___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod dzejkej 02 Júl 2011 15:32

___Mortylen___ napísal:Chapem, len potom cely ten moj gameplan stoji na tom, ze betujem, az dokym ma ryba neraisne a az potom sa zamyslim.

Tak zmen gameplan. Ved vies, co su range, tak ich rozsir pre fishky a valuebetuj podla toho.

___Mortylen___ napísal:Oni nesleduju ziadne pravidla, cista anarchia.

Maju pravidla, lenze individualne. Kazda fishka hra ten poker nejak svojsky a potrebujes prist na to, ake ma teorie.

___Mortylen___ napísal:Ked ma raisne reg/monkey tak sa pytam, co repuje. Ked ma raisne fish, tak sa pytam, co sa pos*alo? Hneva sa na mna? Uz dlho nic neraisol? Turnol druhy par (na 6tke pri broadway kartach)? Slowplayuje uz od flopu? Ergo, ked nevies co robit tak radsej fold. Staci pozriet na tu moju cervenu poslednych par tisic ruk.

To je zdravy pristup, kym Ti fishka neukaze, ze takto bluffuje.

___Mortylen___ napísal:A hlavne tieto passive PF/aggro postflop mi robia problemy. Lebo omotat hlavu okolo toho, co repuju je pre mna nadludsky ukol.

Tak ber v uvahu absolutnu silu svojej ruky a riad sa tym, kym neziskas ready :).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod haman 03 Júl 2011 00:48

___Mortylen___ napísal:No ja som mal skor na mysli hracov, co calluju PF vzdy resp. velmi blizko k 100%. Priklad: Limp 1bb ja raise 5-7bb, call.

ked ti to calluju, preco light izolujes tak vela x? nestaci 3-4x? Mensi pot sa ti bude lepsie hrat.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod michael163 03 Júl 2011 17:08

haman napísal:
___Mortylen___ napísal:No ja som mal skor na mysli hracov, co calluju PF vzdy resp. velmi blizko k 100%. Priklad: Limp 1bb ja raise 5-7bb, call.

ked ti to calluju, preco light izolujes tak vela x? nestaci 3-4x? Mensi pot sa ti bude lepsie hrat.

prave preto by si imo mal izolovat takychto hracov s handami ktore vedia spravit tpgoodk ako napr ATo,QJo(foldovat 56s,...) a pod a prave preto by si mal pridavat co najviac bb kt su ti ochotni callnut lebo ak hitnes tvoj tp tak z nich vyvaluebetujes viac penazi na neskorsich streets. Hras to IP s fishkou v pote takze sa ti to bude hrat dobre skoro vzdy a nemas vobec problem kontrolovat vysku potu.
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod lolofon 03 Júl 2011 19:12

michael163 napísal:
haman napísal:

prave preto by si imo mal izolovat takychto hracov s handami ktore vedia spravit tpgoodk ako napr ATo,QJo(foldovat 56s,...) a pod a prave preto by si mal pridavat co najviac bb kt su ti ochotni callnut lebo ak hitnes tvoj tp tak z nich vyvaluebetujes viac penazi na neskorsich streets. Hras to IP s fishkou v pote takze sa ti to bude hrat dobre skoro vzdy a nemas vobec problem kontrolovat vysku potu.

no ja v tomto suhlasim s hamanom... ak ta fishka nerada folduje, tak radsej izolujem na tie 4 bb s tym, ze ak hitnem TP, tak dostanem tonu value aj tak. ak hra fit-or-fold, tak urcite izolujem viac
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod dzejkej 03 Júl 2011 22:47

Ja hram wide range proti fishkam a izolujem s mensim sizingom- standard pot (okrem blindov), ale prisposobujem to velkosti stacku fishky. Da sa to aj prisposobovat sile Tvojej ruky, len musis mat pri stole hracov, ktori si to nevsimnu a nebudu Ti robit zle :).

Raisovat takou velkostou mi staci na to dostat sa do AI a viac by som raisoval v pripadoch, ze je tam fishka, co callne preflop vsetko mozne, ale postflop hra fit or fold.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 04 Júl 2011 13:04

No ja izolujem aj preto, aby som prebral iniciativu a vybudoval trosku vacsi pot aby relativna vyska mojich cbetov bola vyssia (chyby ryby drahsie). A kedze pri klasickom pot sized izo raise sa mi stava, ze dostavam cally aj na poziciach za mnou tak z toho usudzujem, ze kopu hracov rozmysla stylom: 'toto chcem hrat, je viac-menej jedno za kolko'.
NEVIEM si predstavit, ze niekto limpne a potom flodne napr. 44, K9s, A3o alebo ja neviem uz aky carach to tieto rybky hravaju len preto, lebo raisnem 5x-7x. Hell, obcas iso raisnem 10x, 14x s premium a oni veselo calluju. A to uz ani nehovorim, s akymi rukami sa dokazu ukazat v 3betoch potoch :)
Suhlasim s michaelom, ze volit ruky na IZO treba rozumnejsie lebo ako hovorim, casto sa vobec neda spoliehat na fold equity, ci uz PF alebo po flope.
Za added benefit povazujem, ze to imo zvykne ryby tiltovat, ked neustale zvysujem cenu pokru PF a potom su nachylnejsie k nejakemu brain fartu.
A samozrejme limp behind, tak to neviem ci vobec mam v repertoari. Myslim, ze tak BTN so SC limpnem behind, mozno complete SB s niecim spekulativnym. Inak raise or fold.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod dzejkej 04 Júl 2011 14:58

No raisovat vela, aby boli chyby fishky drahsie ma zmysel, ak je Tvoj range silny. Ak je range siroky, tak chces nechavat velke SPR s tym, ze mas stale flexibilitu a do AI sa dostat vies. Podla mna je hranie silnejsej range sice jednoduchsie, ale suboptimalne, pretoze je vysoka sanca, ze Ti fishku vyberie aktivnejsi hrac.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod ___Mortylen___ 05 Júl 2011 10:19

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1362919
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $24.59
UTG: $10.60
MP: $20.50
CO: $55.01
BTN: $25.78 - 41/24/0 35h (javi sa aktivne)
Hero (SB): $20.00

Pre Flop: ($0.30) Hero is SB with 5 :spade: A :spade:
3 folds, BTN raises to $0.40, Hero raises to $1.20, 1 fold, BTN calls $0.80

Flop: ($2.60) A :diamond: A :heart: 9 :diamond: (2 players)
Hero bets $1.30, BTN calls $1.30

standard 1/2 cbet in 3bet pot.

Turn: ($5.20) 6 :spade: (2 players)
Hero bets $2.80, BTN raises to $7.40, Hero calls $4.60

Na tomto boarde imo nemoze mat vela ruk, ktore by sa so mnou stackli a ja by som bol ahead. Instinkt bol foldnut na jeho raise na turne ale bol som natiltovany a nemal som velmi chut foldovat trips v 3bet pote. Bohuzial, ako to tak byva, villain mi takmer vzdy ukaze nieco ako A6+ pokial by som sa rozhodol stacknut uz tu/na riveri. Jeho raising range moze byt tak 66, 99, Ax, mozno TT, JJ, QQ + bluff. Rozhodol som sa pre klasiku 'call & revaluate' :/

River: ($20.00) A :club: (2 players)
Hero bets $10.10, BTN folds

river mi dal nuts (thx) a tu som to zrejme missplayol. In game som myslel, ze vsetky ruky okrem bluffov tu musia callovat ale akosi som pozabudol, ze 99, 66 su prave counterfeited a moze byt na tolko dobry, aby ich foldol (davajuc ma na TT+) a Ax uz nemoze mat. V retrospektive stale neviem, ako som mal postupovat. Obv ak checknem, moze checknut behind s rukou ako 9x, to je asi najvacsi problem ale mam pocit, ze som mu mohol prenechat iniciativu a checknut ten river a dufat v tak nejaky thin valuebet z jeho strany.
Myslim si, ze vsetko, co by na riveri valuebetol by aj calloval
Ak betnem a mal bluff, folduje. Ak checknem a ma bluff, moze checknut behind lebo uz ma malu fold equity (a board sa stal 'safer') alebo sa to moze pokusit zufalo vybluffovat.

As played, ako by ste hrali river?

Final Pot: $20.00
Hero mucks 5 :spade: A :spade:
Hero wins $8.90
(Rake: $11.10)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod tucniak 05 Júl 2011 12:14

chyba mi uplny zaklad, staty na btn openera, steal %< kolko folduje na 3bety, popisat nejaku history.
vysvetlit, preco 3betujeme polarizovanu range, co ocakavame, ze ma super v calling 3bet range, ako reagoval na cbety v 3bet potoch, preco cbetujeme na tom flope (std cbet ako vysvetlenie nestaci imo), od coho cakame call, alebo fold(a teda bluffujeme?), preco na turne sa spravame instinktivne a nie na zaklade reasoningu atd...
je tam toho imo dost co unika nasej pozornosti a bez danych info hrat dobre ten spot je nemozne, len hadanie :)

47/24/0 sa mozno javi aktivne za 35 ruk ale mozno aj skor ako semi(fishka), tak by som radsej 3betoval valuehands...
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 05 Júl 2011 13:36

Ved toto :( Najvacsiu vzorku mam na jedneho rega, 1600ruk, ale ten hra ako po lobotomii. 16/11/4 cbetf26 :)
Na absolutnu vacsinu hracov mam tak 50-200 ruk. Na regov tak 500+. Ale monies prichadzaju hlavne od fishiek a kedze malokedy vydrzia na stole dlhsie ako 100ruk (sigh) tak vsetko toto sa odohrava bez vyznamnejsich readov.

Otvara 2x, to mi moze povedat, ze ocakava, ze bude played at, zvysuje si risk/reward ratio, alebo len macka gombiky (raise gombik = 2x ;) )
Kolko folduje na 3bety, to tak po 200-300 rukach mozem zacat pomalicky pozerat na to, ci? A hlavne, tento stat je aj tak meh, lebo neni to iste UTG open a 3bet by BTN, sko SB open a 3bet by BB. Isto chapes, co tym myslim.
3betujem polarizovanu range preto, lebo chcem byt polarizovany ;) Chcem ziskavat spravne navyky a nie 3betovat 3% a potom na NL50 za 'velke peniaze' sa ucit, ako hrat 3bet poty s A5s OOP. Chcem branit svoje blindy a 3betovat SB sa mi paci, lebo tam sedi relativne mrtvy bb na BB (cold light 4betting na tychto stakes myslim neexistuje :) A chcel som hrat A5s lebo si myslim, ze pokial je clovek ochotny barrelovat, da sa vykazat profit.
Ocakavam taky default co mam odkukane. Ked uz nic ine, stale mozem hrat lvl 1 poker (my hand) a mozno aj co-to zarobit.
Cbetujem preto, lebo chcem value pre svoju ruku, a slabsi hraci radi calluju a menej radi betuju (pasive>active) resp. moze betnut nieco trapne ako 5bb alebo tak.
Myslim, ze co sa tyka toho, od coho cakame call/fold, som sa uz dotkol. A ze nam toho mnozstvo unika, tak to rozhodne. V principe sotva niekedy budeme moct spravit informovane rozhodnutie proti takemutu hracovi. Jednoducho nebude kedy. Takyto hrac hrava tak jeden, max dva stoly. Na druhy den ho mozeme najst hrat NL50 alebo all-in stoly, potom prehra zvysok na black jacku a uz ho v zivote neuvidim :/

a este
instinkt =/= siedmy zmysel, ked ja sa zahladim na avatara, zavriem oci, a vysvieti sa mi bud call/fold/raise.
instinkt pre mna v pokri = na zaklade toho, co som mal doteraz moznost lifetime odsledovat mam pocit, ze sa tam casto ukaze z rukou, ktora posle tu moju do smutku.

Jednoducho, keby som mal 3sekundovy timebank, tak to tam foldnem.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!