Škola pre začiatočníkov (2. časť): Bankroll Management (BM)

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: Škola pre začiatočníkov (2. časť): Bankroll Management (BM)

Odoslaťod sudden 14 Sep 2011 18:54

haman napísal:Any clues na BRM pre live cash? v BA sa bezne hra 1E/2E a ludia sa kupuju za 100E bezne, malokto sa kupi za 200E hned. Pritom live sa raisuje viac nasobok blindu ako online. Cize vsetci vlastne shortstackuju.

Cize, kolko 100BB buyinov je safe na 1E/2E live cg? dik.

toto riesim uz dlhsie a na nejake univerzalne pravidla pre svoj BRM som zatial neprisiel :) myslim, ze to zalezi na viac faktoroch, ci je to tvoj hlavny/jediny prijem, tym padom aky vyznam maju pre teba tie prehrane BI, ci mas moznost ten roll nejako doplnit, etc.
ak to mas len ako doplnkove hranie napriklad k nejakemu online grindu alebo hravas popri praci a ten roll pre teba nie je nejako zivotne dolezity tak si myslim, ze sa to da okolo tych 15BI v pohode hravat

ja som predtym napriklad nemal problem hravat €2/5 s 15-20 BI, darilo sa, siel som stale hore, ale poslednych par mesiacov prisli vacsie (10-15 BI) swingy a momentalne po dost zlom obdobi sa necitim moc safe ani s 25 BI, takze som o tom dost rozmyslal v poslednom case, problem je, ze tie 2/5 su pre mna momentalne najdostupnejsie a jednoznacne najviac soft
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod TomMolivan 15 Sep 2011 17:51

Myslím, že zvolený BRM výrazne závisí od dynamiky danej cash game.

Sú cash games, kde si 70% hráčov nakúpi 2x 20BB, väčšinu času je to limpfest a keď to prehrajú, idú preč, vtedy nejak safe byť netreba. Potom sú cash games, kde dojdú traja ožrani, čo tam za večer odsypú každý po 10-20BI, pričom ťažko nájsť handu, ktorá by si zaobišla bez 3betu (pričom samozrejme na 25BB minimálne). Vtedy by som tam asi s 15BI rollom asi neliezol.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Hendo999 12 Okt 2011 10:48

tak ja som to vyriešil tak že som prešiel z NL5 na NL25 vynechal som tu NL10 a tiež hrám miesto 4-8 table a moj BM je zatial 300XBI je to pohode,, problém bol že pri hre 4.na NL10 som si priveľmi pripúšťal prehru na jednom stole i keď som nespravil chybu, teraz na to čas nemám pri 8 table, a darí sa mi :-)
Obrázok používateľa
Hendo999

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 13 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!