to, ze nerozumies pokru mi je uplne jedno, takych ludi je vela a som za nich len rad, ze somnou nesuhlasis to ma tiez moc netrapi, za to som ti karmu nedal, tu som ti dal za posledne 4 arogantne blbe posty, kde si absolutne nepochopil co som pisal (samozrejme doteraz to nechapes) a este zo mna robis debila, ze ake bludy tu vypisujem
keby si to napisal normalne tak to neriesim a mozno by som sa este snazil dalej, ale tie tvoje posledne posty ma uz fakt moc tiltovali na to aby som na nich dokazal normalne odpovedat
ja nemam problem si priznat chybu, lenze tie cisla su v poriadku, len tych ich nechapes/nevies ich pouzit/nevies co znamenaju
problem je v tom, ze ty netusis ako sa to pocita a miesto toho aby si sa spytal/nasiel si to niekde tak si tu stale omielaj dookola svoje nezmysly
ok moj posledny pokus nieco tebe vysvetlit:(0.4*41)-(0.17*4)-(0.12*24)-(0.31*24)=
+5.4 1. zatvorka = nasa percentualna sanca na vyhru nasobena poctom ziskanych bb v tej situacii (ziskavame +41bb = 15bb BTN + 25bb SB + 1bb nas BB, ktory stracame ked foldneme)
2. zatvorka = percentualna sanca, ze prehrame main pot a vyhrame sidepot nasobena poctom bb, ktore stratime v tej situacii ...... kedze stracame tak je pred zatvorkou minus (v tomto pripade stracame -4bb v porovnani so situaciou ked foldneme)
3. zatvorka = percentualna sanca, ze vyhra BTN a zaroven my vypadneme nasobena poctom bb, ktore stratime v tej situacii (stracame -24bb)
4. zatvorka = percentualna sanca, ze vyhra SB a vypadneme aj my aj BTN nasobena poctom bb, ktore stratime v tej situacii (stracame -24bb)
tak nejak sa vypocita nas long run vysledok tejto situacie vyjadreny v bb (+5.4 bb), kedze je to kladne cislo je to EV+, naviac vo vysledku tohto vypoctu nie je zahrnute, ze v tejto poslednej situacii sa posuvame vo vyplatnej strukture co je pre nas dalsi plus