SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Odoslaťod tomiG 01 Nov 2011 21:48

sudden napísal:jasne, otocit tie cisla by bolo superlogicke :D ale neboj sa dalsie bludy sirit uz nejdem, uz ma to prestalo bavit :O:

takze ked btn pushne prvy svojich 15bb ty davas jeho range 35% a sb ktory to repushne zo svojimi 45bb 20%?? proti nasim 40%z AQ?? :crazy: omg hey sefe nepijem benzin....ale co mozem ocakavat od cloveka co tuto handu handu povazuje za EV+ dokonca povazuje aj za EV+ ked btn vyhra a mi porazame sb vs bb a padneme z 25bb na 20bb :lol2: pocuj niesi ty minister financii lebo ak ano mi jasne preco sme v takychto srackach aj on mal na ekonomickej same trojky ale vsak nevadi ked niekto nevie pocitat....
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod sudden 02 Nov 2011 00:14

:bad: :bad:
ok benzin mozem teda vylucit, este ostavaju hriby, lsd a toluen :crazy: alebo len nevies citat/fakt tomu nerozumies, dufajme

vies vobec co znamena range, asi moc nie, ze ? tie percenta (35% BTN a 20%SB) neznamenaju kolko % maju na vyhru, ale ake % range tam pushuje BTN a repushuje SB (100% range = vsetky startovne kombinacie, 35% range = top 35% startovnych kombinacii), ake percenta na vyhru ma ta prva range VS ta druha range VS AQ som pisal v tom poste predtym, staci citat a neprehadzovat si cisla ;) alebo si otvor PokeStrove, nahod si tam range ake sam chces a spocitaj si to genius
uprimne, vsak nemas predstavu ako sa da vypocitat ci je ta situacia EV+ ? ale co mozem cakat od cloveka, ktory hrdo vyhlasi, ze je result oriented a ze je to tak dobre

v takych srackach sme preto lebo rozhoduju ludia, ktori sa vo svojich odboroch vyznaju asi tak ako ty v pokri, tvaria sa, ze vsetkemu rozumeju lepsie ako vsetci ostatni, argumenty ich nezaujimaju, na vsetko maju jedinecny a samozrejme najlepsi nazor a pritom su vacsinou uplne mimo :)
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Nov 2011 00:23

diletanti ftw!
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod A_Rimmer 02 Nov 2011 00:26

Sudden nezavzdusnuj sa zbytocne, nechaj to tak prosim ta uz. Nechaj pana, nech si s 5BB stackom folduje AQ, vsak hadam nebude rozsirovat rady vypadnutych s touto rukou. :lol2: On si mysli, ze je najmudrejsi, aj ked zjavne ani nevie zobrat do ruky kalkulacku a zratat si co je EV+ a co nie. :P

Za tento príspevok od A_Rimmer poďakovali :
sudden
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod tomiG 02 Nov 2011 07:13

sudden napísal::bad: :bad:
ok benzin mozem teda vylucit, este ostavaju hriby, lsd a toluen :crazy: alebo len nevies citat/fakt tomu nerozumies, dufajm

v takych srackach sme preto lebo rozhoduju ludia, ktori sa vo svojich odboroch vyznaju asi tak ako ty v pokri, tvaria sa, ze vsetkemu rozumeju lepsie ako vsetci ostatni, argumenty ich nezaujimaju, na vsetko maju jedinecny a samozrejme najlepsi nazor a pritom su vacsinou uplne mimo :)
:
v tomto konkretnom priklade ak priradime BTN a SB nejake rozumne ranges (pouzil som 35% range BTN a 20%SB) tak proti tymto ranges ma AQ cca 40% (BTN ma cca 29% a SB cca 31%) z coho vyplyva:

40% vyhrame 65bb pot .... pokracujeme dalej s 65bb stackom, BTN vypadava a SB ostava 20bb
17% BTN vyhra a my vyhrame 20bb side pot .... pokracujeme dalej s 20bb s tym, ze sa nasa situacia prilis nemeni
12% BTN vyhra, my prehrame side pot .... vypadavame, najhorsi scenar
31% SB vyhra cely pot, my vypadavame, ale koncime pred BTN, ktory mal menej chipov (a tym sa posuvame o miesto vyssie vo vyplatnej strukture)

:evil: a este mu par blbeckov nezabudnite k tomuto genialnemu vypoctu respektive zdovodneniu ze je to EV+ zatlieskat :bad:
Naposledy upravil tomiG dňa 02 Nov 2011 07:27, celkovo upravené 2 krát.
tomiG

Odoslaťod tomiG 02 Nov 2011 07:23

tomiG napísal:
sudden napísal::bad: :bad:
ok benzin mozem teda vylucit, este ostavaju hriby, lsd a toluen :crazy: alebo len nevies citat/fakt tomu nerozumies, dufajme

vies vobec co znamena range, asi moc nie, ze ? tie percenta (35% BTN a 20%SB) neznamenaju kolko % maju na vyhru, ale ake % range tam pushuje BTN a repushuje SB (100% range = vsetky startovne kombinacie, 35% range = top 35% startovnych kombinacii), ake percenta na vyhru ma ta prva range VS ta druha range VS AQ som pisal v tom poste predtym, staci citat a neprehadzovat si cisla ;) alebo si otvor PokeStrove, nahod si tam range ake sam chces a spocitaj si to genius
uprimne, vsak nemas predstavu ako sa da vypocitat ci je ta situacia EV+ ? ale co mozem cakat od cloveka, ktory hrdo vyhlasi, ze je result oriented a ze je to tak dobre

jaj a to sa nasli dvaja trpkovia co mu este aj k tomu zatlieskaju ved to tam jasne pises ze btn vyhrava 12+17% a sb 31 co je dokopy 60% ako toto moze byt EV+ :evil: vsak sa na to pozri poriadne ty expert jeden aj druhy aj treti a ja velmi dobre viem co je to range bol som zvedavy ci tie cisla prehodis a prepocitas aj v tej pre nas nevyhodnednejsej variante by som ti dokazal ze je to EV- rozhodnutie ty to ale dobre vies alebo je u teba 20bbviac ako 25bb pokial ano tak neni o com a este raz pridava suddenov prepocet co je unho EV+ pozozre citatat a prepocitavat pls!!! :
v tomto konkretnom priklade ak priradime BTN a SB nejake rozumne ranges (pouzil som 35% range BTN a 20%SB) tak proti tymto ranges ma AQ cca 40% (BTN ma cca 29% a SB cca 31%) z coho vyplyva:

40% vyhrame 65bb pot .... pokracujeme dalej s 65bb stackom, BTN vypadava a SB ostava 20bb
17% BTN vyhra a my vyhrame 20bb side pot .... pokracujeme dalej s 20bb s tym, ze sa nasa situacia prilis nemeni
12% BTN vyhra, my prehrame side pot .... vypadavame, najhorsi scenar
31% SB vyhra cely pot, my vypadavame, ale koncime pred BTN, ktory mal menej chipov (a tym sa posuvame o miesto vyssie vo vyplatnej strukture)

:evil: a este mu par blbeckov nezabudnite k tomuto genialnemu vypoctu respektive zdovodneniu ze je to EV+ zatlieskat :bad:
tomiG

Odoslaťod tomiG 02 Nov 2011 17:49

suden ty si fakt ....ale nic trapne karmy namiesto to aby si sa vyjadril konkretne k svojmu vypoctu a presne urcil ktore z tych percent su EV+ a ktore EV- samozrejme nespravis to lebo by si musel priznat ze celkovo je to EV- kedze v 60% pripadou prichadzame o chipi namiesto toho budes udelovat karmu ako male decko :) kludne daj aj 20 nahovor par tvojich matematickych geniusov ktori stebou tiez dospeli k zaveru ze je to mega ziskove robit takyto call aj by som bol celkom rad za insta ban aby som si nedvihal cukor s primitivmi...keby si bol aspon chlap a priznal ok sekol som sa noaco stalo sa nieco? u mna v pohodicke tiez tu casto popisem hluposti precitam si reakcie a prehodnotim ale toto je sposob komunikacie udelovat cervene bodiky? :ROFL:
tomiG

Odoslaťod popoBA 02 Nov 2011 18:12

vcera som na live turnaji mal rovnaku situaciu.btn push,sb call /skoro cely stack) ja na BB AQ repush allin a ani sekundu som nevahal pretoze JE to +EV.
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod tomiG 02 Nov 2011 18:47

popoBA napísal:vcera som na live turnaji mal rovnaku situaciu.btn push,sb call /skoro cely stack) ja na BB AQ repush allin a ani sekundu som nevahal pretoze JE to +EV.

preco moj pekny lebo si to vcera vyhral a zmestil sa medzi tych 40%? tu je vzorec jasne dany btn 15bb push sb 45bbrepush a bb 25bb call z AQ ked mi z toho vypocitas ako to moze byt vcelkovo EV+ tak budem velmi rad mne sa to nepodarilo...a ani suddenovi
tomiG

Odoslaťod sudden 02 Nov 2011 20:21

to, ze nerozumies pokru mi je uplne jedno, takych ludi je vela a som za nich len rad, ze somnou nesuhlasis to ma tiez moc netrapi, za to som ti karmu nedal, tu som ti dal za posledne 4 arogantne blbe posty, kde si absolutne nepochopil co som pisal (samozrejme doteraz to nechapes) a este zo mna robis debila, ze ake bludy tu vypisujem :wtf: keby si to napisal normalne tak to neriesim a mozno by som sa este snazil dalej, ale tie tvoje posledne posty ma uz fakt moc tiltovali na to aby som na nich dokazal normalne odpovedat
ja nemam problem si priznat chybu, lenze tie cisla su v poriadku, len tych ich nechapes/nevies ich pouzit/nevies co znamenaju
problem je v tom, ze ty netusis ako sa to pocita a miesto toho aby si sa spytal/nasiel si to niekde tak si tu stale omielaj dookola svoje nezmysly

ok moj posledny pokus nieco tebe vysvetlit:

(0.4*41)-(0.17*4)-(0.12*24)-(0.31*24)= +5.4

1. zatvorka = nasa percentualna sanca na vyhru nasobena poctom ziskanych bb v tej situacii (ziskavame +41bb = 15bb BTN + 25bb SB + 1bb nas BB, ktory stracame ked foldneme)
2. zatvorka = percentualna sanca, ze prehrame main pot a vyhrame sidepot nasobena poctom bb, ktore stratime v tej situacii ...... kedze stracame tak je pred zatvorkou minus (v tomto pripade stracame -4bb v porovnani so situaciou ked foldneme)
3. zatvorka = percentualna sanca, ze vyhra BTN a zaroven my vypadneme nasobena poctom bb, ktore stratime v tej situacii (stracame -24bb)
4. zatvorka = percentualna sanca, ze vyhra SB a vypadneme aj my aj BTN nasobena poctom bb, ktore stratime v tej situacii (stracame -24bb)

tak nejak sa vypocita nas long run vysledok tejto situacie vyjadreny v bb (+5.4 bb), kedze je to kladne cislo je to EV+, naviac vo vysledku tohto vypoctu nie je zahrnute, ze v tejto poslednej situacii sa posuvame vo vyplatnej strukture co je pre nas dalsi plus

Za tento príspevok od sudden poďakovali - 2:
A_Rimmer, Ceasears
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 24 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!