Keso26 pokrovy blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Chinese adventure

Odoslaťod keso26 14 Nov 2011 14:36

Ako viete, zegon vyhral APPT Macau package a tak sme sa ja, trikoza a mayday royhodli mu na potulkach Cinou robit spolocnost :)

0. den

tu nie je velmi o com, cestovali sme :) cakal nas asi 15h let zo Schwechatu s prestupom v Amsterdame do Pekingu. Oba lety prebehli v pohode a tak po pozreti troch filmov sme trochu unaveny po prebdetej noci pomaly pristavali v zemi draka.

1.den

V tejto chvily sa pre nas zacinal dobrodruzny vylet, takze sme nasli prvy bankomat ci zmenaren a rovno vybrali ci zamenili nejake cinske susne. Ja som neodolal lakavej ponuke letiskovej zmenarne s nevyhodnym kurzom plus dalsim poplatkom za "processing", kedze som mal nejaky ten cash pri sebe, ostatni vyuzili sluzby bankomatu. S plnymi penazenkami sme sa vybrali hladat si taxi na hotel. Po najdeni vhodneho voyidla nam jeho majitel Otrcil pred nos nejaky papier, kde mal napisany v tabulke nas hotel a pri nom cislo 68O. Nezabudol dodat "long way", tak sme teda nasadli a vyrazili. Co uz no, je to asi 85 eur (deli sa 8, pripadne pre lahsie pocitanie /10 plus sa nieco prihodi). Prve dojmy z Pekingu take zmiesane, teda aspon u mna. Budovy ktore sme minali boli sice moderne, ale v takej cudnej fadnej asi rezimom poznacenej architekture.

Po prichode na hotel nam oznamili, ze izby budu pripravene do 40 min., tak sme nevahali, nechali kufre na recepcii a rovno sa vydali na Tian`anmen Square a Forbiden City. Hotel nam zavolal taxi za 20 juanov, takze sme nevahali a bez vahania nastupili. Odviezli sme sa sice len dve minuty, ale hned potom sa zacala prva cinska komedia na temu cinskeho know how aka ako zarobit juany. Princip spociva v tom povedat na uvod turistovi nejaku smiesnu malu cenu a tym ho uvarit a nalakat a po vyuziti sluzby tuto cenu minimalne zdesatnasobit :) Samozrejme nasleduje dohadovanie o cene a jej zjednanie na prijatelnu uroven. Vyhovorky ako tomu zabranit su rozne od "nemam vydat", cez "je to daleko" az po "nemozem dat zlavu, su tu kamery". A kamery tam su teda na kazdom kroku, tiez rozny uniformovani clenovia ochrancov zakona. Aspon sa citime v bezpeci :D

Forbiden City sa rozprestiera na obrovskej ploche a je v nom co vidiet, zakupil som do ucha slovenskeho sprievodcu a mohlo sa ist bludit medzi chramy, ktorych je tam viac nez dost. Tiez splet roznych uliciek a nadvori. Najde sa tu aj park, kde su vsetky stromy starsie ako 300 rokov.

P1040436.JPG
P1040436.JPG (481.25 ) Zobrazená 4228 krát

Viac o tom ako aj o dalsich zaujimavostiach porozprava urcite yegon vo svojom reporte. Po tom ako sme vysli na opacnom konci tohto mega komplexu sme sa marne pokusali zastavit asi 30 taxikov, asi sa bali yegona, ktory svojou vyskou pravdepodobne nahana strach a hrozu u miestnych obyvatelov :) Nakoniec sme sa teda vydali peso, ved to uz nebolo daleko, asi len 2cm na mape. To sme vsak este nevedeli, ze to bude tak 5km :) Na izbe sme sa ocitli asi po dvoch hodinach mierne unaveny, uchodeny a vyhladovany. Nasledovala sprcha a vecera, po ktorej sme vyuzili este hotelovu saunu a bazen, aby sme nabrali vela novych sil do dalsieho dna.

2. den

Po skusenostiach z predodsleho dna, sme svoje rozhodnutie presuvania sa preorientovali na metro. Po par zastavkach vystupujeme pri Temple of Heaven, kde nas uz netrpezlivo cakaju dalsi obyvatelia so svojim typickym podnikavym duchom. Zmocnili sa nas traja riksaci lakajuci nas na cenu 3 juany. Nevahame teda a dobrovolne vstupujeme do ich vozikov.

P1040490.JPG
P1040490.JPG (387.51 ) Zobrazená 4198 krát

Prve adrenalinove dobrodruztvo cakalo hned na prvej krizovatke, ktore su v pekingu naozaj obrovske. Nasi riksaci si to bez problemov namierili krizom pomedzi auta, autobusy, motorky a inych riksakov. Neskor sme zistili, ze semafory sice v pekingu maju, ale takmer nikto sa nimi neriadi a hlavne pravidlo, ktore je tu v platnosti znie zatrub a chod :) Pomedzi vsetky tie dopravne prostriedky sme nakoniec vykluckovali a namierili si to do ulice, ktora reprezentovala taku tu odvratenu tvar Pekingu. Tu nam uz nebolo vsetko jedno a vo vrecku mi zvoni telefon od yegona, ktory mi chce navrhnut zastavenie a pokracovanie po vlastnych cez velke a bezpecne ulice, skoda len, ze mam vypnute zvonenie :)

P1040491.JPG
P1040491.JPG (316.59 ) Zobrazená 4165 krát

P1040492.JPG
P1040492.JPG (386.21 ) Zobrazená 4195 krát

Nakoniec ale vsetko dobre dopadlo a riksaci zastavili kusok od vstupnej brany k Temple of Heaven. Mayday vytahuje 5 juanov s tym, ze ved chudaciskovi pomoze a necha mu tipko. Na prekvapenie ale typek peniaze nechce a zacne nieco blabotat. Ten moj si pise na dlan nieco ako 30, tak sa ohradim, ze ved vravel 3. Siaha pre nejaky papier s tabulkou, kde je JASNE NAPISANE ze ide o sumu 300 juanov smrad jeden :lol: Zacali sme sa teda vsetci zjednavat, yegon mu dal 30 a odchadzajuc od nespokojneho kricajuceho cinana a vydal svojou cestou. Mayday s trikozom to mali nakoniec za 100 a ja za 120. Ano ano, som pussy, ale trosku som sa aj bal, ci si ten maly rozculujuci sa cinan nezavola na pomoc inych rozculujucich sa malych cinanov :D

Temple of Heaven je zaujimave miesto, je tam toho vela co vidiet.

P1040517.JPG
P1040517.JPG (362.36 ) Zobrazená 4203 krát

P1040532.JPG
P1040532.JPG (619.96 ) Zobrazená 4262 krát

Odtial sme sa pobrali k Lama Temple, avsak uz bolo zavrete a tak sme skoncili v tradicnej cinskej restike, kde sme sa vsetci piati do syta najedli cinskej kuchyne za asi 50 juanov na hlavu. Este pred tym som ale ochutnal poulicnu stravu, ktora sa naoyaj nedala jest. Kupil som si dva kolace, z jedneho sa vyklula nejaka ususena polenta bez chuti a druhy mal sice nejaku chut ale jest sa to nedalo. Dal som este sancu nejakemu kuraciemu na spajli, ale tiey skoncilo v kosi. Restika to ale nakoniec zachranila, takze hladny sme neostali :)

P1040623.JPG
P1040623.JPG (292.77 ) Zobrazená 4180 krát

Po prichode na hotel si davame ako dezinfekciu 45% slivovicu, zajednavame si Great Wall hiking na dalsi den, chvilu kecame a odoberame sa do svojich posteli.

3.den

sa zacina uz o siedmej rano. Na osmu sme dohodnuty so sprievodcom a jeho soferom na vyzdvihnutie, dame teda ranajky a naskakujeme do mikrobusu. Cesta k Cinskemu muru trva asi 2h, po ceste sa ale este zastavujeme pri hrobkach cisarov a tiez na skorsi obed v cinskej restauracii, kde za tociacim sa stolom ochutnavame asi 7 tradicnych jedal. Vsetko bolo vyborne, dostaneme aj jazminovy caj a miestne pivo v nemiestnom keramickom hrnceku :)

Nasadame znova do mikrobusu a po piatich minutach vystupujeme, odkial pokracujeme peso najskor strmou cestou a potom strmym kopcom az k cinskemu muru. Asi po hodine sme na mieste a spoznavame jeden zo siedmych divov sveta :) Pochodili sme si po nom asi 3h, miestami naozaj vysokymi a strmymi schodmi a miestami zas ideme z kopca.

P1040721.JPG
P1040721.JPG (197 ) Zobrazená 4181 krát

Robime asi milion fotiek a lucime sa s nim na bobovej drahe s nerezovym koritkom. K dispozicii bola aj lanovka, ale nasa volba bola jasna :) Bol to super zazitok, no po ceste bez pouzitia brzdy som narazil za zakrutou do cinskej postarsej osoby valiacej sa zavratnou rychlostou asi 3km/h :)

Nevieme este ako dnesny den zakoncime, ale my uz nieco vymyslime :)

..to be continued..

Za tento príspevok od keso26 poďakovali - 11:
___Mortylen___, aNdr3Jo, APminer, hegides, Horsey7, Matej Zavacky, Mlachi, Stanley VII, sudden, tucniak, vlade
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Re: Keso26 pokrovy blog

Odoslaťod vlade 14 Nov 2011 14:59

Tie gycove chramy nic moc, ale ten cisky mur vyzera fajnovo. Je ten mur taky ze sa tadial naozaj neda prejst, alebo je to uz skor taka zrucanina kde su same diery? Z tvojej fotky tam vidim nejaku puklinu a cesticku ktora asi vedie k nejakej diere :)
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod Komedia 14 Nov 2011 15:21

by ma zaujimalo co by ten cinan spravil keby si s ním vyjebabral tým sposobom, ze na zaciatku jazdy si vypýta 5 kaček a zaplatil by si dopredu :D inak si v clanku spomenul ze vas je 5 ale tak Yegon, trikoza ty + mayday je 4 či :wizdo: ?
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod tucniak 14 Nov 2011 15:47

tuke je v ich srdciach stale, to preto..inac chcel by som vidiet cinana ako zjednava s Tukem o juany :D
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Boxer38 14 Nov 2011 17:20

na poker pro labs som tusim videl ze aj Dajvey vyhral package do macau nevieto o tom niekto ci tem je aj on alebo ci bude hrat?
Boxer38

Založený: Sep 2011
Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod keso26 17 Nov 2011 09:19

Dnes sme prisli do Xi an a mame na izbe wifi, tak sa mozno dokopem k strucnemu spisaniu dalsich dni :)

vlade napísal:Tie gycove chramy nic moc, ale ten cisky mur vyzera fajnovo. Je ten mur taky ze sa tadial naozaj neda prejst, alebo je to uz skor taka zrucanina kde su same diery? Z tvojej fotky tam vidim nejaku puklinu a cesticku ktora asi vedie k nejakej diere :)

no ta cast cinskeho muru, kde sme boli my je z tych novsich a oficialne nie je spristupnena pre verejnost, ale par ludi sa tam naslo. V mure som nikde ziadnu prasklinu ani dieru nevidel :) ..a je to tiez dost vysoke, takze az take easy to nebude cez neho prejst :) Ta prasklina, neviem ci je to to co myslis ty, ale to bude asi strom.

Komedia napísal:by ma zaujimalo co by ten cinan spravil keby si s ním vyjebabral tým sposobom, ze na zaciatku jazdy si vypýta 5 kaček a zaplatil by si dopredu :D inak si v clanku spomenul ze vas je 5 ale tak Yegon, trikoza ty + mayday je 4 či :wizdo: ?

ak by si chcel zaplatit dopredu, tak ta asi neodveze. Ale uz sme svoj skill v zjednavani posunuli na vyssiu uroven :) ..dnes som zjednal bronyoveho draka s 370 na 60 pricom som asi 4x odisiel z obchodu :)
nas piaty clen je yegonov otec
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod Devede 17 Nov 2011 10:09

Boxer38 napísal:na poker pro labs som tusim videl ze aj Dajvey vyhral package do macau nevieto o tom niekto ci tem je aj on alebo ci bude hrat?

Nie som este tam, v nedelu odlietam, ak vsetko pojde bez problemov, tak v pondelok som tam a bojujem za SVK farby aj ja :-)
Devede

Založený: Mar 2010
Poďakoval/li: 2 krát/5 krát

Odoslaťod Boxer38 17 Nov 2011 18:21

Tak to prajem :gl: aj tebe aj yegonovi chlapi spravte tam dobre meno Slovensku :gl:
Boxer38

Založený: Sep 2011
Poďakoval/li: 7 krát/5 krát

Odoslaťod Devede 18 Nov 2011 09:47

Boxer38 napísal:Tak to prajem :gl: aj tebe aj yegonovi chlapi spravte tam dobre meno Slovensku :gl:

dakujeme, budeme sa snazit urobit co najlepsi vysledok :-)
Devede

Založený: Mar 2010
Poďakoval/li: 2 krát/5 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 19 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!