[CG] NL50, 3bet spot IP, turn decision

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [CG] NL50, 3bet spot IP, turn decision

Odoslaťod 3flash3 01 Dec 2011 13:24

No ja ho vidím stackovať sa s 66,77,88, A5, A3, Ax, flush draws, straight draws, každým 9x a samozrejme s rukami, ktoré nás bijú. Medzi sebou history síce nemáme, ale máme history na neho. Samozrejme, že tu nebudem raisovať flop proti 14/10 nitovi, lebo to nemá zmysel. Proti takémuto typu hráča sa mi nezdá, že je call práve optimálne riešenie.

___Mortylen___ napísal:Imo je viac value v odcallovani jeho barrelov, pripadne aj foldnut na later streets ak pridu velmi zle karty, ako v tlaceni stackov dnu na flope, kde velmi nevidim s cim nas zaplati, co porazime dostatocne casto. A sme IP a mame dobru hratelnost.

No ale podľa tejto teórie ani nikdy nezistíš s čím ťa na flope odcalluje, keď budeš radšej slepo platiť až do riveru alebo poprípade zahodíš. Keďže je jeho range taká wide preflop. A btw, nikde nie je napísané, že sa s nami na flope bude stackovať.

Ono je to nakoniec aj tak iba všetko o cite pre hru, o uvedomení si image (vlastnej (ako nás vníma) a súperovej), chápaní pár statov a pokúsiť sa nerobiť všetko ako ostatní, čo majú vždy napísané „na čele“ aké majú karty, keď napríklad nie si v hre a iba sa pozeráš na handu iných. 90% rúk vždy vieš pred showdownom čo otočia, lebo sú predvídateľní. A pokri ide práve o to, aby boli tvoji súperi na vážkach. A nie aby si boli istí, že keď raisneš takýto flop, tak máš vždy set alebo flush draw + 2 overs. Koniec koncov, aj tak každý rozmýšľa pri hre inak a preto je poker taký skvelý.

Ty vidíš value v callovaní v tomto spote, ja skôr v raisovaní flopu. Tvoje argumenty sú dobré, len ja preferujem iný štýl hry, takže naše názory sa rozchádzajú. O tom, čo je lepšie a horšie môže polemizovať aj týždeň a aj tak sa nedopracujeme k definitívnemu záveru. Lebo každé má svoje pre a proti. Aj z tohto dôvodu sa len výnimočne zapájam do diskusií o stratégiách, lebo mám pocit, že to nikam nevedie, pokiaľ už máš niečo odohraté a nie si úplný začiatočník, že potrebuješ vysvetliť základné spoty.
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 01 Dec 2011 13:41

24/20/8 AfQ%36

No toto je podla mna klasicky TAG, aj to skor na tu nitty side. AFq36 postflop je malicko, nezda sa Ti? Je sice pravda, ze na NL50 som hral naposledy v 2008 ako semi-ryba ale na nl20/30 bezne hravam s kvazi dobrymi 36/32/12 AFq50-65 regmi a na nich by to aj celkom platilo, ale rozhodne nie na vsetkych. Tie tendencie, co Ty davas 24/20/8 AFq36 typkovi, jednoducho to nevidim ako realne. Ako netvrdim, ze si Ti to v Tvojich hrach nedeje, ale tam asi na to bude iny dovod.

A dalsia vec, v tom PS poste pises, ze raisom repujes set (ktory nemas takmer nikdy, lebo low pockest dufam PF necallujes). Tak preco na to pouzit tak silnu ruku ako TT? Na to sa ovela viac hodi nejaky garbage. Ako ked sa snazis robit deviacie od 'optimal play', tak by bolo treba na to nejake reads (ktorych za normalnych okolnosti po 13k rukach mas tak A4) ale tu si Hero zaplatil datamined HHs.

I ked je pravda, ze ja vyznavam asi vo vsetkom co robim: "To break the rules you must know the rules"
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod 3flash3 01 Dec 2011 15:53

Kámo ozaj, toto by bolo na dlho, ako som písal vyššie. Kašli na to :) Nemám na to čas a ani energiu. Ak to potrebuješ nejako uzavrieť, tak kľudne, máš pravdu. Ja už nehrávam NL50, možno sa tam hrá inak a tvoje riešenie je lepšie. Ja som len som chcel poukázať na to, že je aj iná možnosť hrania tej konkrétnej ruky, ktorá sa mi zdá lepšia. Ale to je len môj uhol pohľadu.
Peace out ;)
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod sudden 01 Dec 2011 17:30

___Mortylen___ napísal:Lebo raise v takomto spote ma tendenciu izolovat nas proti lepsim rukam a co je najhorsie, shutdownuje vsetky jeho bluffy/semi-bluffy (z, ktorych uz nasledne nedostaneme ziadnu value).
Raise imo overrepuje nasu ruku (bez nejakej vyraznejsej history)

jo, takto nejak som aj povodne rozmyslal, potom som sa v tom celkom zamotal a pocas tejto diskusie asi 5 krat este zmenil nazor ako by sa to dalo zahrat inak na jednotlivych streets :D

nakoniec som dosiel k zaveru, ze bud 4b/stackoff preflop alebo call pre, call flop (ten stackoff by tu fakt asi nebol moc stastny), as played stackoff turn, s tym, ze druha moznost mi pripada lepsia

24/20/8 AfQ%36

No toto je podla mna klasicky TAG, aj to skor na tu nitty side. AFq36 postflop je malicko, nezda sa Ti? Je sice pravda, ze na NL50 som hral naposledy v 2008 ako semi-ryba ale na nl20/30 bezne hravam s kvazi dobrymi 36/32/12 AFq50-65

toto ma zaujalo, nezda sa mi, ze by to bolo zrovna nitty side

pozrel som sa do databazy a z 333 hracov na NL50, na ktorych mam 1500+ hands som tam nenasiel ani jedneho, ktory by hral aspon 30+/25+
afq 40+ je tam tiez len velmi vynimocne
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 27 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!