mr_kaktus napísal:imo ta AQo ruka je major spew vzhladom na to ze ste 140bb deep. v tomto spote by som po river akcii foldoval s najvacsou pradepodobnostou aj QJ
1. river sa mi zdalo ze to uz musim callnut s takymi odds. 27E do potu 142E.
TomMolivan napísal:...
2. ja nie som schopny porazat NL50 (este), cize este mozem hovorit ze AQ je zradna ruka.
3. neviem ale, co je na tej vete zle, v skratke: "Ak nebudes barrelovat nehitnute AQ OOP tak ten pot nevyhras". V takomto spote AQ premienas na bluf, to mozem ten 3bet 4 spravit aj s A3 a nebude mi luto foldnut na 4bet, co mi pri AQ bude luto (preto je to zradna ruka).
4. moj standardny 3bet size je 2,8x-3,2x IP a 3x-4x OOP (zhruba) podla toho ci hrac folduje na 3bety alebo ich lubi callovat. No a preco teda je tento 3,3x 3bet v tomto spote maly, no lebo som tam 140BB deep a vtedy treba davat vacsi sizing, lebo super obvious bude viac callovat kvoli implied odds.
5. na runner runner farby v 3bet spote neverim
Zeltzn napísal:1. 3betujes AQo iny sizing ako AA/KK? Otvara 85o z MP a ty sa citis zle 3betovanim AQ? cmon
6. ano, nemam pocit, ze tento hrac by si vsimol betsize tell. Nepisal som ze sa citim zle, pisal som, ze 3bet s AQ je podla mna standard vs jeho range. Mudri ludia mi ale povedali, ze ani AK sa ne3betuje takto deep, lebo sa nechces stacknut preflop. Tak go figure, co je spravne...
Zeltzn napísal:2. to,ze callne 3b v pozicii nemusi znamenat, ze nema monster. ja to bezne robim s KK+
7. 140BB len flatujes KKK? A potom co, raisujes flop alebo odcallujes 3 barrely na non Ace boarde?[/quote]
Zeltzn napísal:3. nechapem reasoning na tom flope
8. Co konkretne nechapes. standardne 2/3 textu ?
9. o 30 min odchadzam na vikend do Chorvatska... s tazkym srdcom rozhodnutie, lebo piatok-nedela najviac fishiek na stoloch.
Ak sa naucis bet/foldovat tak na tom zarobis vela penazi To AQ na river nemozes nikdy callnut, odds su absolutne nepodstatne kedze v jeho range je presne 0 comb horsich ako tvoje AQ po tej line a ten call je cisty donate.
K tomu 3betovaniu s AQ, proti niekomu to moze byt dobre, proti niekomu zase nie. To ci je to "standard" 3bet nezalezi az tak na jeho opening range ale hlavne na jeho calling range vs 3bet (a tvojich schopnostiach hrat 3bet poty oop, este k tomu deeper, napriklad neoverplayovat hitnute top pary na zlych runoutoch, etc. etc.). Ak vela 4betuje tak atraktivita toho 3betu zase vyrazne klesa s handou ako AQo 140bb deep.
sudden napísal:Ak sa naucis bet/foldovat tak na tom zarobis vela penazi
ucim sa to. aj toto bola dalsia lekcia. viem foldnut raise na flope, raise 2.barrelu na turne, ale na riveri este ne :/
sudden napísal:a tvojich schopnostiach hrat 3bet poty oop, este k tomu deeper, napriklad neoverplayovat hitnute top pary na zlych runoutoch, etc. etc.)
asi by som mal zatrenovat deep tables only, lebo toto je moja casta chyba...
TomMolivan napísal:Taktiež sa mi nepáči veta "ne4betol ma a dal iba call a pritom 4betovat vie, cize monstre som vylucil." Takéto veci predsa nemôžeme generalizovať, voči niektorým 3-bettorom bude lepšie niektoré veci callovať, voči niektorým zase 4-betovať.
jasne jasne, niekedy vyzera, ze generalizujem, resp. vyslovujem nejake nemenne pravdy a pritom len sa mi nechce doplnat slova ako 'vacsinou, podla mna, skoro nikdy' a tak. Napriklad by som ani nemal hovorit: "zajtra idem do prace", lebo sa moze stat, ze tam nepridem ohladne tej ruky, ze ma ne4betol s QQ, myslim si, ze to neslowplayoval, ale asi sa nechcel stacknut tak deep. Som zvedavy, co by robil na Ahigh alebo Khigh boarde, alebo keby nesetol
EDIT: fasa, nasiel som tu krcmu s WIFI plavanie v mori a grind, moze byt.
haman napísal:Som zvedavy, co by robil na Ahigh alebo Khigh boarde, alebo keby nesetol
Odpoviem ti zanho, na K-high alebo A-high boarde by to foldol niekde po ceste ak by bol k tomu donuteny a nizkych boardoch by ta vacsinou calloval down Z jeho strany je to zahrate super standardne aj ked je pravda, ze sa ta handa hrala v podstate sama z jeho pohladu.
Vcera som mal viac casu hrat a takto to dopadlo. Ja neverim na take, ze ked to nejde, treba to vypnut. Ale asi zacnem.
doxx-nl50-minus14BI.png (43.07 ) Zobrazená 2938 krát
Zopar ruk z tejto disaster session.
disclaimer: 1) ruky nie su zoradene podla chronologie 2) nie su vsetky zahrane idealne 3) okrem tychto ruk som prehral nejake buyiny aj "normalne" - t.j. bol som bud behind stale alebo prehrany flip 4) je to 9 ruk a je to crying post, takze ho tak aj pls berte.
Hand #1 Entraction $50.00 No Limit Hold'em - 5 players
Pre Flop: ($0.75) Hero is UTG with 7 7 Hero raises to $1.50, 2 folds, SB raises to $5.50, 1 fold, Hero calls $4 sme deep, callujem na set.
Flop: ($11.50) 7 4 6(2 players) SB bets $7.00, Hero calls $7 na raise cbet vedel foldnut, davam ho na over par, nie je dovod ho vyfoldovat. ked je super pasivny, barreluje ako o zivot.
Pre Flop: ($0.75) Hero is CO with Q K 1 fold, Hero raises to $1.12, 1 fold, SB raises to $4.24, 1 fold, Hero calls $3.12 toto je agro maniak. callujem IP, ked ma hitne, vyblufuje sa do mna.
Turn: ($23.98) 5(2 players) SB bets $23.98, Hero raises to $46.36, SB calls $20.71 all in potsize bet u neho = nemam to, foldni.
River: ($113.36) A(2 players - 1 is all in)
Final Pot: $113.36
Spoiler:
SB shows A J Hero shows Q K SB wins $110.36
Hand #3 Entraction $50.00 No Limit Hold'em - 3 players
SB: $58.80 Hero (BB): $50.75 BTN: $51.68
Pre Flop: ($0.75) Hero is BB with A Q BTN raises to $1.75, 1 fold, Hero raises to $4.56, BTN calls $2.81 chalan dal 3,5x na buttone v 3maxe, co bolo divne, nemal som na neho nejake ready.
Flop: ($9.37) 9 Q 6(2 players) Hero bets $4.50, BTN calls $4.50 cbetujem standard 1/2 pot v 3bet spote.
River: ($18.37) 7(2 players) Hero bets $10.00, BTN raises to $38.77, Hero calls $28.77 Toto sa asi dalo zahodit. ale co ja viem, top 2 pary v 3bet spote po pasivnej akcii.
Final Pot: $95.91
Spoiler:
Hero mucks A Q BTN shows 5 8 BTN wins $93.91
Hand #4 Entraction $50.00 No Limit Hold'em - 4 players
Turn: ($16.22) 4(2 players) Hero checks, BTN bets $9.50, Hero raises to $77.25, BTN calls $38.02 all in Check s umyslom x/raise, super mal vysoky stab na turne. V pote uz bolo tolko, ze som isiel allin.
River: ($111.26) K(2 players - 1 is all in)
Final Pot: $111.26
Spoiler:
Hero shows A Q BTN shows A T BTN wins $108.26
Hand #5 Entraction $50.00 No Limit Hold'em - 4 players
Pre Flop: ($0.75) Hero is SB with K K CO raises to $1.50, BTN calls $1.50, Hero raises to $5.25, 1 fold, CO calls $3.75, BTN calls $3.75
Flop: ($16.25) J 7 K(3 players) Hero bets $7.00, CO folds, BTN calls $7 Trosku underbet, mohol som dat viac, typek bol v tilte, casto ma floatoval a bluff raisoval.
Pre Flop: ($0.75) Hero is CO with A K Hero raises to $1.43, BTN calls $1.43, 2 folds
Flop: ($3.61) A A 2(2 players) Hero bets $1.80, BTN raises to $3.60, Hero calls $1.80 Citim sa dost monster, dostavam minraise. Hras bol mega fishy. Ak ma 22 OK, mam nejake outy. Ak ma slabsie Ax, vieme sa stacknut aj neskor. Ak ma bluff, chcem ho udrzat v hre. Preto neraisujem a len call.
Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN with 8 8 1 fold, MP calls $0.50, 1 fold, Hero raises to $2.25, 2 folds, MP raises to $4.50, Hero calls $2.25 izolujem limpera, supol mi min3bet. callujem ale plan je hrat opatrne.
Flop: ($9.75) T 5 8(2 players) MP checks, Hero bets $3.00, MP calls $3 OK, toto je good flop. Stabujem 1/3 potu z dovodu - mozno dostanem call s AK, mozno ma checkraisne, z dovodu maleho stabu,
Pre Flop: ($0.75) Hero is CO with K Q 1 fold, Hero raises to $1.12, BTN calls $1.12, SB calls $0.87, 1 fold
Flop: ($3.86) 4 Q 8(3 players) SB checks, Hero bets $2.89, BTN folds, SB raises to $5.78, Hero calls $2.89 toto bol moron. ale budem mudrejsi nabuduce.
Turn: ($15.42) J(2 players) SB bets $7.71, Hero raises to $38.55, SB calls $10.89 all in tento slaby jeho 2.barrel plus jeho maly stack rozhodol o tom, ze sa stackujem.
River: ($52.62) 2(2 players - 1 is all in)
Final Pot: $52.62
Spoiler:
Hero shows K Q SB shows 4 Q SB wins $49.99
Hand #9 Entraction $50.00 No Limit Hold'em - 5 players
Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN with K K 2 folds, Hero raises to $1.43, SB raises to $4.79, 1 fold, Hero calls $3.36 Tomuto hracovi som suckol nejaku handu a isiel do mega tiltu, z toho dovodu som KK na jeho 3bet len flatol IP.
Viem, ze nehram dobre, ale keby tie karty aspon trochu lepsie skakali, tak sa zvladam na tom limite udrzat a postupne sa ho naucit. Bohuzial toto sa (opat) nestalo a ja idem do odvolania na NL20.
nemam vela casu podrobnejsie rozpisovat ale z tychto ruk sa mi pacili mozno tak dve. imo by som povedal ze je to nejaky druh tiltu z nl50 u teba, lebo neviem si predstavit ze by si s touto hrou presiel z nl4 az na nl50. kazdopadne gl
Welcome to my world! Ta druha ruka je ako vystrihnuta z mojho pokroveho zivota. Este si aj luxusne callne extra 40bb, ved co kdyby neco. Este mas read a callujes/shipujes tam povedzme 88 alebo podobny shit co neporaza nic z boardu ale vies ze si ahead a zrazu bum, thank you for playing. Mad tilt. Vzhladom k tomu, ze som bol sam nl100/50 reg, Tvoja hra sa mi nezda na potrebnej urovni na porazanie tychto stakes a to ja som hraval v muppet city a neviem ci su niekde viac soft hry... Get better or bust tryin' GL!