Savana Puma by Zajac

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Zajacek´s French Blog

Odoslaťod DevilMayCry 05 Júl 2012 12:53

Zajacekk napísal:Tak ja pijem whiskey s colou, teda zapíjam..

ty barbar !!! :D
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod Zajacekk 05 Júl 2012 14:16

:-).. Tak ja nie som vychovaný na whiskey jak vy, tak preto keď ju pijem, tak jedine s colou..
Prednedávnom som pil citrus pomaly na litre, potom už len vínko tak decentne a teraz nič :-).. Uvidíme dokedy :-D
Obrázok používateľa
Zajacekk

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 19 krát/42 krát

Odoslaťod Chlpo1989 05 Júl 2012 14:49

Ja aj tak stale nedokazem pochopit, ako vam ta whiskey moze chutit...
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod dzejkej 05 Júl 2012 15:19

Zajacekk napísal:Chudnutie: behávam každý deň, mám takú diétu prašivú, nejaká dukanova diéta, či čo to je, že žerem len bielka z vajec a kuracie maso s takými a takými hovadinami, ktoré mi ani nechutia, takže zatiaľ žijem len z tých bielok, kuraciny a čistej vody... 3.deň a už sa mením na tohto smajlíka: :crazy:

Nemas drzat dietu, ale mas zmenit svoje stravovacie navyky natrvalo. Dieta, ktora Ti lezie na nervy = skory jojo efekt, pretoze pri nej dlho nevydrzis.

Aky mas mat podla tej diety kaloricky prijem a ake rozdelenie makronutrientov (ak sa to tam uvadza)? Ake hovadiny Ti nechutia?

Mozeme to nejak skusit doladit. Mne mozes verit - ja mam veeeeeeeela skusenosti v tejto oblasti :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Zajacekk 05 Júl 2012 17:03

dzejkej napísal:Nemas drzat dietu, ale mas zmenit svoje stravovacie navyky natrvalo. Dieta, ktora Ti lezie na nervy = skory jojo efekt, pretoze pri nej dlho nevydrzis.

Aky mas mat podla tej diety kaloricky prijem a ake rozdelenie makronutrientov (ak sa to tam uvadza)? Ake hovadiny Ti nechutia?

Mozeme to nejak skusit doladit. Mne mozes verit - ja mam veeeeeeeela skusenosti v tejto oblasti :-D.

Heh, tu ti dávam link JK: http://www.dukanovadieta.com/a4-fazy-dukanovej-diety/... Traja moji známi si ňou prešli a vraj spokojnosť úplna. Aj ten jojo efekt tam je nejak poriešený tou poslednou fázou či tak nejak, teraz neviem, som zatiaľ v prvej fáze a shotujem na druhú :D

Daj nejaké tipy rady, ja momentálne som dal len na slová známych, u ktorých som videl na vlastné oči, že to zabralo, tak som sa pustil práve do tohto šialenstva... Doplňujúce údaje: potrebujem zhodiť len brucho, ktoré nabralo objem prežieraním sa na dovolenkách za posledný rok.. Inak by som ani nechudol, keby sa dalo, odrezal by som kus brucha a žil ďalej s úsmevom na perách, ale už mi to začína vadiť, bývalý športovec, aj som cvičil v posilke aktívne a za rok sa zo mňa stane takýto shrek, to je moc :D
Obrázok používateľa
Zajacekk

Odoslaťod dzejkej 05 Júl 2012 18:08

A zase moj dalsi sloh ... :-D.

No pozrel som si tu dietu a neskutocna drezura. Nieco ako beztukove ketogenicka dieta pricom je chudak dietujuci drzany nakratko prisnym vyberom potravin :). Sice je to jednoduche tym, ze nemusi tomu vela rozumiet a nemusi mat predstavu o kaloriach, ale zase ten jedalnicek je znacne obmedzujuci a mna osobne by zabil - najma 2.5 roka dozadu :-D.

Fungovat to, samozrejme, moze, ale pri dietach je otazkou, ci Ti sadne a co ked Ti uz ta hmotnost ubudla, tak ci to bol najma tuk :). Chvalabohu tamta dieta sa sustreduje na bielkoviny a netvrdi Ti, ze mas jest cely den ryzovy chleba a budes strasny fesak. Problem tam mam s tym, ze Ti extremne ubera sacharidy, co nemusi byt pre beznu dennu funkciu prijemne.

A dovolim si tvrdit, ze tiez viem, o com hovorim - som schudol zo 144kg az na 6 pack bez drzania predpisanych prisnych diet - jedol som to, co mi chutilo, i ked, samozrejme, to nebola pizza a zakusky :). A postupne sa ten jedalnicek menil, ako som si odvykal od niektorych jedal a ako mi zacali chutit ine jedla. A popritom sa dost venujem studovaniu najnovsich poznatkov v oblasti stravovania.

Co sa tyka chudnutia "z brucha", tak chudnut na vybranych miestach sa neda, takze je zbytocne sa sustredit na to, kde treba schudnut. Clovek proste chudne a telo to uz zariadi. Bohuzial posledne zasoby tuku byvaju v spodnej casti brucha, takze sa treba na to pripravit :-D.

Ak by si nevydrzal pri tej diete alebo nebodaj v tej poslednej faze, by si "prekvapivo" zacal znova naberat, tak tu je mojich $0.02.

Netusim, aku mas hmotnost, ale ked ja niekomu pomaham s chudnutim, tak mu odporucim v prvom rade, aby nemenil prilis vela veci naraz a nedostal sa do situacie, kedy sa strasne nuti a je veci, ktore mu nechutia. Zakladom je, aby si nasiel stravovania, ktore odpoveda kalorickym poziadavkam na vytvorenie deficitu a rozumnemu rozlozeniu makronutrientov a zaroven mu jedlo chuti, takze pri tom vydrzi.

Moja rada pocitajuc s nejakou +- standardnou vyskou (nie, ak mas 210 cm alebo podobne). Jest 2000 kcal denne - povedzme 250g sacharidov, 150g bielkovin a 45g tukov. Neskor podla priebehu, fyzickej zataze a cielov tie cisla daju upravit.

Sacharidy - kludne aj zemiaky/ryza/celozrnny chlieb, ovocie, ovsene vlocky, atd.
Proteiny - vajicka, ryby, hydina, tvaroh, atd
Tuky - orechy, olivy, avokado, oleje (nie motorovy :-D ), nasytene tuky tiez treba - v mlieku, masle, mase, ...

A k tomu, samozrejme, pomaha jest vela zeleniny, ktora je dobra v tom, ze nie je zrovna kaloricka, vies dobre dopchat a obsahuje pre organizmus prospesne latky.

K behaniu mozes zaradit jednoduchy a casovo/finacne nenarocny posilnovaci program ako je napr. Simplefit ( http://www.simplefit.org/workout.html ), aby si udrzal/vybudoval nejake tie svaly. Ja pouzivam na sledovanie kalorii free myfitnesspal.com (maju tam aj aplikacie na mobil). Kedze uz mam za tie roky kalorie a gramaze znacne v oku, tak pocitanie kalorii ma denne stoji asi tak 2 minuty casu a casto ich uz ani nepocitam :).

To vyssie popisanie ale nie je nejaka kratkodoba dieta. Je to zmena stravovacieho rezimu. Vyhoda je, ze nemusis jest veci, ktore Ti nechutia a po schudnuti si mozes zvysit denny prijem na svoju udrziavacku a pripadne viac, ak cvicis a chces nabrat svalstvo. Nevyhoda je, ze nemozes byt braindead a vyzaduje si to najma zo zaciatku casovu investiciu, aby si si zostavil jedalnicek, ktory Ti vyhovuje a zaroven +- sedi tomu rozdeleniu.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
Zajacekk
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Zajacekk 05 Júl 2012 18:21

Fuuu, vďaka!! Mám 188-189cm a pred dvoma týždňami či kedy som mal 93kg... To len tak :) ..

Teraz keď už som začal s tou dukanovou, tak ju asi aj dokončím, v druhej fáze už mám aj široká výber zeleniny a veľmi dobré je to, že v Lyone (ako vlastne aj na SVK), sú neskutočné horúčavy a mne vôbec nechutí jesť, čiže toto je aj správny moment na čosi takéto... A potom keď už budem môcť jesť všetko (4.fáza), tak si to už budem kontrolovať posilkou, športom atď...

Ak to nebude fungovať, tak nebudem nič iné hľadať a dám na tvoje slová, tiež mi to príde rozumné to čo si mi tu popísal :good:

Idem sa ja teraz ponoriť do HEMka, idem dúmať nad tým mojím cirkusom v hlave :D
Obrázok používateľa
Zajacekk

Odoslaťod dzejkej 05 Júl 2012 18:30

Zajacekk napísal:Fuuu, vďaka!! Mám 188-189cm a pred dvoma týždňami či kedy som mal 93kg... To len tak :) ..

Tak to si v porovnani s mojimi standardami vychudnuty :-D.

Drzim palce pri tej diete a pozri sa naozaj na ten simplefit - je to mensi sok ako posilnovna a zaberie to tyzdenne tak 90 minut casu :).

:gl:
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod dom 05 Júl 2012 19:18

moja rada. ser na selijake diety zo zenskych casopisov etc. ked chces chudnut, treba jest 5-8 krat denne, mat kaloricky deficit, prijem< vydaj /to ale neznamena ze mozes jest u strejdu Mc, jedno menu ti zabere nieco cez polovicu denneho prijmu a zbytok kalorii ti nevyjde do sotatnych jedal/, sacharidy doobeda a zelenina + bielkoviny na vyssej urovni tak 2g/kg. ovocie tiez, ale iba ak ti to dovoluje kaloricky deficit. dzejkej ma pravdu, ze na to treba zmenit lafjstal. ale so zmenou pride aj vysledok v podobe nizsieho cisla na vahe a ver mi, ze budes aj cistejsie mysliet /moze sa to odzrkadlit aj v pokri ;) /. tiez venujem sa tomuto na troska vyssej urovni ako hobby a helpol som vela ludom. takze toto je tak v skratke. na nete najdes rozne jedalnicky ale su to VZDY dake sablony. kazdy org je iny a zareaguje inak. treba skusat, ked si z toho jelen tak personalny pristup ti s tym helpne.

ak chces naberat svaly tak je to repsny opak. prijem>vydaj. ale zasa treba jest rozumne a cisto, cvicit a dostatok oddychu. je tam strasne vela faktorov. suma sumarum to ale nie je tak tazke ako to vyzera :D

dzej, ketogenna dieta je zalozena prave na tukoch, takze beztukova eeeee :)

Za tento príspevok od dom poďakovali :
dzejkej
dom

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 10 krát/6 krát

Odoslaťod dzejkej 05 Júl 2012 19:32

Suhlas s kolegom vyssie.

Len podla poslednych studii zevraj sacharidy mozu byt aj vecer, ak clovek nie je obezny kvoli tomu, ze v noci pocas REM spanka ma metabolizmus na standardnej urovni a teda sa neukladaju.

Taktiez boli aj studie, kde prisli na to, ze 5-6 jedal nie je nutnych cez den, ale ja som to tak robil a aj to robim - aspon nemam pocit, ze sa prezieram :).

To som sa docital nedavno, mozem popozerat nejake linky k tomu, ak chces.

dom napísal:dzej, ketogenna dieta je zalozena prave na tukoch, takze beztukova eeeee :)

Preto som napisal, ze to posobi ako "beztukova" verzia :) .. Nejak mi tamta dieta tak uplne nedavala zmysel - take "ani z voza, ani na voz" :). Ale tak fungovat to nejak bude (az na poslednu fazu IMO), len si nemyslim, ze to je zrovna optimal.
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!