___Mortylen___ NLH6max cash

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: ___Mortylen___ NLH6max cash

Odoslaťod ___Mortylen___ 04 Mar 2012 11:31

Nazdarek flash! Dakujem za koment! :good:

KJo:
preflop call 3bet or fold.

Nesuhlasim. Teda samozrejme fold je tu standard ale imo KJo a celkovo offsuit broadways su velmi precenovane ruky. KJs by som mozno rozmyslal defendovat ale hrat bez iniciativy OOP voci aggresivnemu hracovi s polarizovanou range nie je moj styl.

4bet ja asi najhoršia vec čo môžeš v tej situácii urobiť

Umm, ja som toho nazoru, ze pokial ma super velmi siroku 3bet range (2/3 bluffy 1/3 value) a relativne uzku 5beting range (2/3 value 1/3 bluff) je bluff 4bet velmi dobra strategia = je to matematicky podlozene. A pokial sa rozhodujem 4bet bluffovat tak praveze blokery su uplne to najdolezitesie (odmysliet pozicie, timing etc), pretoze mi pomahaju zlepsit steal success % blokovanim jeho value range. S KJ luxusne blokujem KK, JJ, AK, vsetko ruky, s ktorymi sa on stackuje, cize je to skvely vysledok! Obv na 5bet foldujem, cize je uplne jedno, ci mam letaky z tesca alebo 98s (ktore nic neblokuje) lebo moja handa sa nedostane na showdown. However, call 4betu neocakavam skoro vobec a poviem pravdu, ze u dobrych hracov iba prilezitostne.
To co si Ty napisal plati, pokial cakame, ze dostaneme flat. Vtedy je 4bet s KJo to najhorsie.

Nechápem prečo vylučuješ slowplay

lebo mam read. Mam na neho teraz uz vyse 1500ruk a zatial ani raz neukazal slowplay PF (narozdiel od inych dobrych hracov, vratane mna :angel: ) a 3bet/5betuje kazdu poziciu s value hands. Po tejto inkriminovanej ruke mi uz stihol 3krat (slovom trikrat) flatnut 4bet a floatnut flop a potom foldnut turn na druhy barrel. Magor. That being said, uz ho nemam v kategorii dobry hrac a tym padom ho budem menej bluff3betovat a bluff4betovat a celkovo ho treatovat viac valueish (ako phish)

Meta game stuff is just overrated

Suhlas, ale hlavne vs aggromuppets from eastern Europe to celkom funguje. Ked 3betnem 3krat po sebe napr. BTN vs CO, na 4ty krat je pravdepodobnost 4betu alebo flatu limita 100% :D

Keď sa pozrieš triezvymi očami na súperovu line:

Tak sa mi nepaci co vidim :D Co uz, mal som vtedy na sebe kuzelnicke topanky s +3 to soulread atributom :mortylen2:
Ja tam vidim KQ, QT a nejaky merge, kde zistil, ze 88 asi no good tak hop-sup ship ale to je asi mimo jeho hracsku uroven.

QJ:
tak ja zvyknem bluffcatchovat ked je super polarizovany (nuts or pure bluff) co je imo castokrat lepsie ako hadat medzi solid equity/nuts/pure air na FD & STR8D heavy boardoch (ktore hram obv inak a castejsie volim 3bet/stackoch resp. fold). Tak ale bol zo Svedska! Ja som za celu svoju pokrovu karieru este nevidel nita zo svedskou vlajkou...

Q3:
easy stack off

Umm, tak teda klobuk dole ak je toto easy stackoff! Mne este par orbitov trvalo sa ukludnit z celej situacie.

že argument „3betujem, lebo som už dlho ne3betol“ si myslel for fun

Vies co ani nie. Timing je imo dost dolezity. Hlavne v HU.

Priklad A: prvy 3bet po 50rukach, mal by si radsej semibluff alebo value?
Priklad B: treti 3bet v ramci 15ruk, mal by si radsej semibluff alebo value?

Ako jasne, chapem, je tu argument, ze proti fish 3betujem depolorazivane a na frekvenciach az tak nezalezi, lebo rybka si callne svoje 22/T7s ci 3betujem 2% alebo 12%.

a nerozdávaj toľko peniaze zadarmo

Nerozdavam, iba poziciavam
*sinister laughter*
:mortylen:
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod 3flash3 04 Mar 2012 12:19

Caves, neni zač, raz za sto rokov, ale predsa :)

KJ: Ok, každý hrá svoju hru inak. Keď sa necítiš v takých spotoch dobre (OOP in 3bet pot), tak sa do nich netreba dostávať. Možno tomu časom prídeš na chuť, nikdy nevieš.
Yop, ako hovoríš, môj názor na ten 4bet bol preto taký, lebo tam očakávam flat. Ste 130 deep, súper je IP a ty si dal maličký 4bet. Tam ťa flatujem all day long a hrám s tebou postflop, kde budeš hrať skoro vždy str8forward vo 4 bet pote OOP, bude sa mi s tebou hrať jednoducho a pokiaľ mám na teba ready, tak tam tlačím peniaze. Každopádne beriem, že keď si vychádzal z toho, že je to z jeho strany vždy 5bet or fold, tak tam kludne 4betuješ KJ.
Dôležité je, že si niečo zobrať z tejto ruky a aj z tých ďalších ako píšeš a vytvoril sa ti čistejší obraz o jeho hre. Takže by si mal byť schopný v ďalších situáciách s ním hrať perfektne. ;)

QJ: Ale však si písal, že máš na neho malú vzorku. Žiadny read si neuviedol, VPIP, PFR a 3bet nehovoria nič o jeho postflop tendenciách. Ako vieš, že je polarizovaný? V koľkých potoch si s ním bol dovtedy? Boli ste vlastne už niekedy predtým v podobnej situácii? Poker je o readoch, nie o tom akú má vlajku kámo :) Robiť takéto calldowny proti hráčovi o ktorom nevieš prakticky nič, podľa mňa nie je práve šťastné riešenie.

Q3: Pokiaľ máš na neho read, že je to fish, nerozumie hre a je bluff happy, tak je to autocall vždy. Také situácie callujem na 6max, nie to ešte HU. Ale chápem, že to nemusí byť pre každého ľahký call, každý sa pozerá na situáciu inak. Timing je dôležitý, ale hlavne proti hráčom čo aj rozmýšľajú a nie proti tým čo sú braindead. Je úplne jedno po koľkých rukách dáš fishke prvý 3bet, ide o to aký máš read. Pokiaľ vieš, že hrá fit or fold postflop, tak 3betujem všetko, kým neuvidím, že už má toho plné zuby a začne defendovať. Pokiaľ vieš, že nefolduje nikdy nič, tak 3betujem len value handy.

„Nerozdavam, iba poziciavam“ – thats the spirit ;)
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 09 Mar 2012 22:31

"Spikes in the pit can make you climb a ladder much faster than gold in the sky"
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod ___Mortylen___ 21 Mar 2012 17:34

just another day at the office

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1696708
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $124.67 - 23/16/7 retardo cbf74 cbt67 (nevyfiltrovane, vseobecne) 750h
BB: $144.82
UTG: $111.23
MP: $106.11 - huge fish
CO: $192.51
Hero (BTN): $100.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is BTN with 6 :club: 7 :club:
1 fold, MP calls $1, 1 fold, Hero raises to $3, SB raises to $12, 1 fold, MP calls $11, Hero calls $9

Flop: ($37.00) 5 :club: 6 :diamond: 3 :club: (3 players)
SB bets $18.50, MP folds, Hero calls $18.50

Turn: ($74.00) T :club: (2 players)
SB bets $25, Hero calls $25

River: ($124.00) J :heart: (2 players)
SB bets $69.17, Hero calls $44.50 all in

Final Pot: $213.00
SB shows K :club: 8 :club:
Hero shows 6 :club: 7 :club:
SB wins $184.33
(Rake: $28.67)

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1696711

UTG: $118.33 - 23/16/6 the very same retardo from previous hand
MP: $144.68
CO: $108.38
BTN: $78.66
SB: $100.00 - 38/33/5 wannabe pro (onetabling and chatting a lot ... ) 120h
Hero (BB): $121.54 - the man, the myth, the legend

Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with A :diamond: A :spade:
UTG raises to $3, 3 folds, SB raises to $10, Hero calls $9, 1 fold

Flop: ($23.00) 3 :club: 5 :heart: 5 :club: (2 players)
SB bets $12, Hero calls $12

Turn: ($47.00) Q :spade: (2 players)
SB bets $26, Hero calls $26

River: ($99.00) 8 :spade: (2 players)
SB bets $52, Hero calls $52

Final Pot: $203.00
SB shows 8 :heart: 8 :club:
Hero shows A :diamond: A :spade:
SB wins $199.00
(Rake: $4.00)

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 1696724

Hero (SB): $102.00
BB: $104.88 - 18/12/2 4bet 0/41 aggro postflop, but one&done type (cbetf 92, cbett25, AFq 64) 1014h
BTN: $35.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with K :spade: K :heart:
BTN raises to $2, Hero raises to $7, BB raises to $20, 1 fold, Hero raises to $102, BB calls $82

Flop: ($206.00) Q :heart: J :heart: T :diamond: (2 players)

Turn: ($206.00) 2 :diamond: (2 players)

River: ($206.00) 4 :spade: (2 players)

Final Pot: $206.00
Hero shows K :spade: K :heart:
BB shows A :club: A :spade:
BB wins $202.00

:w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x: :w4444x:
Prílohy
srsly, not cool.jpg
srsly, not cool.jpg (334.81 ) Zobrazená 4138 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod ___Mortylen___ 27 Mar 2012 03:43

Tazko uverit, ze aj po tychto tematickych rukach som dokazal odohrat plusovu session, a to nie hocijaku, mimoriadne plusovu :)
A samozrejme, no money in poker, everyone's is fucking rocksolid!

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1704158

UTG: $185.00
CO: $228.85
BTN: $100.00
Hero (SB): $128.14
BB: $161.10

Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with A :heart: A :spade:
UTG calls $1, CO calls $1, BTN raises to $5.50, Hero calls $5, 1 fold, UTG calls $4.50, 1 fold

Flop: ($18.50) Q :club: 9 :heart: 5 :heart: (3 players)
Hero bets $15, UTG raises to $63.50, BTN folds, Hero raises to $122.64, UTG calls $59.14

Turn: ($263.78) 7 :spade: (2 players)

River: ($263.78) Q :heart: (2 players)

Final Pot: $263.78
UTG shows Q :spade: A :club:
Hero shows A :heart: A :spade:
UTG wins $259.78

Cassava Poker $0.50/$1 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1704159

UTG: $183.01
MP: $213.88
CO: $143.53
BTN: $255.63
Hero (SB): $309.46
BB: $221.38

Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with K :club: A :heart:
UTG raises to $2, MP calls $2, CO calls $2, 1 fold, Hero raises to $12, 1 fold, UTG calls $10, MP calls $10, CO calls $10

Flop: ($49.00) T :heart: J :spade: Q :spade: (4 players)
Hero bets $37, UTG folds, MP raises to $201.88, CO folds, Hero calls $164.88

Turn: ($452.76) 7 :spade: (2 players)

River: ($452.76) 6 :heart: (2 players)

Final Pot: $452.76
MP shows 8 :spade: T :spade:
Hero shows K :club: A :heart:
MP wins $448.76
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod ___Mortylen___ 01 Apr 2012 21:12

V marci som odohral na <> chlp presne 60hodin. Je to podstatne menej ako som mal v plane a hlavne podstatne menej, ako si predstavujem, ze by som mal za mesiac odohrat, ale po snure 1.-9. marec a 40 odohranych hodinach (setupoval som sa na 111h+ mesiac) som sa pozeral na dieru takmer 30BI na NL100. Not what the doctor ordered! Samozrejme som si robil review po sessions, znacil ruky, vela z nich som si aj pamatal a nosil v hlave castokrat aj tyzdne a mal som proste pocit, ze sa mi vobec nedari a teda treba len hrat, ved sa to otoci. Napoveda bola samozrejme nezanedbatelna diera medzi winnings a expected winnings (samozrejme tym zlym smerom).
Vravim, instinkt bol hrat (get even), lebo treba objem na prelomenie bad runu, roll bol este celkom hratelny aj na NL100 a netiltil som priamo na stoloch (vzdy az nasledne po session, castokrat 15minutovych :angel: ) cize som planoval naplnit svoj ciel a ist na 'normalny' mesiac. Potom som si vsak povedal, ze kedze v tom nie som sam, ludia maju tendenciu byt velmi neobjektivni ked su v danej problematike emocionalne angazovani a hlavne pokrovi hraci maju patologicky selektivnu pamat. Zjednodusene, chcel som zistit, ci niesom nahodou ja ten donk, co hra nad svoje moznosti. Zobral som si osem dni bez pokru (mal som pocit, ako keby to bola vecnost). A zas znovu som mal velmi zmiesane pocity. Ten prvy a dominantny bola neskutocna zlost az rage nad tym, co za bullshit sa mi v tak kratkom casovom obdobi deje za tymi stolmi.

slovami klasika:
"I wonder how these players have a bankroll..." I_Love_Bacon

A nasledne velmi lichotivy pocit z toho, ze to original mozem hrat, ze vsetky tie leaky z NL20 cias ako keby zmizli zo dna na den a celkovo velmi dobry pocit z toho, co som videl, ti hraci su az na par vynimiek priserni. Samozrejme, bumhuntujem (ehm, tableselectujem :) ) co to da ale je tak mozno do 5hracov, ktorych nerad vidim na svojom stole (a z toho su dvaja Slovaci, go figure ;) )

Nejake velke zmeny v mojej hre nenastali, skor tunim ranges a frekvencie a kedze uz mam celkom ruk na regov, da sa to vyuzivat a celkom ma to bavi. Bohuzial (co to hovorim, chvalabohu, chvala Panu Bohu! :D ) sa velmi nedaju pouzivat advanced koncepty a treba sa po vacsine drzat optimalnej strategie. O to viac ma potom tiltuje, ked po 1000 rukach nadide moj moment, a mam fishku znicenu na 85%+ equity a, obv, the rest is history. Ono totizto vobec neslo o 'moj moment' if you know what I mean *wink, wink* *nudge, nudge*.

Vyhliadky su vsak dobre. Vyhliadky su zatial velmi dobre. Treba len zotrvat a pevne verit, ze vysledky sa dostavia.

Povodne som si chcel spravit srandu, a urobit prvo-aprilovy zart s nejakym kewl grafom s uveritelnou ciastkou ale po legendarnej 31.3.-1.4. session si v podstate zo mna spravil prvy april LA 'random' numbers generator, takze fuck it, not in the mood. Cely mesiac hotovy catcrash (pun intented).
Prílohy
ha.gif
ha.gif (386.64 ) Zobrazená 3560 krát
NL50.png
NL50.png (87.53 ) Zobrazená 3570 krát
NL100.png
NL100.png (87.01 ) Zobrazená 3608 krát
Marec jebal ho starec.png
Marec jebal ho starec.png (85.87 ) Zobrazená 3605 krát
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod sudden 08 Máj 2012 15:49

[ ] April update
/
[ ] Whatever update

___Mortylen___ napísal:
Zeltzn napísal:update: cele zle.
koniec updatu.

+1 :smoliar:

Toto som ti ako update neuznal ! :D
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 09 Máj 2012 01:00

Obligatorny mesacny report mal byt, ale mam este stale tilt a to som nehral od 30.04., takze read si treba spravit... Sudden a Hegides vsak pytaju report, ja som teda nikdy nerobil drahoty a nevidim dovod, preco s tym zacinat teraz, takze idem robit grafy do photoshopu, ehm, poker trackeru :)

V Aprili som nabehol na grind mode s cielom 40-50k ruk 4-6 tablenim 50/100NL. Mesiac sa zacal velmi sexy, prislo vsak predcasne vyvrcholenie a nasledny utlm a take nudne onanisticke obdobie, po ktorom vsak nasledoval dalsi epicky kures (best profit day!) ale ani sa mi nestihol vytratit blazeny vyraz z tvare a uz sa strany vymenili a Lucky Ace zacalo kurovat mna, no wine'n'dine, pekne na sucho a bez opytania.
Nepresla ani stvrtina mesiaca, a ja uz som bol s psychickymi silami na konci a predstava dalsich 40k ruk sa zdala nerealna ale kedze som nejaky ten grind0r (NOT! :yegon2: ) tak som sa upratal na NL50 only, ze reku idem robit miestnym regom zle trosku. Hralo sa mi mimoriadne dobre, citil som velku hernu pohodu a celkovo som sa tesil na kazdu session. Vyzeralo to asi tak, ze na NL50 som flipy vyhraval a na 100vke prehraval, na 50tke sem tam nejaka draw dosla a monster vydrzal, na 100vke vice-versa. Z hladiska BB to bolo take vyrovnane, ale z monetarneho hladiska mierne (jak mierne, vsak im povedz, si pi<>val jak chora vrana po kazdom flipe) frustrujuce.
Hral som ako drak, nepripustal som si nic negativne a isiel za svojim cielom. Skusil som aj shot na NL200 (jaky shot, vsak cisty bumhunting, ved im pravdu hovor!) ale kedze som prehral kazdy pot nad 10BB (okrem tej TT herocall ruky co som sem daval do partii) tak som sa pre istotu vratil grindit NL50/100 podla nalady, stolov etc.
Ako je bezne pocas downswingu, zacal som pochybovat uplne o vsetkom, nakolko hraci, co calluju 4bet OOP s 22 100bb eff hraju teraz uz NL200 a ja som na NL50 s biednymi vyhliadkami na nieco lepsie v blizkej buducnosti. Zacal som si mysliet, ze to som ja, co to hra zle, ved ja neviem vyhrat poriadny peniaz uz hodnu dobu, a regovia, co defenduju OOP fit or fold na 3bety, otvaraju UTG 28% na velkych vzorkach, 3betuju BB vs SB 30%+ a nemaju bluff 5beting range a celkovo kopu zavaznych a velmi lahko exploitovatelnych leakov postupuju limitmi smerom hore a ja, co studujem kuzelnikov na leggopoker pomaly kazdy den, castokrat nemyslim na nic ine ako poker a stale sa snazim rozmyslat nad vsetkym a neautopilotovat to neviem porazit. Ja viem, ze to vobec nie je dobry sposob, ako sa na to pozerat, ale jednoducho je to frustrujuce a co je najhorsie, ku koncu mesiaca som uz zacal robit na svoj sucasny skill level celkom nepresvedcive moves (neschopnost foldnut TPTK proti neznamej rybe, shipovat turny proti regom, ktori to nedokazu precitat, resp. nezahodia, atd.) takze spolu s prisernym runom som sa rozhodol nesplnit svoj ciel (znovu...) a zobral som si time off.
Odohranych 71hodin, strata -$1100

V ramci trestu za opakovane neplnenie kvantitavnych & kvalitativnych cielov a celkovo poor performance (moneywise) som sa rozhodol nekupit si Diablo 3 CE v predpredaji a kedze je uz hodnu chvilu vypredana po celom svete, s kolektorkou sa uz mozem asi na dobro rozlucit a kedze gaming je velka sucast mojho zivota, trest je to v skutku tvrdy :vyprask:

Plan je najst si leaks, zacal opatrne hrat NL50, zacat vyhravat, prejst na NL100, zacat vyhravat, prejst na NL200 & profit! Jednoducho aj napriek vsetkemu co sa deje, aj vsetkym tym peniazom co som uz prehral, si jednoducho nemyslim, ze som prehravajuci hrac na lowstakes no limit holdem.
Prílohy
FML.gif
FML.gif (219.52 ) Zobrazená 3037 krát
NL100.png
NL100.png (75.52 ) Zobrazená 3041 krát
NL50.png
NL50.png (82.04 ) Zobrazená 3040 krát
April, jebal ho Kamil.png
April, jebal ho Kamil.png (79.43 ) Zobrazená 3115 krát

Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
sudden
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Odoslaťod 3flash3 09 Máj 2012 10:00

Coaching? shoot me pm if you want. Anyway, GL and keep your head up man ;)
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod sudden 10 Máj 2012 02:27

Celkom dobre poznam ten pocit ked sa nic nedari a zacnes pochybovat uplne o vsetkom, za posledne tri mesiace som si to vyskusal viackrat :D Inak priznaky boli podobne, ked sa mi nedarilo tak to dost negativne ovplyvnovalo planove volume, menej sessions, casto len niekolkominutovych vypnutych po par zlych spotoch + niekolkodnove pauzy. Urcite to nie je idealne, ale aspon menej destruktivne riesenie.

Btw. diky za report na vyziadanie, na konci tohto mesiaca dufam bude dobrovolny a pozitivnejsi :D GL
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!