[CG] NL50, 3bet spot IP, turn decision
Počet príspevkov: 24 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: [CG] NL50, 3bet spot IP, turn decision
-no ja nikde nevidim jeho 3bet zo SB a ak je 3bet celkovy tych 8, tak na flope si natom dobre? No schvalne si daj 8% vs TT natom flope do pokerstovu ako dobre natom si Samozrejme to budu trocha odlisne ruky ako ti hodi pokerstove, ale nie o moc.
- Aky mas plan ked na flope bude J,Q,K,A pripadne co bude velmi casto a on cbetne?
- stackoff na vacsine turnov? to su ake ta vacsina?
-Neviem ako by vyzerali staty po 13k hands, ale z dobrych regov co hraju nl30-50 maju v mojej databaze ma len jeden cbet v 3bet pote pod 70, vacsina ma 80%+(300-2k ruk).
-raise flop, stackoff riesenie na flope by samozrejme nebolo +EV, lebo proti range ktoru tam shipne velku radost mat nebudes.
-nechcem vediet ako ti moze dopadnut 4bet a call 5betshove +EV s TT za 100bb. To by musel 5betshovovat 88+,QJ,KT a podobne blaznovstva a aj to budes favorit o 5%. Realna 5bet range bude JJ+(prehnane),AQo+(hrozne prehnane) a proti nej si 40:60 underdog.
-pp vs 3bet folduj pokial nieste aspon 170bb+ deep, ak ste tak setminuj a nechaj superov odovzdavat 30bb takymto sposobom tebe, ako si to tu urobil ty v tejto ruke.
- Aky mas plan ked na flope bude J,Q,K,A pripadne co bude velmi casto a on cbetne?
- stackoff na vacsine turnov? to su ake ta vacsina?
-Neviem ako by vyzerali staty po 13k hands, ale z dobrych regov co hraju nl30-50 maju v mojej databaze ma len jeden cbet v 3bet pote pod 70, vacsina ma 80%+(300-2k ruk).
-raise flop, stackoff riesenie na flope by samozrejme nebolo +EV, lebo proti range ktoru tam shipne velku radost mat nebudes.
-nechcem vediet ako ti moze dopadnut 4bet a call 5betshove +EV s TT za 100bb. To by musel 5betshovovat 88+,QJ,KT a podobne blaznovstva a aj to budes favorit o 5%. Realna 5bet range bude JJ+(prehnane),AQo+(hrozne prehnane) a proti nej si 40:60 underdog.
-pp vs 3bet folduj pokial nieste aspon 170bb+ deep, ak ste tak setminuj a nechaj superov odovzdavat 30bb takymto sposobom tebe, ako si to tu urobil ty v tejto ruke.
-
mino_o - Príspevky: 360
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 11 krát/28 krát
wait... to mi chces povedat, ze clovek, ktory ma na SB 3bet 8 fakt 3betuje len 8% range proti high BTN stealu (staty na tom stole som mal ccal 23/20 btn steal 60, f3bet 65+, nemal na mna asi ziadnu velku vzorku ale tomu stealu sa nejako prisposobovat predpokladam bude ) ?? ak to nie je bot, ktory 3betuje podla tabulky bezohladu na supera tak jeho 3bet range v tomto spote bude imo ovela viac wide, ja som pocital s nejakymi 12%
jeho SB 3bet vs steal je 10, to som tam nemal, sry
pocitane pre 12% 3bet range / stackoff JJ+ AQo+
65% vilain fold (+5,5) ...................... +3,58
14% stackoff/win (+47,5) ................. +6,65
21% stackoff/lose (-47,5) ................. -8,98
========================================
................................................ +1,25
k zvysku sa vyjadrim zajtra
jeho SB 3bet vs steal je 10, to som tam nemal, sry
pocitane pre 12% 3bet range / stackoff JJ+ AQo+
65% vilain fold (+5,5) ...................... +3,58
14% stackoff/win (+47,5) ................. +6,65
21% stackoff/lose (-47,5) ................. -8,98
========================================
................................................ +1,25
k zvysku sa vyjadrim zajtra
-
sudden - Príspevky: 1001
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 196 krát/165 krát
- No a scim bude 5bet shove cez tvoj 4bet? myslis, ze s JJ alebo s AQ? Ktore tam samozrejme ani nemusi 3betovat... a 3betuje len nejake junk ruky/blockery a value handy?
- Ale ved ked to je tak profitabilne preco si ne4betoval? Preco si neraisoval flop? Dovod mi pride, ze si tu ruku hral pasivne a dufal si, ze tam ma totalny air. Dostavas sa do spotu, kde nevies co mas robit a to este na uplne super flope, keby tam prislo A/K na flop tak to foldnes a tuto ruku ani nikam nepostnes.
- Ten clovek nateba moze uplne ine staty ako ty pises a takisto moze hrat uplne inu hru ako ocakavas. Ak tam ma A4o, fajn zahral to spravne a ty ked to chces zahrat spravne tak to foldnes, alebo 4b/f (pripadne call, kedze je to podla teba +ev).
- 10% 3bet SB tak je dost tigh a TT tam foldujem. Ja som cakal 8% 3bet overall a SB tak 14-17% co by bol standart.
Z mojho pohladu je to fold, 4betoval by som skor nejake Ax/KQ nejake ruky co maju blockery na nuts. Z toho co si napisal, vyzera ako menej agresivny. Niesom momentalne hrac, ktory ma taky edge, aby som si mohol dovolit hrat taketo ruky a nekrvacat tam. Z toho ako si tu ruku zahral mi pride, ze ten edge nemas ani ty a preto som ti napisal moju radu
- Ale ved ked to je tak profitabilne preco si ne4betoval? Preco si neraisoval flop? Dovod mi pride, ze si tu ruku hral pasivne a dufal si, ze tam ma totalny air. Dostavas sa do spotu, kde nevies co mas robit a to este na uplne super flope, keby tam prislo A/K na flop tak to foldnes a tuto ruku ani nikam nepostnes.
- Ten clovek nateba moze uplne ine staty ako ty pises a takisto moze hrat uplne inu hru ako ocakavas. Ak tam ma A4o, fajn zahral to spravne a ty ked to chces zahrat spravne tak to foldnes, alebo 4b/f (pripadne call, kedze je to podla teba +ev).
- 10% 3bet SB tak je dost tigh a TT tam foldujem. Ja som cakal 8% 3bet overall a SB tak 14-17% co by bol standart.
Z mojho pohladu je to fold, 4betoval by som skor nejake Ax/KQ nejake ruky co maju blockery na nuts. Z toho co si napisal, vyzera ako menej agresivny. Niesom momentalne hrac, ktory ma taky edge, aby som si mohol dovolit hrat taketo ruky a nekrvacat tam. Z toho ako si tu ruku zahral mi pride, ze ten edge nemas ani ty a preto som ti napisal moju radu
-
mino_o - Príspevky: 360
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 11 krát/28 krát
este by sa zislo pouvazovat aj nie len kolko 3betuje z SB, ale aj voci komu (ja osobne toto pouzivam ovela castejsie, aspon vidno ci ma hrat nejake pozicne uvazovanie ked vs EP 3betuje 2% a vs btn 17:) )
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
- No a scim bude 5bet shove cez tvoj 4bet? myslis, ze s JJ alebo s AQ? Ktore tam samozrejme ani nemusi 3betovat... a 3betuje len nejake junk ruky/blockery a value handy?
ano pri odhadovanej range a fold to 4bet 60+ som predpokladal, ze SB vs BTN mi tam bude default 5bet posielat JJ+ AQ+
vsak ja netvrdim, ze som to zahral dobre, nepostol som to sem preto lebo som sa chcel pochvalit, pozrite ako super som to zahral
napisal som, ze preflop a flop mi to prislo ako std, nehovorim, ze to je 100% spravne
Ax flop samozrejme dobry nebude, ak tam pride random broadway karta tak to este neznamena automaticky giveup nie ?
ano moze, ale z niecoho vychadzat musim
Z mojho pohladu je to fold, 4betoval by som skor nejake Ax/KQ nejake ruky co maju blockery na nuts. Z toho co si napisal, vyzera ako menej agresivny.
ako 4bet bluff by Ax handy boli lepsie, ale o 4bet bluffe s TT som neuvazoval vobec
a foldovat TT v takejto situacii s tym sa stale nejako zmierit nedokazem
Niesom momentalne hrac, ktory ma taky edge, aby som si mohol dovolit hrat taketo ruky a nekrvacat tam. Z toho ako si tu ruku zahral mi pride, ze ten edge nemas ani ty a preto som ti napisal moju radu
je to mozne, tiez si nemyslim o sebe, ze som nejaky uberplayer, ale stale si myslim, ze TT mozem hrat v takomto spote ziskovejsie ako foldom na 3bet
dakujem za snahu, beriem na vedomie, ale myslim, ze na niektorych veciach sa fakt zhodnut nedokazeme
-
sudden - Príspevky: 1001
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 196 krát/165 krát
4bet bluffovat s TT IP to snad nie...
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
prečo call na flope? nechápem...
-
3flash3 - Príspevky: 1502
- Založený: Feb 2008
- Poďakoval/li: 53 krát/410 krát
Lebo raise v takomto spote ma tendenciu izolovat nas proti lepsim rukam a co je najhorsie, shutdownuje vsetky jeho bluffy/semi-bluffy (z, ktorych uz nasledne nedostaneme ziadnu value).
Raise imo overrepuje nasu ruku (bez nejakej vyraznejsej history)
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
___Mortylen___ napísal:Lebo raise v takomto spote ma tendenciu izolovat nas proti lepsim rukam a co je najhorsie, shutdownuje vsetky jeho bluffy/semi-bluffy (z, ktorych uz nasledne nedostaneme ziadnu value).
Fúha, asi som z inej planéty.
Ja sa s radosťou stackujem na takomto flope, poprípade turne, s takýmto typom hráča. Podľa jeho statov myslím, že tam 3-betuje toľko horších hands na SB vs. BTN open, že ich je ťažké všetky vypísať. C-bet je automatika v 3-bet potoch v dnešnej dobe, takže o tom je škoda sa baviť. No každopádne, ak sa bojíme stacknúť na takomto flope, poprípade aspoň raisnúť pre value (lebo tým údajne izolujeme iba lepšie ruky), tak môžeme rovno hrať 14/10 a setminovať aj s TT. Alebo tie TT rovno zahodiť preflop alebo na flope, či treba callnuť flop a čakať na J,Q,K,A, ktoré bude barrelovať skoro vždy a potom s ťažkým srdcom callovať alebo zahodiť na turne?
Som trošku podráždený dneska, tak sry za spôsob vyjadrovania. Len mi to príde ako keby všetci museli hrať podľa knižky a 90% ľudí hrá stakes, ktoré hralo pred rokom a rozmýšľajú stále rovnako ako pred rokom a pritom sa poker pomaly každým mesiacom mení. Ale to je len môj názor. GL, peace out.
Neber to v zlom Morty
PS: zabudol som dodať, mne pri takejto line v tejto konkretnej hre (ked raisnem flop) ludia shovujú Ax, pomaly každý pár, či už z boardu alebo čo majú na ruke, lebo tam prakticky repujem tak set, ktorý skoro nikdy nemám alebo draw . Nezdá sa mi, že by som tým strácal value, poprípade shutdownoval ich bluffy, semibluffy.
-
3flash3 - Príspevky: 1502
- Založený: Feb 2008
- Poďakoval/li: 53 krát/410 krát
No stackovat sa ho vidim s A9, 99+, overs + hearts, pripadne 44/22 ak to 3betuje. Vidis tam nieco ine? Viac light? Bez history?
Ako ja nemam najmensie pochybnosti, ze sme obrovsky ahead pred jeho 3bet a nasledne cbetrange ale zaroven pochybujem, ze sme good proti jeho 3bet/cbet/3bet allin flop range.
To tu nie je o tom, ze sa 'bojim' stacknut. Ale radsej zvolim line, kde mu necham siroku range a tym padom v nej viac ruk, ktore porazam. Ano, riskujem, ze trafi over ale je to 'give and take' , ostatne ako uz dnes vsetko. Obetujem svoju protection (ktora je aj tak overrated) a dufam vo viac equity na dalsich street.
Imo je viac value v odcallovani jeho barrelov, pripadne aj foldnut na later streets ak pridu velmi zle karty, ako v tlaceni stackov dnu na flope, kde velmi nevidim s cim nas zaplati, co porazime dostatocne casto. A sme IP a mame dobru hratelnost.
A myslim, ze moje myslenie napreduje. Vysledky tomu vobec nenasvedcuju, ale na to by som vedel najst par objektivnych a asi 129 subjektivnych dovodov
Inak +1
Ako ja nemam najmensie pochybnosti, ze sme obrovsky ahead pred jeho 3bet a nasledne cbetrange ale zaroven pochybujem, ze sme good proti jeho 3bet/cbet/3bet allin flop range.
To tu nie je o tom, ze sa 'bojim' stacknut. Ale radsej zvolim line, kde mu necham siroku range a tym padom v nej viac ruk, ktore porazam. Ano, riskujem, ze trafi over ale je to 'give and take' , ostatne ako uz dnes vsetko. Obetujem svoju protection (ktora je aj tak overrated) a dufam vo viac equity na dalsich street.
Imo je viac value v odcallovani jeho barrelov, pripadne aj foldnut na later streets ak pridu velmi zle karty, ako v tlaceni stackov dnu na flope, kde velmi nevidim s cim nas zaplati, co porazime dostatocne casto. A sme IP a mame dobru hratelnost.
A myslim, ze moje myslenie napreduje. Vysledky tomu vobec nenasvedcuju, ale na to by som vedel najst par objektivnych a asi 129 subjektivnych dovodov
Len mi to príde ako keby všetci museli hrať podľa knižky a 90% ľudí hrá stakes, ktoré hralo pred rokom a rozmýšľajú stále rovnako ako pred rokom a pritom sa poker pomaly každým mesiacom mení.
Inak +1
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
Počet príspevkov: 24 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 24 hostí.