Johny40- DON 6-max - shoting 2,75 €

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Jančiho blog - nový začiatok :)

Odoslaťod 1886er 01 Dec 2013 17:24

podľa mňa to je push preflop. nechceš to hrať 3way oop pri takých nízkych efektívnych stackoch. rovno shove. nemôžeš sa báť ísť do flipu s QQ :)

myslíš si, že také 88 alebo AT by foldoval preflop za 10bb? to hádam nikto neni taký nit.

aj keby si mu dal takú mega tight range, tak to vpohode vyjde na push.
http://www.pokericmcalculator.com/icmizer/#oDmV

// či toto je 6max don? ten výpočet je pre klasický 6max ups

Za tento príspevok od 1886er poďakovali :
Johny40
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod foraid 01 Dec 2013 17:39

sorry, ale toto je jeden z najhorsich thinking procesov v SNG ake som kedy cital, proste musis uplne zmenit mentalitu, podla mna to bolo prave tym ze ti otocil KK a tak celu handu si popisoval v style, ze co poraza teba a nie co porazas ty.

poviem ti ako by som asi postupoval v tejto situacii ja.
mam QQ na SB, otvara button, takze tu som vzdy brutalny favorit a chcem dostat do hry vsetky chipy a je mi jedno ci na buttone sedi totalny nit ala Phil Helmuth alebo isildur co stealuje kazdu handu, proste s QQ to tam chcem dostat vsetko.
potom sa pozrem na moznosti ako to tam dostat, button je nit, to znamena ze ma velmi uzku range a pravdepodobne na 3bet shove nezahodi - to je tu asi najjednoduchsia varianta.
druha moznost co hned potom pozeram je kto sedi na BB, v tomto pripade je sice mala vzorka, ale ide o princip, ak vidim ze hrac na BB ma vysoky resteal, tak si to callnem cim vytvorim pre neho idealnu situaciu na squeeze (verim ze tam taky aggro restealer posle este sirsiu range vs btn open + SB call ako len vs btn open) cim by som do potu dostal dalsie chipy navyse.

no tu sa mi zda push PF optimalnejsi, ale kedze si to uz callol tak na flope nerozmyslaj stylom ze s QT flopol nuts alebo ma KK, AA a musim foldnut, ale stylom ze v pote je uz vela chipov, mas overpar + gotshot, je tam vela slabsich ruk s ktorymi sa stackne (KT, AT, TT, AJ, KJ, QJ, kludne aj A9 + stale tam moze cbetovat s nicim a kebyze foldnes by ta vyfoldoval z lepsej ruky), predsalen v pote on uz ma vacsinu stacku tak ti to tam da uz aj so slabsimi rukami, ako kebyze mate za ciarou obaja 100bb.

edit. tiez som si myslel ze to su klasicke 6max turba, ale ak to je DON tak mozes byt trochu viac tight, no kazdopadne aj tak by som to hral rovnako ako popisujem vyssie.

Za tento príspevok od foraid poďakovali :
Johny40
foraid

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 7 krát/17 krát

Odoslaťod Johny40 01 Dec 2013 18:25

1886er napísal:podľa mňa to je push preflop. nechceš to hrať 3way oop pri takých nízkych efektívnych stackoch. rovno shove. nemôžeš sa báť ísť do flipu s QQ :)

myslíš si, že také 88 alebo AT by foldoval preflop za 10bb? to hádam nikto neni taký nit.

aj keby si mu dal takú mega tight range, tak to vpohode vyjde na push.
http://www.pokericmcalculator.com/icmizer/#oDmV

// či toto je 6max don? ten výpočet je pre klasický 6max ups

Je to DON, v klasickom 6-maxe by som nevidel dôvod to nepushnúť. Takisto proti niekomu 20/17 by som to asi pushol. Je možné, že aj tu je to jasný push, len som možno scared z toho aký nit to je a že to minraisol. Push by na mňa pôsobil viac weak.
Obrázok používateľa
Johny40

Založený: Máj 2009
Poďakoval/li: 42 krát/3 krát

Odoslaťod Johny40 01 Dec 2013 18:32

foraid napísal:sorry, ale toto je jeden z najhorsich thinking procesov v SNG ake som kedy cital, proste musis uplne zmenit mentalitu, podla mna to bolo prave tym ze ti otocil KK a tak celu handu si popisoval v style, ze co poraza teba a nie co porazas ty.

poviem ti ako by som asi postupoval v tejto situacii ja.
mam QQ na SB, otvara button, takze tu som vzdy brutalny favorit a chcem dostat do hry vsetky chipy a je mi jedno ci na buttone sedi totalny nit ala Phil Helmuth alebo isildur co stealuje kazdu handu, proste s QQ to tam chcem dostat vsetko.
potom sa pozrem na moznosti ako to tam dostat, button je nit, to znamena ze ma velmi uzku range a pravdepodobne na 3bet shove nezahodi - to je tu asi najjednoduchsia varianta.
druha moznost co hned potom pozeram je kto sedi na BB, v tomto pripade je sice mala vzorka, ale ide o princip, ak vidim ze hrac na BB ma vysoky resteal, tak si to callnem cim vytvorim pre neho idealnu situaciu na squeeze (verim ze tam taky aggro restealer posle este sirsiu range vs btn open + SB call ako len vs btn open) cim by som do potu dostal dalsie chipy navyse.

no tu sa mi zda push PF optimalnejsi, ale kedze si to uz callol tak na flope nerozmyslaj stylom ze s QT flopol nuts alebo ma KK, AA a musim foldnut, ale stylom ze v pote je uz vela chipov, mas overpar + gotshot, je tam vela slabsich ruk s ktorymi sa stackne (KT, AT, TT, AJ, KJ, QJ, kludne aj A9 + stale tam moze cbetovat s nicim a kebyze foldnes by ta vyfoldoval z lepsej ruky), predsalen v pote on uz ma vacsinu stacku tak ti to tam da uz aj so slabsimi rukami, ako kebyze mate za ciarou obaja 100bb.

edit. tiez som si myslel ze to su klasicke 6max turba, ale ak to je DON tak mozes byt trochu viac tight, no kazdopadne aj tak by som to hral rovnako ako popisujem vyssie.

Možno máš pravdu, no mne príde pokrovejšie rozmýšľanie, rozmýšľanie o súperovi a jeho hande, nie o sebe a mojej. To by som TPTK sotva niekedy foldoval. 2 páry by som nefoldoval na riveroch kde sa completne straight alebo flush. Podľa mňa je dôležitejšie hrať podľa toho, čo si myslím, že má môj súper a nie ja. Nakoľko je to DON, mojou úlohou nie je zbierať chipy a vyraďovať súperov. Mojou úlohou je chipy neprehrať. Preto som to tam nepushol preflop. Dúfam, že sa vyjadria aj iní hráči, no aj tak ti ďakujem za komentár a názor :)
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod foraid 01 Dec 2013 18:37

tou prvou vetou mas samozrejme pravdu, ale ja som ti len zaznacil ze to az prilis komplikujes v easy spote kde je eff. stack 10BB, tam je proste lepsie zavriet oci, povedat si ze mam QQ a hrat. Mozem sa ti priznat, ze niekedy som zmyslal aj ja sposom minraise s 10BB to je urcite KK+, ale ver mi ze nie je a kolkokrat budes prekvapeny ked uvidis co ti tam hraci za karty otocia...

samozrejme, ze vsetko to meni ta skutocnost o DONoch preto ja by som ich radsej nehral ak ta maju naucit rozmyslat hrat tak aby si len prezil, hras nizke stakes a ide ti hlavne o to naucit sa hrat poker a nie vyhrat par € mesacne do vrecka, preto by som radsej uvazoval nad variantou, ktora ta nauci hrat poker.

Johny40
foraid

Odoslaťod Johny40 01 Dec 2013 18:50

foraid napísal:tou prvou vetou mas samozrejme pravdu, ale ja som ti len zaznacil ze to az prilis komplikujes v easy spote kde je eff. stack 10BB, tam je proste lepsie zavriet oci, povedat si ze mam QQ a hrat. Mozem sa ti priznat, ze niekedy som zmyslal aj ja sposom minraise s 10BB to je urcite KK+, ale ver mi ze nie je a kolkokrat budes prekvapeny ked uvidis co ti tam hraci za karty otocia...

samozrejme, ze vsetko to meni ta skutocnost o DONoch preto ja by som ich radsej nehral ak ta maju naucit rozmyslat hrat tak aby si len prezil, hras nizke stakes a ide ti hlavne o to naucit sa hrat poker a nie vyhrat par € mesacne do vrecka, preto by som radsej uvazoval nad variantou, ktora ta nauci hrat poker.

Ja viem, čo všetko tam môžu hráči otočiť :D Akurát teraz hovoríme o megatight zvierati nie o hráčovi :D Má VPIP 5% pri 39 handách, čo znamená, že hral doteraz 2 handy. Keby to bol retard s 30/20, tak ani nezatváram oči, ale happy pushnem.

Uvedomujem, si že pri DONoch je najmenej postflop hry. Keď si pozrieš môj blog aj trošku vyššie, tak som tam písal, prečo som sa rozhodol ich hrať. DONy sa hrajú aj na limitoch ako klasické SNG, tiež sú tam regovia, ktorí sa tým dokážu aj živiť. Akurát je to o niečo jednoduchšie. Takisto si myslím, že do budúcna ak by som mal pocit, že sa hraním DONov nedokážem dostať ďalej, tak sa dá prejsť na klasické 6-max SNG turbo alebo hyperturbo. Akurát by som musel viac trénovať HU.
Obrázok používateľa
Johny40

Re: Johny40- DON 6-max - shoting 2,75 €

Odoslaťod foraid 01 Dec 2013 20:30

no teraz som si to cital, ale vies to su vsetko take argumenty, ze chces za co najmenej prace co najchutnejsie kolace, ale neviem ci to v dnesnom narocnom svete pokru este plati.

fakt vsetko argumenty typu, nemusim sa ucit hrat postflop, nemusim sa ucit HU, nemusim vediet kontrolovat tilt atd. :) je to len moj nazor, ale prave na tychto limitoch kde neprehras vela penazi by si sa mal naucit aspon zaklady postflop hry a HU, aby sa dalo nejak pracovat dalej, ale pokial chces zatial len co najrychlejsie a najlahsie vybudovat bankroll tak OK a budem ti drzat palce ;)

Johny40
foraid

Odoslaťod Johny40 01 Dec 2013 20:50

foraid napísal:no teraz som si to cital, ale vies to su vsetko take argumenty, ze chces za co najmenej prace co najchutnejsie kolace, ale neviem ci to v dnesnom narocnom svete pokru este plati.

fakt vsetko argumenty typu, nemusim sa ucit hrat postflop, nemusim sa ucit HU, nemusim vediet kontrolovat tilt atd. :) je to len moj nazor, ale prave na tychto limitoch kde neprehras vela penazi by si sa mal naucit aspon zaklady postflop hry a HU, aby sa dalo nejak pracovat dalej, ale pokial chces zatial len co najrychlejsie a najlahsie vybudovat bankroll tak OK a budem ti drzat palce ;)

Presne tak :) Viacero hráčov berie DONy len ako možnosť vybudovať bankroll. Áno, sú to presne také argumenty ako hovoríš :) Hrával som aj klasické SNG kedysi, v podstatne lepšom objeme ako hrám teraz DONy. Nemyslím si, že by som v postflop hre alebo HU výrazne zaostával za hráčmi, kt. hrajú limity ako ja. DONy hrám hlavne preto, že ma bavia. To mi poradil 1886er (jeho rady sú pre mňa sväté). Poradil mi nech hrám to, čo ma najviac baví. A to sú dony. Ďalšia vec, pokiaľ mám niečo v pokri porážať, tak aspoň taký formát, ktorý ja sám považujem za najľahší. Pokiaľ by som videl na vyšších limitoch, že som nejako stratený a nedokážem to napraviť, tak by som sa musel zmieriť s tým, že som rybička, ktorá môže vždy hrať len mirkolimity for fun. Naozaj si viem veľmi reálne predstaviť, že by som sa po hraní donov venoval hyper turbo HU a potom 6-maxom.

Za tento príspevok od Johny40 poďakovali :
foraid
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod Johny40 01 Dec 2013 20:58

1.12.2013
Na dnes som mal vyčlenených 8 BI na limit 2,75€. V pláne som mal odohrať 30 donov 6-tablingom.

Čistého času som hral cca 5hodín. Odohral som len 26 a rozhodol sa pre dnes skončiť, kým som v pluse. Z 26 som vyhral 17, prehral 9. Dostal som niekoľko hnusných 3outer suckoutov, ale vieme, že to patrí k tomu. Skôr ma štve, že mám pocit, že som nehral svoju A-game akoby prestrašený z vyššieho limitu :wall: Zajtra pokračujem na tom istom limite, vyčlenených mám teraz 14 BI, keďže 6 BI som dnes vyhral.
Obrázok používateľa
Johny40

Odoslaťod Johny40 02 Dec 2013 16:28

Microgaming - 25/50 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BB): 26.5 BB
UTG: 46.5 BB (VPIP: 57.14, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
MP: 33.7 BB (VPIP: 20.56, PFR: 15.24, 3Bet Preflop: 10.71, Hands: 111)
CO: 30.8 BB (VPIP: 35.71, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
BTN: 18.5 BB (VPIP: 50.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 14)
SB: 24 BB (VPIP: 53.33, PFR: 13.33, 3Bet Preflop: 16.67, Hands: 15)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 3 :diamond: 4 :club:

UTG calls 1 BB, fold, fold, fold, SB calls 0.5 BB, Hero checks

Flop: (3 BB, 3 players) 2 :club: 4 :heart: 3 :club:
SB bets 1 BB, Hero raises to 4 BB, UTG calls 4 BB, fold

SB je fish, očakávam, že betovať bude takto všetky A,5 + všetok trash, s ktorým trafil aspoň 1 pár, čiže raisujem for value. Call od UTG si viem predstaviť zase s any ace, čiže gutshot + 2overs, prípadne any pair, sety pochopiteľne veľmi neočakávam. Myslím, že aj takáto fish by ma tam s lepším(56) reraisla, keďže je tam fd a ja som raisol donkbet od SB.

Turn: (12 BB, 2 players) 8 :club:
Hero checks, UTG bets 2 BB, Hero calls 2 BB

Na turne sa completuje FD, checkujem pre pot control, na jeho mini bet nemôžem foldnúť.

River: (16 BB, 2 players) 9 :heart:
Hero checks, UTG bets 6 BB, Hero calls 6 BB

Tu som stratený. Betuje menej ako pol potu, čo väčšinou znamená value bet, na druhej strane som prejavil slabosť, x/c na turne a check na riveri.
Naposledy upravil Johny40 dňa 02 Dec 2013 18:43, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Johny40

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 27 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!