Samot10 napísal:to co opisal playersvk je pre mna uz standard(kto vie preco?! )...aspon preflop a flop...a mozno by som sa tam stackol aj ja, zalezalo by od readov...na micrach tam ludia preflop dorovnaju naozaj kadeco a davat im vzdy nuts je blbost...
Praveze pLAYER sa tam nechce stacknut ani s toppairom (co je imho ok), potom je ale otazka s cim chce a naco to potom hra.
Podla mna je to preflop fold, vysvetlim preco. Toto je ruka, kde nie sme ochotni sa stacknut v zasade nikdy, pretoze nikdy nepojdeme do showdownu s lepsou rukou. Su len dve moznosti ako vyhrat tuto ruku:
1.Zobereme maly pot pf raisom alebo cbetom na flope, cize bez showdownu a to potom tu mozme uz raisovat ATC, co urcite nie je EV+.
2.Zobereme maly pot s Ace high alebo top parom, ale aj to iba v pripade, ake je super pasivny a my trafime nase eso, to je tak malo krat, ze sa to so 16BB stackom neoplati. A to este neratam, ak nas callne CO alebo BTN.
Preflop raisom v tejto pozicii tuto ruku v podstate otacame na cisty blaf, kedze nas nikdy nezaplati horsia ruka a nikdy nevyblafujeme lepsiu. Nevidim tam ziadnu value.
Suhlasil by som tu s preflop raisom keby to bolo suited, keby to bolo z CO alebo BTN, alebo keby sme mali 20+ BB stack.
pLAYER v zasade hovori to, ze je dobre raisovat so 16BB stackom A9, nahadzat do potu tretinu stacku a ked trafime toppair (co je asi jediny akotak potencial tejto ruky) tak to foldnut. To je imho dost velky leak.