___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod ___Mortylen___ 01 Mar 2012 04:50

Vo februari som odohral 75hodin (problemy s PC, internetom a este k tomu bad run) vyhradne na NL50/100 (s dorazom na NL100 ako moj primarny limit). Prve dva tyzdne super, hral som vela, zle sa mi z velkej casti vyhybalo - happy times! Posledne dva tyzdne su uplna katastrofa. 19BI swing nahodou povazujem za uspech pri tom vsetkom co sa mi deje momentalne. Pravidelne reviewujem svoju hru a studujem, takze mam velmi dobru predstavu, kam mi unikaju peniaze. Som 10BI pod EV ale to najhlavnejsie sa pochopitelne deje este pred tym ako idu vsetky peniaze dnu. Paradoxne mi najvacsie problemy robia ryby, ktore ma veselo vyberaju. Vyzera to asi takto: cakame na ruku voci rybe lebo vieme, ze plati naked gutshoty, third/second pary, Ahighs etc a tym padom je neblufovatelna. Asi po 100 rukach mame konecne ruku a rybu s nami v pote, ryba vsak nejakym sposobom ukaze ruku lepsiu. My mame TPTK, ona trafi two pair, my mame top two, ona trafi set. My mame set, ona trafi zabludeny gutter. Mame straight, ano, ma flush, najlepsie backdoor obv. My mame flush, ona trafi fullhouse, proste no money in poker, everyone's fucking solid!
Samozrejme sa mimoriadne tesim, ze mam cest hrat s takymito ovcami, lenze povacsine onetabluju, malokedy maju fullstack, toboz sme niekedy deep a ked bustnu, uz ich nevidno, resp. skoncia niekde na NL200/400 kde ja za nimi nemozem alebo si pinkaju 5/10 push fold like-a-boss! Takze vsetky ready od sizingu, po timing az konkretne ranges idu von z okna akonahle rybka bustne.
Z vlastnej hry mam stale napriek vsetkemu velmi dobry pocit :mortylen2: a az na jedno zakolisanie v jednej z poslednych session som mal tilt aj frustraciu pod kontrolou. Citim, ako napredujem, uz nie som money scared a nemam problem zobrat higher variance play ak si myslim, ze mi prinesie viac EV (v zaciatkoch som isiel viac 'na istotu' :) ). Regov uz poznam asi vsetkych, tych co mi fakt robia problemy je pomenej a z vacsiny sa vykuklili bud nitky alebo vyslovene zly regovia, s ktorymi si rad zahram.

Plan na marec je hrat podla moznosti iba NL100 ale ak nezastavim tento pad, obv zidem na NL50. Chcem hrat aspon 100hodin, 4 stoly, cize tych 30-35k ruk by malo byt realnych. Je to dost malo, ale momentalne si viac potrpim na kvalitu ako kvantitu, hlavne s tym astronomickym LA rake.
Dlho som sem nedal ziadnu ruku, tak rozmyslam, ze nejake kontroverzne predsa len povyberam :)

Pripajam obligatorne zirafy. Momentalne sa sklanaju napit vody, aby v marci vladali vyzierat listy z tych najvyssich stromov!
Prílohy
Nejde karta!.jpg
Nejde karta!.jpg (64 ) Zobrazená 3497 krát
Februar.png
Februar.png (90.06 ) Zobrazená 3509 krát
NL100.png
NL100.png (86.46 ) Zobrazená 3509 krát
NL50.png
NL50.png (84.47 ) Zobrazená 3502 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Mar 2012 04:11

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1663225
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (SB): $133.80
BB: $120.75
UTG: $45.47
CO: $44.13
BTN: $206.61

Oponent je 21/18/11 (blinds 14%) 5bet 11% (5/46) AFq 59 - 769ruk

Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with K :spade: J :club:
3 folds, Hero raises to $3, BB raises to $8, Hero raises to $18, BB calls $10

3bet na $8 vs $3 IP je jeho semibluff sizing a blindy defenduje pomerne urputne. Mam KJo 120bb deep a nemyslim si, ze je to dobry defend voci tomotu hracovi. Postflop je velmi aggro a barrel happy (cbet flop + turn ma v high 70ties) a celkovo mam pocit, ze sa vemi nezamysla nad tym, co robi. Proste tam nasype cbet, turn cbet a na riveri sa zamysli ci vypali aj treti barrel, ak som dovtedy este nefoldol. Viem o nom, ze shotuje NL100 (je to NL50reg). Volim 4bet bluff nakolko som offsuit, OOP a mam velmi pekne blockery. Sizing som dal maly, lebo neocakavam call (nakolko si myslim, ze bluffuje), maximalne ship od pockets/Axs ako bluff, ale myslim, ze s iba $27 sa mu to s $120 v stacku neoplati takze v podsate cakam fold velmi, velmi casto. Super voli peel. Slowplay takmer vylucujem kvoli tendenciam, ktore doteraz ukazal. Mam pocit, ze je sticky so SCs a broadways, KQ, AJ, mozno AQ, resp. middling pairs.

Flop: ($36.00) 6 :spade: A :diamond: 2 :heart: (2 players)
Hero bets $15, BB calls $15

Pecka. Tento flop triafa moju range ovela viac ako jeho, cize cakam minimalny odpor. Cbet volim maly, nakolko ide o 4bet pot, je to rainbow a celkovo mimoriadne dry a necakam, ze je elasticky. Jeho peel je zvlastny. Viem, ze floatuje single aj 3bet poty, ale 4bet? Take info nemam.

Turn: ($66.00) J :diamond: (2 players)
Hero bets $25, BB raises to $87.75, Hero calls $62.75

V jeho range by nemalo byt AA, KK, QQ, JJ, AK (shipuje PF), discountujem AQ, TT/99 (tiez imo shipuje, obzvlast BvB) cize vela for value toho tam nema. Turn je close spot medzi checkom a betom nakolko som pickupol velmi solidnu showdown equity ale chcem mu dat moznost spravit chybu a myslim, ze castejsie tu spravi zly call, ako zly bet. Jeho ship ma vyslovene prekvapil. Repuje tak AQo, ktore by ale imo takto neotacal na bluff, mozno AJ, ale to blokujem a nedava pre neho zmysel to hrat takto, nakolko na riveri ma easy stackoff. A6/A2 imo nedefenduje ale bud ship/folduje PF, 66/22 tiez nedava zmysel z rovnakeho dovodu a hlavne raise by tu bol overkill. Slowplaynute AA, JJ tu imo nema nikdy a aj keby mal, preco by ma chcel foldovat. Ako vobec si nemyslim, ze call tu niekedy bude nejak obzvlast nejak +EV a je to viac-menej metagame, bitch slap ako cokolvek ine. Rad by som mu to tam foldol. Keby napriklad iba callol a vbetol river, tak mu to easy foldnem, nerad, lebo neviem s cim to robi, ale nemyslim si, ze niekto double floatuje aby mohol potom bluffnut dry board v 4bet pote.

River: ($241.50) 8 :spade: (2 players)

Spoiler:
Final Pot: $241.50
Hero shows K :spade: J :club:
BB shows 2 :spade: 2 :diamond:
BB wins $237.50
(Rake: $4.00)

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1663260

CO: $100.00
BTN: $105.54
Hero (SB): $100.00
BB: $305.17
UTG: $103.72

oponent je aggro Sved, mala vzorka ruk, ale typicky aggromonkey, high 30ties VPIP, high 20tiesPFR, high 10s 3bet a raise/ch/r flopy etc.

Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with Q :club: J :spade:
3 folds, Hero raises to $3, BB calls $2

Iba call PF, cize already mozeme +/- vylucit silne ruky a typicke semibluff 3bet zalezitosti.

Flop: ($6.00) 4 :diamond: Q :heart: 7 :club: (2 players)
Hero bets $4.50, BB raises to $12.75, Hero calls $8.25

For value to moze raisovat tak 44/77/56, mozno QJ (AQ/KQ 3bet PF). Chvilu rozmyslam o smallish 3bete ako induce na ship ale je to imo bez lepsich readov dost riziko. Call sa mi paci viac, aspon mu nechame siroku bluffing range a iniciativu.

Turn: ($31.50) 7 :spade: (2 players)
Hero checks, BB bets $15.75, Hero calls $15.75

Sexy turn. 777 je teraz menej pravdepodobne, a on 7x v range nema (raisol flop), zato co ja eventualne ano.

River: ($63.00) K :club: (2 players)
Hero checks, BB bets $63, Hero calls $63

toto je paradoxne celkom dobra karta, ak ma overplayed Qx tak teraz nemusim callovat veliky bet kvoli chopu, KQ je teraz menej likely a hlavne, ak ma hlavu aspon trosku v poriadku, tak od coho chce call co poraza. Ak ma 44/77 for quads ok, mea culpa, ak mu tam nejak doskakal Kx, velmi mu to nemam s cim preplatit co on poraza ale je to Sved, hra typicky, bet bet ship any board, any oponent style a je to imo ok spot na bluffcatch considering.

Spoiler:
Final Pot: $189.00
Hero mucks Q :club: J :spade:
BB shows K :spade: 3 :spade:
BB wins $185.00
(Rake: $4.00)

Cassava Poker $0.25/$0.50 No Limit Hold'em - 2 players - View hand 1663265

BTN/SB: $104.44
Hero (BB): $50.00

Super sa javi ako rekreacny hrac a hra velmi zvlastne. V podstate vela defenduje PF aj na flope, rad prebera iniciativu a bluffuje ci uz PF alebo hlavne postflop. Nemyslim si, ze rozumie relativne sile ruk a celkovo sizingu a ranges etc a uz imo vobec nerozumie HU.

Pre Flop: ($0.75) Hero is BB with 3 :diamond: Q :diamond:
BTN/SB raises to $1.50, Hero raises to $4.50, BTN/SB calls $3

Kedze otvara velmi siroko, vela defendujem. Q3s nie je az taky easy defend vs on, lebo postflop vela nepreplaca, ale za to rad sam nahadze peniaze do potu bez ruky. 3betujem, lebo som uz dlho ne3betol (betujem depolarizovanu range voci nemu) a nechcem aby mi na moj prvy 3bet povedzme po 50rukach foldol.

Flop: ($9.00) 8 :club: 5 :diamond: Q :heart: (2 players)
Hero bets $5, BTN/SB raises to $10, Hero calls $5

Nuts. Mr IP je u neho casto bluff ale mozno tak hra vsetko, ale viem, ze je takto schopny bluffovat.

Turn: ($29.00) K :heart: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets $89.94, Hero calls $35.50 all in

Dobra karta, nemyslim si ani nachvilu, ze takto valubetne any Qx (okrem KQ, mozno este Q8) a Kx je nepravdepodobne. A tiez plati, ze si nemyslim, ze takto hra for value. Imo ma air, gutter/FD inymi slovami som rarely beat s tymto jeho sizingom.

River: ($100.00) 6 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Spoiler:
Final Pot: $100.00
BTN/SB shows 3 :spade: J :spade:
Hero shows 3 :diamond: Q :diamond:
Hero wins $99.00
(Rake: $1.00)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod Horsey7 02 Mar 2012 13:08

KJo - dost fps

___Mortylen___ napísal:ale chcem mu dat moznost spravit chybu a myslim, ze castejsie tu spravi zly call, ako zly bet

cize ti tam callne castejsie s 3. parom v 4-bet pote? :)

preflop by som dal 21-22

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
tucniak
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Mar 2012 15:34

FPS, to poznam len ako first person shooter a frames per second :)
Nemyslim, ze callne, do tejto ruky som ho povazoval za relativne solid hraca ale ak nieco callne, tak to bude nieco na styl 77-TT, 65s, KQs a nemyslim si, ze cokolvek z toho by betol na turne. Ostatne cokolvek, co by betol by ma malo porazat a tym padom by som mal foldnut ale vravim, fuckt neviem co tam vobec moze mat co by mohol vbetnut.
A ten moj sizing, ludia, co povazujem za regov, snad nikdy necalluju 4bety a kedze viem, ze 5betuje light tak som mu nechcel dat vacsiu incentive na steal. Takto sa mu neoplati to shipnut ani callnut, ved co tam teraz bude robit so svojim A4s, 44, 89s etc. No vidim, ze on to vyriesil po svojom a flatol to :D
Myslienka, co ma desi doteraz je, ze neviem, ci tie dvojky flatol kvoli tomu, aby na mna flopol set, alebo mal v plane naked bluffovat in position bez equity, blockerov a outs. Neviem, co je horsie :)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod Horsey7 02 Mar 2012 16:21

fancy play syndrome

tiez by ma zaujimalo ake mal foldovacie tendencie na 3b/4b IP :)

je zvlastne ze naflatuje v pozicii small PP's ale 3betuje, urcite by som si to poznacil
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Mar 2012 16:40

tiez by ma zaujimalo ake mal foldovacie tendencie na 3b/4b IP

na 3bet celkom vysokych 76% a fold to 4bet 3/6 - mala vzorka ale

je zvlastne ze naflatuje v pozicii small PP's ale 3betuje, urcite by som si to poznacil

to uz viem o nom, ved prave v tom je ten mindfuck, ze on 3betuje pockets aby ich potom mohol 5bet shipnut ako bluff (pisal som aj k ruke tento read) a tu si to luxusne flatol! Prave preto ten moj 4bet sizing nakolko co spravi ked sa teraz pozrie na tie svoje 22 'FECK, Y ME NO JUST FLAT, ME ST00PID!" Tak ale ked vie, ze flopne set tak preco by to neflatol, ze jo...

fancy play syndrome

Je to nakazlive? Stretavam sa s pokrovymi hracmi tak aby som ich nahodou nenakazil, alebo oni nakazali mna?! :oops:
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod sudden 02 Mar 2012 21:27

KJo - preflop sa mi ta line zda v pohode, mozno sa da mierne upravit sizing, ale to nebude imo nejake podstatne

ten turn sa mi uz nezda...

Turn je close spot medzi checkom a betom nakolko som pickupol velmi solidnu showdown equity ale chcem mu dat moznost spravit chybu a myslim, ze castejsie tu spravi zly call, ako zly bet.

imo ako valuebet je to way too thin, zda sa mi dost optimisticke predpokladat, ze ta tu vyplati s 6-kou, 77-TT (ktore z nejakeho dovodu neshipol pre)

radsej by som to checkol a dal mu dal prilezitost bluffovat turn ak je tu teda schopny floatovat nejaky nezmysel, tazko mozes predpokladat, ze tu bluff shovne vs. 2nd barrel vo 4b spote

Q3s
3betujem, lebo som uz dlho ne3betol (betujem depolarizovanu range voci nemu) a nechcem aby mi na moj prvy 3bet povedzme po 50rukach foldol.

mne sa to zda zbytocne, 3betujes depolarizovanu range vs him, imo nepotrebujes proti rekreacnemu hracovi 3betovat aby si si robil image a ked je bluff happy a nerad folduje, tak sa to proti nemu moc dobre hrat nebude postflop
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod sudden 02 Mar 2012 21:31

___Mortylen___ napísal:
fancy play syndrome

Je to nakazlive? Stretavam sa s pokrovymi hracmi tak aby som ich nahodou nenakazil, alebo oni nakazali mna?! :oops:

dont worry, siri sa to hlavne prostredncitvom instruktaznych videi, pripadne to vychadza z vrodeneho spewtardismu :D
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 04 Mar 2012 07:46

RUKA ROKU 2012!

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 2 players - View hand 1666201

BTN/SB: $71.67
Hero (BB): $100.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with K :heart: K :club:
BTN/SB raises to $2, Hero raises to $8, BTN/SB calls $6

Flop: ($16.00) 3 :spade: K :diamond: 9 :spade: (2 players)
Hero bets $8, BTN/SB calls $8

Turn: ($32.00) 2 :diamond: (2 players)
Hero bets $17, BTN/SB calls $17

River: ($66.00) J :club: (2 players)
Hero bets $49.50, BTN/SB calls $38.67 all in

Final Pot: $143.34
BTN/SB shows Q :club: 7 :spade:
Hero shows K :heart: K :club:
Hero wins $131.51
(Rake: $11.83)
Prílohy
disappointed-so-close-freddie-mercury.png
disappointed-so-close-freddie-mercury.png (138.15 ) Zobrazená 2998 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod 3flash3 04 Mar 2012 10:48

Nudím sa, stoly prázdne, tak sa som ti niečo napísal k tým rukám vyššie Morty. GL a nerozdávaj toľko peniaze zadarmo ;)

KJo:
preflop call 3bet or fold. 4bet ja asi najhoršia vec čo môžeš v tej situácii urobiť a ešte keď ste trochu viac deep, sizing treba tiež väčší keď už tam 4betuješ, ale inú kombináciu (small pocket pairs, value hands, sometimes suitted con). Nie ruky ako KJ, ktoré sú dominované ako sviňa, keď ti niekto callne 4bet (keďže ste viac deep a 4betuješ tak málo) a potom folduj top pair vo 4bet pote. Oh a ešte niečo jedna vec, už sa toľko nelevelujete všetci s vecami typu „mám blokera“ a podobne. Radšej tam callujem 3bet SB vs. BB s rukami ako KJ, keďže súper bude takéto karty často barrelovať a ľahko tam zbieraš value na jeho bluffoch postflop.
Nechápem prečo vylučuješ slowplay. To, že je niekto agresívny a veľa barreluje, keď je preflop agresor ešte neznamená, že keď je v pozícii defendera, tak bude hrať svoje handy super fast a nebude slowplayovať, hlavne na takých dry boardoch.
Imo úplne zbytočne vyhodené peniaze. Meta game stuff is just overrated. Keď sa pozrieš triezvymi očami na súperovu line: call 4bet, call flop, ship turn na tomto boarde, tak si neviem predstaviť ani jeden bluff v jeho range.

QJ:
Len jedna poznámka. Nechápem ako môže niekto odpaľovať (bluffcatchovať) celý stack v single raise potoch (ešte aj OOP) bez nejakej výraznej histórie a readov na súpera. Aspoň keby boli nejaké draw na flope, ale nič, žiadna flush draw, akurát 65 str8 draw a ani na turne neprišli žiadne draw.

Q3:
Štandardne zahraté, easy stack off. Len dúfam, že argument „3betujem, lebo som už dlho ne3betol“ si myslel for fun. :) Ešte jedna rada na záver, netráp sa či máš polarizovanú alebo depolarizovanú range proti fishke, je to absolútne nepodstatné. Fish doesnt care!
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 7 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!