haman - rakeback pro again

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: haman - NL10/NL20 noob

Odoslaťod haman 28 Aug 2011 11:24

matiapag napísal:No takto ti poviem - mne sa nepaci ani jedna z tych ruk, ako su zahrane :D

Aby bolo jasne, ja sa tu nechvalim, ako boli tie ruky zahrane. Ja viem o sebe, ze to neviem dobre hrat. Len sa mi to zdalo podobne s tymi rukami 64 a QQ, ktore som postol do pokrovych partii. Bluff a nasledny stackoff.

matiapag napísal:Ten bet na riveri v prvej ruke je jedine, co sa mi pozdava, lebo sice tam mame showdown equity, ale prakticky ten spodny par nebije nic z toho, co ma on na ruke a po tom, ako prisla farba + overcard a on 2x checkol tak na 90% na river bet polozi kazdy svoj pp a aspon 75% casu aj vsetky Qx, takze to sa mi tam pozdava.

ano musel som betnut, vedel som, ze trafena 4ka mi nebude asi stacit. Toto iste som spravil vcera na turnaji, dal som zo 64o 3 barely na A high boarde, na river prisla 4ka, ale vedel som, ze mi asi nestaci a super mi polozil Ax - ukazal mi to nestastny, ja som mu klasicky ukazal bluff ;) Potom mi to vratil o 1 orbit dalej, som mu foldol KK na AxAxx boarde na turn a river bet po checkovanom flope, ukazal mi trash a povedal mi, ze nielen ja viem blufovat. ;) Neostavalo mi nic ine len mu bluf pochvalit a sebe v duchu nadavat, ze ked som mu neveril A na turne, mal som platit aj river...

matiapag napísal:Ale inak 3bet vs UTG, na ktoreho nemame staty obv a je tam najpodstatnejsi v tej ruke (btw, ten sizing je dost maly) s random crapom iba za to, ze si s tym skusas bluffy, je dost nonsense. Presne tu sa ukazalo, ze ty tam s tou rukou ides za kazdu cenu, pricom toto bola mozno uplne najhorsia situacia na 3bet, lebo on ak hra nejako taggy, tak bude mat na UTG taku uzku range, ze 3betovanie bez removalu/potencialu hitnut je tam fakt dobre asi iba vtedy, ked vies, ze ma velky fold to 3bet, ale v zasade na NL20 musis ocakavat, ze aj OOP budu regfishe dorovnavat 3bety OOP celkom veselo a potom budes mat po flope problem.

Mati si cenim, ze venujes svoj cas na komentovanie mojich ruk, ale proste 64o = KK/AA a to sa 3betuje for value, nie? Musis sa na to takto pozerat, nie tak, ze mam na ruke 64o ;)
Asi prestanem tieto 64 ruky postovat, lebo vsetkych clenov pp.sk odradim a potom uz nebude s kym rozoberat ruky. :-D

matiapag napísal:Flop je podla mna 3w ten cbet dost zly. Oni dvaja maju urcite vo svojej range urcite vela broadways a pocket pairs, z ktorych ty tu vyfoldujes naozaj len malo a fakt je to 3w = 2x taka sanca, ze niekto nieco hitol. Navyse si trafil pre teba nuts (bottom pair) a mas par outov na to, aby si hitol nieco, co bude mat aj realnu showdown equity, takze tuto je to podla mna check a give up, pokial neimprovnes na dalsich streets.

Potom, co som nedostal 4bet preflop, vyradujem z range superov KK,AA. Ja si naopak myslim, ze pocket pary cbetom v 3bet spote vyfoldujem, ostanu hrat Qx ruky, JT a sety.
matiapag napísal: As played okrem toho flopu ako som pisal OK, river bet sa mi tam paci, ked uz si cbetoval, ale inak keby checknes flop tak potom aj ostatne streets by mali byt ch down.

Tu ruku by som nevyhral s check downom vs 2 players! Turn som checkol behind, lebo prisla farba, ktoru som sice u supera necakal v 3bet spote tak casto, cize som mohol dalej barrelovat, ale to by som spravil len naozaj s AA/KK na ruke (vidis, aj moje blufovanie ma hranice, ale ine ako by si cakal ;) ). Prezentoval som to, ze sa jej bojim a potcontroloval som checkom behind.
matiapag napísal:A v druhej ruke pls nejaky pokec daj, lebo som confused...

Zeltzn napísal:Na tú 2. ruku som tiež zvedavý :crazy:

Ok, pridavam popis do 1.prispevku na vase zelanie. ;)
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod tucniak 28 Aug 2011 11:58

kludne neprestavaj postovat ruky, len prosim ta skus skrotit svoje ego a zacni aj pocuvat, co ti ludia hovoria (nie jeden, ale viaceri, nahoda..?)
v opacnom pripade ale naozaj wastujes cas kazdeho jedneho clena co ti sem napisal hoc len dve vety, kedze si presvedceny o svojej pravde :)
lebo toto mi pride asi tak, ze sa spytas: ako sa da prejst cez tu stenu?? a hoci ti 5 ludi povie, ze meter od teba su otvorene dvere, ty si budes stale buchat hlavu do steny, lebo..CHCES..a je to tvoja ruka..a hotovo..a basta..

Za tento príspevok od tucniak poďakovali - 3:
aNdr3Jo, dzejkej, michael163
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Zeltzn 28 Aug 2011 12:01

-Čo by si spravil ak by ťa 4betol???
-Akú range mu dávaš, keď dorovnal 3bet IP?
-Akú range mu dávaš, keď raisol tvoj cbet na 937tt? Čo z toho porážaš?
-Máš read, že sa stackuje light na takýchto boardoch?
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod matiapag 28 Aug 2011 12:11

haman napísal:Aby bolo jasne, ja sa tu nechvalim, ako boli tie ruky zahrane. Ja viem o sebe, ze to neviem dobre hrat. Len sa mi to zdalo podobne s tymi rukami 64 a QQ, ktore som postol do pokrovych partii. Bluff a nasledny stackoff.

No ja som zasa vobec nemal na mysli tvoje nejake skills alebo co ze by som to chcel kritizovat. To bola len taka uvadzacia veta k tomu slohu, co nasledoval :)

haman napísal:Neostavalo mi nic ine len mu bluf pochvalit a sebe v duchu nadavat, ze ked som mu neveril A na turne, mal som platit aj river...

No tuto si dovolim namietat, lebo linia ch/bet/bet na AAxxx s Ax je podla mna uplny standard. Na flope zbytocne betovat, ked mas nuts a super nema co bat a potom tie 1-2 streets of value vyplatit na turne a riveri :)

haman napísal: Ja si naopak myslim, ze pocket pary cbetom v 3bet spote vyfoldujem, ostanu hrat Qx ruky, JT a sety.

Ak ti niekto callne takyto 3bet OOP v 3w spote z UTG, tak je velka sanca, ze to bude zly hrac. A ak to bude zly hrac, tak je velka sanca, ze tie pp tam nevyfoldujes a jeho calling range je tam sirsia, ako u normalneho hraca. Co by si v jeho situacii otvaral a nasledne calloval ty z UTG?

V tej druhej ruke teraz namietam vsetkymi desiatimi :D raise z 2.4 na 6 NIE JE ANI NAHODOU MINRAISE! Je to 2,5x raise, co je uplne v pohode na to, ze je to 3bet pot a ked sa pozries lepsie, tak zbadas, ze keby to callnes, tak pot je 16$ a mate behind 12, cize tym raisom by dosiahol chalan to iste, ako keby raisol na 8$. Ak to robi for value, tak je rozhodnuty sa stacknut s tebou na hocijakom turne a prave preto treba zvazit, s akou range to asi takto zahra :) Nemas nanho takmer ziadnu vzorku, ak by si mal aj nejake ready, ze je schopny takto zahrat takuto ruku, tak jedine vtedy sa to tam da podla mna profitabilne zahrat. Ale pod pojmom zahrat si treba uvedomit, ze shove tu tiez mozno nie je az take najstastnejsie riesenie - totiz ty ked tam shovujes for value (co si asi chcel), tak si treba uvedomit, ze ci ma on v range nieco horsie, s cim ta tam dorovna :) Ma? A ak nahodou prides na to, ze ani nie, tak je toto shove ako bluff a nikdy v zivote by som nechcel shovenut JJ na 97xs ako buff, ty ano? :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod haman 28 Aug 2011 12:18

tucniak napísal:kludne neprestavaj postovat ruky, len prosim ta skus skrotit svoje ego a zacni aj pocuvat, co ti ludia hovoria (nie jeden, ale viaceri, nahoda..?)
v opacnom pripade ale naozaj wastujes cas kazdeho jedneho clena co ti sem napisal hoc len dve vety, kedze si presvedceny o svojej pravde :)
lebo toto mi pride asi tak, ze sa spytas: ako sa da prejst cez tu stenu?? a hoci ti 5 ludi povie, ze meter od teba su otvorene dvere, ty si budes stale buchat hlavu do steny, lebo..CHCES..a je to tvoja ruka..a hotovo..a basta..

Ak mi chces povedat to, ze radsej ako tvrdohlavo blufovat so 64 za kazdu cenu, by som mal radsej blufovat vo vhodnom spote a s rukou, ktora ma nejaky potencial nieco hitnut, tak to beriem, mas pravdu. Ja ale este nie som tak pokrocily hrac, aby som sa do taketo niecoho pustal. Radsej preto blufujem s total airom, to je lahsie zahodit, ako sa dostat do tazkeho spotu, kde mam 2nd par/top par good kicker alebo draw.
Na vysvetlenie: Pred casom som si uvedomil, ze hram prilis tight (turnaje) - neotvaral som light CO ani button. Tak som si povedal, ze ked dostanem na ruku 64, budem to hrat agresivnejsie. Aby som si na tom naucil blufy a stealovanie blindov. Teraz som zacal hrat CG a tento koncept som si tam preniesol. Verim, ze vam, CG regularom, to nevonia.
haman

Odoslaťod tucniak 28 Aug 2011 18:08

ok ja sa vzdavam, to co pises vobec nedava zmysel, pleties jedno cez druhe a na nic z toho nemas argumenty, zatial som ich teda nevidel. Nebudem ale plytvat casom a reagovat na kazdu tvoju druhu vetu, kedze to (i believe) aj tak nema vyznam.

uz som ti pisal, ze je pre teba lepsie (a lahsie) bluffovat ked mas aspon nejaku nadej na nejaku equity, je to LAHSIE a LEPSIE a argumentovat 'nie som pokrocily hrac tak budem bluffovat s total airom' je uplne mimo a scestne.

takisto 64 je tak malo komb ze ak si na tom chces trenovat svoje bluffy, tak to je uplne minimalne rozsirenie tvojej range, uz som ti to vysvetloval.
Ak mas v blindoch nitky je uplne jedno ci mas 64 alebo kartu z mekaca a listok do kina na ruke, lebo foldnu (alebo foldnu na cbet limitne k 100% casu), ak tam mas niekoho kto defenduje potrebujes mat postflop plan pre rozne boardy-a tam vs standardne defending ranges 64o nehra uzasne ani len z autobusu. Ak stale nevidis rozdiel, tak uz ti to neviem lepsie vysvetlit.

Takisto to nema nic s tym ci je to turnaj, alebo CG, ale s tym ze tvrdohlavo a rigidne budes otvarat 16komb len preto, ze chces, bez ohladu na ostatne vstupujuce faktory. Sorry ale ja to fakt nechapem.

A nie, ked s tebou niekto nesuhlasi, to nema nic s tym, ci 'mu to vonia', toto vyjadrenie nechapem at all.

postol si ruky, ja(a pat dalsich ludi) ti napise, ze toto a tamto je podla mna ZLE, a ty napises, ze diky, ale budes to tak hrat dalej a pytal si sa na nieco ine.

Anyways, vela stastia v dalsej hre (ja uz prispievat nebudem, lebo nesuhlasim a to nie je spravne) a ked si raz nahodou budes platit coacha (oh wait forum rady su zdarma right??), tak mu nezabudni povedat, ze diky, ale aj tak series na to, co ti radi. Zrovna to mi pride ako cesta k zlepsovaniu sa, casom budes pokrocily hrac..
:gl: . silence.

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod haman 28 Aug 2011 21:37

tucniak, myslim, ze nam nefunguje pisomna komunikacia. ;) Ak sa podari, rad o tom pokecam s tebou nazivo. Myslim, ze hlavny problem bude v rozdiele medzi stone cold bluffom a semibluffom.

Odchadzam na 4 dni do Chorvatska, oddychnite si odo mna!
haman

Odoslaťod matiapag 29 Aug 2011 13:07

haman napísal:tucniak, myslim, ze nam nefunguje pisomna komunikacia. ;) Ak sa podari, rad o tom pokecam s tebou nazivo. Myslim, ze hlavny problem bude v rozdiele medzi stone cold bluffom a semibluffom.

Odchadzam na 4 dni do Chorvatska, oddychnite si odo mna!

Ak bude hlavny rozdiel v tomto spore rozdiel medzi stone cold bluffom a semibluffom, tak si zjem slipy :D Rozdiel medzi tymi dvomi vecami je v tom, ze pri semibluffe mas nejaku equity a ak ty dokazes dostatocne casto picknut equtiy zo 64o, tak to urcite nehrame tu istu hru...
Obrázok používateľa
matiapag

godmode session over 100BB/100hands

Odoslaťod haman 17 Sep 2011 13:33

Co sa dnes deje? NL10 6max. 45stupnovy uhol som este nemal.

godmode-session-110BB100hands.png
godmode-session-110BB100hands.png (38.89 ) Zobrazená 2705 krát

Session som ukoncil v najlepsom s podpisovou rukou:

Hand #1
NL10 6max No Limit Hold'em - 4 players

CO: $2.66
BTN: $12.76
SB: $19.22
Hero (BB): $10.00

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with 4Obrázok 6Obrázok
CO calls $0.10, 1 fold, SB calls $0.05, Hero raises to $0.50, CO calls $0.40, 1 fold

Flop: ($1.10) 2Obrázok 3Obrázok QObrázok (2 players)
Hero bets $0.60, CO calls $0.60

Turn: ($2.30) 5Obrázok (2 players)
Hero bets $1.15, CO raises to $1.56, Hero calls $0.41

River: ($5.42) AObrázok (2 players)

Final Pot: $5.42
CO shows 5Obrázok 2Obrázok
Hero shows 4Obrázok 6Obrázok
Hero wins $5.15
(Rake: $0.27)

A kym som pouzatvaral stoly tak sa este podarilo toto:

NL10 No Limit Hold'em - 3 players

BB: $12.76
BTN: $19.12
Hero (SB): $12.49

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with JObrázok 3Obrázok
BTN calls $0.10, Hero calls $0.05, BB checks

Flop: ($0.30) 4Obrázok JObrázok 3Obrázok (3 players)
Hero bets $0.15, BB folds, BTN raises to $0.75, Hero raises to $1.65, BTN calls $0.90

Turn: ($3.60) TObrázok (2 players)
Hero bets $2.70, BTN calls $2.70

River: ($9.00) 6Obrázok (2 players)
Hero checks, BTN bets $4.50, Hero calls $4.50

Final Pot: $18.00
BTN shows JObrázok AObrázok
Hero shows JObrázok 3Obrázok
Hero wins $17.10
(Rake: $0.90)

k blufovaniu so 64o/64s sa este vyjadrim, akorat som zistil, ze som sa dostal s tym do plusovych hodnot...
haman

Odoslaťod matiapag 17 Sep 2011 13:56

Sick run ;)

haman napísal:k blufovaniu so 64o/64s sa este vyjadrim, akorat som zistil, ze som sa dostal s tym do plusovych hodnot...

Vyjadri sa, nedockavostou uz horim!! Ale nezabudni pribalit aj samplesize ;) A tiez by bolo dobre odstranit tie pripady, ked pri tych bluffoch nieco hitnes. Da sa to v HEM vyfiltrovat, aby ti nezobrazovalo ruky 2pair+ a pod. ;)
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 20 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!