Boj s Micro stakes

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Boj s Micro stakes

Odoslaťod matiapag 15 Máj 2011 21:12

No skusim to zobrat tak, ako by som to zahral ja, bez ohladu na to, co si pisal ty. PF ok, call je tam fajn podla mna. Mame tam aj fishku, cim zvysujeme sancu vyhrat pekny pot, ked nieco trafime, ale kedze 99 nie je uplne maly par, tak kludne mozme daco aj dorovnat na flope ci turne, ked na to pridu vhodne karty, cize nie je to cisto setmine, ale mozme z tej ruky vytazit aj daco viac.

Na flope ten check od original raisora fishky je dost weak, kludne ale moze mat 55 a chce ch/c, ale proti jeho range sme stale popredu a jemu set nezahodime, ani ked PF otvori 5xBB a na flope do potu 10BB cbetne 95BB, pokial teda nemame nejaky read. Ten bet od CO - podla mna tam celkom siroku range, vsetky svoje draws tu bude betovat, vsetky Qx + nejake comba, cize tam ma toho dost. Od teba tu ale musi prist raise, a tu si mozes vybrat dovodov na raise kolko len chces:

1. - for value, mame set, fishka aj reg mozu mat TP, popripade 2 pary, s ktorymi nam tam nezlozia + tam mozu mat draw od vymyslu sveta, cim sa dostavame k druhemu dovodu...
2. - for protection, mame sice set, ale viac drawy board si tu ani neviem predstavit a mame tam potencialne 3way pot, to tam proste nemozes nechat takto prakticky free kartu. Ak tam ma niekto silnu draw, tak sa stacknete uz na flope, ak maju FD a chcu ju zahrat pasivne, tak im nechces nechat free kartu a ta fishka ti tu FD aj tak zaplati, cize tam to kludne mozes raisovat a potom si nemusis buchat hlavu o stenu, ked pride dalsie srdce alebo desina...
3. - sice si pekne vypisal nejake range superov, ale stale su velmi siroke a ked tam iba dorovname, tak absolutne nebudeme vediet na tom turne, ze co spravit. Problem je ten, ze je tam miliarda kariet, ktore tam nechceme vidiet a ktore sa naopak dobre budu repovat regovi, ktory si napriklad bude veselo valuebetovat 2 pary, pricom my budeme pokakani a nedajboze zahodime set. Nemas v tej ruke iniciativu a na takomto drawy boarde ju podla mna urcite chces, nechces superom nechavat take siroke range, ze pomaly polka balicku je pre teba na turne megascary. Potrebujes nejake informacie, potrebujes vybudovat pot, proste tu ten raise je urcite na mieste.

Na tom turne su tie tvoje uvahy podla mna zbytocne. Skus si dat do pokerstove jeho range, s ktorou sa tam stackne a pozri sa, kolko toho bijes :) Tuto proste nevidim dovod rozmyslat nad lepsimi fullhouse-mi alebo quads, ktore on ma v range, pretoze to je iba mizive percento a nenormalne ho tu dominujes a on ked ti tu betne skoro cely pot na tom turne, tak ty mozes akurat otvaraz sampanske ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod chulanbetra 15 Máj 2011 21:35

2Chlpo: to je, ze som chcel vidiet turn a ak by neprisla karta do postupky alebo h, tak by som betol / raisol. Mal som poziciu takze som si to mohol kontrolovat. Samozrejme, ze ten call an flope nebol dobry to je pravda.

2matiapag: tie uvahy o inom FH a pod. mali len viest k tomu, ci dam call alebo uz dam all in na turne. Samozrejme ze mu to nefoldnem a neviem ci sa tu aj da mat read na quads alebo vyssi FH a nezlozit:-)

Nechcel som akurat aby mi na raise zlozil slabsiu ruku (draw), obcas to vidim, ze to spravia pretoze niektori hraci neriesia pot a velkost svojho stacku.
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod matiapag 15 Máj 2011 22:02

chulanbetra napísal:Nechcel som akurat aby mi na raise zlozil slabsiu ruku (draw), obcas to vidim, ze to spravia pretoze niektori hraci neriesia pot a velkost svojho stacku.

A co ked ti to tam on foldne, co je na tom zle, ked ma draw, resp. aka je vyhoda toho, ked ty dorovnas (ked on ma draw), ako keby si raisol? Totiz ak on betne FD a ty dorovnas, tak bud pride ta flush a on zacne valuebetovat a ty aspon jeden barrel dorovnas, alebo mu ta flush nepride a on to c/f, cize vyhras tolko, kolko by si vyhral, keby raisnes uz skor a on to foldne tam. Takze vlastne v prvom pripade ty raisnes a on foldne a vyhras cely ten pot, v druhom dorovnas, ten pot vyhras ak on to svoje netrafi a ak trafi, tak prehras viac. Beriem to tak, ze je to rozhodnutie na turne, a teda je iba jedna karta, ktora este pride. A este aj ty si sam napisal, ze on by tam svoje draws nehral agresivne, takze sa ides bit s jeho value rukami, proti ktorym si stojis velmi dobre ;)

Ine by to bolo, keby mas nanho read, ze dokaze velmi lahko betovat missnute draws a pod., ale aj tak si proste nemozes dovolit nechat mu tam free karty. Inac uvedomil som si, ze som sa nevyjadril k tej akcii na turne - ak si myslis, ze on takto agresivne nebude hrat draws, tak sa tam s nim kludne stackni uz teraz, kym sa nejaka draw neskompletizuje, cim by ho mozno donutila foldnut KQ a pod. Zasa ak by to bol niekto, kto tu ma v range viacej draws ako trips+, tak urcite to mozes iba flatnut na tom turne a dufat, ze mu ta draw pride a da ti tam cely stack.
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod chulanbetra 15 Máj 2011 22:12

Ta qutoe je dufam na turn lebo o tom to bolo.
Na turne sa stackujem lebo som mu priradil Qx cize ako pises silnejsiu ruku nez draws.

Ten flop som zahral zle uvedomujem si to, ale teraz si spominam (handu som hral pred 3 dnami), ze dalsi dovod bol nechat tam tu fishku...ale v tomto pripade je asi lepsie rasinut aj za cenu ze ju vyhodim z potu.
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 15 Máj 2011 22:22

chulanbetra napísal:Ten flop som zahral zle uvedomujem si to, ale teraz si spominam (handu som hral pred 3 dnami), ze dalsi dovod bol nechat tam tu fishku...ale v tomto pripade je asi lepsie rasinut aj za cenu ze ju vyhodim z potu.

Urcite ano, zasa si zober, ze ked skombinujes draws od vymyslu sveta, co ma fish, s roznymi parmi/dvomi parmi, co ma ten reg, tak dostanes range, ktora ta uz dost bije a naozaj nechces ani nahodou vidiet na turne 8,T,K, srdce + nejake ruky, ktore spravia regovi lepsi FH a ked si to takto zratas, tak je to naozaj velka cast toho balicku a musis ich vystavit tomu, ze budu mat zle odds a dorovnaju, a teda spravia EV- rozhodnutie, z ktoreho ty profitujes ;) Ak ma fishka total air, tak ju tam aj tak nechces, lebo netrafi dost casto na to, aby sa ti oplatilo ziskat ten jeden bet, ktory potom zaplati, a ak ma nejaku draw, tak si mozme velmi lahko mysliet, ze ten tvoj raise ju neodradi + este raz to zopakujem, nechces slowplayovat svoj set na takomto superdrawy boarde, ktory je pre teba 100x lepsi, ako keby prislo 922r, kde nikto nemoze nic mat. Idealne je cosi ako A98s, kde je vela draws, nejaka overkarta, ale zasa nie je to az take strasidelne, ako Q98s, kde je milion draws a kazda overkarta ma v sebe este aj draw, cize maju proti tebe este lepsiu equity, a teda o to viac by si mal raisovat, aby si mu dal zle odds.
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod chulanbetra 17 Jún 2013 12:46

Rozhodol som sa trochu ozivit blog. Po BF som prestal hrat na FTP a cakal som ako sa situacia skonci. Mal som tam cca 150$, ktore som nahral z 0 a nechcel som depositovat (bojim sa, ze keby som to bustol, tak by som mal nutkanie znovu depositovat a takto si tie peniaze viac vazim a hram zodpovednejsie :D ). Po tom, co sa da znovu hrat na FTP a k peniazom mam pristup, som sa rozhodol znovu hrat. Dostal som sa k tomu az teraz lebo som mal nejake zdravotne a ine problemy.

Nakolko nemam staru databazu ani elephanta, tak som uvazoval ze kupim PT/HM, a ze to urobim z toho co mam nahrane. Avsak este predtym som si dal mensi ciel, nahrat 200$ a kupit to az potom aby som nezatazil bankroll. Aktualne mam 173$, hram sice bez statov, ale robim si poznamky k ludom, hram menej stolov atd.

Kym nebudem mat tracker tak asi nema zmysel moc postovat handy, ale mozno by ste mi mohli pomoct s vyberom softu. Neviem ktory z tych dvoch PT/HM je lepsi, prijemnejsi atd.. Budem kupovat verziu pre micro limity za 60$, je to rovnake u oboch, prisli mi oba rovnako ok neviem sa rozhodnut (mozno je to fuk), tak uvitam kazdu radu.

Zatial teda wish me luck a nech sa dari aj vam :good:
chulanbetra

Odoslaťod Stanley VII 17 Jún 2013 12:54

V prvom rade držím palce, nech je tvoj návrat za stoly úspešný!

Čo sa týka výberu softvéru HM vs PT, je to naozaj fuk. Oba robia v podstate to isté, stoja toľko isto, keď máš hlboko do vrecka, tak je na začiatok možno lepší PT, ktorý má 30 dní skúšobnú dobu oproti HM, ktorý ju má "len" 2 týždne. Ja mám oba ale radšej používam HM, ktorý som mal ako prvý a som naň viac zvyknutý a to je asi aj najdôležitejší prvok na výbere, na čo si skôr zvykneš, inak sú to v podstate rovnaké softy. Ešte by som možno dodal, že mám pocit, že HM používa viac SK/CZ hráčov, takže na fórach ti s ním budú v prípade problémov vedieť skôr poradiť. Ale to môže byť len môj dojem a možno je to 50/50.
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod matiapag 17 Jún 2013 16:33

Stanley VII napísal:Ešte by som možno dodal, že mám pocit, že HM používa viac SK/CZ hráčov, takže na fórach ti s ním budú v prípade problémov vedieť skôr poradiť.

S tymto suhlasim a povazujem to za najvacsiu vyhodu HEMu. Neviem, ako je to s PT (ktory som svojho casu este v 3tej verzii aj ja pouzival ten mesiac, ktory bol zdarma), ale s HEMom je vo vseobecnosti dost problemov so spojazdnenim v herniach (rozumej, ze som to spojazdnoval vela ludom vo vela herniach a este stale to aj mne samemu trva pri novej herni niekedy poriadne dlho). Tiez neviem, ako je to tam s filtrami, ale v HEMe ich je poriadne vela, v HM2 este viac a pri slusnej vzorke ruk mozu sluzit ako perfektny leak finder :)

:gl:
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod chulanbetra 18 Jún 2013 14:06

Chcel by som poradit s jednym protihracom, ktoreho kazdy den stretavam na FTP 6max 1c/2c stoloch. Tych stolov sa vela nehra a on ich multitabluje cca 6, takze casto neni ina moznost len sadnut tam kde hra on. (microlimit regular:-))

Nemam teraz soft, takze neviem povedat zakladne staty, ale mozem opisat jeho hru na zaklade toho ako som ho videl hrat.

1) Casto 3-betuje pf. Bud z CO/btn, alebo z blindov proti btn raiserovi (nemam cislo, ale je to tak cca 1 z 3 raisov pf), ak 3-betuje a oproti povodnemu raiserovi je OOP tak je to nieco ako 88+,AJ+,KQ,QJ,JT.
2) Z btn/CO raisuje taktiez velmi casto a aj ako SB vs BB.
3) Po flope nehra vzdy fit or fold, ani nedava vzdy c-bet. Ked vyslovene nic netrafi tak c/f, ked ma nejake draws tak c/c alebo raisuje ak ma poziciu.
4) Nevidel som ho nikdy bluffovat s nicim, vzdy ma trafenu ruku, alebo aspon draw, 2nd pair + draw a pod.
5) Je trochu calling station, ked uz trafi tak hra do konca a snazi sa ist do SD ci s draw alebo s TP, ak je super prilis agresivny tak zlozi TP ale vacsinou minimalne do rivru sa tam drzi a o to viac ak ma poziciu.
6) Na 3-bet zlozi ak nema OOP 3-bet range(viz 1), ale ak ma poziciu tak da call a vacsinou to znamena hra OOP po river, takze z hodne ruk hracov vytlaci.
7) Videl som aj mix v hre, dorovnal pf raise s 74s na btn, raisol suited connectors UTG a pod.
8) Nema problem sa stacknut na turne s pair & OESD alebo nut pair+FD, dorovna s tym flop raise. Jedine kedy sklada je all in na flope alebo pred flopom ked kradol so slabsou rukou.

Vacsinou hry pri stole vyzeraju nasledovne:
a) niekto to nevydrzi a zacne ho raisovat s niecim ako Axo, KTo, Q9o a ked sa dostanu all in tak je vyrazne pozadu a stackne sa
b) ludia zahadzuju a on ma postupne vacsi stack a tlaci
c) niekto zacne trapovat s QQ+, AK a zrovna vtedy ho vybere s niecim ako 74s na btn

Chcel by som sa opytat, ako proti niecomu takemuto hrat. Necitim sa ale vobec komfortne a ak sa to da tak sa snazim posadit tak aby som mal na neho poziciu. Mozno to vyznie paradoxne ale zrovna ja ho najviac vyberam, vacsinou preto ze prisli stastne karty AA vs AK a vyprovokujem jeho all in, alebo som dal 3-bet s 55 na BB on dorovnal a trafil som set a stackol sa na turne s TP+OESD. Ale nedeje sa to casto a v podstate som odrezany od akejkolvek akcie, lebo ak nieco ziskam stealom, alebo c-betom po flope tak to postracam ked ma 3-betne pf. Pripadne ked zacnem hrat viac tight tak mi to pobere hrou IP kedze zvykne dorovnat az do rivru a vyhra tak ruky ktore nas oboch netrafia alebo netrafia mna a on tam ma par + draw alebo nieco a nezahodi to.

Vdaka za pomoc ;)

p.s.: Viem ze bez statov to je asi na nic, ale tak tu sa ani velmi nemusime namahat. Odhadujem VPIP 20-30, PFR 20, vysoke 3-bet %, SD %, AGR.
chulanbetra

Odoslaťod Chlpo1989 18 Jún 2013 14:30

Myslim, ze ak sa trosku zamyslis nad jeho hrou, tak na to ako proti nemu hrat si budes vediet odpovedat aj sam. Popremyslaj nad tym, co by bolo najvhodnejsie proti tomu stylu, aky hra on...

:gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!