___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod ___Mortylen___ 29 Okt 2011 18:35

Foldol som asi na 20+ jeho 3betov. Calloval som silne ruky IP, a 4bet/foldoval som OOP. Na zaklade toho, ze sa blaznil, a chodil do vela showdownov som mal celkom dobru predstavu ako hra. Robil som presne co mi aj Ty radis. Za asi 500 ruk co sme boli na stole som nebol ani v jednej takej situacii. Vzhladom k tomu, ze som ho mal hned na lavo na dvoch stoloch, tak som musel vyrazne upravit openning range. V principe som hral iba premiums a all pairs, vsetky funky cash game hands som open foldoval, co bolo obzvlast bolestive hlavne na CO a BTN. Zo SB som sa ani len nepokusal nehrat for value proti nemu.
Jednoducho mi strihlo. Isto to poznas. Niekto na Teba hra 2+ hodiny. Ty spravis spravny adjustment a v principe len cakas a medlis si ruky na easy biiajs. Nic sa nedeje, nemozes poriadne hrat, lebo ho mas hned na lavo a da sa povedat, ze ostavas na tom stole len kvoli nemu. Uz hadam 5ti ho takto vybrali a Ty stale nic. A potom sa to stane. Tilt, tilt, tilt.
A dal som to sem kvoli tomu, ze nie som z tych co vyplakaju na badrun (ktory bezpochyby mam!) a zatvaraju oci pred vlastnou suboptimalnou, zlou az ba priam kriminalnou hrou (ktoru striedam podla urovne tiltu ;) ).
Kto nikdy neodpalil BI nech hodi kamenom! (aj tak to bol obycajny luckbox :D )

(idem tocit video, lebo uz sa to neda a neda...)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 05 Nov 2011 19:56

Dnesna session, vela tazkych spotov pre mna, help wanted!

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1504314
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $14.86
BTN: $20.34 - 18/17/8 92h
SB: $21.62 - 20/15/7 WTS35 AFq51 305h
Hero (BB): $20.00
UTG: $24.51

Pre Flop: ($0.30) Hero is BB with J :spade: J :diamond:
2 folds, BTN raises to $0.52, SB raises to $1.96, Hero calls $1.76, BTN calls $1.44

Uvazoval som o cold 4bete ale proti takto tight hracom sa mi to zdalo ako overkill. JJ je najsilnejsie ruka, co tu callujem.

Flop: ($5.88) 4 :diamond: 6 :diamond: 2 :diamond: (3 players)
SB bets $5.20, Hero calls $5.20, BTN folds

+ overpar, Jhigh flushdraw, relativna pozicia na 3betora
- mono board, velmi velky CBET, betuje do troch, je tight

Turn: ($16.28) 3 :spade: (2 players)
SB bets $4.80, Hero calls $4.80

+ odds, blank turn
- valuetown? wtf is going on?!

River: ($25.88) 8 :heart: (2 players)
SB bets $9.66, Hero calls $8.04 all in

+odds, WTS ma vysoke = mozny overplay
-dostal som tri barely od tight hraca a drzim iba par jackov

Spoiler:
Final Pot: $41.96
SB shows Q :diamond: 7 :diamond:
Hero shows J :spade: J :diamond:
SB wins $38.25
(Rake: $3.71)

Co spravit inak/lepsie?

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1504315

BB: $24.17
Hero (UTG): $47.11
MP: $20.00 - 18/15/8 FCBf:54/AFq:52/WTS36(!) 798h (rovnaky villain ako minulu hru)
CO: $57.67
BTN: $22.03
SB: $24.52

Pre Flop: ($0.30) Hero is UTG with K :heart: K :spade:
Hero raises to $0.80, MP calls $0.80, CO calls $0.80, 2 folds, BB calls $0.60

Flop: ($3.30) J :club: 6 :club: J :spade: (4 players)
BB checks, Hero bets $2.30, MP calls $2.30, CO folds, BB folds

Turn: ($7.90) A :heart: (2 players)
Hero bets $3.75, MP calls $3.75

OK. Jeho range po flop calle, pockets, J9s+, 666. Nemyslim si, ze tam ma nejake Ahighs ale u takehoto muppeta je tazko si byt isty. Snad AQ/AT clubs.

River: ($15.40) 9 :spade: (2 players)
Hero checks, MP bets $13.15, Hero folds

Tilt in 1, 2, 3... Mam sto chuti mu to callnut lebo nerepuje az tak vela comb ale kedze je toto moj hadam najvacsi leak zo vsetkych, tak idem podla prirucky NIT 101: ''ked nevies co robit, foldni'' ale vobec nie som z toho stastny.
Prosim o rady.

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1504319

MP: $25.83 - 24/14/4 FCBf:22(!) F3B 1/6 114h
CO: $20.00
Hero (BTN): $29.25
SB: $20.00
BB: $23.27
UTG: $15.16

Pre Flop: ($0.30) Hero is BTN with Q :heart: Q :diamond:
1 fold, MP raises to $0.52, 1 fold, Hero raises to $1.80, 2 folds, MP calls $1.28

Flop: ($3.90) J :spade: 2 :spade: 7 :spade: (2 players)
MP checks, Hero bets $2.55, MP raises to $8.66, Hero folds

prehral som uz stvrty stack v standard spotoch a uz mam tilt. Je to rozhodne semifish, preflop je tight ale nefolduje na 3bety ani na cbety. CHR ma 0/5 a board je mono. Imo som tam prinajlepsom proti par + FD a pri mojom stasti som uz vacsinou mrtvy rovno na flope. Jeho raise sa javi commitujuco a ja zas neviem, co robit. Totizto ked callnem, ukaze 77 alebo A4s a ked foldnem tak mi ukaze Asx a tak je to furt *sad face*

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1504317

SB: $20.10
BB: $22.86
UTG: $10.21 - 65/0/0 17h
Hero (MP): $23.96
CO: $24.65
BTN: $20.15

Pre Flop: ($0.30) Hero is MP with 9 :diamond: 9 :club:
UTG calls $0.20, Hero raises to $1, 4 folds, UTG calls $0.80

standurrd

Flop: ($2.30) 7 :heart: J :club: 6 :heart: (2 players)
UTG bets $2.30, Hero calls $2.30

rybe j*blo zas. S rukou tak silnou ako 99 volim neraisnut jeho donkbet lebo jednoducho nepoznam jeho donkbet tendencie.

Turn: ($6.90) 7 :spade: (2 players)
UTG bets $6.91, Hero folds

parada. Neporazam uz ani 7x, Jx ma bije uz od flopu. Aj ked tusim Ax, two overs, pocket par gone crazy (standard pre ryby ale opakujem, neviem, ci aj pre tuto konkretnu) znovu siaham po prirucke NIT 101. Not happy (hlavne preto, lebo sa v takychto 'izolated fish gone crazy while I hold relative strong hand' spotoch ocitam casto a do dnes neviem, ako ich hrat)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod Horsey7 05 Nov 2011 21:13

JJ - meh, ty mas top tvojho calling range a on moze betovat na rivri missnute fdraw (Adx/Kdx) a for value aj ked dost thin 99-JJ

akurat, ze na tieto spoty potrebujes lepsi read a jeho 3rd barrel frekvenciu..neviem ci to z hlavy ratam spravne, ale potrebujes aby tam bluffoval viac ako v 20% pripadoch aby bol ten river call ok

KK - ten turn bet nebude ok, nic lepsie ti nefoldne a nic horsie nezaplati

QQ - sprav si domacu ulohu a napis jeho c/r range na flope

99 - standard, aj ked je to fish tak fancy play typu "odcallujem rybe na 3 full barrely druhy par lebo je to ryba" ti prachy nezarobi..ano, semtam tam bude mat 6x/FD ale pockaj na lepsi spot a s TP ho easily vyberies celeho

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
___Mortylen___
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod dzejkej 07 Nov 2011 14:22

Som dost rusty, ale skusim .. :).

1)

Tu by som preferoval fold (tight hraci) alebo 4bet (viac divokejsi hraci). Pri LP raise a blind 3bet u loose hracov chces mat cold 4betovaci range a mal by si tam mat aj nejaky air a aj nejake premium ruky. Problem callu je, ze reprezentujes to, co aj mas a to super ani nemusi byt genius, aby mu to doslo - vacsina superov tam bude mat prave ruky, ktore nepoklada dost silne na 4bet a dost slabe na fold.

2)

Ako napisal Horsey. PP Ti tam zlozia, trips+ obv pokracuju a hromada FD trafila TP a poraza Ta tiez. V takych spotoch je dobre mat prehlad, ci super ma tendencie betovat for protection. Ak nie, tak check/fold mi pride najlepsi. Ak ano, tak check/call je good. Totiz vela ludi tam foldne svoj PP, ale ked checknes, tak to autobetnu, aby Ti akoze nedavali kartu zadarmo. Jeho betovaci range je potom o dost sirsi ako callovaci (ma tam aj horsie FDs a slabe PP, ktore by foldovali na bet).

3)

prehral som uz stvrty stack v standard spotoch a uz mam tilt

FUUUUUUUU za to, ze pokracujes v hrani, ked mas tilt + ta "sadface" vyplakavacka je BS ;). Fold je tam v pohode, kedze malokedy si fakt paradne popredu a bud Ta crushuje alebo ma casto nejaku hovadinu, ktora ma stale ale seriozny pocet outov. Investoval si do potu par drobnych a nechces dat bez dobrych dovodov cely stack dnu, len aby si si bol isty.

4)

Tie spoty mozes hrat predsa jednoducho. Foldni slabe/marginal ruky a eliminujes super high-variance a mozno aj prehravajuce spoty a pokracuj so silnymi rukami. Neplet si ale NIT 101 s "NOT A FCKIN CALLING STATION 101" ;).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali - 2:
___Mortylen___, tucniak
Obrázok používateľa
dzejkej

Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 07 Nov 2011 14:59

1) presne toto ma najviac odradzalo od callu. Hram totizto face up. Od cold4betu ma odradzalo to, ze su pomerne tight a pripadny all-in uz imo musim callovat, lebo tam moze byt to AK. Fold sa mi zdal prilis weak. Ano, PFR su tight ale takmer urcite obaja 3betuju light (SB na 100% je toho schopny) a je to predsa len BTN vs BLINDS scenar. Keby islo o napr. MP raise a BTN 3bet tak som ovela viac nakloneny foldu lebo takmer neexistuje idealna hra tam a fold je vzdy EV0. Ale beriem na vedomie.
As played, nazor na post flop play?

2) in-game mi to pripadalo ako dobry napad ale v retrospektive je ten turnbet blunder.

"Jeho betovaci range je potom o dost sirsi ako callovaci"

this!

3) add Horsey, ulohu som si spravil. Vyslo mi, ze som bud A. Slightly ahead B. Crushed/drawing dead. Fold as default.

4) no jo, ale boli to! :D Ale najhorsie je, ze napriklad v tej session mi predviedli aj toto a potom folduj na kazdy naznak agresie :/

Spoiler:
Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1506238

UTG: $35.12 - 27/17/10 wts23 AFq54 238h
Hero (CO): $23.49
BTN: $20.00
BB: $20.03

Pre Flop: ($0.30) Hero is CO with K :spade: K :diamond:
UTG raises to $0.70, Hero raises to $2.50, 3 folds, UTG calls $1.80

Flop: ($5.30) 9 :spade: 4 :club: 8 :heart: (2 players)
UTG bets $2, Hero raises to $5.05, UTG raises to $13, Hero raises to $20.99, UTG calls $7.99

Turn: ($47.28) 2 :diamond: (2 players)

River: ($47.28) 8 :club: (2 players)

Final Pot: $47.28
UTG shows J :club: K :heart:
Hero shows K :spade: K :diamond:
Hero wins $44.92
(Rake: $2.36)

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1506240

MP: $22.20 - complete unknown
Hero (CO): $40.66
BTN: $11.72
BB: $19.69
UTG: $22.68

Pre Flop: ($0.30) Hero is CO with Q :diamond: Q :club:
1 fold, MP calls $0.20, Hero raises to $1, 3 folds, MP calls $0.80

Flop: ($2.30) 3 :diamond: 6 :heart: 8 :spade: (2 players)
MP checks, Hero bets $1.35, MP raises to $4, Hero calls $2.65

Turn: ($10.30) 4 :heart: (2 players)
MP bets $5.15, Hero calls $5.15

River: ($20.60) K :heart: (2 players)
MP checks, Hero checks

Final Pot: $20.60
MP shows 2 :heart: 2 :club:
Hero shows Q :diamond: Q :club:
Hero wins $19.57
(Rake: $1.03)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod dzejkej 07 Nov 2011 18:17

___Mortylen___ napísal:1) Od cold4betu ma odradzalo to, ze su pomerne tight ... Fold sa mi zdal prilis weak. Ano, PFR su tight ale takmer urcite obaja 3betuju light (SB na 100% je toho schopny) ...

Ak jeden otvara light a druhy podla Teba 3betuje light, tak aky je problem? 4bet s JJ moze byt predsa ziskovy, aj ked proti 5betovaciemu range nie si favorit. Ak cakas, ze obaja maju v tej situacii siroke ranges, tak su 2 cesty:
a) bud na 4bet casto folduju a idu do AI zlomok casu - zisk prichadza z dead money,
b) na 4bet casto 5bet shovnu - zisk prichadza z dobrej equity vs 5betovaci range.

Nejak si viem len tazko predstavit scenar, kedy cold call 3betu so zlou relativnou poziciou bude ziskovejsi ako 4bet alebo fold v zavislosti od readov. Moze sa Ti cold call pacit viac, pretoze to posobi ako menej variance, ale je to mylna predstava, pretoze davas jeho trash rukam 3 karty zadarmo, nemas iniciativu a sposob ako definovat ranges a casto budes svedkom situacie, kedy Ta outflopne alebo budes nuteny foldnut.

Tvoja ruka je velmi slaba na taketo nieco a aj tak kazdy caka, ze to tam mas.

Ako by som to hral v tejto situacii .. nie je dolezite, pretoze by si nikdy v nej nemal byt bez readov a ak v nej si, tak mas dovod, preco si do nej isiel a potom vies, co robit ;).
Obrázok používateľa
dzejkej

Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 09 Nov 2011 03:32

Dve minimalne pre mna velmi kuriozne ruky z dnesnej session.
(ako vzdy, komenty vitane)

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1508824

BTN: $20.70 - 20/13/3bet 1/159 4bet 0/26 458h
SB: $9.60
Hero (BB): $20.24
UTG: $25.21
CO: $48.80

Pre Flop: ($0.30) Hero is BB with A :heart: K :heart:
2 folds, BTN raises to $0.60, 1 fold, Hero raises to $1.90, BTN raises to $4.50, Hero calls $2.60

Flop: ($9.10) 9 :heart: 3 :heart: 2 :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $6.42, Hero raises to $15.74, BTN folds

Hrac je nit a ne3betuje/ne4betuje ani s tou jeho tight range, ktoru on hra. Ten jeho 4bet pochopitelne vyzera velmi desivo a allin som okamzite vylucil, lebo by to bol imo cisty spew. Velmi dlho som rozmyslal co spravit. Fold by bol myslim uplne fajn ale stale nie som celkom schopny robit taketo velke foldy.
Kazdopadne, celkom kuriozita.

Cassava Poker $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1508825

Hero (UTG): $20.50
MP: $21.85
CO: $20.00 - 18/18/4 68h
BTN: $14.02
SB: $48.20
BB: $19.26

Pre Flop: ($0.30) Hero is UTG with K :diamond: A :heart:
Hero raises to $0.80, 1 fold, CO calls $0.80, 3 folds

Flop: ($1.90) 2 :spade: 3 :club: Q :diamond: (2 players)
Hero bets $1.23, CO calls $1.23

Turn: ($4.36) K :spade: (2 players)
Hero checks, CO checks

ten turn check obcas zvyknem robit proti tight hracom. Kedze takuto kartu barelujem velmi casto, niekde som cital, ze je obcas lepsie to ceknut ked ju aj skutocne mam, asi kvoli deception/balancingu. Skor ma vsak trapilo, s cim by mi ten barrel zaplatil. Imo nefloatuje ziadne Kx a je imo schopny foldnut QJ/JT a mozno aj AQ (not sure though) a proti KQ mam vazny problem. A hlavne board sa javi extremne safe a snad okrem Q betujem kazdy river (a imo ma skor vycalluje Qx ako na turne kde sa bude spravne obavat dalsieho barrelu)

River: ($4.36) 4 :spade: (2 players)
Hero bets $3.40, CO calls $3.40

Final Pot: $11.16
Hero shows K :diamond: A :heart:
CO shows J :spade: Q :spade:

Nuz, kuriozita
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod tucniak 09 Nov 2011 04:09

Spoiler:
to nie je velky fold, ak 3betujes nita(lebo cakas ze ti povedzme 9/10 casu co calluje moze callnut rozne horsie a zaroven 4betne KK+ tak tam 3betujes for value ale na 4bet chces zahodit-lebo on nebluffuje
nevidim velmi dovod 5betovat ak ho mas az za takeho nita, rovnako ale tak ked 4betol tak call oop je totalny spew, to preco?:)

zamysli sa, co si tym pomozes?pride Kxx aj tak nevies ci si good, pride Axx asi aj vies ci si good ale dostat zo supera value navyse OOP je LOLmoznoe :), trafis air predpokladam ze x/foldujes a trafis svoj dream board stale casto hras o stacky s niecim ako fdraw no overs.
nespomenuc ze das in 1/4 stacku + sa to solidne fajnovo balancuje (baluga argumentoval ake je toto super vo svojich videach ale moc som to nepobral :) )

ak nemas predstavu o superovej 4bet rangi resp mas pocit ze ti tam nebude callovat horsie (ale vela foldovat a malo 4betovat), tak ho zacni 3betovat so znamym katalogom s kauflandu a kuponom na pediatriu na ruke (lebo ti je srdecne jedno aku mas equity, kedze folduje alebo 4betuje a ty foldujes svoj bluff) a zacni AKss callovat a dominuj jeho opening range..

h2:
ja by som asi bareloval, triafa to moju percieved range viac ako jeho, + prisla draw a tam sa da o balancovani premyslat aj inac--->nie ze zuzim range ktory betujem ale ze ho rozsirim, a AK tu betujem aby som tam mohol betovat BD draws ktore picknem.
superova range je nejaky PP/Qx najcastejsie, barel na K mu da zabrat ak prave nema KQ-co ti da vediet velmi nefacupovym raisom alebo tak:) v zasade ale aj check moze byt good zavisi ako to mas postavene, mozeme to mat aj v x-call range a posilnit ho tym.
otazne je ale aky range repujes ty po bet/cek/bet na bd flush karte, zhruba to co mas imo ale je zlaty ze ta neraisol;)
ediT: za info moc nerucim je 4:10 a dnes som prilis vela pocital kovariancne matice..:)
edit 2: opravene ze sme OOP lolz:)

edit3: neda sa to moc citat pozeram takze idem radsej spat *spoilered*
:yegon2:
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 09 Nov 2011 04:56

To si vsetko uvedomujem, ze ani Kxx board neznamena cooler, ked tam otoci AA/KK, Axx vs AA uz mozno ano but still. To su tie zatmenia. Rozmyslam 50sekund, vobec nie som pod stresom, viem, ze correct play je fold, a nakoniec sa rozhodnem podla hadam najmenej dolezitej veci (mam dobre odds PF)
V retrospektive je to easy call PF (myslim call raise, nie ten priserny call 4betu OOP) a myslel by som si to na 100% keby ten flop nefoldol. I mean, ak foldne ten flop s KK/AA (co si myslim, ze ma velku vacsinu casu) potom, ako da dnu 60% stacku, tak ja uz nerozumiem uplne nicomu. Ak to nemisclickol niekde po ceste, tak to imo musi znamenat, ze je to wizzard, precital ma na AA proti jeho KK (y, right...) alebo tam jednoducho mal aj ine ruky ako AA/KK. Mam na neho 458ruk a z nich 3betol jeden krat zo 159 moznosti, a nevyuzil ani jednu moznost na 4bet z 26 sanci.
To moze znamenat, ze:
A) 458h ruk je stale velmi mala a nepresna vzorka co sa tyka PF hry
B) strihlo mu z tych mojich 3betov s letakmi z Tesca a spravil adjust jeho PF range
C) je schopny zahodit AA/KK na 932ss vo 4bet pote po investovani 60% stacku
D) dnes uz nikto nic negarantuje!

A citat sa to imo dalo, len tam bolo vela pokrocilych myslienok naraz :)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod lolofon 09 Nov 2011 11:36

Ad 2: chceme dostat value, takze imo je pre nas skor nevyhodou, ze nasu percieved range ta karta triafa. Co sa tyka balancingu, tak podla mna tu vacsinou bluffy doublebarrelujeme, cize z toho pohladu by bol mozno bet lepsi. Cize to zavisi od jeho miery handreadingu, pokial handreaduje menej/zle, tak sa mi check paci viac.
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!