moving up - lolofonov blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: moving up - lolofonov blog

Odoslaťod michael163 26 Jan 2011 22:46

lolofon napísal:Dik, no 5ptBB veru nemam, pohybujem sa okolo 5BB na vzorke nejakych 30k ruk. Som zmiereny s tym, ze objem davam a budem davat ubohy, poker pre mna jednoducho nie je v zivote priorita a nemam kedy hravat :)

tak to je tvoja volba kolko casu tomu obetujes a do akej miery to chces brat seriozne napr ja v pokri vidim vela zabavy vynikajuce vyuzivanie analytickeho myslenia, produktivne vyuzivanie volneho casu a ako bonus solidne vreckove ktore pri vyssich limitoch presahuje platy min polovice zarabajucich slovakov:)

pri 5BB by som si shotoval asi s minimalne 27BI a 2si nechal na shot kedze nizsi WR=vacsie swingy
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod lolofon 26 Jan 2011 22:59

Nj, ako poker ma (vacsinou) bavi a obdivujem komplexnost tejto hry, ale viem/verim, ze mam na lepsiu karieru v inych oblastiach a poker je viacmenej take seriozne hobby :)

Inak WR sa imho neda moc z takej vzorky urcit, mozno ze aj mam tych 10BB (tazko) a mozno, ze v skutocnosti by som mal byt v minuse (to skor :) ), 30k je dost malo podla mna...
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

februar + marec

Odoslaťod lolofon 02 Apr 2011 20:57

Fuha, po dvoch mesiacoch by som to tu mohol aj trosku updatnut :) Takze, what's going on?

Pocas februara som toho ako zvycajne vela nenahral, ale o nejakej nespokojnosti sa neda hovorit. Prebiehalo to celkom solidne, zhruba do 20. feb som hral dost malo, hlavne kvoli tomu, ze ma poker nejako prilis nenaplnal a bavil ma stale menej, a tak som si aj s ohladom na pisomne matury urobil od pokru cca mesancu dovolenku. Celkovo som spozoroval, ze potrebujem raz za cas uplne zabudnut na poker aspon na niekolko tyzdnov, nabrat novu chut, energiu a motivaciu. Negativom je ofc to, ze za ten cas toho dost pozabudam, ale po par sessions sa do toho vacsinou bez problemov znova vratim. Po tejto prestavke som zacal koncom marca hravat, na moje pomery som celkom spokojny s objemom, nerobia mi problemy ani dlhsie sessions.

Celkovo som zacal vo viacerych veciach experimentovat. Jednak som zistil, ze pokial nie som uplne 100%ne naladeny na poker, tak potrebujem nieco popri hrani robit, hocico, moze to byt chat alebo hudba, tj jedno. Viem, ze tak stracam cast sustredenosti, ale keby som v takom rozpolozeni iba cisto hral, tak by moja hra bola este horsia, to uz mam odsledovane + by ma to prilis nebavilo.

Tiez som zacal v poslednych dnoch trosku experimentovat co sa tyka hry. Postflop castejsie vyhladavam vhodne spoty na bluff, obcas aj v dost necakanych situaciach. Viem, ze hranica medzi dobrym kreativnym bluffom a FPS je tenka, aj preto zajtra plaujem zanalyzovat dost ruk. Na grafe to vsak este nie je velmi vidiet, kedze tak hram az posledne dni a to je graf za feb+mar.
Malo by sa to prejavit aj na redline snad, aj ked myslim, ze -10bb/100 nie je az taka katastrofa.

Overall mam z poslednych dni super pocit, mam motivaciu, inspiraciu (takmer) pre vsetko, co robim a uzivam si zivot :)

btw zajtra ak ma niekto cas, tak by som nejaku sweatku ocenil ;)
Prílohy
feb+mar.png
feb+mar.png (83.92 ) Zobrazená 2670 krát
lolofon

Odoslaťod lolofon 03 Apr 2011 19:49

Tak zopar ruk som dnes presiel, nebolo toho tolko ako som chcel, ale nieco som sa naucil. Mam pocit, ze casto stracam zbytocne niekolko BB v takychto situaciach: som PFR, cbetnem na celkom drawy boarde s nejakou MMH, napr. 2PTK dajme tomu. Turn pride este viac drawy, napr. tretia suited karta, davam druhy barrel for thin value viacmenej. Super ma vsak velmi casto raisuje a samozrejme hram bet/fold. Co robit v takychto situaciach?
- check/call - nevidim nijake vyraznejsie klady, akurat davam superovi freecard na draw-heavy boarde; malokto bluffuje dostatocne casto, aby to bolo +EV imo
- bet/call - overplay imo + pravdepodobne -EV spoty na rivri
- check/fold - asi najrealnejsia alternativa; problem je obv ten, ze by som mohol velmi casto foldovat najlepsiu ruku, lebo draws a air bude opponent casto betovat a nejake medium ruky checkovat beh

Alebo mam dalej hrat b/f s tym, ze nie je ina moznost a tieto zle spoty su sposobene tym, ze som OOP? Cize snazit sa hrat menej OOP? Btw ked uz sme pri tom, dlhodobo sa moj foldtosteal pohybuje zhruba okolo 80%, nie je to prilis vela?

Inak zistil som, ze si velmi zriedka davam konkretne ciele, takze to musim zacat castejsie praktizovat aj v pokri aj mimo neho. Ciele na april:
- 15k hands
- 1 video alebo sweatka/tyzden
- sledovat ostatne blogy (tu aj inde)
- zabudnut na svoje ego, hlavne pri 3bet wars preflop (moj obrovsky leak)
- nezanedbavat pritom dolezitejsie veci :)
Naposledy upravil lolofon dňa 03 Apr 2011 20:00, celkovo upravené 1 krát.
lolofon

Odoslaťod Chlpo1989 03 Apr 2011 19:55

lolofon napísal:Ciele na april:
- 15k hands
- 1 video alebo sweatka/tyzden
- sledovat ostatne blogy (tu aj inde)
- nezanedbavat pritom dolezitejsie veci :)
- hrat A-game

Nieco ti tam chybalo :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod lolofon 03 Apr 2011 19:57

Ja nechcem hrat A-game :)

Ale nie, mas pravdu, zabudol som nejaky mindset goal...
lolofon

Odoslaťod Chlpo1989 03 Apr 2011 20:01

lolofon napísal:Ja nechcem hrat A-game :)

Tak A+ game?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod lolofon 03 Apr 2011 20:03

Chlpo1989 napísal:
lolofon napísal:Ja nechcem hrat A-game :)

Tak A+ game?

Napriklad :D

No, goal pridany, musim zacat od elementarnejsich veci :)
lolofon

Odoslaťod tucniak 03 Apr 2011 20:06

postni koknretne ruky a superov, takto sa velmi nepohnes. V prvom rade sa na to ale mozno pozri uz cez flop a nie cez turn, ci tam potrebujes defacto cbetovat mid svojej range (teda ani TPTK+ ani air) a preco, ci z tej ruky mas kde a kedy tahat 3 streets of value, alebo len dve (alebo len jednu) a ci to nutne potrebujes robit od flopu/nerobi ti to problemy later ked uz vlastne zistis ze tak velky pot hrat nechces.
have a nice one :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod lolofon 03 Apr 2011 20:42

- sorry za zly convert, DC converter mi nejako nejde a nevedel som najst nic schopnejsie :-/

- $0.10/$0.25 (6 players)
Hand Converter Tool from CardsChat.com

SB: $17.42
BB: $15.44
UTG Hero: $41.67
MP: $9.75
CO: $21.34
BTN: $10.62

Pre-flop: ($0.35) Hero is UTG and dealt A :heart: T :heart:
Hero raises to $1, 3 folds, SB calls $0.90, BB calls $0.75

Flop: ($3) A :club: 4 :heart: 3 :spade: (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $1.75, SB calls $1.75, BB folds

Turn: ($6.50) A :club: 4 :heart: 3 :spade: Q :heart: (2 players)
SB checks, Hero bets $3.50, SB raises to $14.67 (All-in), Hero calls $11.17

na SB som mal len okolo 30 ruk - hral 29/25/AF 1.5/WTSD 50, ziadne additional info.
Toto nie je uplne to co som myslel, ale predsa len. Myslim, ze turn uplne missplaynuty, teraz by som hral urcite check behind, pretoze tam velmi vela value nevidim a protection takisto nepotrebujem. Potom by som sa snazil ziskat value na rivri, hlavne ak trafim flush. Ak uz som turn betoval, tak to mal byt b/f imo, prakticky nikdy nie som vpredu a odds na call s FD nemam.

SB: $25.02
BB: $48.86 (sitting out)
UTG: $17.16
MP Hero: $25.47
CO: $25
BTN: $25

Pre-flop: ($0.35) Hero is MP and dealt 8 :diamond: 8 :club:
Hero raises to $1, CO folds, BTN calls $1, UTG folds

Flop: ($2.35) A :club: 4 :spade: 3 :spade: (3 players)
Hero bets $1.25, BTN calls $1.25

Turn: ($4.85) A :club: 4 :spade: 3 :spade: J :spade: (3 players)
Hero bets $3, BTN raises to $7.25, Hero folds
No, toto je takmer dokonaly priklad. BTN je zadial zda sa reg, 17/14/AF 5.0/36 ruk. Myslim, ze v tomto pripade to mal byt skor x/f, casto som behind za Ax + kedze calloval z BTN, tak aj flush je velmi realny. Ale co keby som mal nieco ako A9s?

SB: $26.04
BB Hero: $25
UTG: $19.50
MP: $25 (sitting out)
CO: $15.02
BTN: $25.94

Pre-flop: ($0.35) Hero is BB and dealt J :diamond: 4 :diamond:
2 folds, BTN calls $0.25, SB folds, Hero checks

Flop: ($0.60) J :spade: 6 :club: 3 :club: (3 players)
Hero bets $0.50, BTN calls $0.50

Turn: ($1.60) J :spade: 6 :club: 3 :club: 5 :club: (3 players)
Hero bets $1.01, BTN calls $1.01

River: ($3.62) J :spade: 6 :club: 3 :club: 5 :club: 9 :heart: (3 players)
Hero checks, BTN bets $3.44, Hero folds

Toto je zase trosku odlisny pripad, ale myslim, ze sa to da porovnavat. BTN je obv fish, hra nieco ako 59/10/3.4/WTSD 19 za 61 ruk. Vzhladom na to, ze je velmi tazke skonstruovat jeho range a stale moze obsahovat random ruky s jednym clubom, tak je tu asi b/f ok, nie?

Vdaka za feedback :poklona:

edit: trochu dolplnene info
Naposledy upravil lolofon dňa 03 Apr 2011 20:55, celkovo upravené 2 krát.
lolofon

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!