, imo najlepsie prenosne sluchatka v triede do 500eur. Samozrejme ich pouzivam na DJ-ing, ale mozem ich iba odporucit kazdemu hudobnemu fajnsmekrovi.
toto som napisal ako recenziu pre jeden hudobny portal nejaky cas dozadu:
"Som veľkým zástancom tohto modelu a nedám naň dopustiť. Používam ich denne niekoľko hodín (!) už viac ako tri roky (k dnesnemu dnu idu uz na 6ty rok ) a sú stále ako nové! Vážia muších 140g a frekvenčný rozsah majú 16 - 22 000 Hz ale čo je najdôležitejšie, príkon 200mW a impedanciu 70 ohmov! Pre porovnanie obľúbený model SONY MDR-V700DJ váži cca 300g a bude vám masírovať lebku príkonom 3 000mW, PIONEER HDJ-100 dokonca až 3 500mW! HD 25 /200mW < HDJ-100 / 3 500mW. To je trošku nepomer Zatiaľčo Sennheiser so svojím mini príkonom dokáže reprodukovať veľmi verný a vyrovnaný zvuk pri VŠETKÝCH hlasitostiach, nie je už možné to isté povedať o väčšine ostatných DJ-ských sluchátkach. Ich najväčší problém je, že sú jednoducho prebasované! Áno, hrajú krásne plno, príjemne basovo a veeeľmi silno, veľa ľudí by dokonca išlo až tak ďaleko, že by tvrdili, že majú lepší zvuk.
Ale skúste si predstaviť seba v situácii, že z nejakého dôvodu musíte mať tieto sluchátka na hlave 3 hodiny (povedzme domáci tréning na gramofónoch, alebo napríklad posluch hudby pri práci s počítačom). Nielenže sú tieto sluchátka ťažké a do istej miery nepohodlné, ale majú tak silný a masívny basový zvuk (ktorý sa nám všetkým tak páči), že už po hodine vás z neho bude bolieť hlava, resp. budete z neho normálne fyzicky unavený. Budete „ohučaný". Dôvod, prečo som zamilovaný do mojich SD 25tiek je ten, že ich môžem používať ako obyčajné stereo sluchátka k iPodu, k počítaču, stolnému CD playeru a v neposlednom rade na DJ-ing! Prípady, že ich nosím na hlave až kým sa mi nevybije baterka na iPode (cca 7 hodin), alebo celonočná poker session na počítači (zatiaľčo priateľka spí v tej istej miestnosti a zo sluchátok sa nedostane von ani hlások!) nie sú u mňa zriedkavé. Nielenže sú ľahké ako pierko ale sú aj veľmi dobre ergonomicky nastaviteľné! Jedným časom, keď som nosil taký vtipný účes, som ich dokonca počas roka nosil len tak opreté o čelo (ani raz nepadli) :O!
Jednoducho si myslím, že pokiaľ sa rozhodnete z nejakého dôvodu investovať do kvalitných DJ-ských sluchátok, musíte mať veľmi, ale skutočne veľmi dobrý dôvod na to, aby ste si nekúpili HD-25. Dokonca si dovolím tvrdiť, že pokiaľ nemáte najmenší úmysel kedykoľvek sa čo i len postaviť za gramofóny (tak toto ale potom zrejme nebude článok pre vás), HD-25 vám poslúžia aj ako klasické sluchátka k iPodu nesmierne dobre. (bonus: malilinký príkon 200mW a impedancia 70 ohm = baterka vydrží o niečo dlhšie)"
pozeram, ze uz aj v tej dobe som mastil poker
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
No cool, tak ty isto tie rozdiely rozoznas Ja pouzivam (z cias, ked som mastil cosi ine... ) Creative Fatal1ty gaming headset. Tiez su velmi prijemne, nie su tazke a zvuky prehravaju dokonale Dokonca az tak, ze ked som prvy krat pozeral na PC Two and a half men s nimi, tak som proste nerozoznal hlas hlavnych akterov, pricom na TV som to mal napozerane cele A su aj celkom dobra nahrada za repraky, ked si ich pustim naplno a necham lezat na stole, tak su schopne zobudit spiacich rodicov
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
ja mam gycove koss porta pro a stacia mi.......som vsak len konzument muziky a nie fajnsmeker
-
DevilMayCry - Príspevky: 2111
- Založený: Aug 2007
- Poďakoval/li: 59 krát/107 krát
nikde nevidim 'vynikajuci symbian' ale iba 'symbian'. Ale bol by to byval oxymoron
-
@sluchadla, sennheiser hd25 su super sluchadla, ale nie su velmi prenosne. K mp3 prehravacu su urcite vyhodnejsie klasicke spunty, respektive nejake dobre in ear sluchadla, samozrejme nejake kvalitne. Ja mam etymotic research hf5 a ako alternativa ku klasickym lacny spuntov je to uplnu luxus. Jediny detail je ten, ze tie sluchadla izoluju zvuk az prilis dobre a je potrebne na to mysliet ked clovek prechadza napriklad cez ulicu
-
nelz0n - Príspevky: 525
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 13 krát/21 krát
Ja ich praveze zo sebou vlacim uplne vsade Teraz v zime mi napriklad vobec nie je zima na usi, ba prave naopak. Mam tam customizable valour ear pads, a je to uplne ppci
Spunty su super, lenze su prilis invazivne k uchu a dlhodobe pouzivanie sa vyslovene neodporuca. Etymotic su vsak top shelf
Imo sa treba rozhodnut, ci spunty alebo sluchatka. V sluchatkach sa vyznam, v spuntoch o poznanie menej
Spunty su super, lenze su prilis invazivne k uchu a dlhodobe pouzivanie sa vyslovene neodporuca. Etymotic su vsak top shelf
Imo sa treba rozhodnut, ci spunty alebo sluchatka. V sluchatkach sa vyznam, v spuntoch o poznanie menej
-
___Mortylen___ napísal:Sennheiser HD-25, imo najlepsie prenosne sluchatka v triede do 500eur. Samozrejme ich pouzivam na DJ-ing, ale mozem ich iba odporucit kazdemu hudobnemu fajnsmekrovi.
Nechcel si napísať najlepšie do 200?
Akože slúchladlá ostatných výrobcov za 499e budú stále horšie ako tieto?
Nevyznám sa v tom, ale znie to príliš ako sen
Osobne mám nano 16gb + bose triport on ear a som spokojný, dlhá výdrž, slúchadlá príjemne skladné, akurát po 2 rokoch celkom častého užívania budem musieť vymeniť to "čalúnenie", lebo sa mi to akosi vyzlieka z kože
edit: inak tieto veľké nosím prevažne v zime, v lete používam zväčša špunty, nejaké kossy a na bike tie pribalené apple, nech počujem aj okolie
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
Od stredy mam sennheiser cx400II a zatial velka spokojnost. Len asi tiez jediny problem, ze ked som isiel cez parkovisko a vedla mna podivne blikalo auto, musel som si ich dat dole a az potom pocul ze to je alarm
-
mino_o - Príspevky: 360
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 11 krát/28 krát
Počet príspevkov: 30 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 29 hostí.