Tally-ho's blog - CG-SH

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Tally-ho's blog - CG-SH

Odoslaťod tally-ho 03 Júl 2011 19:06

Zdravím!

Mám 18 rokov a o poker som sa začal prvýkrát zaujímať, keď som mal pätnásť. Drvili sme s kamarátmi cez prestávku o drobné. Neskoršie sme aj usporiadali menšie home games. Dlho sa mi nedarilo a tak som začal hľadať príčinu. A tak som aj narazil na tento skvelý portál.

Moja on-line kariera začala na nemenovanej socialnej sieti s play money. Najprv som bol očarený týmto novým svetom. Ale za krátko ma to omrzelo a chcel som začať hrať o skutočné peniaze, byť odlišný od moji rovesníkov, ktorý ešte hrávali CS-ko alebo WOW-ko. Jednu noc keď som pozeral v telke WPT, som uvidel reklamu na FTP. Na druhý deň som stiahol software a vytvoril si falošný účet ( pretože my to nedovoľoval vek). Od vtedy som začal hrávať freerolly. Stiahol som si viacej herní a začal som sa o poker aktívne zaujímať. Čítal som knihy, pozeral videá alebo čítal články. Veril som že sa raz môžem dostať niekde na WPT alebo WSOP. Ale to som ešte nemal ani najmenšiu predstavu o tom čo je to pozícia, cbet, variácia.

Tesne pred koncom prváka som už úplne ovládal pravidlá a ako tak aj základnú stratégiu. Vtedy som sa rozhodol vložiť svoje vlastné peniaze. Urobil som to cez staršieho kamoša, ktorý sa venoval stávkam. Prvý depozit som urobil na B**n. Celý nadšený som sa pustil do "grindenia". Svojich 20€ som za jeden deň pomocou CG rozmnožil približne na 100€. Večer do postele som si ľahol ako víťaz veľkého turnaja. Ráno som sa rozhodol hrať zo všetkými svojimi peniazmi. Nepoznal som žiadne zásady bankroll managmentu . Behom pár hodín som to všetko prehral. Bol to asi najhorší pocit aký som kedy poznal.

O pár mesiacov som našiel no deposit bonus na yourpokercash. Na falošný občiansky som si vybavil 50 dolárový depozit na cdpoker. Tu som vstúpil do čarovného sveta SNG. Ale chýbali mi skúsenosti a zase som bustol. Neskoršie som urobil depozit 100€ do paradisepokru. A začal som hrať 10€ sng. Opäť neúspešne. Hľadalo som príčinu a začal som ešte hlbšie analizovať svoju hru a zhánať ešte viacej článkov o pokri. Niekde som čítal že len 10% hráčov je ziskových ale nejako som tomu nevenoval pozornosť. Potom som niečo našiel o tilte a variacií. Vtedy som to pochopil a ešte viacej som sa uprel a myseľ sa mi uzatvorila a sústredila na jeden cieľ, poker. Vyskúšal som ďalší bonus a to na Pa***Poker. Z 25 dolárov som urobil 300 dolárov za 3 dni. Vtedy som si myslel že som už všetko zvládol a myslel som si že už sa ma tilt netýka. Po 2 dňoch som mal iba 200 dolárov. Dal som si pauzu a všetko cash out-ol. Nepoučiteľný som urobil depozit na stars a tam opäť bustol. To bola posledná kvapka a na poker som na dlhšiu dobu zanevrel.

However, jedného dňa som checkoval email a našiel som ponuku od rakeback.com do herni Ladbrokes s 50 % rakebackom. (Lovely, I said) Depozitol som 50€ a rozhodol som sa že sa za každú cenu musím stať poker pro! (so ambitious or funny?).

Summary: Prešiel som hroznou cestou online pokru plnou swingov a beatov ale za väčšinu si môžem sám. Najviac je poznamenaná moja psychika. Vždy keď hrám bojím sa ďalšieho swingu. Na tom to musím pracovať a nebyť result oriented. Skúšal som SNG (neúspešne), MTT (neúspešne), CG (... neúspešne). Som v mínuse cca 500€. Mám prečítaných pár kníh od Sklansky, Palovič (funny) and Hansen. Ale aj tak najväčší osoh mi priniesli články a videá na forách. Nemôžem pozabudnúť ani na mini ebook "Easy games", ktorý je ozaj best pre začiatočníka. Mám Holdem Manager [cracked] (sorry guys). Keď budem pro zakúpim si legálnu verziu! :ROFL:

Prečo by to malo vyjsť tento krát? Pretože teraz som odhodlaný preto urobiť všetko. Nahrať obrovský volume, dlhé hodiny analyzovať svoju play, podriadiť svoj život len tomu to športu. A ešte aj preto lebo som doteraz hral autopilot a mal som najviac jedno stupňové myslenie. :evil:

No dosť bolo rečí. Aby som len nehovoril do prázdna. Tu predkladám svoj graf na NL2€ v herni Ladbrokes. Po, ktorom môžem skonštatovať, že aj NL2 sa dá zničiť!!! Ha, ľudia o tomto leveli povrávajú, že sa nemá hrať lebo fishky nebudú chápať vaše moves a nemáte fold equity. :ROFL: Tak čo prestal so blufovať a robiť zložité moves a čuduj sa svet ono to ide. 8-)

1. Poznámka pre šprtalov: "Áno, áno uvedomujem si fortuna bola na mojej strane ale aj to niekedy treba"
2. Poznámka pre šprtalov: "Áno, áno je to malá vzorka ale level som beatol!"

NL_2.jpg
NL_2.jpg (77.79 ) Zobrazená 3630 krát

38.34bb/100 hands
7BI nad AI EV

plus v

Nl2.jpg
Nl2.jpg (45.11 ) Zobrazená 3578 krát

Goals:
- Zlepšiť hru na Turne a Riveri
- Doštudovať 3bet spoty
- Zlepšiť steal z sb
- NL 10

Questions:
- Čo hovoríte na stats?
- Kto hráte na Ladbrokes?

Edit: Čo sa týka môjho nicku "Tally-ho". Aby nevznikali nedorozumenia. Je to citoslovce, ktoré sa používa v Anglicky hovoriacich krajinách pri foxhuntingu. Nad jeho významom si nelámajte hlavu, je to osobná záležitosť ...

So wish me :gl: , pls.
Naposledy upravil tally-ho dňa 12 Júl 2011 20:51, celkovo upravené 5 krát.
tally-ho

Založený: Júl 2011
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Re: Tally-ho's blog - NL4 SH

Odoslaťod lolofon 03 Júl 2011 19:18

Vitaj,

@ staty: imo trochu vysoky call vs 3bet vzhladom na to, ze to je NL2, kde sa moc wide 3betovat nebude. tiez samotny 3bet je asi trochu vysoky. a trochu by to asi chcelo zagresivnit na turne a rivri, hlavne ak mas iniciativu a stojis proti hracom, ktori su schopni nieco aj foldnut, tak by si mohol uvazovat nad bluff 2nd barrelmi a pod., hlavne na scare kartach. tiez mozno zo cbetov na flope trochu ubrat - tj. bud barrelovat viac streets, alebo nebarrelovat ani jednu - obv nie vzdy to na 100% plati :)
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod tucniak 03 Júl 2011 19:39

tally-ho napísal:Summary: Prešiel som hroznou cestou online pokru plnou swingov a beatov

roflcopter kolko si zahral za zivot, 50k ruk? :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod michael163 03 Júl 2011 20:16

-totalne suhlasim s tucniakovym roflcopterom. neviem kolko si celkovo odohral hands ale kedze si postol NL2 graf s 5k hands tak o hroznej swingy ceste online pokru mas len velmi male tusenie. no offense ale casom to zistis
-5k hands heater nemusi vobec znamenat ze beatujes dany level ale ak mas taky pocit a pocitujes edge nad vela ludmi tak co najskor ti BR umozni move up
-4bet mas prilis maly
-pozri si urban dictionary a slovicko "ho" lebo som si neni isty co tvojim nickom chces povedat :D

gl pri stoloch :gl:
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod Chlpo1989 03 Júl 2011 21:11

Tiez suhlasim s tym, ze 5k ruk je mikrovzorka, ktora nemusi mat ziadnu vypovednu hodnotu. Ja som presiel +-6 limitov a zazil som 20k ruk dlhy down (a aj to je stale pohoda (ofc nie pri mojom objeme :D )).
Kazdopadne :gl: pri stoloch, bodaj by ti to vyslo ;)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Kominak 03 Júl 2011 21:34

Ja hram na Ladbrokes nl10 - nl40, primarne nl20. Dost slaba vzorka, staty celkom dobre podla mna, trochu velky flop cbet, ale to ta asi dost triafalo teraz.

A inak, tento portal je skvelý, nie skvelí :)
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod tally-ho 03 Júl 2011 22:10

Guys, ízzi, ízzi please.

tally-ho napísal:1. Poznámka pre šprtalov: "Áno, áno uvedomujem si fortuna bola na mojej strane ale aj to niekedy treba"
2. Poznámka pre šprtalov: "Áno, áno je to malá vzorka ale level som beatol!"

A ja som si myslel že som to celkom jasne napísal...

Ďakujem vám za privítanie a rady páni. A Kominakovi aj za jazykové okienko. :good:

Je zbytočne písať koľko som toho odohral, pretože sa už nechcem vracať do minulosti. Takže berte to tak že je to mojich prvých 5K hands a že je to pre mňa len motivácia. Postnem ďalšie grafy, handy, úspechy prípadne neúspechy a potom sa uvidí.

So, I wish :gl: to you.
tally-ho

Odoslaťod Chlpo1989 03 Júl 2011 22:14

Kazdy to tu berie v pohode. :) Len ti chceme povedat, ze ked sa naucis 50 slovicok z anglictiny tak to neznamena, ze vies po anglicky ;)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod tally-ho 03 Júl 2011 22:36

Chlpo1989 napísal:Kazdy to tu berie v pohode. :) Len ti chceme povedat, ze ked sa naucis 50 slovicok z anglictiny tak to neznamena, ze vies po anglicky ;)

... chceš aby som ich všetky vymenoval teraz alebo si chceš počkať kým sa naučím ďalších 50? ;)

No aby sme neostali len pri slovách. Tu je "shot" (dúfam že to nechceš preložiť) na môj vysnený limit. :fish:

shot1.jpg
shot1.jpg (76.39 ) Zobrazená 3330 krát

Zo začiatku ma to dosť bilo ale potom sa to otočilo asi ešte stále trvá spomínaní heater.

Problémové hands / ruky:

Prima Network $4.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1362094
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $6.54 bola to jedna s najväčších rýb aké som videl! 55/47/steal 27/3bet 56.7
SB: $5.47
BB: $4.74
Hero (UTG): $4.00
MP: $3.32
CO: $4.93

Pre Flop: ($0.06) Hero is UTG with Q :spade: A :club:
Hero raises to $0.16, 2 folds, BTN raises to $0.28, SB calls $0.26, BB calls $0.24, Hero raises to $1.60, BTN calls $1.32, 2 folds izolujem, valuebetujem

Flop: ($3.76) J :spade: T :club: A :spade: (2 players)
Hero bets $2.40, BTN calls $2.40 jeho range bola taká široká že som sa na tomto boarde rozhodol hrať to až do SD

Turn: ($8.56) T :heart: (2 players)

River: ($8.56) 7 :diamond: (2 players)

Spoiler:
Final Pot: $8.56
BTN shows T :spade: K :heart:
Hero shows Q :spade: A :club:
BTN wins $8.46
(Rake: $0.10)

Moja otázka smeruje k tomu čo s takým hráčom čo je strašne agresívny a má wide range? Prakticky pokus o handreading je zbytočný. Čo mi stačí na to aby som sa s ním stackol?

Prima Network $4.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1362100

BB: $1.97
UTG: $3.04 celkom pasívny hráč, 48/8/foldTocbet 78/ check-raise 18
Hero (CO): $6.26
BTN: $5.17
SB: $1.17

Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with A :heart: A :club:
UTG calls $0.04, Hero raises to $0.20, BTN calls $0.20, 2 folds, UTG calls $0.16 standart play/ štandardná hra

Flop: ($0.66) J :diamond: K :heart: 2 :spade: (3 players)
UTG checks, Hero bets $0.44, BTN folds, UTG raises to $1.92, Hero raises to $4.12, UTG calls $0.92 all in cbet na dosť dry boarde, idem po value na všetkých streets, ten raise sizing bol dosť veľký z jeho pohľadu tak som to tam poslal mal som predsa AA :wall: ale spätne asi by ma s TP nereraisoval ..

Turn: ($6.34) Q :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: ($6.34) 7 :club: (2 players - 1 is all in)

Spoiler:
Final Pot: $6.34
UTG shows 2 :diamond: 2 :club:
Hero mucks A :heart: A :club:
UTG wins $6.24
Hero wins $1.28
(Rake: $-1.18)

Otázka. Stačí mi over pair na stacknutie sa proti mierne pasívnemu alebo pasívnemu hráčovi?

Prima Network $4.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1362216

BTN: $2.87
SB: $4.04
Hero (BB): $8.63
UTG: $1.18
CO: $5.69 71/34/ 60 hands takže nič moc

Pre Flop: ($0.06) Hero is BB with A :spade: K :spade:
1 fold, CO raises to $0.08, 2 folds, Hero raises to $0.28, CO calls $0.20 som OOP proti agresivnému hráčovi preto 3betujem viac, jeho range 22-99, any suited ..., nepravdepodobné je že by slowplayoval niečo väčšie čiže som popredu

Flop: ($0.58) 3 :spade: 5 :diamond: 8 :club: (2 players)
Hero bets $0.28, CO raises to $0.56, Hero calls $0.28 na low flope / nízkom flope (viď. pokrový slovník) cebetujem ale pochybujem že mi dačo foldne :) asi som mohol skúsiť viac cbetnúť, minreraisuje, ja autocall :wall: , ako spätne rozmýšľam som pozadu ale mám peknú handu a nechcem sa jej zdať.

Turn: ($1.70) K :club: (2 players)
Hero checks, CO bets $1.60, Hero calls $1.60 check-callujem dávam mu priestor pre bluff, reprezentujem middle / stredné páry

River: ($4.90) Q :spade: (2 players)
Hero bets $1.80, CO folds thin value bet

Final Pot: $4.90
Hero wins $4.80
(Rake: $0.10)

Otázka. Čo tá hra na flope? Keby to bol passívny hráč tak je top asi easy / ľahký fold ale proti agresívnemu hráčovi??

Btw / mimochodom : nevie te mi povedať prečo sa mi nedajú odosielať ss? Napísalo mi že ich môžu odosielať len aktívny členovia fóra. A čo som ja ? :)
Naposledy upravil tally-ho dňa 03 Júl 2011 23:32, celkovo upravené 1 krát.
tally-ho

Odoslaťod fido 03 Júl 2011 23:18

tally-ho napísal:Moja otázka smeruje k tomu čo s takým hráčom čo je strašne agresívny a má wide range? Prakticky pokus o handreading je zbytočný. Čo mi stačí na to aby som sa s ním stackol?

S takym hracom sa ja stackujem s TP. Prva ruka ukazkovo zahrana.

Otázka. Stačí mi over pair na stacknutie sa proti mierne pasívnemu alebo pasívnemu hráčovi?

Riadim sa podla jeho Fold to CBet a Fold to Turn Cbet:
1. Ak ma tieto cisla velmi vysoke a calluje ma, urcite sa nestackujem s TP ani s overpairom. Takeho hraca cbetujem stale, a ked narazim na odpor, koncim. Pri takom velkom check-raise mojho cbetu na flope by mi svietili vsetky kontrolky a asi by som foldol.
2. Ak ich ma nizke, je to calling station, valuebetujem a stackujem sa.
fido

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 11 krát/4 krát

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 22 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!